Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolesterolden (hiperlipidemi) oran verılıyor mu?

esma82

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar kolesterolden (hiperlipidemi ) oran verılıyormu kabul edılmıyormuş sanırım ..

hayır esma kollestorolden oran verilmiyor

Maalesef vermiyorlar .Bende de kolesterol var .İlaç raporum da var .Doktora sordum heyette oran verebiliyor musunuz diye maalesef dedi.

Bana niye % 10 verdiler kolestrolden peki ?
Acaba benim yanlışım mı var?

Son düzenleme:
Raporda belirtilmiyormu nerden ne oran verıldığı ..verılıyorsa ıyı yanı

Size verılmiş kolesterol oranının aslı şöyle.. hıperlıpıdemı genel bır ısım ve çok fazla kısıde olan ve yas ılerlemesıyle çoğu ınsanda doğal karsılanan bır rahatsızlık bunun çeşitleri var lipit metabolizma bozuklukları diye geçiyor bunlar ıse erken yasta ailesel ciddi bır rahatsızlık örnek bende var kızımdada var şuan 10 yasında 5 yıldır oda ılaç kullanıyor ..hiperlipideminin bu ayrıştırması yapılıp bazı gruplarına oran verılıyor .2 yıl oncesıne kadar tum kolesterollere verılıyormuş sizin eskı cetvele gore verılmış olabılır iyide olmuş :) hayırlı olsun

Geçen hafta kontrole gittim doktora hem ilaç yazdırayım diye
hemde ekg kan tahlili ve eforlu ekg ye baktı
2 günde bir göğsümde ağrı oluyor dedim bende
bana senin yerinde olsam baypass olurum dedi
bende baypass olsam ilaçları ne kadar kullanıcam dedim
baypass olsanda olmasanda ömür boyu ilaçları kullanıcan dedi
kolestrolüm fırlamıştı kalp krizi geçirdiğimde

dediğiniz gibi ailesel bir olaysa hem anne hem baba tarafında herkeste kalp şeker tansiyon var

Bende bypaslıyım 24 yasımdaydım amelıyat olduğumda ilaçlar ömürboyu kullanılacak ..Allah yardımcınız olsun bypas çok ağır bır amelıyat

ayın 21 de aradım ankarayı vergi indirimin sürekli dedi acaba sağlık raporumun sürekli olup olmadığını nasıl öğrenecem.İllaki posta gelmesinimi bekleyecem ?
Bide kontrol muayenesi yazarlar mı acaba

geçmiş olsun

bende 3 ay önce bypass oldum 4 damarım değişti .Kolestrol sürekli yüksek .ilaçla düşürüyorum.bol yürüyüş yağ tuz bunlar olmamasına rağmen yüksek .İlaçlara devam .yapacak bişi yok .

Polat34 merhaba

banada hiperlipidemi %10 yazdı bugün doktor,bende burada okuduklarımdan yols çıkarak kolesterolden pek birşey beklemiyordum yanlış mı okuyorum diye endişeleniyorumda.Bende hipotiroidi var buna bağlı tüm diğer değerlerim yüksek çıkıyor.

Hiperlipitemi (E78) %20 olmasına rahmen %10 veriyorlar..

Kötü kolestrolünüz kaç çıkıyor arkadaşlar

benimde sağ göz protez yüzde 32 veriyorlar kolesterolümde var ilaç kullanıyorum acaba bana kolesteroldende rapor verirlermi burdan bu konu ile bilgisi olanlaradan cevap bekliyorum saygılarımla.

benimde sağ göz protez yüzde 32 veriyorlar kolesterolümde var ilaç kullanıyorum acaba bana kolesteroldende rapor verirlermi burdan bu konu ile bilgisi olanlaradan cevap bekliyorum saygılarımla.

burada sanırım yaş önemli ve etken faktörler kesin birşey söylemek çok mümkün değil çünkü herkes kolesterole oran verilmediğini söylüyor ama ben dahil hiperlipidemiden oran alanlarda var.

hiperlipidemiden acaba hangi yılda rapor aldınız yeni tarihliyse banada kolesterolden verirler diye düşünüyorum herkes bilgisini baylaşırsa sevinirim.

saolun vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı ne yapmam lazım benim kolesterolden rapor alabinmem için teşekkür ederim şimdiden.

Diyabet,den %40 kolestrol,den %10 aldım 2014 eylül,de

kolesterolden 1 sene süre ile ilaç verdi doktor ben kolesterolden rapor almam için hangi yolu izlemem lazım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
30/03/2013 yayınlanan engelli ölçütü sınıflandırınmasında kolesterole ilgili bir ibare yok acaba alan arkadaşlar nasın aldıklarını tam olarak yazarlarsa güzel olur ne yapmam lazım mesala hangi doktora gideyim nasıl bir yol izleyim
lütfen yardımcı olun teşekkür ederim şimdiden.

kolesterolden rapor almam için hangi doktora gitmem lazım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba Çağatay endokrin veya dahiliye,ye gitmen gerek.

merhaba arkadaslar..

amacim 48 olan oranı arttırıp daha erken emekli olabilmek.

kalp krizi stent 6 ay sonra ikinci kriz by pass oranım ef 55 ile % 30 verildi. anxieteden de % 25 verdiler.total 48 oldu.

2 sene sonra yenii yaptirdigim kontrol anjiyosu orta damarda plak olusumu , sol % 40 sag damarda % 30 darlık var diyor.
ef yine 55 verdiler ..

kolestrol ve trigliserid ılaca ragmen yıllardır dusmuyor kalıtımsal diyor doktorlar.herhangi bir oran verilmedi ama ..

tekrar arpor alsam yeni darliklarla % 50 verilen sınıfa girer mi acaba?

madde de ef 50 sartı harıc tumu var..
Klas 3 hastalar 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

irfanyaman burdan % 50 alabilmen için ef nin 50 den aşağıda olması gerekir bu sebeple alamassın ancak yukarda arkadaşlar hiperlipidemiden alanların olduğunu söylüyor belki ordan 10 puan daha alabilirsin

arkadaşlar merhaba ben ankarada ikamet ediyorum acaba kolesterolden rapor alan varmı ankarada varsa hangi doktordan aldığını yazarsa bende ona gidip muayene olayım bu konuda ankaradan rapor alan arkadaşların yardımlarını bekliyorum saygılarımla.

mrb
bende hipertansiyon tip1 , trigiliserit ve kolestrol sürekli yüksek çıkıyor.şekerde sınırda + bypass ve 5 ay sonra anjiyo oldum yaş 37 bakalım 2 ay sonra heyete giricem sonuçlar ne çıkacak bu arada ef 60 çıktı.

Üst Alt