Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu kesilen ve itiraz sonucu tekrar bağlanan maaş..?

ENKİ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Vergi indirim belgesi ile 1 yıl sonunda kontrol muayenesi olmak üzere emekli oldum. Kontrol muayenesinde, daha önce kronik depresyon için almış olduğum oran ile ilgili bir puan belirtilmedi ve takip sonucunda puanı değerlendirilecek dendi. Tabii bu oran yazılmayınca benim engel oranım % 40 ın altına düştü ve SGK hemen maaşımı kesti. Hakem hastanesine yaptığım itiraz sonucunda yaklaşık 1,5 yılın ardından raporu eski haliyle almış olduğumu öğrendim Ankara Gelir İ.B. dan, şimdi maaşım bağlandığımda bu 1,5 yıllık dönemin maaşını almam gerekir diye düşünüyorum. Konu ile ilgili tecrübesi olan var mıdır?
Teşekkürler

Vergi indirim belgenizde sürelimiydi.sizi bu yuzdenmi kontrollü emekli ettiler

Yada sağlık raporunuzmu süreliydi

Evet, 1 yıl süreli idi sağlık raporum.

ENKİ

Evet, bence de maaş kesildiği tarihten itibaren geri ödenecektir.

Lütfen gelişmeleri burada paylaşın ki bizlere de deneyim olsun

Merhaba arkadaşlar,
Bugün SGK ya gittim emekliliğimin yeniden bağlanması için,şaka gibi, emekliliğimin kesildiği tarihten itibaren ödeme yapmayacaklarını söylediler. Mahkemeye başvurup kesilen dönemin maaşlarını isteme hakkım olduğunu söylediler. Herhangi bir fikri, yorumu olan, bu deneyimi yaşayan varsa lütfen cevaplar mı?

ENKİ

Maaş kesilmiş, itiraz etmişsiniz ve bir süreç başlatmışsınız. O süreç emekliliğinizin kesilmesine itirazdır. O itirazda haklı olduğunuz, yani maaşın kesilmesine temel sayılan raporun yanlış olduğu ortaya çıkmış; yani süreç nihayet tamamlanmış. Bu durum bize ne diyor? Maaşın kesilmesi yanlıştı! E o zaman maaşın kesildiği tarih itibarı ile geri bağlanmasını istemek de en doğal haktır.

SGK da diyor ki, ben raporun emeklilik için yeterli sayılacak orana sahip olup olmadığına bakarım. Rapor oranı düşükse de maaşı keserim. Ne zaman ki sen bana emekliliği hak edecek oranda rapor getirirsin, o zaman emekliliği yeniden bağlarım.
Ama bu mantık yanlış. İtiraz süreci tamamlanıp durum ortaya çıktığında vatandaşın hak kaybı olmamalı. Ben olsam bu bağlamda dava konusu ederim durumu.

Aynı düşünüyorum, dilekçemi verdim zaten, cevaba istinaden kanuni yollara başvuracağım. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

Bir soruda bu başlıkta ben sorayım.Şimdi benim vergi indirim sürem 9 Nisan da bitecek ve maaşım kesilecek.Ben 9 nisana kadar sevkimi alıp raporumu yenileyeceğim.Evrağın SGK ya ulaşması 3 ayı buluyormuş.Bu durumda ben kontrol tarihimden önce işlemlerimi tmamladığım halde evrağın onayına kadar geçen süre için toplu maaş alabilir miyim.

Evet raporunu yenilersen, maaş kesilen dönemi maaş bağlandığında toplu olarak alırsın.

benim sorumuda cevalarsanız sevinirim ben raporumu 3 aylık sure içinde tamamlayamadım nöroloji ve uyku apnesi yatış ve doktorun raporu geç okuması sebebiyle ve maaşım kesildi rapor oranım 74 ten 82 ye çıkmasıns ragmen evraklaım ankarada gözukuyor nasıl bir sureç beni bekliyor bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

ertu22

Rapor sisteme düştüğünde maaş da kaldığı yerden ödenmeye devam edecektir. Yani maddi açıdan bir kaybınız olmayacak. En geç 1 ay içerisinde maaşınız geri bağlanacaktır.

İyi akşamlar arkadaşlar.ben vergi indiriminden emekli oldum raporum süresiz ama 4 yıl sonra bana SGK dan tebligat geldi konturol muayeneye çağırıyorlar benim bildiğim süresiz raporda konturol yok diye biliyorum benim engelim ortapedik neden böyle bişey olur. Beni aydınlatırsanız sevinirim

Sağlık kuruluna girdim ve engel oranım düştü. 2 Gün oldu bu olay

Alev22 engeliniz neydi ve oran kaçtı kaça düştü bu arada üzüldüm durumuna

Eski raporum Sürekli Rapor oranım % 46 Idi. Sgk Yazi Gönderdi Tekrar kontrol için. Heyete girdim. Ama % 36 verildi.
Benim Vergi Indirimim sürekli idi. Raporumda. Bugün Sgk il müdürü ile telefonda konuştum. Sgk müdürü şu şekilde ifade etti bana. Rapor oran düştüğü için maaşımın kesileceğini söyledi. Bende şunu dedim Peki 3 yıl ben maaş aldım. Rapor oranım düştüğü için Bana verilen maaş GERI alınırmı. Tekrar istermi sgk diye söyledim. Büyük bir ihtimalle FAİZİYLE geri istenir dedi. 1 saat sonra tekrar sgk il müdürlüğünü aradım. Başka 1 kişiyle konuştum. Konuştuğum kişi şunu soyledi bana. Şuan Sgk'mizda müfettiş var. Bütün Her Engellilere Yazı Gönderiyoruz. Bu ay 350 Engelliye yazı gönderdik. Önümüzdeki ay 300 Her ay bu şekilde olacağını belirtti. Ben ise bana verilen maaşın geri alına bilme ihtimali varmı dedim. Cevabi şu şekilde. Raporunuz Sahte Olmadığı Sürece Verilen maaş geri istenmez. Zaten raporunuz sahte olsaydı 10 sefer faiziyle geri alınırdı dedi. Şimdi aldığım Raporda eski raporumdan dahada hastalığımin arttığını yazmış. Ama %20 Epilepsi %10 Tansiyon % 9 Göz Verdi

Kötü olmuş benimde sol elimde ortapedi engelim var kesin benimkinide düşük vericekler peki heyete girdiğimde bende şeker rahatsızlığm var onuda rapora dahil edebilirmiyim acaba bilgin varmı bu konuda

Olurmuki konturol muyanesinde kabul ederlermiki senin ilk raporunda bu saydığın rahtsızlıklarınmı vardı peki

Birde bu konu hakkında oturanboğa bilgi verirse çok daha iyi bilgilenmiş oluruz alev22

Devlet Personel Başkanlığı bir açıklama yaparak değişen engelli raporlarına yönelik açıklamada bulundu.: (22 Şubat 2019 15:50)

12-Yeni Yönetmeliklerin yürürlüğe girdiği tarihten sonra alınacak engelli sağlık kurulu raporları yeni Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenecektir.

13-Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerliğini koruyacak olup, bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için ''SÜRELİ'' raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemeyecektir.

Anlaşılacağı gibi ''sürekli raporları olanların endişelenmesine gerek yok.'' süreli rapolarda da süre bitimine kadar geçerli. anlamı çıkıyor.

Alev22 Kontrol Kontrol muayenesini Sgk istediğine göre: Süresiz % 46 oranlı raporu yeni yönetmeliğe tabi tutup ona göre oran değerlendirmesi yapamaz. o sizin kazanılmış hakkınız oluyor.

Malesef Sgk Öyle Demiyor. Ve dahada korkuncu Sgk Herkese bu yazıyı gönderiyor

İtiraz edicem ama sürekli raporum oldugu halde sgk tekrar göndermesi saçma

alganihat.benimde raporum süresiz SGK çağarmış gitmeyelimmi yani gitmezsen tak diye kesiyo maaşını

Çakır2015 senin rapor oarnın ne ve emeklimisin

Sosyal sigoryalar kanununda Kurumun kontrol yetkisi öngörülürken, sürekli veya süreli vergi indirimi veya sağlık kurulu raporu diye bir ayirim veya sinirlama getirmemistir.

Engel derecesindeki hastaliklara dayalı erken emeklilik kararınız verilirken SGK hastane raporunu esas alarak karar vermiştir. Şimdi de hastaneden rapor almanıza dolayısıyla da erken emekli olmaniza esas teşkil eden hastaliklarinizda bir iyileşme olup olmadığının tespiti için kontrole tabi tutmaktadır.

Raporunuzun sürekli olması hastaliginizda iyileşme veya kötüleşme olmayacağının garantisi değildir. Kontrol sevkinden sonra SGK.ya 3 ay içinde yeni sk raporu ibraz etmemeniz durumunda ayliginiz kesilecek. En iyisi davete uymak ve talep edilen raporu sunmak.

Eski yönetmeliğe göre oranlar ile yeni yönetmeliğe göre oranlar arasında farklar olduğu söyleniyor. Eğer öyleyse Kurumun oranları hangi yönetmeliğe göre emekli ettiyse o yönetmeliğe göre tekrar değerlendirmesi gerek, dolayısıyla oran iyilesme haricinde düşerse itiraz edilmeli.

Evet yazı geldi ama hastaneye gitmedim hala

Alev22 süreç nasıl işliyo birgünde bitiyomu kaçgünde rapor çıkıyo

Ankara:gördüğüngibi raporlar düşük çıkıyo alev22 arkadaşımın düşük vermişler hastalığı ilerledi halde %36 vermişler

ankyra.

Üst Alt