Melek hanım teşekkür ederim.Benim durumumda olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorsunuz.Askerlik durum belgesi ben hiç almadım yaşım 39 ama muafiyet sebebim dolayısıyle geri durdum.Ama çalışam lazım ve askerlik durumu soruluyor doldurulan formlarda muaf yazınca neden diye soruluyor. Ben bir kere uydurdum beynimden ameliyat oldum dedim bu sefer de işveren raporu cuma getir doktorumuz görsün dedi,kemalpaşada balata fabrikasıydı. ben de gidemedim tabii. Sizin dediğiniz gibi neden muafsın diye sormayan birini beklemek lazım veya askerlik kısmını es geçicek bir işyeri. Bimer konusunda bilgim yok onu araştırmama lazım ama kendimi afişe ederek hak arama yoluna da gidemem benim durumumda olanların çoğu yapamaz bunu zaten.<br>Bu durumda olan eşcinsellerin veya gözle görülür engeli olmayanların esas sorunu askerlik durum belgesinde elverişli değil yazması.Bunun ortadan kaldırılması lazım.Bunun için eşcinseller adına lgbt derneklerinin mücadele etmesi lazım ama ben internetten baktığım kadarıyla böyle bir şey göremedim.Bu açıdan engelliler.biz sitesini kutluyorum ve bu problemimimi paylaşma imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum