Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrollü emekliliğimi sonlandırıp normal emekli olmalı mıyım?

@balik61,

engelli prim oranı bağlama diye bir şey yok böyle bir ayrım yok diğer kişilere nasıl prim ödeniyorsa siz de maaşınız üzerinden o kadar prim öder iş veren size bunu söyleyen memur sallamış engelli emeklilik sadece yıl olarak düştü engelli primi diye bir şey yok zaten ben de 2016 yılında emekli oldum süresiz olarak normalde eyt'den de emekli olabilirim çok ileride herhangi bir kontrol bir tekrar rapor olayı olursa ben de eyt'ye geçiş yaparım benden 4.080 gün ile emekli olabilirsin demişlerdi benim 7.000 güne yakın primim vardı o fazla primlerin hiçbir etkisi olmadı 3600 gün ile emekli olan kişi ile aynı maaşı alıyorum geçebiliyorsanız normal emekliliğe hemen geçin bir daha bu işlerle uğraşmazsınız zaten Türkiye'de geneli maaşlar standart hale gelmiş 14.500 civarı en düşük zaten bunu alırsınız hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu konu hakkında çok soru sorulmuş net cevap verilmemiş!
Ben 2021'de iki yıl süreli şizoaffektif sebebiyle malulen emekli oldum. 3 ay kala sgk kağıt gönderdi ben eyt şartlarını fazlasıyla tamamladığım için kontrol muayenesine gitmedim son 1 ay kala maaş kesildi bende ertesi gün tekrardan sgk'ya gidip normal emekliliğe başvurdum yoğunluk olduğu için 4 ay sonra birikmiş tutar ile maaşımı aldım.simdi en çok merak edilen soru hiç maaş kesilmeden başvuru yapılabilir mi ?
Cevap : hayır,her ihtimalde 2 ile 4 ay bekliyorsunuz ama başvuru itibariyle maaş işliyor sadece biraz beklemek lazım,idare edecek kadar kenara birikim yaparsanız.
Dediğim gibi bu süreç malulen emekli olup normal (eyt) emeklilik için geçerli

Eyt liyim diye kimse ben garantiyim bana bişi olmaz demesin SGK geçen yıl hatırı sayili rakam yanlış telaffuz etmeyeyim 50.000 kişi uzerinde emekliliği iptal etti ve hala incelemeler devam ediyor ,hatalı prim ,sahte giriş ,vs gibi konulardan bişi bulup iptal ediyorlar , o yüzden kimse ne olacağım demesin etrafımda tanıdığım insanlar var ve tebligat yapılıp kendilerini çağırıp SGK kurumu sorguluyor .

Son düzenleme:
@AHMET FATİH ERYILMAZ, bende eyt liyim ancak 2016 yılında vergi indirimden emekli oldum SGK yılım eski olduğu için eyt'den de faydalanabiliyorum prim yılım fazlasıyla var 7.000 güne yakın primim var fazla primin zaten bana bir faydası olmadı ayrıca maaşı kesilenler usulsüz girişi yapılanlar oturduğu yerden prim ödeyenler Allah'a şükür 3 vardiya sisteminde 18 yıl otomotiv sektöründe araç üretim sektöründe aralıksız çalıştım çalıştığım iş yerinde engelli engelsiz ayrımı yoktu sağlam kişilerin yapamayacağı işleri bile yaptım Allah'a şükür hiçbir zaman engelime sığınmadım sizin dediğiniz maaş kesilme olayları ancak oturduğu yerden sigorta yatıranlar sahte sigortalılar gibi olan kişilerdir SGK zaten bunların peşinde

@mehmet-41,

ben size istinaden yazmadım yorumu sadece kimsenin garantisi yok SGK li olanların her an bir şey çıkabilir sakın yanlış anlamayın uzerinizede alinmayin ülkenin durumu bu şekilde maalesef

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

Bu sitenin 2009 yılından beri üyesiyim çok eski yıllarda hep şu sorulurdu işte dışarıdan bir tanıdığım var SGK parasını ödesem sigortalı gösterilsem olur mu emekli olabilir miyim şeklinde böyle konularla çok karşılaşıyorduk eskiden şimdi bunlar muhtemelen EYT olarak emekli olmuşlardır bu kişiler şimdi tek tek çağrılıyor emin olun ben üstüme alınmadım doğuştan ortopedik engelliyim ayrıca eyt'liyim ikisi de kapı gibi kapı gibi SGK primleri yatmış raporum mevcut sizin dediğiniz gibi sigortanın çağırması sadece dışarıdan para verip kendini sigortalı gösteren kişiler sahte işverenler onlar düşünsün

Üst Alt