Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesinde hastaneden kaynaklı olarak prosedürün uzaması ve emekli maaşının

Bütün ihtimalleri düşünüyorum abi. Ne boktan bir şey yaa...
Yeni psikiyatri doktoru 1 ay sonra değerlendireceğini söyledi.. Diyelim ki 1 ay sonra "0" verdi.. o zaman heyete girerken hepsinden girmiş olacağım. 0 vermiş olsa bile diğerlerinden değerlendirileceğim.. KAYBIM 1 AY OLACAK.
Diyelim ki "0" vermedi de eskisi gibi mix duygu durum diyecek % 25 verecek. Heyete aynen önceden olduğu gireceğim ve % 40'ın üzeri zaten garanti üzerine de nöroloji eklenirse olay tamamdır.. KAYBIM 1 AY YİNE...
Diyelim psikiyatriyi devre dışı bıraktım heyete öyle verdim. aynen nörolojiyi de onayladılar diyelim ankaraya gidip gelmesi 3 ay . Normal süreç tabii ki bu .. Tut ki ankara olmaz dedi. Hadiii bütün işlemler sil baştan.. sonra tekrar muayene tahlil tetkik heyet - ankara derken KAYBIM 6 AY OLACAK ..
Tut ki aynen onaylandı KAYBIM 1 AY OLACAK.
Çok ince bir durum gerçekten.. Resmen kumar oynuyoruz.. Kaldı ki bu verdikleri yeni ilaç özellikle şeker hastalarında çok dikkatli kullanılması gereken bir ilaçmış.. Karaciğer ve pankreas , daha sonra da böbrek fonksiyonlarını bozuyormuş. Ben zaten diyabetim. Niye bu kadar risk alayım diyorum kendi kendime.. Şu anda bütün tahlillerim değerlerim normalken bombanın pimini çekeyim.. Şu anda 500 mg verdi en hafifi dedi.. Ben bunu kırıp da içsem 250 mg yapar. 1 ay kullanacağım.. En düşük dozun da düşük dozu.. Kullandın mı diye sorarlarsa en azından yalan söylememiş olacağım. diye düşünüyorum. Oranı aldıktan sonra salla gitsin yapsam diyorum yine kendi kendime.. Yahu iyice psiko manyak ettiler beni 2 günde abi.. Bir yandan maaşı düşünüyorum,diğer yandan bu olayı.. Çıldırmamak içten bile değil .. Hadi maaşı açsalar 4 ay daha garantideyim. beklerim 1 ay bu şerefsizi. sıkıntı olmaz. Normal süreç zaten en fazla 3 ayda bitiyor. ne dersin abi ?

seranko

Vallahi ben de bilemedim. 10 dakikadır düşünüyorum, benim başıma gelse ne yaparım diye... Ben olsam, psikiyatriyi dışarda bırakıp erkenden rapor alır ve sgk'ya gönderirim. Böylece ilerde kontrol olasılığını da minimuma indirmiş olurum.
Burada raporun ankara'dan dönmemesi için de doktorlara gider tanıya temel olan değerlendirmeleri güçlü şekilde yazmalarını isterim.

Çok zor bir karar...

Seranko!!! canım kardeşim hiç çevrende bir adamın yok mu?? yasal hakkını torpille arayacaksın burası türkiye işte!!!

OturanBoğa teşekkür ederim... Kafam beynim patlayacak... Ama bir karar vermem lazım.. çok zor bir karar ve benim kafa şu anda randımanlı çalışmadığı için sizlerden yardım istiyorum.. Aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık.. Muzo kardeşim yazdıklarında haklılık payı var da var oğlu var işte.. Normal insan gibi gidelim raporumuzu alalım diyoruz içine torpil falan sokmadan.. Çünkü hiçbir raporumda böyle bir şey yapmadım. Yapmak da istemiyorum. Bunların yaptıkları karşısında aslında öyle davranmak ve anladıkları dilden konuşmak lazım. Bugün hastaneden ayrılınca devlete bağlı sağlık kurumlarının bağlı olduğu yerde önemli sayılabilecek bir mevkiide bir arkadaşımın yanına gittim durumu anlatmak ve bir çözüm yolu bulmak için. Bu arkadaşım aslında arkadaştan ziyade benim dahiliye doktorum.Yıllardır benim şeker ve diğer organ takiplerimi kendisi yapardı. Hem de iki gündür bu rezilliği yaşadığım şu anki hastanede çalışıyordu. Hatırı sayılır mevkiiye gelince hastanedeki görevi sona erdi. Kendisi yoktu. Yarın sabah gelirseniz burada olacak dedi sekreteri. Ben de gittim bugün yazılan ilacı aldım.Hep gittiğim eczanedeki eczacı abla sana epilepsi teşhisi mi kondu dedi. alzeimher dedim. Yuh daha neler dedi. Tamam sol elinde hafif titreme var görüyorum ancak bu ilaç ağır gelir sana dedi. İlacı verirken bilgisayara baktı ve doktor teşhis olarak uyum bozukluğu yazmış,ama sallama yazmış dedi. Bu şekilde bu ilacı alamazsın devlet ödemez Sen hemen karşıdaki aile hekimine git sana vereceğim kağıdı götür o anlar dedi. Hemen gittim. doktor beni tanıyor. şimdi de epilepsi mi oldun dedi. yoo dedim psikiyatri verdi dedim. ne alaka dedi. deneme yapacaklarmış dedim. hadi ya dedi. senin şeker olduğunu bilmiyorlar mı da bunu veriyorlar dedi. 500000 kere söyledim ve tahlilleri de gösterdim bu ilacı yazmadan önce kendisine dedim. sen kullan 1 hafta sonra gel kan tahlili yapalım,bir sorun oluştu mu görelim dedi. yanlış dedi. bunun başka yöntemleri varken böyle bir risk neden diye sordu. bilmiyorum dedim. Neyse ben yazayım da sen yine de seni takip eden endokrin doktoruna bir danış mutlaka dedi. tamam dedim. İlacı alıp eve geldim. prospektüsü ve forumları okudum. İlaç epilepsi ve bipolar bozukluk için kullanılıyormuş. Kullananların çoğu memnun değil,ayrıca birkaç kişi de karaciğer sorunları başlamış. İlaç direk karaciğer,pankreas ve böbrekleri etkiliyor,fonksiyonlarını bozuyormuş. Çoğu kişi biraz kullanıp bırakmış. Açıkçası tırstım şimdi. Allah'a şükür bütün organlarım çalışırken kendimi neden riske atayım diye soruyorum kendi kendime.. Yarın da dahiliye doktoruma (Arkadaşıma) ilacı götürüp soracağım. Ayrıca konu hakkında kendisinden biraz destek isteyeceğim. Çok samimiyiz ancak bu durumda kendisi nasıl bir davranış sergiler bilemiyorum,sabah yaşayıp göreceğiz..Benim 2 yıldır gittiğim psikiyatri doktoru daha önceden de birkaç ilaç yazmıştı. Ancak aynı gün hep gittiğim nöroloji doktoruna da gidip ilaç isimlerini söyleyince SEN ŞEKERSİN MANYAK MI BU KADIN deyip hemen telefona sarılmış ve onu arayıp şekeri azdırmayacak ilaçlar yazmasını istemişti. Ben de kendisinin yanına gidince evet doğru iyi ki nöroloji doktorun aradı beni kusura bakma demişti. aynı doktor bugün 1 yıl önce koyduğu teşhis için de KUSURA BAKMA demişti. Ve aynı doktor kendisinden önce gittiğim doktorun teşhisinin yanlış olduğunu üzerine basa basa söylemişti. Aynı duruma şimdi kendisi düştü. Bunlar harbiden manyak..

çile yahu çile... bu ne rezillik ALLAHIM!!!

Merhaba
ilgili kişiye gittim konuştuk. O da psikiyatrinin devre dışı bırakılmasının mantıklı olacağını söyledi. Ancak ekledi. Nörolojinin verdiği oranların altının doldurulması gerekiyor mu onu git şu X isimli nöroloji doktorunu bul , selamımı söyle , bana anlattıklarının aynısını ona da anlat altının doldurulması gerekiyor mu (EMG,Tahlil vs) onları sana söylesin. Gerekmiyorsa hemen sağlık kuruluna ver evraklarını. Gerekiyorsa o zaten sana söyler neyin gerekli olduğunu dedi. az sonra gideceğim hastaneye. Bana oran veren doktor bugün izinliymiş. Bana verilen ilacı da gösterdim kullanayım mı diye sordum. Bu zaten en düşün miktarı. Kullan dedi. 1 hafta sonra tahlile git. Karaciğer enzimlerine baksınlar / Bakarlar zaten dedi. Ona göre ya azaltırlar (Kırıp iç) Ya başka ilaç verirler ya da artırırlar dedi. Bakalım ne olacak ?

Hastaneye gittim X doktoru buldum.. Bir selam ne kapıları açıyor şu memlekette Yarabbim.. Gittiğim X doktor da bugün heyetçiymiş. Şansa bak. Konuyu kısaca anlattım. Bu teşhis ve oranların altının doldurulmasına gerek yok , çünkü bu yazdıkları göreceli kavramlar , bu nedenle EMG veya diğer tahlillere gerek yok. Bizim heyetten aynen geçer bizden yana hiçbir sıkıntı veya eksiklik yok. Ankara ne yapar bilemiyorum. Bana göre aynen onaylar. zaman zaman senin durumunda (Maaşı kesilen,emekliliği iptal edilen vs) olan hastaları görüyoruz duyuyoruz,Ankara'daki adamlar oturduğu yerden karar veriyormuş,yasal değil bizim verdiğimiz ve heyetten çıkan raporu kimse bozamaz dedi. Ben de bu konuda Yargıtay kararı olduğunu ancak adamların bunu kazımadığını söyledim. Burası Türkiye kardeşim kim kimi ısırırsa dedi... Kendisine teşekkür edip biraz rahatlamış olarak oradan ayrıldım.. Sakin kafa ile düşündüm. Benim eski psikiyatri doktorum 1 hafta sonra mutlaka geleceksin bakacağım demişti. 1 hafta sonra sağlık kuruluna versem bir kaybım olmaz. 1 hafta sonra kendisine gittiğimde bu ilacın bana etkisine bakacak. Ben de mağduriyetimin devam ettiğini heyetteki şerefsiz ile gider ayak (Tayini çıkmış / istanbul Ataşehire) tekrar konuşmasını isteyeceğim. Belki yumuşar da insafa gelir.. Destekleriniz için teşekkür ediyorum. Bizi bizden başkası anlamıyor maalesef.. Bu arada alo 170'i aradım.Maaşımı kesen müdürlükten cevap gelmiş "Şikayetçi kişiye ait değerlendirme ve inceleme sonucu tarafınıza ve ilgiliye bilgi verilecektir" Sabah ola hayrola.. İyi akşamlar değerli dostlarım..

Hayırlı Akşamlar ya benim anlamadığım kontrol muayenede mesela kontrol muayene tarihi 12/03/2016 diyelim ama ortapedi doktoru muayene rapor için 2 ay sonraya gün veriyor oysaki biz bu hastaneye SGK sevkiyle gitmiyor muyuz benimde başıma da şuan böyle bir şey var.
Bana geçen yıl sürekli iş göremezlik aylığı bağlandı %65 le ve 1 yıl sonra Kontrol Muayene dediler ve ben 1 yıl geçti gittim SGK ya kontrol muayeneye gitmek için dilekçe yazdım ve o kağıtla gittim bana yaklaşık 2 ay sonraya gün verdiler.

BURADA BENİM BİR KAÇ SORUM OLACAK VE BİR KAÇ SORUYA CEVAP

1 - Beni yaklaşık kaç kere daha kontrol muayeneye çağırırlar bir fikri olan yada başına gelen var mı. %65 Ortapedik rahatsızlık Osteamyelik ve ayak bileğinde hareket kısıtlılığı falan var. (İş Kazasıdan dolayı Sürekli İş Göremezlik Aylığı Alıyordum)
2 - Benim hatırladığım ilk muayenemi oldum ve o hastanede bulunan Adli tıp kurumu vasıtasıyla işlemler devam etti ama bu sefer başvurumda beni direk işlemlere başlamam ortapedi bölümüne muayene olmam için kendi içlerinde yazdı oysaki ben ilk muayenemde böyle olmamıştı neden acaba hatta bana hangi bölümlere gitmek istiyorsun dedi bende oradaki görevliye ben malülen emekli olmadım iş kazası geçirdim benimki kontrol muayene dedim tek bölüm olması gerekmez mi dedim şaştım kaldım nasıl olacak

AYRICA Sürekli İş Göremezlik Geliri Alıp Kontrol muayene ye zamanı gelip de Maaşı kesilme korkusu yaşayan arkadaşlar EĞER KONTROL MUAYENE TARİHİNDEN 45 GÜN ÖNCE KONTROL MUAYENESİ OLMAK İÇİN SGK YA BAŞVURAN ARKADAŞLAR BU DURUMDA MAAŞINIZIN KESİLMESİ YAKLAŞIK OLARAK 3 AY KADAR ERTELENİYOR. Benimkini ötelediler sağolsunlar.

Üst Alt