Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KOSGEB-İŞKUR Engelli Hibe Destekleri hakkında tüm sorularınızı bekliyorum.

desteklernet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Foruma yeni kayıt oldum. Öncelikle kendimi sizlere tanıtmak istiyorum. Gönüllü olarak tüm vatandaşlarımıza Devlet Destekleri hakkında doğru bilgilendirmeyi yapabilmek adına daha önce KOSGEB'de çalışmış arkadaşlarımla beraber bir site kurduk. Bu site üzerinden mümkün olduğunca tüm hibe,teşvik,kredi desteklerini sunmaya çalışıyoruz fakat uzmanlık alanımız özellikle hibe ve teşvik desteğinde yoğunlaşmakta.

Ancak konu engelli arkadaşlarım olunca siteye ek olarak bu güzide forumda tamamen gönüllü olarak sizlere bu konuyu açıp, bu konu üzerinden yardımcı olmaya karar verdik.

Sizlere de bu noktada İŞKUR'un daha çok yeni olan ve Nisan ayı içerisinde açmış olduğu engellilere ve engelli çalıştıran kurum, kuruluş ve şirketlere yönelik engelli hibe desteği ve tabii ki çoğumuzun bildiği KOSGEB Yeni girişimci desteği ve bu destek içerisindeki engellilere yönelik artı yüzde 20 lik hibe destek oranı hakkında yardımcı olmak istiyorum.

KOSGEB desteğini biliyorsunuzdur ama 8 adımda A'dan Z'ye anlattığımız KOSGEB Yeni Girişimci Desteği adlı yazımızı inceleyebilir,gerek başvuru şartları, gerek sertifika ve kurs, gerek iş planı gerekse sonraki tüm ödeme vb. süreçlerde sorularınız olursa, tüm ayrıntısıyla tekrar söylüyorum, tamamen gönüllü olarak bu konu üzerinden bilgiler verip yardımcı olmaya çalışacağımı bilmenizi isterim.

Gelelim ikinci hibe desteği veren kurumumuza. İŞKUR Engelli Hibe Desteği başvuru ilanını Nisan ayı içerisinde açıklamış olup bu programın belirli bir son başvuru tarihi bulunmaktadır ve bu tarih 12 Haziran 2017'dir.

İŞKUR bu destek programını engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik, engelli çalıştıran şirketlerin daha fazla engelliyi çalıştırabilmesine yönelik veya var olan engelli çalışanlarının gelişimine yönelik amaçlarla ilan etti. Bu destek ile ilgili de "Engellilerin iş yeri açması" ile ilgili destek başlığını ayrıntısıyla anlattığım bir yazı kaleme aldım ve İŞKUR Engelli Hibe Desteği adlı yazımı dilerseniz inceleyebilirsiniz. Bu destek başlığında 36 bin TL'ye kadar hibe desteği verilebilmekte. İnceledikten sonra desteğin şartları veya başvuru formunun nasıl doldurulacağı ile ilgili sorularınız olursa bununla ilgili de tüm sorularınıza bu konu üzerinden cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

Daha önce KOSGEB desteği hakkında bir konu olduğunu biliyorum fakat engellilere yönelik tüm hibe desteklerini tek çatı altında toplayıp, buradan tüm sorulara destek vermek ve ileride açılabilecek yeni hibe desteklerini de ilan edildikçe buradan haber vermek ve konuyu güncel tutmak en büyük dileğim olduğu için özel bir konu açmayı gerekli gördüm.

Yöneticilerimizin eksik veya hatalı gördüğü bir kısım olursa, uyarılarını dikkate alarak yazıda güncellemeler yapıp uygun hale getirmeye çalışırım.

Tüm sorularınızı beklediğimi belirtir, sevgilerimi iletir, saygılarımı sunarım.

Destekten yararlanmak için girişimcilik belgesi almak mi gerekiyor?

Sosyal sorumlulugunuz için teşekkürler :) açıkçası çok temel sorular bile sormaktan çekinmek istemiyorum :) çok faydalı bir konu başlığı olur umarım. Bu hibe ve desteklerden faydalanmak için özel bir kursa gitmek zorunda mıyız? Eğitim seviyesinin bir önemi var mı? Bu hibeler için bizden tam olarak ne istenmektedir, yani sadece iş fikri yeterli değildir sanırım fizibilite filan da isteniyor mu? Fizibilite oluşturmak için nerden baslamaliyiz, KOSGEB in sitesine baktığımda dişe dokunur bir bilgi bulamıyorum :( şimdilik uzun zamandan beri kafamda dönen sorular bunlar, ilerledikce daha da soracağım bana çok cazip geliyor ;) kendim işimi kuramasam bile çevremi bilinçlendirmek isterim... saygılar.

İş kur hibe desteği engelliler için ne tür İş için veriyor

Birde benim KOSGEB belgem var ondan nasıl hibe alabiliriz

Birde ben çalışıp hibe desteği alabiliyor muyum

Destekten yararlanmak için girişimcilik belgesi almak mi gerekiyor?

Hocam hem İŞKUR'un açtığı bu program da hem de KOSGEB'in şu an sürekli açık olarak tuttuğu girişimcilik programında sertifika isteniyor. Bu sertifikayı almak için KOSGEB veya İŞKUR il müdürlüklerine başvurabilirsiniz. Başvurunuz kabul edildikten sonra en yakın tarihteki hali hazırda açılmış kurslara başvurabiliyorsunuz.

Eğitimler, KOSGEB Yeni Girşimci Desteği yazısında da belirttiğim gibi öncelikle ücretsiz. Sizden bu konuda para talep edenleri doğrudan KOSGEB'e şikayet edebilirsiniz. KOSGEB, bu tarz eğitimleri iptal edebiliyor. Yapmanız gereken şu linkten eğitim duyurularını takip etmeniz ve ilgili eğitime kayıt işlemlerinizi gerçekleştirmeniz. Genellikle birçok büyükşehirde kontenjanlar erkenden dolabiliyor. Bu yüzden en erken bir biçimde bu eğitimi veren kurumlara giderek kayıt işleminizi yaptırmanız gerekiyor.

Eğitime gelecek olursak yine yazıda belirttiğim gibi en az 32 saatlik bir kurs. İşletme nasıl kurulur, yönetilir, iş fikri nasıl değerlendirilir, eğitimde bunlar öğretiliyor. 5-6 günde bitebilen oldukça kısa zamanınızı alacak bir eğitim programı mevcut.

Suret

Öncellikle biz teşekkür ederiz. Sorularının cevaplarına gelirsek;

1. Evet hem KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden hem de İŞKUR Engelli Hibe Desteğinden faydalanmak icin öncellikle girisimcilik eğitim programindan sertifika almak gerekiyor. İşin başlangıcı budur. Egitimler ucretsiz ve genellikle 32 saatlik bir program. Basvuru yapabileceginiz egitimleri şu linkten görebilirsiniz: Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Liste - KOSGEB T.C Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

2. Her iki destek için de egitim seviyesinin bir onemi yok.

3. Eğitimden sonra KOSGEB'e başvuracaksınız elektronik ortamda şu başvuru formunu doldurmanız istenecek: http://www.kosgeb.gov.tr/Content/Up...3.16_YENİ_GİRİŞİMCİ_DESTEĞİ_BAŞVURU_FORMU.pdf

Eğer İşkur Engelli Hibe Desteğine başvuru yapacaksanız linkte yer alan formu doldurmanız gerekecek: http://www.iskur.gov.tr/TabId/189/A...ihdamına-Yönelik-Desteklerini-Sürdürüyor.aspx (En altta 3. sıradaki form)

4. Son olarak suna dikkat etmek gerekiyor, işletme acabilmek icin biraz özkaynak gerekiyor. Isletme giderleriniz olacak aylik, baska maliyetler ortaya cikacaktir. Bu sebeple finansman planini gercekci yapmak gerekiyor. Destek oranları bulunduğunuz ile göre değişiyor ve %80 - %90 civarı. İşkurda ise işletme giderleri destek oranı % 60, makine ve teçhizat desteği 30.000 TL'ye kadar.

İŞKUR Engelli Hibe Desteğinden Emekli olanlar faydalanamıyor. KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nden ise emekliler faydalanabilir.

metin1433
İŞKUR Engelli Hibe Desteği 2017'ye emekliler başvuru yapamıyor. KOSGEB'de ise böyle bir şart yok.

SOON ĞÖLĞE
Eğer KOSGEB belgeniz var ise ya İŞKUR'dan ya da KOSGEB'den faydalanabilirsiniz. Her ikisinden faydalanamazsınız. Size tavsiyem KOSGEB'in daha avantajlı olduğu. Destek oranı KOSGEB'de bulunduğunuz ile göre %80 ya da %90 oranında oluyor. Toplam hibe tutarı ise 50.000 TL. Üstelik KOSGEB, kira giderinizi de karşılıyor.

Hem çalışıp hem de işletme kurarak hibe desteğinden faydalanamazsınız. Bağ-kurlu olmanız şart. Yani işinizin başında olmanız gerekiyor.

KOSGEB, her sektörü desteklemiyor. KOSGEB'in desteklemediği sektörleri öğrenmek için ''KOSGEB Destek Alabilecek Faaliyet Alanları 2017'' isimli haberimizin son bölümünü inceleyebilirsiniz.

Kursa başvuru yapabilmem için ssk lı olmamam gerekiyormuş doğru mudur. Ben artık ciddi ciddi kendi işimi kurmak istiyorum

besiktas

Evet. "Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi
olarak çalışmaması gerekmektedir" hükmü gereği uygun değildir. Bu tür bağlarınızı kestikten sonra kurs için başvurabilir ve süreci başlatabilirsiniz. Sonrasında işletme kurulumu aşamasında Bağkur istenecektir.

desteklernet ben emekliyim.vergi indirimyle erken emekli oldum..peki ben kosgeb hibe desteği için başvurabilrmiyim.eğer başvurabiliyor isem bulundugum şehirde girişimcilik kursu yok şu anda ..yakındaki başka bir şehire başvuru yapabilirmiyim yoksa bulundugum ilde beklememmi gerekir?? teşekkürler

Emeklilik konusunda yukarıda size cevap vermiştim aslında ama sanırım görmemişsiniz. Emekli olsanız dahi KOSGEB Yeni girişimci desteğinden yararlanabiliyorsunuz fakat İŞKUR'un yeni açmış olduğu özel hibe desteğinden yararlanamıyorsunuz. Destekten yararlanmanız durumunda, işletme kurulduktan sonra Bağkurlu olamayacağınız için Emekli maaşınızdan SGK prim kesintisi ölçüsünde bir kesinti yapılıyor.

Bulunduğunuz il Bolu sanırım ve kurs şimdilik gözükmüyor dediğiniz gibi. Bu yüzden örneğin Beypazarı ilçesinde 8 Mayıs'ta bir eğitim görünüyor. Size yakın yerlerden birisi gibi duruyor. Beypazarı Belediyesi bu kursun yürütücüsü konumunda. Bu yüzden Beypazarı Belediyesi'ni ( 0312 762 25 10 ) arayıp kontenjan kalıp kalmadığını öğrenebilir, yer olduğu takdirde, belediyeye başvurunuzu yapabilirsiniz. Tabii ki size tavsiyem akrabanızın olduğu kalabileceğiniz bir ile gidip (Örn: Sakarya) eğitim başvurunuzu yapmanızdır. Tabii ki bu karar size kalmıştır.

Sizce destek olsun hibe olsun hangi taraf daha kolay ikna edilebilir kosgeb mi işkur mu düşünceniz

İkna edilmekten çok destek kapsamı daha önemli. Bu nokta da KOSGEB daha avantajlı. Destek oranı KOSGEB'de bulunduğunuz ile göre %80 ya da %90 oranında oluyor. Toplam hibe tutarı ise 50.000 TL. Üstelik KOSGEB, kira giderinizi de karşılıyor. İŞKUR'da 36 bin TL ve kira gideri kapsamda değil. Hibe oranları da daha düşük.

Eğer bir işe başlayacak maddi gücünüz yoksa. verilmiyor yani yine illede paranız olucak. gidip şartları öğrendim aman aman dedim bunlara sahipsem bu krediye ne gerek var dedim. yani boş iş bana göre

maddi gücü olan zaten bankadan kredide çeker o zaman hibenin ne anlamı kaldı ki işkurun ki kirayı da içermiyormuş ne anladık bu işten kosgeb biraz daha mantıklı görünse de daha büyük çaplı proje istiyor sanki

Rica ederim. Olur da başvurmaya karar verirseniz her aşamada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bu güzel yardımlarınız için teşekkürler.

Ne demek, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Başvurduğunuz takdirde, başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Eğer bir işe başlayacak maddi gücünüz yoksa. verilmiyor yani yine illede paranız olucak. gidip şartları öğrendim aman aman dedim bunlara sahipsem bu krediye ne gerek var dedim. yani boş iş bana göre

Devlet desteklerinde altın bir kural vardır. İster yüzde yüz hibe veriliyor olsun, devlet sizi bir aşamaya kadar destekler. Eğer siz bu destek olmadan da bu işe girişebilirim ama daha hızlı büyümek ve olası riskleri en aza indirmek için bu desteğe başvurmalısınız. Aksi takdirde sırf destek veriyor diye bu işe girilirse, ileriki bazı aşamalarda, musluğun kapanması gibi bir durumla karşı karşıya kalmak içten bile değildir. Böyle durumlarda kesinlikle hiç bu işe girişilmemesini tavsiye ediyoruz.

Diğer yandan, çok güzel tutacağınızı düşündüğünüz bir fikir vardır, o işten çok iyi anlıyorsunuzdur, daha önce tecrübeniz vardır, ama sermayeniz yeterli değildir, hatta çok az vardır ama olur da KOSGEB'in destek vermediği veya az destek verdiği bazı kalemleri karşılayabileceğiniz, hızlıca paraya dönüşeceğini öngördüğünüz bir iş modeline sahip iseniz zaten birçok kalemde belli bir süreye kadar, yüzde 80-90 oranlarında destekleneceği için bu destek sizin için can suyuna dönüşmekte.

Burada önemli olan KOSGEB'in sınırlarını çizdiği destek kalemlerini iyi inceleyip, tüm iş planınızı gerçekçi bir şekilde buna uydurabilmenizde. Sırf iş planı geçsin diye bir iş planı yapıldığı takdirde, sonrasında uygulamada belli kalemlerde yeterince destek alınamaması durumu, geç anlaşılıp süreçte tıkanmalar yaşanabiliyor.

KOSGEB yeni girişimci desteği başvuru ve iş planı hazırlama sürecinde aslında en önemli husus şudur:

İş Planını KOSGEB'ten geçirmek yeterli değildir.

Asıl önemli olan, uygulanabilecek ve hızlı bir şekilde KOSGEB'in desteğine bağlı kalmadan ama onun da yardımıyla büyüyeyecek bir iş planı yapabilmektir.

Yav he he diyom başka bişey demiyom. Gidip yüzyüze görüştüm görüşmesem haklısnız dicem de neyse hep destek hep köstek diyek bu işe. Bana 40 bin tl verseler hibesiz zate 1 yıl sonra koyunlarımı 3 e 4 e katlarım bakacak yerim yemim herşey mevcut ama koyun yok :) adam ne diyor illa almalısınız da la koyunum olsa sana ne ihtiyacım var go saygılar konu kapanmıştır. Fakire yok birşey bunu anayın.... Good like to your life

Arkadışım bu işin siyasi boyutu var birde değil mi öyle duydum siyasi referans olmalı ben iktidara muhalif olanlardanım düsüncem tarlam var hayvancılık üzerine düşünüyorum emekliligi hak edince

akar_ahmet

bende öyle gittim bizim yayla var 6 ay byunca ot yem derdi yok ama adam bana diyor tarımda hayvan üzerine kayıtlı olmalı en az 100 tane 100 hayvanım olsa seninle konuşurmuyum hiç dedim kalktım. Yani zeNgine YADA PARASI OLANA veriyorlar kısacası bu benim senin gibi parası olMayana değil

uygulama akılsızca durumu iyi olanın durumu daha iyi olsun diye yapılmış siyasi kısmıda varmış bir tanıdık söylemişti nüfuzlu adamı olanın alabileceği destek ne yapalım olmayı versin kendi çabalarımızla birşeyler yapmaya çalışırız bizde sağlık olsunda gerisi hâl olur birader

akar_ahmet

Ahmet Bey, girişimci desteği oldukça tabana yayılmış bir destek türü olup, tam da bu bahsettiğiniz türdeki eleştirilere yanıt niteliğinde bir destek türüdür. Kuaföründen, kırtasiyeye, halı yıkamacısından köftecisine kadar on binlerce kişi bu eğitimlere katılıp, çok fazla bir denetimden geçmeden kolayca bu destekler sayesinde işlerini kurmuşlardır.

Daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi sorunların birçoğu "desteği almaya hak kazanmak"ta değil, "desteği kazandıktan sonra bunu yürütebilmek"tedir. Yoksa her kim başvursa, ortalama bir iş planıyla destek almaya hak kazanabilmektedir.

Önemli olan husus, o iş planının desteği almaya hak kazandıktan sonra işi yürütebilecek, Kosgeb'in desteği olmadan da kendini hızlı bir biçimde döndürebilir hale getirecek bir işin planı olmasında yatıyor. Bu hususu ihmal etmiş olan birçok destek almaya hak kazanmış ama işi yürütememiş vatandaşlarımızın şikayetlerini etraftan duymuş olabilirsiniz. Bunun yanında binlerce başarılı olan, şirketleşmiş ve büyümüş girişimler de vardır.

Tabii ki şu anki konjonktürde başarılı ve hızlıca kendini döndürebilen bir girişim yapabilmek oldukça zorlaşmıştır. Talep arz dengesinde talep oldukça gerilemiş olup, tüketici parasını elinde tutmakta, üretici ürün satamamaktadır.

Dolayısıyla şu anki konjonktürden dolayı iş fikrinizin; büyük bir boşluğu dolduran, yenilikçi bir fikir olması veya iş yerini kurmayı düşündüğünüz bölgede rekabete takılmadan büyük bir talebi karşılayacağını düşündüğünüz bir işe yönelik bir fikir olması riskleri en aza indirecektir.

Son düzenleme:
desteklernet

Merhabalar
Ben ocakta emekli oluyorum kısmetse ocak ayından önce başvuru yapmam durumunda hibe almam mumkunmu sonra emekli olmam sorun olurmu

sizce bi engelini KOSGEB desteği ile yapacağı en uygun iş hangisidir örnekleri varmı varsa hangi iştir???

Merhaba ben geçen sene kosgeb e engelli olarak fasd food açacağım diye başvuru yaptim kabul edilmedi

Boş iş bunlar parası olana yardım ediyolar 20 bin liraya işini kurcan sonra gitcem harcamalarinin parasını isticen oda sadece demirbaşların parasını veriyolar param olsa sizle ne uğraşayım

Üst Alt