Kübracım,bakıyorum bilgi dağıtımında profesör olmuşsun
Sevgili Gamze,Sevgili Samet ve Kübranın dediklerine aynen katılıyorum.Sevgili Shufkenin yaşadıkları bana göre sadece talihsizlik,sanssızlık
Bende inşallah implant adayıyım. 7-8 aydır araştırıyorum.Bu hafta belli olacak olup olmayacağım.Sametin de dediği gibi korkunun ecele faydası yok ve kaybedecek bi şeyimiz olmaması bu ameliyat kararını almamda en büyük etken oldu.Söyleki 1 yaşındaki bebekler bile ameliyat oluyorlar.Ben bi anne olarak,(annelerin çocuklarına ameliyat kararı almalarına) sanırım kolay kolay böyle bir kararı veremezdim ama diğer yandan çocuğun(mun) ömür boyu sessiz bi dünyaya mahküm olarak yaşayacak olması daha kötü bir düşünce.Bizler tek kulağımıza korkuyorken almanyadaki işitme engelliler çift Cİ taktırıyorlar ve üstelik hemen hemen tüm masrafı bağlı olduğu kurumca karşılanıyor.Ameliyat sonrası aldığı eğitim yeri uzak olduğu için eğitim merkezinde yatılı ve ücretsiz kalıyor.Kullandığı Cİ firması her 3 ayda bir pilleri adresine postalıyorlar.Dünyanın neresinde olursa olsun,cihazı bozulduğunda ihtiyacı olan parçanın kullanıcıya ücretsiz olarak ulaştıracaklarına dair verilmiş sözleri var. Ameliyattan korkmuyorum ama almanyada sağlanan bu imkanların ülkemizde bana/bizlere sağlanılmaması beni, kendi ülkemde üvey evlat olarak görmemi ve kendimi ülkemde dışlanılmış olduğum(uz) bilincin yerleştirdi bilinç altıma
Kullanıcının yazdıklarından bir alıntı:Cihazin pillerini ve gereken yedek parcalarini saglik sigortasi tamamen karsiliyor burada. Piller (20 Paket) Medel tarafindan her üc ayda bir posta ile gönderiliyor bana.
Cihazimin bir parcasi bozuldugunda, örnegin miknatisin kablosu, direk Medel firmasina bildiriyorum. Parca bir en fazla iki günde elime geciyor. Ve dünyanin neresinde olursam olayim, parcayi bana ulastiracaklarina dair sözleri var. Normal olarak bir sartlari var: Arizali parcayi Medel firmasina yollamliyim. Ve onu onlara yollayabilmek icin bana ücretsiz ve ödenmis bir zarf gönderiliyor yedek parca ile beraber. Saglik sigortasi ile sadece Medel firmasi irtibata geciyor, benim hic bir islem yapmam gerekmiyor.
Cihazim arizalandigi zaman Medel firmasi tamir bitene kadar yedek bir cihazla dünyanin neresinde olursam olayim beni ücretsiz destekleyecktir.
Yalniz benim cihazim bozulsa bile bir avantajim var:
Ikinci CI’ye sahib olmam! Böylece yedege gerek kalmiyor sükür. Burada almanyada ikinci CI’ye sahib olma sansimiz var ve neredeyse standart. Iki tarafli CI ameliyati genel olarak ayni anda yapilmiyor. Yapilsada bu daha cok bebeklerde ve cok nadir gerceklestiriliyormus.
Benim her iki CI ameliyatimin arasinda tam 12 ay fark var. Cift CI’nin avantajlari:
•Sesin nereden geldigini algilayabilmek
•Gürültülü ortamlarda konusulanlari daha iyi anlayabilmek
•Duyabilmek icin kafayi sürekli yan cevirmemek
•Stereo duymak, yani ses kalitesini yükseltmek vb. )