Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS puanımla ÖMSS gibi engelli statüsünde atanabilir miyim?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
64
merhabalar öncelikle herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorumm..kafama takılan ve cevabını tam bulamadığım konu var yardımcı olursanız sevinrim

2012 kpss ye girdim ben aldığım bu 80 puanla alanımda atanmam zor özür raporu alsam %40 ile bu puanı kullanabilirmiyim yoksa ömss girmem mi gerekiyor işitme kaybı olanlarda bu özel sınava tabimi

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/sag...atusunde-sayilmak-icin-rapor-almaya-dair.html

cevaplar için teşekkür ederim şimdiden...

işitme işitme kaybı olanlarda özel sınava tabi değil. her iki sınavada girebilirsiniz yalnız ömss için yüzde 40 raporu şart

yani ben kpss puanımla özürlü memurluklara tercihte bulunabilirim öylemi?

Hayır kpss puanı ömss için geçerli değil diye bılıyorum her kurumun kendı sınavı var

%40 ve üzeri engelli raporuna sahip olursanız ÖMSS sınavına girebilirsiniz; ancak halihazırda KPSS puanınız ile ÖMSS tercihine katılamazsınız.
KPSS ile atanmanız durumunda çalışma şartlarına uygun olmanız gerekmektedir. Eğer çalışma şartlarına uygun değilseniz kazanmış olmanız bir anlam ifade etmez atamanız gerçekleştirilmeyebilir.

teşekürler bilgiler için..işitmeden 1-32 arası bir özür çıkıyor diğerlerinin ne kadar faydası olur bilemicem

Üst Alt