Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısmen düzelen şizofreni tanısı ile emeklilik dilekçesi verdim..?

Konular
35
Reaksiyonlar
2
Merhaba yüzde 89 1 yıllık engelli rapor eylül 2025 te aldım şizofren kısmen düzelen 65 kulak konuşma 58 hipertansiyon 10 bel platin 12 boyun fıtığı 6 aldım 2006 ssk girişim var 3659 gün primi tamamlandı emekli dilekçe bu ay verdim sence olur muyum rapor sgk sağlık kurula karar verecek dediler sence olur mu emekliyi arkadaslar

Olmazsın vergi indirimi ile emeklilik kaldırıldı sgk'ya başvuru yapıp yeniden heyete gireceksin

Çok yüksek ihtimalle emeklilik talebin olumlu sonuçlanır, kişisel tahmindir.

Almış olduğun rapor son 6 ay içinde alınmış olduğundan SGK tarafından kabul edilecektir.
SGK değerlendirmesinde AĞIR tanı alabilirsin, bunun için 3700 gün prim ödeme şartı var bu da 1 ay sonra doluyor SGK karar verene kadar bu 1 ayı da doldurmuş olursun.

SGK değerlendirmesinde ORTA tanı alabilirsin, bunun için 3700 gün prim ödeme şartı var bu da 1 ay sonra doluyor SGK karar verene kadar bu 1 ayı da doldurmuş olursun.

en kötü senaryo SGK değerlendirmesinde HAFİF alırsan, 4100 gün prim ödemesi gerekir. bunun için 1 yıl daha prim ödemen gerekli.

----

Kişisel fikrim, SGK tanı olarak ORTA kararı vermesi muhtemel. Yani 1 ay daha sigortalı çalışarak eksik primlerini tamamlamış olursun.
SGK kararı geldiğinde de olumlu ise emeklilik işlemlerini tamamlarsın.

Üst Alt