Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolon kanseri ve sol hemikolektomi engel oranı ne olur?

L.kartal

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar. forumda daha önce açılan konuları dolaştım ama net bir cevap bulamadım. daha doğrusu farklı cevaplar gördüm. o yüzden kendi durumumla ilgili bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

2017 senesinde kolon kanseri teşhisiyle ameliyat oldum ve sol hemikolektomi işlemiyle inen kolon alındı. patoloji raporunda 3. evre, lenf nodlarına sıçarmış görünen kanser teşhisi konuldu. üstüne 8 kür kemoterapi gördüm. bu süreçte. 18 aylık malulen emeklilikten faydalandım. kontrollerimde şu an için bir sorun görünmüyor. sgk sevkiyle gittiğim malulen emeklilik kontrol muaynesinde de engel oranım %60 altında kaldığı için emekliliğim sonlandırıldı.

şu an bir işe başlayıp sonrasında vergi indiriminden yararlanabilir miyim diye düşünüyorum. tedavi olmuş kanser hastalarına %20 oran veriliyor ve inen kolon da(yaklaşık 30-40cm) alındığı için üstüne %kaç ilave olacağını anlamaya çalışıyorum. benim cetvelden anladığım kadarıyla bu %20 nin üstüne %25 ilave olacak diye düşünüyorum. konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

konuyu açtıktan sonra fark ettim ki ilgili yönetmelik şubat sonunda değişmiş. yeni yönetmelik ve cetvelden anladığım kadarıyla tedavi olmuş ve remisyondaki kanser hastalarına eskiden %20 oran veriliyorken şimdi bu oran % 40 a çıkmış. yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

İzmir'de yakın dönemde sağlık kurulan giren var mı?

merhaba arkadaşlar. katip çelebi atatürk araştırma hastanesinde sağlık kuruluna giren var mı? özellikle yakın zamanlarda giren varsa tecrübelerini aktarabilir mi? izmirde bir tek burada randevu bulabildim (onkoloji de olduğu için eğitim araştırma hastanelerinden randevu almam gerekiyordu). 3. evre kolon kanseri+38 cm lik kısmı alındı kolonun. yaklaşık on sene önce de iş kazasında sol elimin işaret ve başparmağı kopup tekrar dikildi. daha önce hiç rapor falan uğraşmamıştım. şimdi hem engelli kartı hem vergi indirimi çıkartmak için rapor almaya çalışıyorum. sanırım heyette, onkoloji, genel cerrahi ve ortopedi bölümlerine girmeliyim. bu konuda da bilgisi olanlar yol gösterebilirse sevinirim.

Son düzenleme:
L.kartal

Şöyle ben geçen hafta daha gittim ve görüştüm sağlık Kurulu ve onkoloji Dr um ile ilk 5 yıl bütün onkoloji hastaları evre kaç olursa olsun metaztaz hariç 60 sonraki 5 yılda r değişim olmadığı takdirde 40 olarak devam ediyorsunuz dedi fakat artık sürekli yok kanser hastalarında ama oranlar artı dedi her yıl heyete gidicez yani ama hep yazdığım oranlar alınacak dedi yönetmelik değişmediği takdirde

ben de yönetmelikten öyle anlamıştım ama az önce raporumun çıktığını gördüm e-rapor sitesinden. 2017 temmuzda teşhis konulmuştu, ameliyatı da ağustos ayında olmuştum. onkoloji %40, genel cerrahi %25 vermiş ve bir yıl süreli rapor. toplam oran %55 olarak yazılmış. sanırım henüz yönetmelik tam anlaşılamadı ya da ben yönetmeliği yanlış yorumluyorum. allahtan bu rapor işimi görüyor. vergi indirimine başvuracağım.

L.kartal onkolojik hastalıklarda ilk defa rapora basvurunca ilk yıl süreli veriliyor bunun nedeni pozitif bir durum çünkü kanser ilerleme yaparsa oranda yükseliyor 2.kez başvuru yapınca sürekli oluyor önemli olan vergi indiriminin sürekli olması oda muhtemelen sürekli olacaktır..

cevabınız için teşekkür ederim. ben de öyle umut ediyorum :))

raporumda imza eksik mi?

raporumu kontrol ederken bir şey dikkatimi çekti. heyete girerken normalde sürekli olarak kurulda olmayan onkoloji doktoruna da görünüp onayını ve oranını aldık ancak raporu imzalayanlar içinde onkolojiden kimse görünmüyor.
bu sorun yaratır mı acaba? daha önce buna benzer bir şeyle karşılaşan var mı? raporu 10 mayıs da vergi dairesine vererek ankaraya da göndermiş oldum. ordan sırf imza eksikliğinden geri dönmesinden endişe ediyorum şu an.

L.kartal

merhaba bende izmirde yaşıyorum 2017 yılında yeşilyurt devlet hastanesinde mide tümörü (gist) nedeniyle midemin yarısı alındı..patoloji sonucuda 1.evre çıktı..şimdi vergi indirimi için başvurdum,heyet dr kısmı bitti 12 haziran için gün verdiler heyete gözüküp oranlarım belli olacak...ben genel cerrahi,onkoloji ve dermotoloji için puana başvurdum..ameliyat laporoskopik yapıldı ve yara izleri geçmedi ve keloid oluştu..cetvelde buna 5 veriyorlar dr da söyledi...genel cerrahiye kilo kaybım olduğunuda söyledim lakin oda etki ediyor..80 kilodan 67 kiloya düştüğümü söyledim,dr da yazdı oraya 80>67 şeklinde...

onkoloji genel cerrahi ve dermotolojiden toplam kaç alırım merak ediyorum...eğer baltazar ile 60 geçersem şirketin özel sigortasından tazminat alabiliyorum...
cetvele baktığımda ilk 5 yıl 60 yazıyor onkolojide fakat siz 40 almışsınız?? nasıl oluyor ?

suzerk
merhaba. sizin durmunuz benzer olmakla beraber biraz farklı. o yüzden kesin bir bilgim yok alacağınız oranlarla ilgili. ancak her halükarda %40 altında olmayacaktır ve diğer etkenlerle belki ihtiyacınız olan oranı alabilirsiniz. yeni yönetmelikte tümörlerin sınıflanması diyerek 1. ve 2. evre tümörler için remisyon sorası 5. yıla kadar %60 5. yıldan sonra % 40 oran verilmiş ama daha ileri seviye olmasına rağmen 3. ve 4. evreler için remisyonda süre belirtmeden %40 oran verilmiş. bence bu noktada ya yönetmeliğin yazılışında ya da heyetin yönetmeliği yorumlamasında sıkıntı var ve hastalaığın daha ileriki seviyesi daha erken seviyelerinden düşük oran almamalı ama bana verilen oran yeterli olduğu için itiraz etmedim hiç. sizinki de dediğiniz gibi sadece kanser için onkolojinin vereceği oran yönetmelikte %60 görünüyor ama heyet ne verir hiç bilmiyorum. bekleyip görmekden başka çareniz yok. ha istediğiniz gibi gelmezse itiraz edip belki değiştirtebilirsiniz oranı ama, süreç nasıl sonuçlanır, ne kadar sürer bir şey söylemek zor memlekette malesef.

L.kartal

anlıyorum...benzer durum derken sizdede bendede doku(organ) kaybı var...60 üzeri sonuç alırsam çalıştığım şirketin özel sigortasından tazminat hakkım doğuyor..bu yüzden merak ettim..dediğiniz gibi ya yorumlamada yada yönetmelikte bir sıkıntı var...
aynı hastahaneden rapor alacağımız için benzer bir tablo ile karşılaşacağımı düşünüyorum fakat dediğim gibi 60 ve üzeri olması benim için önemli?
siz emeklilik başvurusu yaptınızmı? olabiliyormsunuz?
ben yıl başındadad emekli olma niyetindeyim ..8000 gün 24 yıl sigortalılığım var...

sizin kapalı ameliyat olmuş ya, farklılıktan kastım oydu. yoksa dediğiniz gibi durumlar aynı aslında. umarım istediğiniz gibi alırsınız sonucu. ben raporu alır almaz başvurdum vergi dairesine. 10 mayıs başvuru, 14 mayıs ankaraya gönderildi diye görünüyor sistemde. ankaraya ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum henüz. 3-4 ay içerisinde sonuçlanır umarım. gün ve yıl olarak sıkıntı yok. 4900 gün 22 yıl olması lazım. sonuçlanınca emekliliğe başvurucağız hemen.

L.kartal

peki normal şartlarda emeklilik sürenize ne kadar vardı? verilen rapor 1 yıl süreli ondan soruyorum..
bende muhtemelen 1 yıl süreli olucak,emekli olup sonra iptal gibi bir durumla karşılaşırsak işimizdende olmayalım?
normal şartlarda 12 yıl var emekliliğime...birkaç yıl sonra sgk tekrar rapor ister hastahanede düşürür mağdur olurum diyede
endişe ediyorum...

14 sene var diye kalmış aklımda normal şartlarda. eski yönetmeliğe göre sadece onkoloji ve genel cerrahiden aldığımız oranlar yetmiyordu minimum %40 oranı almak için. yeni yönetmelikle pek çok rahatsızlığın oranı düşerken onkolojik rahatsızlıkların oranları yükseldi. eğer bu oranları ya da yönetmeliği değiştirmezlerse emeklilikte de sıkıntı olmaz. ha sürekli vergi indirimi alabilinceye kadar kontrol muaynelerine gidip gelmek sıkıntılı ama ona da yapacak bir şey yok bildiğim kadarıyla. yine de dediğiniz gibi bir risk var ve bu günden yarına ne olacağını kestirmek pek mümkün görünmüyor memlekette. o nedenle herkesin kendi koşullarına göre bu riske girmesi en sağlıklısı sanırım.

Erdogmus34

hocam ileride emekliliğn iptali gibi bir durumla karşılaşırmıyız? yani siz 2. başvuruda raporun sürekli olduğunu belirtmişsiniz? benim durumumda L.Kartal ile aynı sayılır...diyelimki 50-60 arası bir oran aldık ve 1 yıl sonra kontrol verdi..bu hep böyle devammı edecek ? yani hersene gidip tekrar rapormu almak zorundayız? yada ileride olası bir yönetmelik değişikliğinden etkilenirmiyiz? normal emekliliğime 3-5 yıl olsa pek önemsemiycem ama 12 yıl var..gerçi 8000 gün 24 yıl sigortalılığım var?

suzerk aslında seninle benim durumum aynı bende mide ca geçirdim 1.evre fakat benim midemin tamamı alindi tümörün yeri nedeni ile burda emeklilik ile kesin olan şey raporun süresi değil maliyenin vergi indirimi için vereceği sürekli yada süreli durumu maliye benim raporum 1 yıl olmasına rağmen organ kaybından dolayı sürekli onayladı buda beni ileride sürekli emekli yapar tabi SGK in her zaman kontrol etme yetkisi var.sizi emekli edecek şey maliye den gelecek yazı durumudur.ben eski yönetmelige göre mide yokluğundan 25 puan onkoloji den 20 aldım onkolojik hastalıklarda 20 net eklenir baltazaard formülü uygulanmaz buda 45 yapar yeni yönetmelik le 70 puan civar i bir şey alırım ama oda uğraştırma değmez diğer bir konuda özel hayat sigorta sında paketinizi bilmiyorum ama 40 ve üzeri ne ödeme yapıyor...

Erdogmus34

ben 2017 de oldum ameliyatı ve şirketin anlaşmalı olduğu sigorta 40 a veriyordu...değişik hastalıklardan 10 larca başvuru olup insanlar(bel fıtığı,uyku apnesi,tansiyon,şeker gibi) tazminat alınca ,şirket sigorta anlaşmasını değiştirdi,sadece belirli hastalıklarda ve 60 ve üzeri olmak koşuluyla ödeme yapacağını bildirdi bizlere...kalp,yetmezliği organ nakli,kanser gibi hastalıklarla sınırlandırdı..işin ilginci 2019 itibarıyla yürürlüğe girdi bu kural..bense 2017 de ameliyat olmuştum ve sigortadan tazminat almak aklıma gelmedi...şimdide bunun üzüntüsünü yaşıyorum..2017-18 de başvursam tazminatı almıştım..şimdi ise acaba %60 alırmıyım endişesi içindyim... :((

suzerk
hocam sizin raporun imza kısmında onkolojiden imzalayan var mı. sakıncası yoksa o imza kısmını burda paylaşabilir misiniz raporun? benim raporda imza eksik diye ankaradan geri dönmesinden korkuyorum. genel olarak onkoloji görüş belirttikten sonra imzası atılmadan da oluyor mu acaba yoksa?

üstad ben çarşamba günü heyete çıkıyorum nasipse,orada belli olacak sanırım? aynı gün veriyorlar değilmi? tabiiki paylaşırım ne demek ;)

@L.kartal benim raporda da yok onkoloji doktorunun imzası önemli olan heyyetteki doktor sayısı yani raporun arkasındaki imza sayısı zaten maliye hekimleri kendileride değerlendiriyor o yüzden sorun olmaz..

suzerk
yok hocam bize heyete girdikten sonra sekreterlikten şu gün gelip raporu alın dediler. yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sonrası falan. ben gitmeden önce gördüm raporu enabız üstünden. verdikleri raporda aynı sonuçta ama gidip aynısını aldım yine de. aslı gibidir yaptırdım 5 tane. isteyen yere onları veriyorum şimdi. aslında e imzalı rapor olduğu için internetten alacağınız kopya da heryerde geçerli ama devlet dairelerinde memurlar henüz alışamadıklarından mevzuya illa ıslak imzalı aslı gibidir istiyorlar orjinaliyle beraber. aklınızda bulunsun.

Erdogmus34
teşekkür ederim. içimi rahatlattınız. mantık da öyle söylüyor aslında ama böyle şeylere güven olmuyor memlekette malesef :)

@L.kartal

üstad peki heyete girdiğin gün oranı soyledilermi? daha sonra mı ogrendin? tanıdık dr da var sorsa öğrenir mi?

birde üstad rapor çıktıktan sonra evrakları nerelere nasıl gönderiyoruz? emeklilik vs için?

yok ben raporu görünce öğrendim oranımı. zaten heyet dediğiniz odaya girip çıkmak maksimum 15-20 saniye falan sürüyor. muhtemelen siz çıkarken belli oluyordur odadan. doktorların tek tek aynı raporlara dönüp oran yazacaklarını düşünmüyorum. muhtemelen elektornik imzalar falan atılsın diye bekletiyorlar bir hafta. ben %40 üstü olacağına inandığım için uğraşmadım hiç. sekreterlik falan ciddi yoğun oluyor. halden anlayan var, anlamayan var, gelen giden çok oluyor. o yüzden yanaşıp soramadım. tanıdık varsa en kötü akşam üstü öğrenir heralde oranı en azından.
suzerk
önce vergi dairesinden başvuru yapıp engelli vergi indirimi almanız lazım rapor çıkınca. onlar ankaraya gönderecek raporunuzu. ankaradan gelince sgk ya emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. aklınızda bulunsun, vergi dairesine başvururken çalışıyor olmanız şart. gerekirse ondan sonra işi bırakabilirsiniz ama emeklilik başvurusu yapana kadar maaşsız kalmak demek bu malesef.
onun dışınca katip çelebi hastanesinin yakınında engelli kimlik kartı başvuru merkezi var. ordan kart başvurunuzu yapıp, yaklaşık 10 gün sonra kartınızı da alabilirsiniz. ücretsiz ulaşım için.

peki arkadaşlar,sizce vergi indirimi sürekli olurmu? bu forumda bazı paylaşım lar okuyoruz,3 yıl önce emekli olmuş,surekli vergi indirim almış kişilerin sgk tarafından tekrar kontrol istendiği gibi .. 15 temmuz sonrası şüpheli olanlar,hastane bazli şüpheli raporlar çağrılmış olabilir diyorlar..
gerçi bizimkisi psikolojik yada iyilesebilir bir hastalık değil sonuçta ve devletin onkolojik oranları artırması da durumun ne kadar ciddi oldugunuda gösteriyor, yani diyelimki sürekli vergi indirimi ile emekli olduk ve atıyorum 2 3 yil sonra tekrar kontrol istediler? oranlar değişip mağduriyet yasarmiyiz???

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

suzerk valla bu konuda forumda o kadar çok şey okudum ki artık hepsi birbirine karıştı :)) açıkçası aklımda kaldığı kadarıyla: 'sağlık kurulları ilk sene 1 yıl süreli veriyor raporları, sonrasında sürekliye çevrilir. o ada hastalığın nüksetme riskinden ve oranın artması ihtimalinden dolayı aslında bizim lehimize bir durum.' demişti birisi. zaten yönetmelikte de bu tür raporlar için değişim olup olmadığı yılda en az bir kez kontrol edilmelidir diyor(kanser nedeniyle doku kaybı olanlar için). yeni yönetmeliğin uygulamada nasıl olacağını herhalde biz ilk kez yaşayıp göreceğiz. belki seneye sürekli verecek sağlık kurulu raporu belki her sene kontrol için tekrar tekrar kurula gireceğiz. umarım ikinci sene değişim olmadığını gördüklerinde raporlarımız sürekliye çevrilir.

onun dışında yeni yönetmelikle forumdan takip edebildiğim kadarıyla pek çok rahatsızlık için oranlar düşürülürken onkoloji hastalarında oranlar arttırıldı. yönetmelikte aleyhimize ya da lehimize bir değişiklik olup olmayacağı hiç belli olmaz. bir sene sonra oranları düşürebilirler de yıllarca hiç değişmeden aynı yönetmelik kalabilir de. bekleyip görmekten başka şansımız yok sanırım.

maliye kurulunun raporlarımıza istinaden sürekli veya süreli rapor vermesi ise yine tamamen onlara bağlı bir durum tahminimce. ben en azından ilk sene sürekli rapor vermelerini beklemiyorum. muhtemelen bir sene sonra kontrol isteyecekler. belki ikinci sene sürekliye çevirecekler. malesef bunu da bekleyip göreceğiz.

şahsen vergi indirimim onaylandığında emekliliğe başvurmayı düşünüyorum. sonrası sanırım sgk üstünden kontrole sevk ile olacak ama orada da sgk hastanenin vereceği yeni raporu doğrudan kullanıp mı karar verecek yoksa o rapor yine ankara'ya mı gidecek hiç bilmiyorum. hasılı bekleyip görmekten ve en iyisini ummaktan başka şansımız yok sanırım.

L.kartal

üstad haklısın, fakat ben İzmir'de buyuk Bir şirkette çalışıyorum,onlarca arkadaş çeşitli rahatsizliklardan( kalp,tansiyon ,apne vs) rapor alıp emekli oldu ve hiçbirinde olumsuzluk olmadı kaldiki onkolojiden büyük hastalık varmıdır? bilemiyorum??
benim tahminim senin evrak Ankara'dan sürekli vergi indirimi ile dönecek..sevincinide beraber paylasiriz[emoji6]

suzerk
inşallah hocam. hepimiz için hayırlısı inşallah :) en kötüsünü düşünüp, iyisi gelirse sevineceğiz artık :)

L.kartal

üstad bugun heyete çıktım,sadece genel cerrah kilomu sordu,zaten önceki muayenedede sormuştu, sonra çıktım,ilgili vergi dairesine evraklarin gönderileceğini söylediler sağlık kurulu memuru... siz enabızdan gördüğünüzü yazmışsınız? enabizda hangi bölümde görülebiliyor? ben baktim ama hastane ziyaretleri var,istirahat dr raporlari olan bölüm var ,ama göremedim?? sadece hastane ziyaretleri bölümünde sağlık kurulunda hangi drlara gittiysem onlar ve tanı lari yazılı???

suzerk

geçmiş olsun. aradan çıkmış oldu hiç olmazsa. siz vergi dairesi üstünden sevkle gittiniz sanırım hastaneye rapor için. ben vergi dairesine gitmeden doğrudan hastaneye başvurup engelli kimlik kartı için demiştim. o yüzden raporu bana verdiler. sizin durumda raporu vergi dairesine gönderiyorlar ama size bir kopyasını veriyorlar mı bilmiyorum. belki hastane heyet sekreterliğine ek dilekçe falan verilip engelli kimlik kartı için de kopyası lazım diye alabilirsin. ondan sonra resmi her yerde geçerli zaten. e-nabızda da raporlarımda görünüyor. hatta belki orada görünür sizinki de hiç uğraşmazsınız. e-nabıza da görünmesi için bir kaç gün geçmesi azım ama. yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık bir hafta.

bu arada heyete girmeden diğer doktorlardan imza alma kısmı nasıl geçti sizin. çok uğraştınız mı?

L.kartal yok çok ugrasmadim,zaten tum teşhis, ameliyat ve tedavi orada olduğu ve onkoloji takipli hasta olduğum için bilgisayardan bakıp tanıları yazdılar..ama kimse puan yazmadı oda ilginç [emoji848]

ilk dolaşırken doktorları kimse oran yazmıyor zaten. en son kurul odasına girince veriyorlar sanırım puanları. milletle muhattap olmak da istemiyorlar sanırım. odada başlar diye puan pazarlıkları :D

biz de katip çelebi onkolojide çok kolay hallettik işlerimizi poliklinikde ama diğer servisler kurul odalarında alırken çok sıra vardı. kavga dövüştü hep. genel cerrahi 11.30 da gelip 5 jkişiye bakıp gidiyordu mesela. zaten en az 3-4 tane hükümlü geçiyor öne falan. gene de 2 gün de halledebildik biz iki kişi sıraları bölüşüp. yoksa bir imza için 3-4 defa gidip gelenler vardı. gerçi biz aldıktan sonra biraz değiştirdiler galiba bu imza işlerini. heyete girdiğimiz gün onun muhabbeti vardı ama oldu mu olmadı mı bilmiyorum sonradan.

Üst Alt