Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi sonucu kesilen ve itiraz sonucu tekrar bağlanan maaş..?

İşin garibi banada raporu aldığım araştırma hastanesinden telefon açıp çağırdılar. Sizi buraya davet ediyoruz dedi bayan.bende şehir dışındayım deyince,raporu ne zaman almıştınız diye sordu. Bende 5 yıl oldu dedim.haaaaaaa öylemi dedi. Tamam ozaman bizde elimizdeki rapora göre işlem yaparız deyip kapattı. Sürekli raporum var bu arada hiç bir şey anlamadım. Normalde eve kağıt gelmez mi?
Alev hanım umarım aldığınız maaşlar geriye dönük faiziyle istenmez.bu konuyuda araştırın bence

Çakır2015

Işte bu yüzden itiraz edilecek, gerekirse mahkeme yoluna başvurulacak.
Hastaneye gitmemek çare değildir. Gitmezseniz kesilecek, bu sefer itiraz hakkınız da olmayabilir.

winter6248

Rapor aldığınız hastane sahte rapor veya sahte oranlar şeklinde bir soruşturma, inceleme altinda olabilir mi?

Olabilir kurunun yanında yaştamı yanıcak diyosun yani

Alev22 yok gidicem hastaneye zaten gitmemegibi bir düşüncem yok zaten

Pardon isimleri karıştırdım ankyra

Onu yazmayı unuttum, sanırım bir takım fırıldaklar olmuş yakın dönemde. Ki öyle bir durum dahi olsa beni telefonla niye arıyorlar eve mektup göndermeleri gerekmez mi. Birde ellerindeki raporuma istinaden işlem yapmaları ne demek?madem öyle beni niye çağırıyorsun

Ankyra sana birşey sorabilirmiyim artık biliyoruz konturol muanesininde raporu düşürücekler benim şeker hastasıyım bunuda ben heyete girerken kullanabilirmiyim

winter6248

Tam da tahmin ettiğim gibi.
Size resmi yazı g9nderilmemenin sebebi, henüz sgk.nin sizden bir talebinin olmamasıdır. Hastaneden o donemlerde rapor alanların listesi talep edilmiş olabilir. Belki de raporun alındığı tam tarihlere, raporda belirli birinin imzasının mevcudiyeti gibi bilgiye ihtiyaç duyuluyordur. Memur da bununla gorevlendirilmis olup, arsivi kurcalamaktansa, gelebiliyorsanız elinizdeki raporu gormek istemistir.

Çakır2015

Mevcut olan tüm hastalıklarinizdan oran alin.

Çünkü benim engelim elimde ortabedik büyük ihtimal düşürücekler ben şekerdende oran alayımki maaşım kesilmesin kesin olur dimi bu şekilde.winter6248

Ankyra

Anladım. Muhtemelen dediğiniz gibi. Çünkü adliyelik durumlar olmuş. dediğiniz gibi raporda imzalara ve isimlere bakacaklar.

Bu işlemler uzun sürdüğünden, ne olacağını artık sizler paylaşırsanız ancak öğrenebiliriz.

Çakır2015..hocam mevcut veya sonradan hangi hastalığınız varsa,buna takiben ilaç epikriz raporları vs ne varsa elinizde onları alarak müracat edin heyete hastanenize...geçmiş olsun.

Çakır2015 Bu açıklamayı ben kafamdan yapmıyorum ''Devlet Personel Başkanlığı bir açıklama yaparak değişen engelli raporlarına yönelik açıklamada bulundu.: (22 Şubat 2019 15:50)'' yaptığı açıklama.

Sgk Kontrol muayenesini isteyebilir gideceksin ama ''Devlet Personel Başkanlığının'' yapmış olduğu bu açıklamayı SGK konusunda tecrübeli bir avukatla görüşerek nasıl bir yol izlemen gerektiği hakkında bilgi edinin. ''SGK Kontrol muayenesi istedi diye gidip Hastaneden yeni yönetmeliğe göre rapor almaya kalkarsanız hastanede size yeni yönetmelige göre rapor hazırlayıp verir'' mağdur olursunuz size tavsiyem bu konuda bir uzman avukatla görüşün bu yazıyı da gösterin ''12-Yeni Yönetmeliklerin yürürlüğe girdiği tarihten sonra alınacak engelli sağlık kurulu raporları yeni Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenecektir.

13-Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerliğini koruyacak olup, bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için ''SÜRELİ'' raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemeyecektir.''

NOT: Burda herşey açık seçik yazıyor hangi yolu izleyeceğiniz hariç!..

Anlaşılacağı gibi ''sürekli raporları olanların endişelenmesine gerek yok.'' süreli rapolarda da süre bitimine kadar geçerli. anlamı çıkıyor.

Alev22 Kontrol Kontrol muayenesini Sgk istediğine göre: Süresiz % 46 oranlı raporu yeni yönetmeliğe tabi tutup ona göre oran değerlendirmesi yapamaz. o sizin kazanılmış hakkınız oluyor.

Ankyra

Peki diyelim iyileşme sonucunda oranın düşmesi nedeniyle memurken emekli olan birinin emekliliği iptal edildi. Bu işinin hukuki statüsü ne olacak, yeniden memuriyete mi dönecek yokta tabir yerindeyse ot gibi ortada mı kalacak mı?

Onu da buradaki arkadaslarin paylaşımlarından öğreneceğiz galiba.

Maalesef EYT.lar da birsey elde edebilmiş değiller.

Alganihat Yok estafullah öyle birşey demedim sadece kafama takılan şimdi hastaneye gidip muayene olunucak dimi heyette raporu düşürürlerse diyorum

Alganihat teşekkür ederim

Alganihat videoları izledim güzel bilgilendirici.ora hastane sizden yeni rapor isteyemez diyo ama benden SGK şöyle diyo gönderdiği tebligatta raporunuzun süreli süresiz gözetmeksizin hastalık ve sakatlığınızın iyileşip iyleşmediğini görmek için beni hastaneye yönlendiriyor

Çakır2015 Onun için diyorum ki, bu konulara hakim uzman avukatlara danışarak başvuru yapmak lazım. gerçekten ''süresiz verilmiş roporlarda, ''hastalık ve sakatlığınızın iyileşip iyleşmediğini görmek için'se'' eğer sizin
o raporu almış olduğunuz tarih'te geçerli olan hastalık oranları üzerinden değerlendirerek oranlandıması gerekiyor. Aksi taktirde Rapor oranı düşük çıkacaktır. Oran yönetmelikleri değişiyor en son şubat 2019'da değiştirildi. Benim alınntı yaptığım maddeler de o yönetmelikten alıntıdır.

O kadar konu var, kimse de hakim uzman avukat önerisinde bulunmamış. Ya öyle bir avukat yok, ya da kimse mahkeme ve davayla uğraşmamış.

Alev22 Bana SGK işte şu hastaneye gidip kontrol muanesi olucaksın raporun süreli süresiz gözetmesiz hastalık sakatlık,ında iyleşme olup omadına bakılmasına diye

Üst Alt