Bedensel Engelliler Derneği Dosyası
Bedensel Engelliler Derneği Dosyası
Yaklaşık dört ay önce tanıştığım Bedensel Engelliler derneği ile ilişkimde bir arkadaş vasıtasıyla oldu. Onlardan danışmanlık istediğimde projemi çok beğendiklerini bana yardımcı olacaklarını önemli olan engelli diye her daim söyleyen yetkililerin git gide projeye sahiplenme duygularının beni yıprattığını söylemek isterim, dernekçiliğin ne kadar kötü bir şekilde yürütüldüğünü gördüğümde iyice korkuya kapıldım. Hatta projeyi bizimle birlikte yapmazsan işime taş bile koyacaklarının açıkça tehdit ini bile yaptılar, bende daha anlatmak istemediğim ve anlatırsam dernekçilikte yol almış iyi işler yapan dernekleri kötü göstereceğinden vazgeçtim şimdi ise yine uğraşmaya devam ediyorlar, yazık kendilerine ait olmayan bir şeyin çalmak ve sahiplenmek çok kötü bir suçtur diye düşünüyor kararı yüce halkımın huzurunda paylaşıyorum
saygılarımla
Mustafa İlhan
Soru -1- Ekrem ALTAN Dernekte hangi sıfatla duruyor yazılı bir sözleşmesi var mı
Soru -2- Faruk ÖZTİMUR Ekrem ALTAN” ı kaç senedir tanıyor Dernek adına açılan ihalede Ekrem ALTAN bilgisayarları hangi şartlarla vermiş ihaleyi kazanan kişi şu anda neden müdür yapıldı.
Soru -3- Dernek içerisinde at yarışı oynandığı için Mustafa İLHAN Ekrem ALTANA” a sitem ettiğinde, seni ilgilendirmez diye cevap vermiş mi
Soru -4- Bedensel Engelliler Derneği iş kura verdiği bilgisayar eğitimi projesindede üç öğretmen gösterip, bir öğretmen derse girdiğinde gelen üç milyarı işe gelmeyenler arasında pay edildiğinde Mustafa İLHAN Ekrem ALTAN” a siz bunu yapamazsınız dediğinde
Müdür olduğunu idda eden Ekrem ALTAN Mustafa İLHAN” a iç işlerimize karışamazsın demiş mi
Soru -5- Proje yürümeye başladığında Başkan Faruk ÖZTİMUR ben bu proje dolayısıyla Ankara”ya yerleşme kararı aldığı doğrumudur. Ben artık yalanlarından sıkılıp projeden bunları attığımda Faruk bey neden Ankara”ya taşınmamış
Soru -6- Başkan Faruk ÖZTİMUR yeni bir şirket açalım %55 derneğin %20 Ekrem ALTAN pay almak istemişler mi Mustafa İLAHAN ne cevap vermiş beni tanıştırdıkları mütevellit heyeti üç ay içerisinde hiç görmediğimiz doğrumu neden derneklerini bir kez olsun ziyaret etmiyorlar
Soru-7- Başkan Faruk ÖZTİMUR Ankara başbakanlık özel engelliler idaresinden istifa etmiştir. Neden
Soru -8-Ekrem ALTAN bu projede pay almazsam işine taş koyarım demiş mi Mustafa İLAHAN da ona hadi taş koyda görelim diyerek ayrılmış mı takdirlerinize bırakıyorum
Soru -9- Bedense Engelliler Derneği Faruk Öztimur”un kredi kartıyla ben oradan projeyi çektiğimde
www.kitappostacisi.org adresini neden aldınız. Bu hırsızlık değimli size ait olmayan bir şeyi başkan olarak Faruk ÖZTUMUR kendinize nasıl yakıştırdınız. Bakalım bunların cevapları nasıl vereceksiniz merak ediyorum şimdide benim üzerime yine engellileri gaza getirerek Sizin personelin Vahide Çakırı üzerime salıyorsunuz. Ama yanlış adam haklarımı sonuna kadar savunacağım
Soru-10- Faruk Öztimur engelliler çok farklıdır ne yaparsan yap yaramazsın demiş mi
Soru -11- Proje dolayısıyla neler vaat etmiş hayatı hep vaat etmekle mi geçiyor
Soru-12- Ekrem Atlan biz dernekteyken milyon dolarlık projelerden bahsediyordu ne oldu Ekrem ALTAN bey milyon dolarlık projelerinize olmadı mı
Soru-13- Kendinize ait Farabi şirketinin ortağı arzu hanım la çok yanıma gelip pay davası açtığınızda Kitap Postacısı projesini bizim şirkete alalım projeyi dediğinde arzu hanımda yürütürüz Arzu hanımın çok iyidir diyordunuz ara ara tehdit olarak ta biz de bu projeyi yaparız diyordunuz şimdi yine projede Arzu hanım var mı bu projeyi mütvellit heyetine ne diye sundunuz ama siz dernekçisiniz işi kılıfına nasıl uyduracağınızı bilirsiniz ama yanlış adam bak hayatımda hiçbir şeyden kaçmadım Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Faruk ÖZİMUR”u başbakanlık engelliler özel idaresine açında sorun bilgi alma hakkınız var nasıl bir hizmeti olmuş
Soru -14- Şu anda Ekrem ALTAN”a ait farabi şirketi üzerinde adsl internet bağlantısı yapıyorsunuz zannediyorum para şirketinize mi yok sa engelli bir para kazanıyor mu
Engeller biz sitesinde bu kişiler kimdir kardeşim İsim ve Soyadları ne ne iş yaparlar merak ediyorum. Kitap Postacısı olarak bizim ne iş yaptığım belli ama bir şeyi savunurken sizi de biz tanıyalım öyle yok bol keseden atmak
Denizce
Sen hiçbir zaman bizim şirketimize gelmedin engelli olmak demek sana yalan Söyleme hakkı vermez bunun adına sahtekarlık denir. Ayrıca size değer veren Ve masanda ne olursa olsun sana bir şeyler anlatmaya çalışan yani emek Sarf eden birisine kullandığın kelimeler insanlık onuruna yakışmaz sana yazıklar olusun
Şimdi isim soyadın ve ne iş yaptığını yada engelli kardeşlerimiz için ne yaptığını anlat bakalım
Karaçocuk
Seni hiç tanımam ama baya atıp tutuyorsun İsim Soyadın ve ne işle uğraştığını bilelim Vahide nin komutuyla çalıştığın belli ama engelli olmak öyle her yere pislik atma hakkını vermez bazen ters tepebilir bence ne konuştuğumuza dikkat edelim
Kenan abi
Konan mısın Kenan mısın her kimsen ne kadar çok şey biliyorsun belikli, bundan sonra hayat Hakkında senden bilgi alırız, öylemi konan abi çağır uğur Dündar”ı korkan senin gibi olsun beraber sen de gel röprotaj yapalım konan abi sana bir cisim yaklaşıyor dikkat et
Öyle forum sitesinden laf sokup kaçmak olmaz sen beni şamar oğlanım zannettin senden isim soyadını kim olduğunu merak ediyorum şimdiye kadar engelli kardeşlerine ne yaptın açıkla konan abi bu cevap sana yeter her halde ileride yine görüşürüz
Ceza fan 38
Sana gelince çok bilen çok yanılırmış sen beni sünepe korkak yada kaçacak birisimi sandın Çok yanılırsın sizin gibi engelli oluşunu toplama zehir salanlardan korumak benim görevim Öyle yalanlar karalamaya izin vereceğimi zannediyorsan yanılırsın
Ravza 54
Sen hayatında kaç tane yayın evi gördün beni nerden tanırsın projeyi hiç inceledin mi Sen bu ülkede engellilerin sözcüsümüsün engelli kardeşlerimizin üzerinden elinizi çekin kardeşim bilip bilmeden konuşmak bazen insana zarar verir. Akıllıca konuşmak her zaman iyidir. Adın daha önce nerelerde çalıştın kaç tane engelli istihdam ettin söyle de halk bir bilsin
Umudum
Olmadığın bir mekanda sanki oradaymış ki konuşman sanki vahide ne derse onu yazmış gibisin bence erkek olarak seninde bir fikrin olmalı başkalarını lafıyla adam olunmaz yapılan Emekleri inkar edenlere yazıklar olsun kardeşim sizler engellilerin önünde bir engel olarak görüyorum vahide ne derse sen yazmaya devam et kardeşim bakalım eline ne geçecek
Yıldırım
Siz nerde çalışıyorsunuz ne iş yaparsınız hayatınızda kaç tane engelli istihdam ettin Bilir kişi gibi her şeye katılmak olmaz fikir sahibi olmak için biraz sabır lazım projeyi incele Her şeye öyle atlama
Size cevap yazıyorum sizden cevaplar bekliyorum öyle oturduğunuz yerden ahkam kesmek olmaz gerçek yüzlerinizi halk bir kez daha görecek mücadeleye devam bakalım siz engelli camiasında hangi guruba koyarlar bilmem ama siz devam edin kardeşim yalan söylüyor riyakarlık yapıyorsunuz yazıklar olusun
Vahide projenin başında neden işten çıkarıldı
- Çankaya belediyesinden vahide nin arabası için park yeri isteğinede bulunuldu Çankaya belediyesi üst düzey yetkilleri üç gün içerisinde park görevlilerine konuyla ilgili yazı göndereceklerini tahüt ettiler. Yani kabul ettiler
Vahide bu konuyu bildiği halde bir gün sonra o yazının gelmesini beklemeden kapıdaki güvenlik görevlilerine başlarım sizin belediye başkanınıza diyerek kavga etmiştir.
- Çankaya belediyesi binasında asansörler çalışmaz iken hüseyin kardeşimle ben 7 kat aşağıya defalarca indirdiğimizde ki bu insanlık görevidir. yine zor durumda kalsın yine yaparım
Vahide lavobada benim olduğumu görmediğinden arkadaşına asansör çalışmıyor muhabetti geçtiğinde arkadaşına telefonda taşıyacak eşşek çok, işleri ne tabiki yapacaklar diye konuştuğunda yüzü olmadığından utanmamış şaka yaptığını söylemiştir. yazıklar olsun
- proje yürütülürken iki böbrek hastası arkadaşımızı işe aldık Vahide bu arkadaşların işe yaramıyacağını onlarla beraber çalışamyacağını israrla söyleyince ve çok üzerime gelince
Ben mustafa ilhan, sen benim kime işe alıp alamıyacağıma karışamassın çünkü onlarda engelli onlarında işe ihtiyacı var diyerek defalarca konuştum ama ne yazıkki anlamadı.
- Asansörlerin çalışmadığı gün benimle dışarda konuşmak istediğini söyledi bende kabul ettim bana engelliler biz sitesinin yöneticisi bülent beyle televizyon programı yapacaklarını Kitap Postacısı projesine güvenmediklerin ve şüphelerim var diyince bende
Sana yazıklar olsun senin yaptığın iki yüzlülük bu projede çalışmak için yalvaran sensin seni tanımam etmem ekrem altanın tanıdığısın seninle uğraşamam 2500 engelli biyana sen bir yana olayı kişiselleştirme bencillik yapma diye uyarıda bulundum konu burada kapanmıştır bu projenin başında bunu yapıyorsan ileride senin sorunlarınla uğraşamayız diyerek konuyu kapattım
- Vahide daha öncede Engelliler.biz forum sitesinden daha önce de kovulmuş yani kişiliği belli.
Bu olaylar gelişirken bana özür dileyerek mail adresime yazı gönderdi. Bende bu mail yazısını Engelliler.biz sitesi yöneticisine gönderdim ve yayanılandı. Ancak Vahide gönderdiğim özür mailini yalanlayarak mailin şifresinin mustafa ilhanda olduğunu kendi kendine mesaj çektiğini idda etti.
- Şimdi vahide sana bir teklifim var bunu ben savcılığa suç duyurusunda bulunucam eğer senin evinden bu mailin bana atıldığını ispatlarsam Engelliler.biz sitesinde ben sahtekarım diyecekmisin
yok senin şifreni bildiğimi söylüyorsun ve kendi kendine attı diyorsun eğer bu doğruysa bende Engeller.biz sitesine yazı yazarak Mustafa ilhan sahtekardır diyeceğim kabul edersenki sende öyle cesaret nerede hadi sende bu na cevap ver ikiyüzlüğü bırakta engellere engel olmaktan vazgeç çıkarınız ters düşünce hemen herkezi kullanmayı çok iyi biliyorsun ama bir yerde engelli engellsiz herkez şerefli ve onurlu olmak zorunda ayrım yok şimdide vahidenin özür mailini tekrar yayınlıyorum
eğer teklifimi kabul ediyorsa buyursun işte benden özür dilemek için gönderdiği mail
- vahide çakır (kitappostacisi_vahide@windowslive.com)
Gönderme tarihi:
20 Mart 2008 Perşembe 02:20:42
Kime:
kitappostacisi@hotmail.com
mustafa bey her ne kadar bir birimize karşı kırıcı olduysakda birlikde iki ay içinde çok şey paylaştığımızı düşünüyorum işdeki olumsuzluklar ne sizin nede benim kötü olduğumuzu göstermez kırgınsınız biliyorum benim canım ne kadar acıyosa sizde o kadar bir mücadele içindesiniz belkide bulunduğunuz yere gelirken bu kadar haksızlık la karşılaşacağınızı tahmin etmediniz zor bir mücadele içindesiniz bunu biliyorum ve allahtan kolaylıklar diliyorum siz bana ne kadar çalışmak istemediyinizi söylesenizde ben sizin aranızda olamasamda çalıştım çalışıcam ha siz bana tekrar kol kanat açarsanız bende sağ kolunuz olarak çalışıcam içinde bulunduğum şu dört gün içinde hiç dostum olmadığınıda anladım bu arada bunları sizinle yüz yüze konuşmak istiyorum özel olarak işimize gelince postacı başvuru formları istiyorum başvuru toplıycam ayraçlar basılınca mı çağırrız artık üyeleri öncemi bilmiyorum onlara beraber karar veririz bu ay çok hareketli bir ay birçok organizasyon var bunlara katılmamız iş açısından iyi olacak sanıyorum tabi siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum birde reklam alabileceyimiz yerlerin listesini çıkardım ama bu konuda da siz olmadan bir şey yapamam bunları konuşuruz yarın gelicem ama yukarı çıkamam hem sizinle özel konuşmak istiyorum hoşcakalın görüşmek üzere