Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kolostomi bakımı konusunda deneyimlerinizi yazar mısınız?

CerenT

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Meehabalar,

Anneme kalıcı kolostomi torbası takıldı. Hollister marka adaptör-torba-pasta kullanıyoruz. 3 günde bir adaptörü değiştiriyoruz. Adaptörü değiştirirken sürdüğümüz pasta annemin cildinde tahrişe sebep oldu. Stoma pudrası aldık biraz daha iyi oldu ancak tahriş tam olarak geçmiş değil. Pasta da zaten durmuyor, 3. güne doğru kayboluyor. Pastayı adaptöre sürüp vücuda yapıştırdığımızda ciltte biraz yanma da oluyor. Tahriş olmaması için önerebileceğiniz bir yol-yöntem var mıdır? Pasta sürmeden adaptörü direkt yapıştırmak daha mı iyi? Cilt koruyucu sprey mi sıkmalı? Pudra dışında tahriş olan yere ne sürülebilir? Stoma hemşirelerine sorduk bu arada; tahriş geçene kadar pudra döküp pastayla adaptörü yapıştırmaya devam edin dediler ancak tahriş azalıyor ama tam olarak geçmiyor dediğim gibi.

Şimdiden teşekkürler

Kardeşim bu konuyu malzeme aldığınız yere aynen anlatın,onlarda cildi koruyucu sprey var onu bir müddet kullanınca cilt adaptöre alışıyor.
Aynı sıkıntıyı kız kardeşim yaşadı ve şuan üçüncü senesinde sorun ortadan kalktı.
Yalnız bizim kullandığımız malzeme coloplastın.

Öncelikle geçmiş olsun. Teşekkürler dönüşünüz için de 🙏🏻
Kız kardeşiniz cilt koruyucu spreyle birlikte pastayı kullandı mı? Yoksa sadece cilt koruyucu sprey sıkıp adaptörü mü taktı?

Neden holister kullanıyorsunuz? Coloplast tavsiye ederim. Holisterin adaptörü çok dayanıksız. O yeri pudralayip mümkün olduğu kadar havalandıracaksiniz. Kortizonlu mantar kremi de kullanabilirsiniz...

Kardeşim kardeşimle konuyu görüştüm,
Öncelikle Brava marka cilt koruyucu kullanmış fakat pek faydasınını görmemiş.
Ama adaptörü içe dönük adaptör kullanarak bu sorunu çözmüş.
Üsteki arkadaşın dediği gibi coloplast markaya geçmenizi kardeşimde tavsiye ediyor.

@gannicus,
Sorup soruşturduğumuzda Hollister marka önerildi genelde bize ancak yeni torba-adaptör-pasta alacağımız zaman bu sefer Coloplast alacağız. Bir de onu deneyeceğiz. Ha alacağımız pastayı kullanır mıyız bilemiyorum şu an. Kortizonlu mantar kremine de bakacağım. Teşekkür ederim 🙏🏻
@Mehmet005,
İçe dönük adaptör kısmını anlayamadım :/ mayıs ayının başında yeni torbalarımızı alacağız. Bu sefer Coloplast alacağız. Bir de onu deneyeceğiz. Deneme yanılma yoluyla bulacağız yolumuzu biraz da. Çok teşekkür ederim sizlere de 🙏🏻

@CerenT,
Zaten holister marka adaptör bile 3 gidiyorsa coloplast rahat 6 gün gider. Macun kullanmanıza gerek de kalmayabilir. Zaten oldum olası şu macuna ısınamadım. Çoğu Zaman adaptörü macun kullanmadan takıyorduk. Coloplastin bir özelliği de hastanın torbayı hastanın kendisinin takmasina olanak vermesi. Torba ona göre ayarlanmıştır. Siz takmaya uğraşmayın. Anneniz takmaya alissin. Senelerdir holister kullandık. Hakkaten çok kötü Bir marka bence. Sanırım bağırsak içeri alınamıyor?

@gannicus,
Evet bağırsak içeri alınmayacak. Ömür boyu kolostomiyle yaşayacak annem. Önümüzdeki ay torba alırken Coloplast’i alıp onu deneyeceğiz bir de 🙏🏻 Teşekkür ederim yorumlarınız için

@Mehmet005,
Anlıyorum, çok teşekkürler 🙏🏻

@CerenT,
Coloplast deneyin. Eğer yine de holister kullanacaksınız elimde holister torba var. İsterseniz ücretsiz gönderebilirim. Geçmiş olsun...

Üst Alt