Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Koklear implant ameliyatında marka seçebiliyor muyuz?
Ben Meders Rondo 2 seçmiştim ve ameliyatı tam 4 hafta önce oldum. Henüz cihazı aktifleştirmediler. Önceden işitme cihazı kullanıyordum ama duymam giderek azalıyordu. Daha sonra işitme cihazımı bakıma falan götürdüğüm yer (İzmir Maxtone Alsancak) koklear implant işinden bahsetmişti. Onlar da meders markası altında çalışıyorlardı zaten. Sonnet veya Rondo seçmemi istediler. Sonnet kabloluydu ve ben sakarlık yapıp kabloyu sürekli koparırım diye düşündüğümden Rondo 2 tercih ettim.
Benim zamanımda doktor kendisi karar vermişti, şu anki süreci bilemiyorum ama zannediyorum ki seçilebilir. Kablolu olanları kullanmak zor oluyor, ben de "Kanso" kullanıyorum; oldukça rahat ve kullanışlı.
marka seçilebiliyor olması lazım fakat kişinin işitme odyo oranlarına göre değişiklik gösterebilir sanırım, benimde ağır işitme kayıbım var her muayene koklear implant öneriyor ancak kulak arkasına alıştığımdan ve yeterli gördüğümden dolayı düşünmüyorum birazda korkum var tabi beğenmeme durumunda kulak arkasına geri dönüş yapılamaz diye düşünüyorum :/
@16Caner16,
geri dönüş yok mu çıkartılabiliyor d,ie biliyorum. ben de yaptırmayı düşünüyorum kulak arkası kullanıyorum ama yeterli gelmiyor bir de yoruldum daha aktif daha sosyal olacaksam eğer yaptırmak istiyorum. küçük çocugum var zorlanıyorum.
Çıkartılamıyor implant. İmplantı çıkarmak için ikinci bir ameliyat lazım ancak işitme geri gelmiyor.
Bana da öneriyorlar implant ancak karar veremiyorum.
Ancak tabii ki bu implant başarısız olacak anlamına gelmiyor sizin için.
İşitme cihazından artık dişe dokunur bir fayda göremiyorsanız düşünülebilir.
Hayırlısı.
Merhaba ben alıştım 3cü haftasındayım. %65 anlamlandırmaya başladı kendi sesimi karşıdaki sesleri duyabiliyorum robotik sesler yok ama mekanik sesleri %30 oranla devam etmekte. Zamanla oturuyor. Bu ay odyologa gidecegim tekrar ayarlamaları yapılacak. İşitme cihazınızdan yeterli verim alamıyorsanız koklear implant ameliyatı olabilirsiniz. Ancak med el 12 sensörlü olanı özellikle istemeniz gerekiyor ve rondo 2 devlet karsılıyor alıstıktan sonra rondo 3e gecmek istersen kendiniz ücreti karşılamanız gerekiyor
Merhabalar Umarım faydasını görürsünüz, izniniz olursa bir kaç soru sormak istiyorum
1.İşitme kayıp oranlarınız nedir ?
2.İşitme kaybınız doğuştan mı yoksa sonradan mı ?
3.Kulak arkası işitme cihazı kullandıysanız ne kadar süredir kullanmaktasınız?
4.İmplant cihazı araştırırken başka hangi markalara rast geldiniz?
4.Rondo markasını sık duymaya başladım, muhtemel güzel cihazdır sanırım, son model önerisinde merak ettim rondo 2 ile rondo 3 arasında ne fark olabilir?
Müsait vakit yanıtlarsanız çok memnun olurum, yeni kullanıcı olarak araştırma tecrübeleriniz bizimde araştırma yardımınız dokunacaktır
Geç yazdığım için özür dilerim. Evet koklear implanta alıştım diyebilirim. İnsanları daha rahat duyabiliyorum ve telefonla konuşabiliyorum. Hala ufak tefek sıkıntılarım var ama olacak o kadar
1. Soldan ameliyat oldum olmadan önce 90 db kaybı
2. Dogustan degil 2 bucuk yasındayken kulak iltihabından sıvı akıntıdan kaybım oldu.
3. Kulak arkası 28 yıldan beri kullanmıstım simdi sagdan hala devam etmekteyim.
4. Bana med el tavsiye edildi. Daha cok cazip geldi koklear cihazından görünüs ve teknoloji konusunda. Zaten kablosuz istiyordum kabloyla büyük cihazla tasımak istemiyordum. Ve 12 sensörlü implant istedim suan en yenisi bu. 7-10 yil sonra 21 sensörlü implant cikacagi konusunda dedikodulari vardi benim yasim geregi o kadar beklemek istemedim.
5. Rondo 2 kullanıyorum 1-2 ay oluyor. Rondo 3 alacaktim alistiktan sonra biraz beklemeye karar verdim bu sene rondo 4 yada 2026 yilinda piyasaya tanitilacak diye. Genelde son teknloji en iyisi oluyor.
İşitme kaybım kaçlardaydı hatırlamıyorum ama oldukça kötüydü. Şöyle örnek vereyim; işitme cihazıyla telefon konuşmalarını hiç anlayamıyordum. İnsanlarla yüzyüze konuşurken çoğunlukla anlayamadığım için tekrar ettiriyordum ve dudak okuyarak anlayabiliyorum. Şimdi ise hem insanları daha rahat anlıyorum (gerçi bazen amlayamadığım oluyor ama sık değil) hem de telefonla daha rahat konuşabiliupru. Benimki doğuştan değil. Sol kulağım düşme kaynaklı işitme siniri hasarı gördüğü için hiç duymuyor, sağ kulağım ise anı işitme kaybı yüzünden 14 yaşında işitme yine kaybetti. Konuşmamda hiç problem yok, rahatlıkla konuşabiliyorum.
hangi hastanede oldunuz?
Süreç çok uzun mu sürüyor benim hem küçük çocugum var hem çalışıyorum acaba doktor rapor verir mi ayrıca 37 yaşındayım o sebepten daha fazla beklememek lazım sanırım
tek kulağa mı yapılıyor
Ben İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oldum ameliyatı ve ameliyat iki saat sürdü. Daha sonra üç gün hastanede kontrol amaçlı olarak üç gün yattım ve sonra evime döndüm. Ameliyat 2-3 saat kadar sürer ancak ameliyat öncesi süreç biraz uzun sürebilir. Bende 5-6 ay kadar sürmüştü ve sonra ameliyat oldum. Rapor verilir ama ne kadar rapor verilir bilemiyorum. Ameliyattan sonra ilk 4-5 hafta hiç bir şey duyamayacaksın çünkü cihazı aktif etmeden önce ameliyatlı bölgenin bu süre içinde iyileşmesi gerekiyor. 37 yaşında olmayı kafana takma, ben mesela 45 yaşında oldum bu ameliyatıç yaştan çok işitme durumu daha önemli. Doktor koklear implanta geçişi önerir se yaş sorun olmaz. Çocuğunuz için ameliyat sonrası ilk bir kaç gün bir yakınınızdan yardım istemenizde fayda var. Rapor işini maalesef tam bilemiyorum onu da doktora sormanız gerekir.
Ben istanbuldayım önce araştırma yapayım sonra doktora gideyim diye düşündüm. siz direkt doktor randevusu mu aldınız yoksa koklear bayileri ile mi görüştünüz.
bir de hocam fiyat çok çıkıyor mu ödeme
çok kararsızım beni çok korkutuyor ama mesela ben bu cihazları yeni aldığımda sanırım dört sene oluyor harikaydı çok iyi duyuyordum sonra eskidi işte implanlar da eskiyip yine duymamaya başlayacaksam hatta duymama değil anlayamamak o zmaan kalsın.
Ben doktor randevusı almadım.önce araştırdım sonra da işitme cihazımın olduğu bayii ile görüştüm. Cihazın işe yaramadığını implanta gereken ile eğimi söylediler. Daha sonra doktora gittim, bir takım testler yaptılar ameliyata uygun muyum diye. Bildiğim kadarıyla SGK koklear implantı karşılıyor, yani sigorta ödeyecek. Fiyat yüksek olabilir ama dediğim gibi SGK karşılayabilir. Anlamama konusuna gelince, o korku bende de vardı hatta bu yüzden 2017 yılında vazgeçtim ameliyat olmaktan. Ama baktım ki işitme cihazı artık bana yaramıyor, ben de "ne olursa olsun" diye ameliyat oldum. Bende faydalı oldu, eskisinden daha iyi durumdayım. Size kontrol yapılacağı zaman doktor faydası olacağını söyleyecektir muhtemelen aöa doktora mutlaka sorun bunu ve araştırın. Meders'in sitesi var mesela oradan araştırabilirsiniz.
Benim işitme kaybım 40 lı yaşlarda başladı sensörinöral (sinirsel) işitme kaybı ve üzerinden 14 yıl geçti bildiğim kadarıyla 10 yılın üzerinde bir zaman geçmişse implant yapılmıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yararlanmak isterim. Sol 91 sağ 73db
her iki kulağımda da işitme kaybı var. Sol kulağım 8 yaşındayken yüksekten düşme sonucu işitme sinirlerinin hasar görmesi sonucu işitmesini kaybetti. Sağ kulağım ise 14 yaşında iken herhangi bir kaza falan olmadan aniden işitmesini kaybetti. Sağ kulağımın işitme kaybı "bilateral ileri derecede sensörinöral işitme kaybı" şeklinde geçiyor ve ben koklear implant ameliyatını 45 yaşında yaptırdım. O tarihe kadar hep işitme cihazı kullanmadım. İşitme cihazı kullanmaya 20’li yaşlarda başladım desem doğru olur.
anladım teşekkür ederm ben hem bi doktor randevusu hem de işitme merkezi ile görüşme yapacağım. bakalım neler olacak hemen süreç başlasın ki aylar geçer tamamlanana kadar. açıkçası çocuğum olana kadar aman diyordum duymazsam a duymam ama şimdi işler değişti çocuk büyüyünce okuluydu kursuydu birebir görüşmeler aktif bir anne olmak için gerekli olduğunu düşündüm.
@çamlıca,
Hayır işitme eğitimi görmedim ama aslında görmem lazımdı burada hata bende. Eğer siz koklear implant yaptırırsanız mutlaka işitme eğitimini sorun ve bunu ihmal etmeyin. Çünkü alacağınız işitme eğitimi sizin cihaza uyumunuzu kolaylaştıracak ve konuşalanları hem daha çabuk hem de daha net şekilde anlayabileceksiniz.
@Merveaydin,
süreç hemen işlemez zaten benimki mesela yaklaşık 5-6 ay kadar sürdü. Ama o işlemlerden sonra cihaza uyum sağlayabildim ve şimdi eskisinden daha iyi durumdayım. Misal, eskiden telefonla konuşamazdım şimdi rahat rahat konuşabiliyorum.