Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol protezi kullanmak daha zor, hatta yük. Ne dersiniz?

Ahmet_20

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm,

arkadaslar benimde sol elim yok, protez var ama hic kullanmiyorum, hayati kolaylastirsin diye verdiler daha zor oluyor yaw.

Siz bu konu hakkinda ne düsnüyorsunuz, protezi kullanmakmi yoksa kullanmamakmi daha kolay.

Arkadaşlar ben protez kullanmıyorum hiçte kullanmadım ama ailem artık protez taktırmamı istiyor. bende araştırma evresindeyim şimdilik. daha öncede ara ara böyle araştırdım m psikolojim bozuldu sonra vaz gectim. sağ kol dirsek altı ampüte. görünüm dışında bana katkısı olmayacak aksine benim hareketlerimi kısıtlayacakmış gibime geliyor.görüntü tamamlaması içinde taktırmek, kendime haksızlık ediyomuşum gibi suçluluk hisetmeme sebep oluyor .anlayacağınız ruhen bi çıkmazdayım
bindim bir alamete gidiyorum kıyamete:)

beni anladın sanırsam buklem,ne güzel beni anlayan birini bulmak çünkü beni kimse anlamıyor. ben protez hiç takmadım ama videolarda izledim çok hantal bişey ağır harekt ediyor kullanamam gibime geliyo bide taktırırsam nasıl işe gitcem o aletle bilmiyorum.önce kendi gözümü alıştırmam gerekecek galiba bilmiyom yaa

protezi iyi bi yerde yaptirmak gercekten önemli. böylelikle onu benimseyip kullanabiliyoruz. SGK nin ödedigi protezle az da olsa parmak hareketleriyle tutma yapilabiliniyor. bunu denemelisiniz arkadaslar.
öncelikle iyice arastirmalisiniz.

slm,

arkadaslar birde söyle düsünmek gerekiyor.

Dogustan olanlarami yoksa sonradan olanlarami protez daha zor?

Mesela benim dogustan, elim olmadigini ben kabullenmisim, ne yaparsam yapiyim ben biliyorumki bir elim yok. Simdi Protez takipda 20 senelik elim olmayan bir hayati ben nasil deyistireyim?.

Protezi taktigimda cogu seyi cok daha yavas yapabiliyorum, protezi takmadigimda daha hizli ve iyi yapabiliyorum. Cünki bir elimi kullanmadan alisdim herseye.

Sonradan olan birindede tam öbür türlü´dür diye düsünüyorum.

Ama elbette her türlü is icinde bir protez var. Mesela ben gecen ay burda (almanya) bir bulusmaya katildim, bir adamda özel bir protez vardi onunla okculuk yapabiliyordu.

Görünüm icin olan protez deyilde kullanisli olan proteze daha cok önem verilmesi gerekiyor bence.

Ayyüzlü , ailen neden artık protez taktırmanı istiyor,şimdiye kadar görüntüyü sorun etmediler de şimdiden sonra mı başladı problem.Babam bu görüntü sorunundan dolayı ben ve kardeşlerimi yanına alıp ta hiç bir yere götürmez,hatta oturduğumuz yerde hemen hemen kimse onun çocukları olduğumuzu bilmiyor.protezin çok dezavantajı var.Ben kullanmadm ama kullanan arkadaşlarım oldu.
Almanya'da yaşayan arkadaş Ahmet,orada insanlar böyle şeylere dönüpte bakmaz,ama Türkiye'de öyle değil.Yurdışında yaşayan benim sendromumdan olan kişilerr o ilginç görünümlerine rağmen tüm aktivitelerini yapıyorlar.Ama Türkiye'de yaşamak için cangılda yaşamayı bilmek lazım.

Aillem benim görünümde rahatsız değil aksine babam benle gezmek birşeyler yapmaktan çok hoşlanır aksine birde ben istemezsem küser.yani babamın ailemin derdi o değil protezin görünümden çok hayatımı kolaylaştıracağını düşündüklerınden protezın hayatımda olmazsa olmazıymış gibi düşünüyor.herhalde protez taktırırsam gercek elgibi kolaylık olacağını mı sanıyor ne . benim sorun ise taktırırsam memnun olmazsam çıkartamam çok hevesliler bizimkiler.

Arkadaşlar yaşım 33 1 yaşından beri sağ kolum ve 2 ayagım bilekten yok 3 ündede protez kullanıyorum ve hayatımda o kadar işe yarıyorlarki helede sağ elim yokki protez bazan nelere kadir oluyor bire bir ne işe yaradığını görmek isteyen arkadaşlar edipbalkan@hotmail.com buyrun Ankaradaki her tür işlerinizdede yardımcı olabilirim.

protez cesareti yok ediyor

aslında arkadaşlar bi yönden proteze karşıyım ama şu anda öyle bi bağlandım ki proteze nerdeyse protezim olmayınca dışarı bile çıkamıyorum bilmiyorum ama bence protez kişinin medeni cesaretini yok ediyor çünkü ben 18 yaşıma kadar protez kullanmadım ama şimdi protez olmadan yapamıyorum

peki protez kullanan arkadaşlar kullanım olarak hayatınızda kolaylık getirdi mi? bende sağ el yok ama kolumu bir el gibi çok aktif kullanıyorum.protez takarsam kolumun işlevini azalır demi

ayyüzlü;

Söyle düsünelim: Protez taktigimizdada kol oldugu gibi kaliyor, yani kolumuzu nasil kulaniyorsak protez takili oldugu haldede aynen kullanabiliriz demi?:confused:

Protezde elin olmasi sahsen benim kafami karistiriyor. Ben mesela su sisesini acmak icin, siseyi karnima bastiririm ve sag elimle acarim ama protez oldugunda sol elinle tut sag elinle ac(anlatmasi biraz zor, umarim anlatabilmisimdir). Beyine öyle bir yerlesmiski, protezde elin olmasina ragmen kullanamiyorum, cünki nasil kullanacagimi bilmiyorum.

Yakinda yeni bir Protez alacagim insallah, Saz calabilmek icin ama inadim tuttu ne isi yaparsam yapiyim o protezi kullanacam, alismak icin. Bakallim dahami kolay yoksa dahami zor olacak:p

zor olduğunuuu tahminn edebiliyorummmmm allah yardımcınız olsunnnn

ahmetcim seni çok iyi anlıyorum protez el taktırsamda bende sen gibi nasıl kullanacağımı bilemiyecekmişim gibi geliyor.onunla gezemez bana ağır yük olacakmış gibi hissediyorum örneğin otobüse rahatlıkla binemezmişim gibi...o yüzden kullananlardan fikir destek almak istedim. taktırmayı düşündüğün protez içinde hayırlısı olur inşallah. bende myoelekronik için rapor çıkarma aşamasındayım eğitim hastanesine başvurdum heyete girdim bakalım.

gülsümcüm ben mail adresini ekledim eklerse herzaman konuşabiliriz.yapacağım birşey olursa seveseve yardımcı olurum.kızına sakın amasakın özel muammele yapma annem herşeyi bana yaptırttı ayırmadı hatalarımda kız kardeşime davrandığından farklı davranmadı.benim öz güvenim aillem ssayesinde. bu arada inan hayat bir nehir misali katıyo önüne kendi istediği gibi yönlendiriyor.fazla bişey yapılamıyor anlayacağın. umarım kızında önüne çıkacak arkadaşları benimki kadar mükemmel iyi olur.şuan yolun başındasın ama ergenlik herkez için zorken bizde biraz daha zor ben sorgucu asi geçdim.:)

slm,

elbette bende elimden geldigi kadar yardimci olurum.

Protezde nekadar erken olursa okadar iyi olur bence, cünki yasi ilerledikce ve hic protez kullanmaz ise, sonraya dogru daha cok zorlanir. Bende öyleydi.

Simdi Protez takinca nasil kullanacagimi bile bilmiyorum. Protez ile hersey yeni beni icim, cok zorlanacagim.....

Saygilar

GÜL HANIM AYYÜZLÜ HANIM VE AHMET BEY;

ilk önce selamlar arkadaşlar bende 1992 yılında trafik kazası sonucu sol kolumu omuz kemiğinden itibaren kayıp ettim...ben iki elli olmayıda tek elli olmayıda çok iyi biliyorum...ben 2 sene modüler protez 2 sene kadar da myo elektronik protez kullandım ama ikisinden de bir şey anlamadım şimdi ikisinide kullanmıyorum...ahmet bey'in dediği gibi kendimize yük yapmaktan başka bir şey olmuyor...sonuçta allahtan gelen bir sınav çaşiti önemli olan bu sınavı başarılı bir şekilde geçip başarmak bunun içinde gülmek gülmek gülmek diyorum...ben şimdinin parasıyla ortalama olarak 2500TL modülere 43000TL de myo elektronik proteze para verdim şimdi 43000TL evde kardıropda yatıyor mışıl mışıl ama eğer sizlerden birinin durumu benim gibi ise ona da verebilirim...yanlız dediğim gibi hammallıktan başka birşey değil ben olduğum gibi görünmeyi kabul ettim ve o şekilde davranıyorum sizlerede tavsiyem proteze felan boşuna para yatırmayın illa bir yere para bağlamak istiyorsanız geleceğiniz için bir yatırım yapmanızı öneririm...SAYGILARIMLA!!!

Zeybek ÇAĞATAN

ayyüzlü;
çok doğru söylüyosun benim eşimin sağ kolu omuzdan bir karış aşağısı ampute 10 yıllık evliyiz ve iki kızımız var.birisi 3.sınıfa gidiyor biri anaokuluna başladı eşim kimseden yardım istemeden büyüttü o çocukları okullarında dahi küçük sıkıntıları çok rahat atlattılar o kadarki arkadaşlarına bizim hakkımızda bilgiler verdiler ve resmen yetiştirdiler onları hüç protez kullanmadı eşim ancak bir şey var omurda problem olabilir zamanla demişlerdi(bir taraf hafif kaldığı için) onu bir araştırın. Ama bu bence yaşamsal bir gereklilk değil çünkü benim eşim çok güzel patates yemeği yapar düşünsenize!!!!!

Ahmet_20 nin dediği gibi küçükken takılmalı diye düşünüyorum..

----------
Yaprak sarmasını unuttum ETLİİİİ

Engelli olduğunuzu hissettirecek şeylerden kaçınmak lazım.
Allah insana kaldıramayacağı yükü yüklemez.
Kimimiz için protez olmasa hayat biter. Kimimiz içinde asıl engel protezdir.
Bende Sol kol dirsek altı ampute var
Protezi taktırdığım gün kullanacağım ilk ve son günümdü
Sandımki çevremdeki insanların bakışı değişecek ama tam tersi oldu bakışlar daha garip oldu.
Şimdi öğretmenim ve öğrencilerim bir kere olsun ne sordular nede bana hissettirdiler.
Daha bağımlı oldular bana.
Araba tutkunuyum ve çok güzel araba kullanıyorum.
Bilgisayarı ustaca kullanabiliyorum. Çok güzel futbol oynuyorum.
ve daha neler neler.

Yazmak istesek bizi durduramazlar değilmi?
Yani siz kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle olun.
Söylediklerimden yanlış çıkarımlar olmaz inşallah.
Engel bize verilen bir nimettir diye düşünüyorum. İnsanın inancını güçlendiriyor. Demkki öyle bir yer varki orada olmayan ellerimiz en güzel haliyle gelecek inşaallah..

aziz ne güzel birçok şeyin üstesinden gelmişsiniz eşinizle.Allah bozmasın.biliyon muhiiiiç şaşırmadım eşinin patates yemeğine yaprak sarmasına çünkü kendimden biliyom:) insan istese yapamayacağı iş yok zaten sadece istesin.bak adamlara ayya çıktı deyip bide espiri yapayım:).onun için mazeret hiç sevmem her mazeretide kabul etmem yapamıyorum demek tembellik hazırcılık başkabişey değil.

ayrıca bana da doktor protez kullanmadığımdan ilerde sırt ağrısı cekebileceğimi çünkü sırttaki ağırlık merkezim eşit olmadığından ağrı cekebileceğimi söyledi.protez yaşı ilerletmeden kullanılması gerekiyormuş.

murat inanclı olmak aslında güzel cünkü insanı psikolojik motive ediyor. işte hamdolsun inancım yerinde de pek kader kısmet demem yoksa hemen benim kısmete bak diyerek asiliğim tutacak biliyorum sadece ben takmam gereksiz yere neden sebep aramaya kalkmıyorum. boşa kürek sallamaya benziyor.nedense neden der ben önüme bakıyorum :)

valla arkadaşlar üst ekstrremite protezlerini dört dörtlük kullanan bir engelli arkadaş görmedim.tek taraflı ampute veyakonjenital olanrla çitf taraflı olanra arasında birzdaha farklı oluyor.çift taraflılar daha aktif oluyor.ama ağırlık yapıyor diye düşünmemek gerekiyor kaybedilen uzuvdan daha hafif olduğu kesin protezin.
eğer bir takım görüşleri düşünceleri aştıysak takmaya bilirsiziniz ama aşamadıysak bakışlardan rahatsız luyorsak protez herzaman özgüven getirir kısıtlı hareketler olmak kaidesiyle bir çok hareketide yapılabilir.

slm.ben elektronik protez olayını araştırırken internette yabancı bir kol protez firmasının videolarını gördüm. oradaki tanıtımlarda protez elin ve parmakların çok iyi kullanıldığını gördüm. bunlar gerçek mi reklam mı bilmiyorum. ama ben başvurdum internetten touch bionic diye bir firma ,sanırım isviçredeydi, türkiyede de şubeleri var. ama çok pahalı olduğu için işlemlere başlayamadım. şimdi sizin yazılarınızı da görünce protez hevesim kaçtı. ne dersiniz?

istersen önce myoelektronik için başvur ben öyle yapıyorum.sgk karşılıyor kullanmadığında giden paraya için acımaz baktın kullanabiliyon o zaman byonikkol yaptırırsın tabi güçün varsa cünkü 2 ay önce 78.000 başlıyodu fiyatı.

slm,

arkadaslar bugün gittim aldim protezi, baya agir. Taktigimda bir tuhaf hisettim kendimi. Bir ayakkabi dolabi kurdum Protez ile isimi baya bir kolaylastirdi.

Cok kullandikca kolumu agritiyor, normal dediler, kolum alismasi gerekiyormus.

Bakalim kullandikca paylasirim sizler ile, dahami zor dahami kolay protez ile.

Isterseniz resmini cekiyim protezin, sizlerinkile aynimi yoksa baskami merak ediyorum. Benimkinin bir USB girisi eksik :D

ben kullanmııyorum hayatımı kolaylaştıracağınıda bir türlü düşünemiyorum.ayrıca protez yaptırma evresi çok yorucu.raporları 1-2 ay önce çıkardım,ama daha yaptırmak için başvurmadım

sende de kas güçsüzlüğü oldumu ahmet kolumda kas güçsüzlüğü oldu.şimdilik egzersizlerle ağrılarımı bi nebze hafiflettim. bu sebeple protez beni çok yorarmış önce fizik tedavi bile görebilirmişim.

slm ayyüzlü,

protezi yaptirmasi cok uzun sürüyor dogru, ben 4 - 5 ay bekledim.

Kas gücsüzlüyü olmadi bende ama sirtim cok agriyor, bir kolum uzun digeri ise kisa diye. Protezde bunu dengeliyecekmis.

Bende hayatimi cok kolaylastiricagini sanmiyorum ama deniyorum. Bazi seylerde cok faydali oluyor, dedigim gibi dolap kurmakta mesela ama bazi seylerdede hic bir ise yaramiyor.

Artik deneyip kendi tecrübemizi edinmemiz gerekiyor.

merhaba

ya aslında şöyle bi durum var arkadaşlarında dediği gibi herşey insanın beyninde bitiyor. benim sağlok dirsekden 4 parmak aşağı ampute 5 yıla yakıındır protez kullanıyorum. dirsek güdüğüm kısa olduğu için protezle yaptığım hareketler biraz kısıtlı ama şöyle bi düşündüğümde protez hele hele iş hayatında gerçekten çok faydalı oluyor. tabi şuda var protez olmadan aynı işleri yapamazmıyım tabiiki yapabilirim. demek istediğim protez takmayı istiyorsanız sadece 1 ay yada 2 ay problem yaşarsınız sonrasındada bi parçanız olur diye düşünüyorum.

merhaba ahmet:)

evet ağrılar normalmiş çünkü bizde ağırlık merkezi dengede olmadığından sırt ağrıları kaçınılmazmış dr banada demişti.

bende protez yaptırmayı biraz ağırdan alıyorum biliyorum ama galiba psikolojik olarak daha kendimi alıştıramadım.

umarım arkadaşım kullanabilir hayatımızı kolaylaştırı. bir arkadaş ile konuştuğumda hayatını çok kolaylaştırdığını iletmişti.

sitede bazı yorumları okudum.protez taktıranlar öz güvenini yitirtiyormuş protezsiz gezemiyormuşsun buda beni korkutuyor. çünkü ben kendiyle çok barışık biriyim.öyle olmak istemiyorum

Son yazdiklarin kisiye özel olsa gerek.

Ben nekadar Proteze alisirsam alisiyim, Protessiz disariya cikmak benim icin daha kolay olur. Ben 20senemi tek kolum olmadan yasadim ve geriye kalan günlerimide allahin izni ile böyle yasayacagim.

Protezi sadece bazi seyleri yapar iken kolaylastirsin diye kullanacagim. Protezim var diye artik kendimi deiystirmem, SENDE deyistirmezsin. Ben öyle düsünüyorum.

Üstadlar, canlar...
Benim de doğuştan sağ el bilekten ampute.. Devletin yardımıyla İsviçre'den kullanışlı bi protez getirttiler ben 12-13 yaşlarında iken. O kadar gerçekciydi ki üzerinde damar dahi vardı. Ancak rahatlık konusuna gelince, diyeceğim tek şey var: Kifayetim kelimlerimde, görüntü her yerde! Ben şahsen kullanamadım ve devlete geri verdim ihtiyaç sahibi bir başkasına iletilmesi konusunda.
Bu kişinin insatifine kalmış bir şey derim. Protez olmayınca insanların sizi ilginç ve kendinden farklı bulma süresi daha da kısa olabiliyor. Fakat protez olunca: Aaa, bakabilir miyim?. Bu nasıl bir şey ya? İnsanın elini kestirip taktırası geliyor! ... gibi sahte ve saçma söylemlere maruz kalma ihtimaliniz daha yüksek. anamızdan çıktığımız gibi kalalım, orjinalliğimizi koruyalım derim. -Benimle ortak yönü olanlar için bir kaç lakırdı.- :)

protez

arkadaşlar tüm yazılanları okudum inanın gözyaşlarımı tutamadım
sol elim bilekten itibaren yok 20 yaşındayım bu yaşıma kadar bir sıkıntı görmedim her işimi kendim yapabiliyorum. gel görkü şu ünversitye gelene kadar sanki insanlar bana garip bakıyor belki bakmıyor ama ben öyle bi paranoya olmuşum artık protez almaya karar verdim
yazan arkadaşlar kimi için bir yük kimi için kolaylık bilmiyorum benim için nasıl olur ama denemek istiyorum 20 yıl sonra 2 elim birden gözükerek fotoğraf çektirmek istiyorum.
Herşey bu üni de başladı sol kolum sürekli bi cebimdedir insanlara göstermek istemiyorum sanki beni dışlıcaklar gibi geliyor bana
bu konu hakkında bana biraz yardımcı olursanız sevinirim nasıl yapilr ücreti ne olur eklemek isterseniz styler_hacibram@hotmail.de

Üst Alt