Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol protezi kullanmak daha zor, hatta yük. Ne dersiniz?

merhabalar,

benim de sol kolum yok,çocukken trafik kazasında kaybettim.
bana büyüyünce kol takacaklarını söylediler.ben zaman zaman gerçek kol zannederek beklediğimi hatırlıyorum.zaten çocukken hiç de umurumda değildi, ben oyunuma bakıyordum.ne zaman ki genç oldum, gözüm karşı cinsden başka birşey görmedi,o zaman kolum önemli oldu! protez takacakları yaşa da gelmiştim.

kol diye karşıma soğuk, yapay, sevimsiz bişey çıktı! çok ağladım.hiç sevmedim ama onsuz olmam ihtimal bile değildi.lise öğrencisi olarak onu takmak sanırım biraz kendime güvenli olmamı sağladı.üniversitede de biraz sağladı.ama çok ağırdı çok hantaldı,zaten bir işe yaramıyordu. orada öylece duruyordu..aslında kendi hareketimi kısıtlıyordu,gene de onsuz yapamadım.kem gözlere kolu yok dedirtmiyordum.sözümona çok işime yarıyordu.ama giderek daha çok yük olmaya başladı. kimse niye takıyorsun demiyordu.evde takmıyordum ve bu hoşuma gidiyordu.14 yıl taktım.sonra bir gün aniden takmamaya başladım..bu kadar yılda ben aslında toplum için taktığımı farkettim ve (sadece içimden) en yakınlarıma takma demedikleri için hep sitem etttim.

zaten karşı cinsten daha önemli sorunlarla da karşılaşmıştım bu arada.çok önemli değillerdi.ya da ben sadece yürek diyenleri mi görür olmuştum. kem gözler takmamama da karşı çıkan yaklaşımlarda bulundular tabii.üzdüler beni.

artık, hiçbir zaman protez takmayı düşünmem.gerçek kol bile istemem.tek elimi büyük bir maharetle kullanıyorum ve kolumun olmadığına memnun oluyorum.

iki kolum olmasaydı protez çok gerekli olurdu herhalde onu bilemiyorum.

ben bütün bu aşamaları yaşarken yalnızdım.iç hesaplarımla kendi sonuçlarıma kendim vardım..ancak bu kadar yıl nasıl olduysa kendimden başka hiçbir bir engelliyi görmedim.engelliler.biz ile tanıştığım için mutluyum.

ayyüzlü

Ayyüzlü mrb umarım mesajımı görürsün sağ eliniz doğuştan mı yoksa bi kaza sonucu mu sizinle konuşmam gerekiyor çok önemli lütfen dönüş yapar mısınız??

benimde var kullanmıyorum boşa duruyor insan onu takınca engelli oluyor

yagmmurrrrrrrrr Yağmur mesajımı görürseniz konuşabilir miyiz bu konu hakkında

buraakatakan
Burak mrb elinin olmaması doğuştan mı senin le de eğer görürsen konuşmak isterim

peki bbenim sol elde 2 3 4 parmak ampute oldu bunların protezi faydalı olurmu bılgısı olan varmı acaba

Mrb arkadaşlar bi arkadaşımız var iki kolu bileğinden de protez şimdi protezleri guzel kullanıyor ama telefon ekraninda işlevsiz hiç bişey yapamıyor bunun için fikri olan varmi ?

Üst Alt