Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kömür yardımı için başvuru yaptım, engelli maaşım da kesildi!?

Aladagli1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben %95 engelliyim 2019 ocak ayında VAKFA kömür yardimi için başvurusu yaptım 1 ay sonra eve incelemeye geldiler inceleme yapıp gittiler ve 1 hafta sonra edevletten baktım maaşim ve kömür yardimi reddedildi feshedildi muhtaç olmama nedeni ile nedeni evde emekli ve bakim maaşı maaşımı tekrar alabilirmiyim VAKFA gidiyorum memurlar başvuru bile almıyor baban sana bakmakla yükümlü diyorlar yaşım 35 5 kişiyiz 2000+1305

3384/5=676
Kişi başı gelir 609tl geçtiği için kesilmiş

Bende katılım payına basvurdum benimkinide 2020 yi kesmişler gerejce arastırma yapmışlar calısıyorum demişler kim dediyse halbuki evdeyim 1900 civarı emekli maası 1390 lira bakım aylıgı var 800 kira veriyoz 5 kişiyiz

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ugurkrdg

Emsal kira bedeli gelirden düşülür ve çalışıyorsan gelire bakılmaz başvuru alınmaz

(ben)

Calışmıyorum işte calısıyor olsam bu kadar zoruma gitmez komsulara sordular diye hepsine sorduk kimseye gelen olmamış

Ev incelemesi konu komşuya sorularak ellerinde olan bilgi teyit edilir birinin çalışıyor demesi ile maaş kesilmez

(ben)

Muhtar evrak doldurmuştu katılım payı için meslegimi sordu ayakkabı dedim suan ne yapıyosun dedi sosysl yardımla geciniyorum dedim komsulara soran olmamış ve calısmıyorum gercekten 2 oglum var biri okuyo ne yapacağım ben haksızlık

Tekrar başvuru yap emsal kira bedeli gelirden düşününce umarım maaş tekrar bağlanır

(ben)

Dün dedim memura ama yapacak bişey yok dedi dilekçe ver ama degişen bişey olmaz dedi basvuru yap demedi bende cimer e yazdım dilekçe verdim ispatlasınlar calıstıgımı ben hem kalp hemde konusma özürlüyüm beni kimse işe almıyor alacaklar amele arıyo eforlu işlerde calısamıyorum kalp yüzünden de

Bildiğim kadarıyla evde bakim aylığını kömür yardimi yüzünden kesilmez

Zaten bahane arıyorlar her akliniza gelen yardım icin sydv ye gidip kendinizi yakalatmayin almayiverini ilaç parasi kömür gida vs.keserler kardesim 609 tl yi gecersen bu devlet keser itiraz etsende bisey degismez .

tuba27

Daha önce 3ayda bir verilen engelli maaşı dediğimiz

(ben)

Yani anlattığınız göre bakım aylığı kesilmemiş sadece 2022 aylığı kesilmiş öyle mi

Ugurkrdg
sigortalı bi işte çalışıo olsan zaten sistemde görunur ve evınıze bıle gelmeden keserler.başka bi sebep olmasın
aklıma sadece emsal kıra bedelı gelırden düşmeyıkler gıbı gelıo yoksa her türlü şartın tutuo.itirazınızı dıkkate almak zorundalar.itiraz edin aldıgım maaş bu başka her hangı bı gelrım yok degın bu kadarda kıra öduom değın başvuru yenıleyın yenıden gelirler incelemeye.
işin peşini bırakma yanınıza sizin durumu en ıyı anlatabılecek bırnı alın mısal eşiniz ya da çocuklarınızın birinden birini.dediğim gibi asla peşini bırakmayın değişen bişi olmaz demelerıne bakmayın baktın vakıf yan çizio dırek kaymakamlıga çıkın derdınızı birde o na anlatın.siz razı olup sessız kalırsanız hakkınızı alamazsnz

-mka

Eyvallah ugrasacagım tesekkürler ilgin için

Maaşı kesilenler yeniden müracaat için hangi evraklarla başvuru yapmalıdır?

Merhaba arkadaşlar mâasim daha önce kesildi 11 ay önce şimdi yeniden başvuru yapacaz hangi evraklar isteniyor sürekli raporum var raporu yeniliyecekmiyiz

-mka

İlk basvurumda 1900 tl emekli 1390 bakım aylıgı 775 kira yı düşünce 5 kişiye 509 tl düşüyo diye baglamıslardı baska sebep memur israrla calısıyormussun dedi gelirin artmış dedii

Ugurkrdg

sen dılekçe ile sor memur ılla çalışıomusun demesı anlam ıfade etmez.madem ısrar edıo çalıştıgına dair ispat et nerde çalışıom de.mecbur ıspata öle kafadan dıemez resmıyete dökmesı gerek

Aladagli
2022 aylığın 11 ay önce kesilmiş, yeniden başvurmak istediğini ve hangi evrakların gerekli olduğunu sormuşsun.
raporun sürekliymiş ablası. yeni rapor almana gerek yok. elindeki raporla birlikte vakfa gitmen kafi. bir de T.C. kimliğin yanında olsun:)
başka evrak yok:)
Ugurkrdg

2022 aylığı gelir hesabında hanenin hem yıllık gelirlerinin aylık ortalaması hesaplanır hem de yıllık harcamalarının aylık ortalaması.
Kirada oturuyorsanız hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür. kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. çıkan sonuç sınırı geçmiyorsa gelir uygun.

lakin harcamalar da kontrol edilir. sağlık,mutfak,giyim,ulaşım her ne harcama varsa tüm yıllık gideriniz tespit edilir aylık ortalaması hesaplanır. harcamalara sadece emsal kira bedeli dahil edilmez.
eger hanenin aylık harcama miktarı aylık gelirden fazla ise aradaki fark gelire eklenir.

bunu da bil.
örnek:
hanenin aylık gelir toplamı: 3000 TL

hanenin aylık harcamalarının toplamı 5000 TL

bu durumda harcamalar yüksek, aradaki fark gelire eklenince hanenin aylık geliri 5000 TL kabul edilir.

NOT: emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür.
emsal kira bedeli harcamalara eklenmez. emsal kira bedeli haricindeki her harcama dahil edilir.

1950 emekli aylıgı var 1380 bakım aylıgı 775 lira kira vardı ilk basvurumda baglanalı 8 ay olmuştu cocuklar ve kendim cok sık hastaneye gitmeye baslayınca gideyim katılım payını alayım da okula giden cocugun bi eksigini tamamlamak istedim sadece gider olarak extra bisey olmadı sanırım nerden bu kanıya vardılar onuda bilmiyorum apartmanı tek tek dolastım kimse bana bişey soruldu demedi anlamadım e devlet e bakıp duruyorum günlüj degişik lik varmı diye dilekçe verdim degisen bişey olmaz dedi msmur

Bizde 4 kişiyiz evde, köyde yaşıyoruz, karaciğer nakli oldum, her ay İstanbula kontrole gidiyorum, emekli aylığı kamyonet vs yok, kardeşim üniversite okuyor. devletten tek aldığım 850 TL muhtaç aylığı, borç harç geçiniyoruz, devlet veriyor diye de her yardıma başvurmayin, ihtiyacı olup ta alamayan var

Demirrresul Güzel insan. DEVLET dediğin kuruluş sana EŞŞEK gibi bakmak ile yükümlüdür zaten. Bunu ne zaman idrak edeceksiniz ?
Ne zaman şu şükürcü psikolojiden çıkıp hakkınız olanı, size emsal olanları görüp bilip bunun bilinciyle talepte bulunacaksınız bilmiyorum. Üstelik bu zihniyeti sanki doğru bir yaklaşımmış gibi yayıyor örnek teşkil etmesini istiyorsunuz. Önceki cümlelerimde de belirttim.
DEVLET denilen olgu Engelli Vatandaşlarının Her Türlü ihtiyaçlarını koşulsuz ve karşılıksız olarak karşılamak ile EŞŞEK gibi yükümlüdür. Sizlere tahsis edilen bu sözde ücretler sadece göstermelik ve birilerinin olmayan vicdanlarını tatmin için geliştirilen bir çözümdür. Zira bahsedilen bu ücretler ile geçinmek değil. HAYATTA KALMAK dahi mümkün değildir. Artık UYANIN lütfen.

DepresifLife
Deniz Bey, uyanın demissiniz de, bu insanlar uyanmış oldukları için buradalar ve tavsiye isteyerek derdine çare arıyorlar. Bildiğiniz varsa paylaşırsanız, daha da fazla uyanabilecegimizden eminim.

DepresifLife

Şükürcü psikolojiden çok devletin engelliler için ayırdığı 10 lira varsa bunun eşit dağıtılmasını istiyorum.devletten ne koparsam kârdır mantığına karşıyım.sonuçta devlet bir hane geliri sınırı koymuş, buna uymak gerekir, bu ülkede sabahtan akşama kadar çalışıp 2020 TL asgari ücretle kirada yaşayan insanlar var.

Ankyra Benim önerim basit. Üye olduğunuz Vakıflara Derneklere Üyeliklerinizi Ailecek iptal edin. Ondan sonra hiç bir şey yapmadan arkanıza yaslanın. Türkiye'de Engelli Bireyler aileleriyle birlikte 25 Milyona yaklaşık bir sayıya tekabül ediyor. Sizce bu sayı bir şeyleri değiştirmek en azından bir şeylere dikkat çekmek için yeterli değil mi ?
[FONT=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]@Demirrresul arkadaşım. Sen şükürcülüğe devam et. O bahsettiğin 2020 tl'ye (Hatta saati dolduramazsam onu dahi alamıyorum + gelir vergisi + rapor aldıysam rapor ücreti kesintisi) çalışanlardan biri de benim. Sözü daha fazla ikili tartışmaya dönüştürmeden kapatayım. Şükürcüğe devam edin. Konu başlığındaki arkadaşa da tavsiyem yekten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına hatta Bakan'ın kendisine dava açın. Çünkü o koltukta o maaşı alınca bir bedeli bir sorumluluğu olmalı. Bireysel imkanınız yoksa bağlı bulunduğunuz ildeki Baroyu arayın size ücretsiz bir avukat sağlamaya çalışırlar.[/FONT]

Başlığı açan arkadaş, kurallar yasalar çerçevesinde hakkınızı sonuna kadar arayın elinizden geleni yapın ama böyle ikamet taşıma gibi oyunlar yapmayın, Emin olun kul hakkına girer ve sizden fazlasıyla çıkar. Benim size tavsiyem budur, yoksa aldığınız para da falan filan gözüm yok, gönül ister ki bütün engelliler refah içinde yaşasin, kimseye muhtaç olmasın.

Üst Alt