Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Konjenital Adrenal Hiperplazi için hangi oranda rapor verilir?

Konular
5
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun acil şifalar diliyorum engelli raporuyla ilgili biraz yardıma ihtiyacım var hastalığım konjenital adrenal hiperplazi endokrinle ilgili bir hastalık sürekli kortizon alıyorum endokrin hastalıkları skalasında hastalığıma en yakın bulabildiğim addison hastalığı %40 veriliyor ona şikayetler hemen hemen aynı üstelik bağlantılı da engelli raporu için başvursam nasıl bir sonuç çıkabilir tahminen bilgisi olan var mıdır? sadece konjenital adrenal hiperplaziden rapor alan var mıdır?

Addison hastası olsaydınız teşhiş Adrenal Hiperplazi olarak konmazdı.. Addison hastalığı adıyla konulurdu.. Onun için benim düşüncem size "İki taraflı hiperplazi (Hipofizer Adenoma bağlı):% 45" kısmından oran verileceği yönünde..

Adrenal hastalıkları;
a- İki taraflı hiperplazi (Hipofizer Adenoma bağlı):% 45
b- Adrenal korteks yetersizliği (Addison hastalığı):% 40

skalada direkt hastalığımla ilgili bir şey yok adenom da olamam çünkü anladığım kadarıyla o hipofiz bezindeki tümörlerle ilgili bir durum o hiç değilim addison bana en yakını, onun için aklım karıştı ilginize teşekkür ederim

Hastalığınızı anlayamadım.. Hangi organınızı etkiliyor rahatsızlığınız..? Daha detaylı bilgi verir misiniz?

Eğer yanılıyorsak bu iki hastalık da sizin hastalığınızı anlatmıyorsa o zaman "Diğer metabolik bozukluklar (organ disfonksiyonu yapmış):% 40"dan da oran verilebilir. Yani oran alabilirsiniz hastalığınızdan..

Rapor için başvuru yapacak olursanız sonucu buraya yazar mısınız?

böbreküstü bezlerinden salgılanan enzim eksikliği var bende yani bir nevi böbreküstü bezi yetmezliği ilacı almazsak adrenal kriz geçiriyoruz o da (Allah düşmanıma vermesin) çok ağır tedavi edilmezse öldüren bir durum 2-3 gündür bakıyorum netten okuduklarım çerçevesinde kişisel olarak vardığım sonuç şu mesela addison sağ taraftaki hastalıksa benimki sol taraftaki gibi düşünün ilerde addisonda olabilirim çünkü sebeplerinden biri de Kon. Ad. Hiperplazi ve adrenal krizdeki şikayetlerimiz aynı aklımı kurcalıyor rapor için aralıkta başvuracağım bakalım ne diyecekler sonuçları yazarım elbette, işine yarayan biri olur belki

arkadaşlar merhaba sonucu yazacağıma dair söz vermiştim raporumu bugün aldım konjenital adrenal hiperplazi için % 45+10 (bu ne demek anlayamadım ),perthes sekeli için de % 10 olmak üzere % 56 oran çıktı

Teşekkür ederim güncel bilgi için.. Hayırlı olsun raporunuz..:)

Konjenital adrenal hiperplazi hastasiyim. Yüzde kac oran verirler?

S.a arkadaslar ben konjenital adrenal hiperplazi hastasiyim yani sol bobrek ustu bezim calisimiyor ara ara adrenil krizi yasiyorum ve astonin-h ve delta cortil kullaniyorum
bu ilaclara baglida bobregimde tas olusuyur ve her ay en az bir kere tas dusuruyorum

ben rapor almak istiyorum yuzde kac verirler

birde bazi arkadaslardan sunu duydum yuzde 50 ve uzeri verilirse calisma olanagim kalmiyormus dogrumu acaba ?

Bilgisi olan birri yardimci olursa cok sevinirim

E- Adrenal hastalıkları
a- İki taraflı hiperplazi (Hipofizer Adenoma bağlı) 45

%50 ve rapor üzeri çalışamaz diye bişey yok.Böyle hurafelere inanmayın

Him sagolun korkmadan gidip kurula girebilirim yani 50 ve uzeri alirim diye korkuyordum acikcasi

Bugun babamin raporundA Addisona hic oran vermemisler.daha önceleri %40 veriliyordu.simdi acaba ihmal mi var.baska bi nedeni olamaz bunun.

addisin

denizin kızı

bu addison hastaligi için raporun var mıydı ilaç kullandin mi nasıl aldın raporu ne şikayetlerin vardı bendede varda bide sürekli mi bu hastalığın raporu yoksa 1 yıl mı gecerli

Nasıl aldın bu raporu anlatir misin sürekli mi rapor acaba ilaç kullaninni teşhise hemen sonra mı basvurdunmu dahiliye mi baktı sağlık raporunda

Kronik Adrenal Yetmezlik ile engelli raporu alabilir miyim?

Bi sorum olacaktı değerli sayfa arkadaşlarım kronik adrenal yetmezlik hastasıyım iş bulmakta biraz zorluk çekiyorum engelli raporu başvurusu yapsam sizce olumlu olur mu ???

Merhaba arkadaşlar bi sorum olacaktı kronik adrenal yetmezlik hastasıyım yani böbrek üstü bezlerinin yetersiz çalışması engel raporu için başvuru yapmalımıyım yapsam sonucun sizce ne olabilir ? ? ?

Bence başvurmalısınız bir şey kaybetmezsiniz olumlu olacağını düşünüyorum

Doktor benden tanı koymak için acht uyarı testi istedi. hormon vereceklermiş korkuyorum o hormonun zararı olur mu acaba

denizin kızı

Ben burdan nasıl mesaj atılır vs bu konuda hiç bir bilgim yok çok araştırdım ama bulamadım hastaligimi taşıyan bir insan . Baktım mesajlarının en son 2012 falan diyordu gene bir umut yazdım . Lütfen eğer ulaşabilirsinez bana ulasin size sormak istedigim seyler var . eger ulaşmak isterseniz faceboktan hamza fazlioğlu yazarsınız çıkar zaten hemen . Teşekkür ederim şimdiden. Benim fiziksel olarak yaşadığım bir kaç durum var onları size danışmak istiyorum. Sadece ek olarak içtiğim kortizol ilaclarindan ötürü yüksek tansiyonum var . Daha başka.Cok şükür birseyim yok .

Son düzenleme:
Merhabalar

Ben de konjenital adrenal hiperplazi hastasıyım. Bu hastalıkla engelli raporu alabileceğimi hiç bilmiyodum forumu açan arkadaş sayesinde öğrenmiş olduk.

Merhaba arkadaşlar bende konjenital adrenal hiperplazi hastasıyım ve buna bağlı adreno genital sendrom adı ile 3 kez ameliyat geçirdim raporum ne kadar olur yardımcı olursanız sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben soruma nerden cevap bulabilirim. Doğru yere yazmıyor muyum acaba.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Doktordan alınan raporun size ne faydası var ne için alınıyor bilgi verirmisiniz

Konjenital adrenal hiperplazi hastalığım ile %40 rapor alabilir miyim?

Konjenital adrenal hiperplazi hastalığım var ve eksik olan 21 hidroksilaz. 2010’dan beri ilaç kullanıyorum. Bazı sebeplerden ötürü literatüre geçebileceğimi söylemişlerdi. Varikosel ve penis eğriliği ameliyatı oldum. Kalıcı dikiş var. Yanımda özel iğne taşımam da gerekiyor. Gözlük de kullanıyorum. Rapor alabilirmiyim ? memur0606’nın %40 raporu varmış. Bende rapor alabilirmiyim ? Alabilirsem nerelere başvurmam gerekiyor ? İstenen belgeler nedir ?

Engellilik Raporu

Konjenital Adrenal Hiperplazi hastasıyım.Engelilik Raporu almanın bana ne gibi Avantaj ve DEZAVANTAJLARI olacaktır. Bilgilendirirseniz sevinirim.

53% engel raporu olan epilepsi hastası ve görme engeli olan arkadaşım çalışıyor. Çalışmama diye bir durum yok

Üst Alt