Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolon kanseri ve sol hemikolektomi engel oranı ne olur?

L.kartal

aynen[emoji16]aynilarini yaşadım,hatta saat 11,30 da bitmediği için 2.gun tekrar gittim..kbb ye birseyim yok sadece sol kulak zar deliği var dedim... muayene etti,kirli temizletip odymetri istedi o yüzden KBB işi uzattı,zaten bir şeyde çıkmadı...onkoloji dr u mide malign neoplazi onkoloji tarafından takip edilmektedir yazdi, genel cerrahi mide subtotal rezektomi ve eski yeni kg yazdi ...birde gastroenteroloji dr um mide malign neoplazi tarzı birşey yazdı... bakalım kaç alicaz hayırlısı...

:D demek ki aynı tas aynı hamam. zaten aramızda bir ay var gerçi. siz muhtemelen onkoloji+genel cerrahi+gastroenteroloji üç bölümden puan alacaksınız. aslında gastroenteroloji ve genel cerrahi aynı şeyi puanlıyorlar galiba ama kendi açılarından olduğu için ayrı puan verebilirler. ameliyattan beri kilo artışı var mı?

bir de puan almaya niyetinizin/ihtiyacınızın olmadığı bölümlere doğrudan bir şikayetim yok demek daha mantıklı. yoksa işler uzuyor malesef ilave tetkiklerle. biz de fizik tedavi ve kulağı hiç söylemedik mesela nasıl olsa %40 üstü yetiyor diye. yeni yönetmelik öncesi onları da ekletiriz diye düşünüyorduk.

şimdi gördüm eski mesajınızdan. kilo kaybı ve %60 ihtiyacınız varmış en az. gastro ve genel cerrahi ayrı ayrı puan verirse geçersiniz heralde. galiba birde dermatoloji varmış. totalde geçer heralde.

üstad yeni yönetmeliğe gore sizin 40 almamaniz lazımdı banada ilginc geldi,yonetmelik 60 diyor ama 40 da geciyor bir yerde..onkoloji 40 verse mide rezektomi 25 veriyor fakat ideal kilo %10 altina kadar %10 dan fazla ise artıyor oran.. nasıl degerlendirecekler bilmiyorum... dermatoloji dr una ben söyledim ameliyat yerlerimde keoid var % 5 dedim,oda kitaba baktı haklısın doğruymuş dedi..40+25+5 balthazarda 60 in altında kalıyor...40+30+5 o zaman kurtarıyor..yani kilo kaybi yorumu önemli benim için...dua ediyorum...

Redmi 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence de oranımız daha yüksek olmalı ama, yeni yönetmeliğe alışamadı belki kurullardaki doktorlar ya da biz işimize geldiği gibi yorumluyoruz :D :D
genel cerrahi ayrıca oran vermeyecek mi acaba size?

ideal kilonuz neymiş, kaç kilo eksiğiniz var sordunuz mu doktora?
bunları gastro verdi heralde.

1-Evre I-II remisvonda İRemisvon sonrası 5. yıla kadar)_____________________________60
Tedaviye cevap veren klinik evreli ÎEvre I ve İD malign tümörü olan hastalarda primer tümörün sebep
olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel
oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki
hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon
kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.
2- Evre I-II remisvonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra)__________________________ 40

buna göre mesala sizin 1. evre net olarak belirtilmiş tedavi sonrası 5 yıla akdar %60 diye. sonrasında 5 yıldan sonra %40 diyor. hadi bizimki 3. evre, yönetmelikde de yazım yanlışı/anlatım bozukluğu var ama ne yazıyorsa onu verdi. gene de sizinki için %60 verilmeli yönetmeliğe göre. ayrıca "tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında engel
oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur."
dediğine göre mide kaybı+kilonun ideailn altında olmasına %25 verdiyse buna net %20 ilave olması lazım ama ne verecekler meçhul. inşallah istediğiniz gibi çıkacak ama oranlar. bir haftaya çözülecek nasıl olsa sabredin:) bana da çok zor gelmişti oranları beklemek:))

L.kartal

@suzerk ben 2 yıl önce alırken 25 puan genel cerrahi verdi benim mide hiç yok Total gastroktomi oldum 20 de onkoloji verdi ben açık ameliyat oldum dermatoloji hiç puan vermedi. Toplamda 45 puan almıştım.safra kesesi için mesela hiç puan vermediler.ben Ege üniv.almistim raporu...rapor sonucu çıkınca paylaşır mısınız...

@L.kartal

arkadaşlar,rapor çıktı...1 yil süreli 81 puan... onkoloji 60, genel cerrahi 50 ve dermatoloji 5 toplamı 81... şimdi özel sigortada şöyle bir ibare var " hastalık sonucu tam ve daimi maluliyet hastalik listesinde tanımlı hastalıklar Kanser, inme,Kalp krizi,koroner arter by- pass cerrahisi, böbrek yetmezliği ve temel organ naklidir"

maluliyet rapor oraninin%60 ve üzeri olması durumunda sigortalı tam malul sayılmaktadır....

şimdi exper ile görüştüm 1 yil süreli olduğu icin tazminat alamazsiniz, sürekli olması gerekiyor dedi..

ne yapabilirim arkadaşlar?? surekli olması için itiraz etmelimiyim???

Kolon kanseri vergi indirimi alırmı

Merhaba bende kalın bağırsak amelyatı oldum kalan kısım 40-50 cm.gerisi alındı.Patoloji sonucunda 2.evre oldugu çıktı başka organlara sıçramadıgı ve pet filmi sonucu temiz çıktı.Fakat onkoloji doktorum aile (kanser hastalıgının)geçmişi oldugu için genetik araştırma istedi sonuç genetik (linç sendromu)çıktı ilerde tekrarlama ve diger organlarda çıkma olasılıgından dolayı sürekli onkoloji takibinde olacagımı söyledi.
Bu sonuçlara göre vergi indiriminden yüzde kaç olarak yararlababilirm veya böyle bir hakkım varmı açaba bilgisi olan varmı Tşk.

Birol35

Tabi ki var.. teşhis sonrası ilk 5 yil onkoloji 60 puan+ organ kaybı puanı 5 yıl sonrası onkoloji 40+ organ kaybı puanı...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt