Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear İmplant ameliyatı kimlere yapılmaz?

inşallah o boyuta gelmem.. rabbim hepimize acil şifalar versin..

samet daha kapsamlisini bulursan ekle ameliyatin
bu cok basit daha salyangoza elektrod sokulma asamasi filan yok az tramva degil:(
benim 5 yil oldu alindigi koklear implantin hala o elektrod parcalari cikar doktor keserek alir koklear implantin elektrodlarini almadilar ilk ameliyatta nedense

shukufecim allah'ım yardımcın olsun.. kıyamam sana ben..

Kübracım,bakıyorum bilgi dağıtımında profesör olmuşsun :)

Sevgili Gamze,Sevgili Samet ve Kübranın dediklerine aynen katılıyorum.Sevgili Shufkenin yaşadıkları bana göre sadece talihsizlik,sanssızlık :( Bende inşallah implant adayıyım. 7-8 aydır araştırıyorum.Bu hafta belli olacak olup olmayacağım.Sametin de dediği gibi korkunun ecele faydası yok ve kaybedecek bi şeyimiz olmaması bu ameliyat kararını almamda en büyük etken oldu.Söyleki 1 yaşındaki bebekler bile ameliyat oluyorlar.Ben bi anne olarak,(annelerin çocuklarına ameliyat kararı almalarına) sanırım kolay kolay böyle bir kararı veremezdim ama diğer yandan çocuğun(mun) ömür boyu sessiz bi dünyaya mahküm olarak yaşayacak olması daha kötü bir düşünce.Bizler tek kulağımıza korkuyorken almanyadaki işitme engelliler çift Cİ taktırıyorlar ve üstelik hemen hemen tüm masrafı bağlı olduğu kurumca karşılanıyor.Ameliyat sonrası aldığı eğitim yeri uzak olduğu için eğitim merkezinde yatılı ve ücretsiz kalıyor.Kullandığı Cİ firması her 3 ayda bir pilleri adresine postalıyorlar.Dünyanın neresinde olursa olsun,cihazı bozulduğunda ihtiyacı olan parçanın kullanıcıya ücretsiz olarak ulaştıracaklarına dair verilmiş sözleri var. Ameliyattan korkmuyorum ama almanyada sağlanan bu imkanların ülkemizde bana/bizlere sağlanılmaması beni, kendi ülkemde üvey evlat olarak görmemi ve kendimi ülkemde dışlanılmış olduğum(uz) bilincin yerleştirdi bilinç altıma:( Kullanıcının yazdıklarından bir alıntı:Cihazin pillerini ve gereken yedek parcalarini saglik sigortasi tamamen karsiliyor burada. Piller (20 Paket) Medel tarafindan her üc ayda bir posta ile gönderiliyor bana.

Cihazimin bir parcasi bozuldugunda, örnegin miknatisin kablosu, direk Medel firmasina bildiriyorum. Parca bir en fazla iki günde elime geciyor. Ve dünyanin neresinde olursam olayim, parcayi bana ulastiracaklarina dair sözleri var. Normal olarak bir sartlari var: Arizali parcayi Medel firmasina yollamliyim. Ve onu onlara yollayabilmek icin bana ücretsiz ve ödenmis bir zarf gönderiliyor yedek parca ile beraber. Saglik sigortasi ile sadece Medel firmasi irtibata geciyor, benim hic bir islem yapmam gerekmiyor.

Cihazim arizalandigi zaman Medel firmasi tamir bitene kadar yedek bir cihazla dünyanin neresinde olursam olayim beni ücretsiz destekleyecktir.
Yalniz benim cihazim bozulsa bile bir avantajim var:
Ikinci CI’ye sahib olmam! Böylece yedege gerek kalmiyor sükür. Burada almanyada ikinci CI’ye sahib olma sansimiz var ve neredeyse standart. Iki tarafli CI ameliyati genel olarak ayni anda yapilmiyor. Yapilsada bu daha cok bebeklerde ve cok nadir gerceklestiriliyormus.
Benim her iki CI ameliyatimin arasinda tam 12 ay fark var. Cift CI’nin avantajlari:

•Sesin nereden geldigini algilayabilmek
•Gürültülü ortamlarda konusulanlari daha iyi anlayabilmek
•Duyabilmek icin kafayi sürekli yan cevirmemek
•Stereo duymak, yani ses kalitesini yükseltmek vb. )

:eek: duyabilmek icin kafayi yan cevirmek=iste bunu hic yasamadim
koklear implant isitme cihazi degil
onunla her iki yaninizdaki sesi duyarsiniz kulak deligiyle degil beyinle duyuyorsunuz ki:)

bu yazdiklariniz sanki medelin reklami olmus sevgili ansizin
hayirlisiyle bi kulaginiza taktirin o zaman yazarsiniz goreyim bakalim ikinci kulaginizi feda edebiliyormusunuz her sey bedava olsun
cok cok az bir ses duyan kulaginizin kiymetini bilin

Sevgili Shufke,Yazıyı dikkatli okudumadığın belli oluyor.Ben almanyada yaşayan bayanın yazısından alıntı yaptım.Medelin reklamını ne diye yapayım (Babamın firması değil) ? Merak etme hiç br firmayla bağlantım yok,reklam için burda değilim.Reklam yapmak için karşılığında para almam lazım eee medelle bir bağlantım yok ??? Bence önyargılı davranmaktan vaz geç.Daha öncede hakkımda ön yargılı davranmıştın :(

Duyabilmek için kafayı yana çevirmek lazım tabiki! Çünkü başarılı Cİ ameliyatı olan herkes bunu söylüyor.Beyinle duymayıda ben ilk defa senden öğrendim !

Ben ameliyat olacam ve illa duyacam diye bir beklentim de yok.Ve duyan bir kulağımda yok.Cihazla sesleri zor duyan ve anlamayan bir kulağın bana hayrı yok.Bedava olduğu için değil,kaybedecek bir şeyim olmadığı için iki kulağımıda feda ederim.Yeterki doktorum uygun görsün!

Seni en iyi anlayan biri olarak nedense bugün anlamıyorum :(

@ansızın
shukufe ye de hak vermek lazım yaşadığı şeyler çok zor.. CI başarız olmuş ama sadece bununla da kalmamış onu başka bir ameliyatı sürekli olmaya mahkum etmiş.. CI a bu kadar karşı olmasını anlıyorum..
hayat hepimize güzel şeyler getirsin inşallah.. senin ameliyatın başarılı olur inşallah..
bu arada yurt dışındaki örneğin Almanya'da ki o imkanlar bizim ülkemizde de olsa keşke..

Sevgili Gamze,Ben Shufkeyi başarısız geçiridiği ameliyattan dolayı ve insanları bilgilendirmek konusunda verdiği mücadelede en iyi anlayan biriyim.

Kendisiyle Özelde bu konu hakkında çok dertleştik.

Bana medelin raklamını yapıyorsun diye ön yargılı davranmasınaydı verdiğim tepki !

İnsan muhatabını tanımadan bilmeden ön yargılı davranmamalı asla !

Güzel dilekleriniz için çok tşk ederim.

aaaaa ben simdi seni kizdirdimmi ansizin sende benim yazdiklarimi pek anlamiyorsun gibi:( kizdirdiysam ozur dilerim
iki taraftanda ayni duymayi benden iyi kimse farketmemistir nedenmi
ben hep ameliyat olurdum kokleari taktirdiktan sonra
kendi kendime sorun cozmeyi severim kimsenin tavsiyesine bakmadan :)dedimki ;simdi bu ameliyattan sonra bida yara acilmasi koklear buyukya dis alici agir geldi o sebepten
o miknatis kablosunun uzunca olanini aldim onu takip ameliyatli kulagi kurtarmak istedim iste
koklear implantin dis alicisini kafa arkasindan kabloyu dolayip uzun kaployla obur kulak ustunde tasidim baya bi zaman o da fayda etmedi gerci:(
hicbir zaman oyle tek yonlu gibi gelmedi sesler her iki kulakta taktigim zaman hicbir fark goremiyordum
koklear i8mplant alindiktan sonra dijital cihaz aldim onu kullandiktan beridir cihaz olmayan taraftan ses duymuyorum
koklear implant ameliyatindan sonra kulak dis alici takilmadan hicbir ses duymaz bunu soyluyorum ben

boşverin yahuu. herkes farklı tecrübeler yaşamış demekki. herkesinde rahatsızlığı faklı sonuçta. bu arada bir arkadaşımın 2 yaşında işitme engelli oğluna Koklear İmplant yapılcaktı izmir bozyaka devlet hst. de deneyecek bakalım yararlı olursa şuracıkla 5 yıllık duyumum kaldı sonrası bende düşünürüm.

Ansızın bilgilerin için teşekkür ediyorum sana. Shukufe ben sizi az çok bu forumdan tanıdıgım günden beri implantı kötülüyorsunuz ayrıca olacak insanlarıda korkutup vazgeçiriiyorsunuz. Burada konu medell yada bir başkası değil tam 3 tane implant markası var ve hangisi uygunsa o yapılıyor. Ben ikinci bir implanta gerek duymuyorum şükür bir tanesi çok güzel yetiyor. Lütfen shulufe sizden rica ediyorum artık vazgeçin bu kötüleme ve insanları kırma davasından.. Böyle yaptıkca hem inancınızı hemde karşındakinizin inancını öldürmekten başka bir işe yaramıyorsunuz. Hayat inanın herşeye rağmen güzel ve eminim doktoruzda size söylemiştir implant olduktan sonra artık o kulağınız sadece ci ile duyacak işitme cihazı taksanız bile fayda etmeyecek diye. Bence siz doktor araştırmasında bir hata yaptınız çünkü her doktor aynı değil.. Ve her ameliyatta başarılı değil..

shukufe yi çok iyi anlıyorum.. benim kulağımı ameliat edip başarısız olan dr un adını kim ansa ben de aynı tepkiyi koyuyorum aman uzak durun diye (teflon piston takıldı kuağıma ameliyat ile)... shukufe de CI nedeniyle problemler yaşamış ve hala yaşıyor bu nedenle de bu konuda hassas.. biraz anlayış gösterelim kendsine lütfen..
sametmenc05 siz şanslıymışsınız ki bu ameliyat başarılı olmuş am abaşarız da olabilirdi o zaman emin olun CIn ço da başarılı çözümler getirmediğine inanırdınız siz de o durumda.. şuan her ne kadar o ihtimal de vardı ve ameliyatı bunu göze alarak oldum başarız olsaydı da kabul ederdim deseniz de yaşamayan bilmez.. eğer başarısız olsaydı ameliyatınız ve shukufenin yaşadıklarını yaşasaydınız siz de onunla aynı tepkileri verirdiniz.. hani bir söz vardır davulun sesi uzaktan kulağa hoş gelir diye... o misal bizler yaşamadan kendisini tam olarak anlayamayız..
CI için araştıranlar ise tabii ki iki örneği de görmeliler.. ne shukufenin başarız olan ameliyatını örnek almalılar ne de sizin başarılı olan ameliyatınızı.. karar önce drların sonra da kişinindir... ilk olarak araştırılması gereken öyle bir durumda, istatistiklerdir.. kaç kişiye bu ameliyat yapılmış ve kaç kişide başarılı olmuş.. yüzdesi ne..100 kişiye yapılıp 70 kişi başarılı ise 30luk kısım şnassızlıktır belki de ama 100 kişide70 kişi başarısızlıksa o zaman 30 kişinin şansı bizi de vuracak diye bir kaide yok..
rabbim herkese şifa versin.. tek temennimiz bu..

Herkese selamlar ben 5 yıldır meniere hastasıydım şükür kurtuldum.1.5 yıldır atak geçirmiyorum.Fakat her iki kulağımda zaman içersinde azalmalar oldu.işitme cihazı kullanmama rahmen hiç iyi duyamıyorum çınlamalı duyuyorum çoğu zaman konuşmaları anlayamıyorum şimdi artık telefon konuşmalarını bile duyamıyorum aleti sonuna kadar açtığım halde.işitme kaybım %80 oldu.Bursa da yaşıyorum.internetten kbb prof.araştırdım iyi bir hoca buldum.Pr.Oğuz Basüt kendisine kısaca hikayemi yazdım bana koklear İmplant olma zamanın gelmiş dedi.Beni tetirgin eden hakaten biraz da estetik tabi bu kulaküstünde bi aletmi oluyor yoksa kafanın üstündemi bi türlü kestiremedim sonra bu hortum rahatsız etmiyormu nasıl koruyosunuz olan samet bey bilgi verirse sevinirim.Ayrıca bütün arkadaşların yazılarından bilgi almış oluyorum.Herkese şifa diliyorum.

Geçmiş olsun cansukara ımplant bir nevi operasyon yapılıyor bu karar sizin ama güçlü işitme cihazları var hiç denedinizmi kulak arkası seramik görunmlü renkli bile var baktınızmı ?

Teşekkür ederim, Bukelamun kardeş şu anda oticon ıno yu kullanıyorum her iki kulağıma da ayarını da yapamadılar bir türlü şimdi de Ankara dan odyolog gelcek Dr.Mehmet Akşit dediler bana gelince haber verceklerdi 1 ay oldu hala bekliyorum gerçekten ilgi cihazları alana kadar sonra başından savmaya çalışıyorlar.2 kulağımdada %80 kayıp var.Cihaz artık yetmiyor galiba zor duyuyorum kalabalık ta ve bazı kelimeleri anlayamıyorum.K.İ kolay ameliyat değil tabi ama duyabilceksem sorunsuz olmaya razıyım.Sosyal biriydim normalde 5 yıldır iletişim zorluğu yaşıyorum. Sağlıkla kalın

Üst Alt