Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KPSS'ye engelli olarak girip çalışabilir miyim?

burccu

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle merak ettiğim konuyu söyleyeyim ki boşuna okumuş olmayın :)
Benim raporum yok şuan. Kpss'ye girip çalışmak istiyorum ama engelli raporum olmadığı için o kadrodan giremem. Benim bulunduğum durumu yaşayıp kpss ile atanan, çalışan birini arıyorum. Sormam gereken sorular ve cesarete ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eğer konuyla ilgilenen olursa tek tek cevaplamak yerine açıkça her şeyi anlatmak istiyorum. Umarım başınızı ütülemem ama benim siteye üye olma amacım buydu bu konuda bi şey bulamadım. Eğer konudışı ya da gereksizse şimdiden çok özür dilerim.

Çok uzatmamaya gayret ederek kendimden bahsedeyim. 22 yaşındayım, miyopati hastasıyım, hangi çeşidi olduğunu bilmiyorum ama duchenne ya da pompeden şüphelenildi. Çocukluğumdan beri artarak devam eden güçsüzlük şikayetim var. Kas hastalarında olan klasik merdiven çıkarken zorlanma gibi şeyler. Benim buradaki kas hastalarından farklı olarak hastalığım doğuştan olmasına rağmen 21 yaşında öğrenmem. Kendimi hiçbi zaman engelli olarak görmedim yani hep farklıydım daha yavaştım ama her insanın bi kusuru olacağını düşünürdüm. Tamamen sağlıklı olduğumu düşünürken bi anda ciddi ve ilerleyen, tedavisi olmayan bi hastalıkla yüzleştim. Grip için bile doktora gitmezken 1.5 ay hastanede yattım. Bu sıkıntılı dönemi yavaş yavaş atlattığımı düşünüyorum. Geriye kalan kendime bi hayat kurmak. Fakat biraz geç kaldığım için rapor konusunu, ekpss yi vs. kaçırdım. Gerçi % kaç rapor alabilirim, bana faydası olur mu hiçbi fikrim yok. Her türlü fikrinize, desteğinize, önerinize açığım.

Vaktinizi çaldığım için özür dilerim, şimdiden teşekkürler :)

mrb burcu hanım yasınız genc olduğu için bu tür hastalıklardan en fazla %35 alabilirsniz cünkü yasınız genc olduğu için ama ileriki yasşarda %40 ve üstünde alma şansınız olur umarım.

burccu hanım öncelikle aramıza hoş geldiniz aramızda tecrübeli arkadaşlarımız var hastalıgınıza az cok kac puan verirler tahmin edecek arkadaşlar bulunur memur olmak sizinde hakkınız en kısa zamanda engelli raporuna başvurmanızı öneririm ekpss ile memur olmak kpss ye göre 100 de 100 kolay ama alacagınız puan önemli düşük cıkarsa bu seferde ne sakat nede saglam sayılarak diger hayatınızıda etkileyebilir yaklaşık 17 senedir özel sirketteyim şartlar cok zor inşallah hakkınızda hayırlısı olur

Teşekkür ederim aslında rapor konusunda kararsızım ben de. Arada kalmaktan korkuyorum.

Henüz cevap vermeyi bilmiyorum kusura bakmayın :) hoşbuldum. Raporda ben de arada kalacağımı düşünüyorum o yüzden arayıştayım. Sizin raporunuz var mı ? tb2nhf

Normal kpss ye girebilirsiniz atanmanız durumunda şayet %40 veya üzeri raporunuz olursa beyan edip engelli kadrosuna geçebilirsiniz

sarasota tecrübeniz mi var ? Tahmin mi ediyosunuz ? İnşallah öyle bi seçeneğim vardır. Sadece işe gidiş geliş konusunda korkuyorum.

Tam olarak kafandaki soru isaretleri ne? Bende ekpssye yetisemedim. 2017 kpss lisansa hazirlaniyorum yapacak baska alternatif durum yok:) ilk basta ise yerles ise gidis meselesi sonra cozum bulunur su an tek problemin ise yerlesmek olsun

rugu fiziksel olarak güçsüz olduğum için ayak uyduramam gibi geliyo :/

Tecrübeye gerek yok bilerek konuşuyorum atanırda engelli raporu alabilirsen engellilerin girmiş olduğu kadrolardaki gibi haklardan yararlanırsın sen bir atan bakalım
burccu

sarasota cidden herhangi bi hak önemli değil sadece böyle bi hastalığım varken beni normal olarak işe alırlar mı çalışabilir miyim onu öğrenmek istiyorum. Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz.

Raporun yok kimse bilmiyor atanırsan çalışırsın daha sonra raporunuda alırsan daha rahat işler verirler yok rapor alamassan normal çalışmaya devam edebilirsin

Bedriatak

yaş ile rapor oranın bir bağlantı kurulduğunu ilk sizden duyuyorum bu konuya alaka nereden bilgiye nereden ulaştınız ? yanlış bilgi vermemek adına soruyorum ?

merhaba burcu kpps sınavı ile ekpss arasındaki farkı normal atamalardan bize birazda olsa öncelik tanınmasıdır, ancak bunun için en az %40 sağlık kurulu raporu istenilmektedir, tabi bu raporu da temin edebilmeniz için devlet hastanelerinde müracaat etmeniz gerekmekte, almak için ise korkulacak herhangi bir durum yoktur, çünkü bu süreçlerden hepimiz geçmekteyiz, sadece muayene edecekler gerekirse kurul toplantısı yapılacak toplantıya sizi çağırıp bir kaç soru sorup rapor kağıdı çıkaracaklar %40 üzerinde çıkar ise ekpss sınavı katılma şansı yakalayacaksınız, engel durumunuza benzer arkadaşlarımız vardır, onlarda size yardımcı olabilirler ;)

bu arada belirtmek isterim ki profil bilgilerinizde istanbulda yaşıyor olarak görüyorum ve %40 üzeri rapor alabilirseniz belediyenizin tanımış olduğu İstanbulkart engelli kartından da faydalanabilirsin ulaşım araçlarının çoğunda ücretsiz biniş yapabilirsiniz...

sarasota teşekkür ederim gerçekten umut verdiniz.
16Caner16 çok teşekkür ederim. Ama gerçekten rapordan hiçbi beklentim yok. Sadece çalışabilmek istiyorum. Yarın doktorumla rapor hakkında konuşucam ilk kez o yüzden bilgi sahibi olmak istedim. İnşallah olur da benim durumumda olanlara faydalı olur bu konu ilerde :)

tb2nhf
%100 daha kolay diyecek kadar ne yaşadınız? Ben bu sene Lise düzeyinde EKPSS girdim ve emin olun sağlıklı insanlara sordukları düzeyde sorular sadece soru sayısı az oluyor fakat buna istinaden sürede kısa oluyor .. Ki bu bence dezavantaj he atama konusuna gelince 60.000 engelli basvurup 1000 kişi alıyorlar? sizce bu daha mı kolay yani EKPSS kolay her türlü girersiniz gibi şeylerle insanları kandırmayalım ..

Ben 82 aldığım halde şu anda MEB'e hizmetli olarak atandım haberiniz olsun .. Sağlıklı biri KPSS'den 82 aldıgında Memur oluyor daha yüksek maaş alıyor ..

tavsiyem forumlarda soru sorarak bir yere varamazsınız .. bence en kısa zamanda hastaneye gidip harekete geçmeniz çünkü ben sağlık raporu almadan önce bu forumda moderatör dahil herkes en az %60 alırsın dedi hastalığımı yazdığımda fakat doktor bana uğraşa uğraşa sağlık çizelgesine uygun şekilde %42 verdi..

@burccu İstanbul Tıp Fakültesinden al sağlık raporunu ben oradan aldım araç alırken maliye bile bana sıkıntı yaratacaktı memur iyi ki İstanbul Tıp Fakültesinden almışsınız dedi orası eğer size %40 verirse hiç bir sıkıntı çekmezsiniz bu hayatta.

NaftalinKokusu anlattıkların için teşekkür ederim ama ben sadece soru sorarak bi yere varmaya çalışmıyorum. Benim gibi şeyler yaşayan kafasına takılan biri olur mutlaka. Tek tek insanlara sormak yerine konu açmak daha mantıklı geldi.
Kpssye başvururken çok merdivenli bi yer olur zorlanırsam diye korkarak doktorumdan bi belge istedim. Durumum farklı olduğu için herkes farklı bi şey söylüyo. Kayıt yaptırdığım görevli de bence bu belgeyi kullanma sen normal gibisin idare edebilirsin sorun olur ilerde dedi. Kullanmadım ve normal biri olarak giricem Kpss'ye. Henüz puanım iyi olur mu onu bile bilmiyorum. Sürekli arada kaldığım için biraz fikir almak istedim sadece bundan bi şey çıkabilir diye umutlu girmek istedim sınava.
Ekpss'ye daha 2 yıl var zaten. En kötü bu sınava girip kaç puan aldığımı görürüm kaybedeceğim bi şey yok ki :)

NaftalinKokusu Numune'nin Nöroloji bölümünde konuldu tanı orda oldu yatışım, biyopsi falan. Bi yolu var mı diye sorarım ama aynı süreci yaşamak istemiyorum araç falan hiç önemli değil

@burccu burdaki herkes bir sağlık sorununa sahip. Kimsenin bir diğerinden daha fazla zorluk çektiğini düşünmüyorum, her hastalığın da kendine göre zorlukları var. Herkes bir şekilde bu çarkı döndürüp çalışabiliyorsa, siz neden yapamayasınız. Bilgisayar kullanarak bu forumda yazı yazıyor olmanız bile devlet dairesinde masa başı çalışan düz memurların yaptığı her işi rahatlıkla yapabileceğiniz anlamına geliyor. Sanırım sizin sıkıntınız iş yerine gidip gelme konusunda engeller. Zaten çok bariz bir şekilde bu durumdan sıkıntı yaşıyorsanız engelli raporu alabilecek seviyede bir rahatsızlığınız vardır, o raporlar girdiğiniz bir kadroda da kimse size neden geçiktin neden yavaşsın vs gibi söylemler ile gelmez rahat rahat çalışırsınız. ÖTV indirimi ile güzel bir araba alırsınız, babanız, abiniz, eşiniz vs sizi her gün işe bırakır. İllaki bir çözümü bulunur. Hırs yapın, bu işin peşini bırakmayın. Görme engelli bir bilgisayar mühendisi olarak yazıyorum, hayat size neyi yapamayacağınızı söylüyorsa ona bunun aksini ispatlamak sizin elinizde. :)

Lakin bi konuda okuduğum birşeyi aktarmak istiyorum memurlar.net de mi okudum burda mı okudum tam hatırlamıyorum ama engelli olduğu halde bir arkadaş düz kpss ile işe yerleşiyor. Yıllar sonra erken emeklilikden faydalanmak için engelli raporunu ibraz ediyor vs. Sonra amirlerinin ona fırça attığını, işini kaybetme riskini yaşadığını vs anlatmıştı bir forumda. Gerekçe olarak da sınava girmeden önce zaten engelli raporunu almış ve yerleşmesi gereken ekpss kadrosu iken düz kpss ile yerleşmiş gibi. İnternette başka örnek bulamamıştım, o arkadşın da akibetini bilmiyorum. :)

iyi günler.

Edit 1:
@NaftalikKorkusu ben yaşadım. %100 daha kolay. Matematik soruları matematik değil bariz çok kolay mesala. O yüzden bu sınavda 82 almak ile düz kpss sınavında 82 almak arasında en az 20 puan fark vardır diye düşünüyorum. Sana ve aldığın puanlara saygı duyuyorum lakin iki sınava da giren biri olarak konuşuyorum.

Edit 2: burccu hanım ekpss başvuru formunda bu tarz engellerinizi belirtirseniz sizin gireceğiniz odayı zemin katta tashis ediyorlar mesala. Düz kpss içinde bu tarz bir işlem olabilir ama ösym ye bu rahatsızlığınızı rapor ile ibraz etmeniz gerekebilir. (Sağlık raporu engelli raporu değil)

nistag'müs çok teşekkür ederim desteğiniz için :) psikolojik olarak çok tedirgin oluyorum aslında çok büyük bi kısıtlaması var diyemem o yüzden emin olamıyorum

Sağlık raporu aldım ama kullanmadım bakalım zorlanacak mıyım :)
kolera23 teşekkür ederim bakalım konuşucağım yarın

Valla ben senin yerinde olsam gider heyete girerim bakalım ne oran verecekler...Diyelim kpss ile yerleştin bir zaman gectikten sonra raporunu beyan eder kanımca engelli kadrosunda olursun...Atanamadın ekpss beklersin ....kendinizi germeye gerek yok

ZAMANın ötesinde bu yıl bilmiyodum seneye de yok zaten ve ben çok sabırsızım

Bizzat bu konuda doktorum söyledi caner bey bir insan gençken bazı şeylerin rahatsızlığın farkına varmaz yaş ilerledikçe hastalık artar ve engelilik oranı artar

Bedriatak haklı sayılır. Sürekli kramptan dolayı acı çektiğimi ve herkesin yaşadığı normal bi şey olmadığını birkaç ay önce fark ettim :) Doğuştan olan hastalıklarda insanlar olumsuz etkilerine çoktan alışmış farkında bile olmuyo.

Merhaba burccu hanım. Bende kas hastasıyım. Benimde doğduğum günden beridir var olan Hastalık. 5 sene boyunca araştırma hastanesinin Biyopsi sonucuna göre Hastalığımın teşhisini Muskuler Distrofi olarak tanımladılar. Doktorum o zaman aileme korkulacak birşey olmadığını zamanla yaşı ilerledikçe ve kendini toparladıkça düşmeleri azalacak ve kendini daha iyi hissedecek demiş.

İlk 5, 6 yaşıma kadar ayakta zor durdumuğu ve sürekli kafa üstü düştüğümü biliyorum. Zamanla düzeldi. Bisiklet sürmeye başladım. Zamanla yere oturduğum zaman zorda olsa ayağa kalkabiliyordum. Merdiven inip çıkmakta ve otobüse binmekte zorlanıyordum. liseyi bitirdim ve kilo almaya başlayınca kaslarım güçsüzleşmeye başladı. Artık oturduğum yerden kalkamaz oldum. Trene binmekte otobüse binmekte zorlanır oldum.

Kilo her insan için zararlı olduğu gibi Özellikle de kas hastalarının kilolarına çok ama çok dikkat etmesi gerekiyor. Sonuçta bir insanın vucudunu taşıması gereken ağırlıktan fazlası binerse normal insanı dahi zorlar ve bizim gibi kas hastalarının dikkat etmesi gereken kilolarına çok dikkat etmeleri ve eğzersizlerini aksatmamaları gerekiyor.

Spor ve diyete başladım. kendimi kasmadan. Yürüyüş yapıyorum hızlı tempo ile yürüyüşümü yapmaya çalışıyorum. Evde bisiklet sürüyor 1 kg 2 kg dambıllarla çalışıyor ve mekik çekme aletleri ile mekik çekmeye çalıyorum. Yapmış olduğum sporla kendimi daha iyi hissediyorum.

2015 Ekpss tercihleri ile memur oldum. Çalıştığım Kurum ildeydi. Ailemin yanından 7 ay boyunca sabah tren istasyonuna kadar otobüs daha sonra trenle İle ulaşıp ardından da 20 dk'lık 1 buçuk kilometreye yakın yürüyüşün ardından çalıştığım kuruma varıyordum. ve akşamları da aynı gidişi geliyordum. Dediğim gibi bu gidiş gelişlere anca 7 ay dayanabildim. Biliyorum kendimi çok zorladım. 2 hafta evde hasta yattım. Daha sonra kilo almaya başladım ve Trene binemez olunca Çalıştığım kuruma yakın yerden ev tuttum. Ailemden uzakta zor oluyor ama katlanmak gerek. 2 Aydır spora tekrardan başladım. Kendimi tekrardan iyi hissetmeye başladım. Ve trene çok zorlanmadan tabi yine dizlerimin üstüne basa basa çıkıyorum ama önceki gibi çok zorlanmadan.

Kusura bakma bölük börçük yazdım. Diyeceğim o ki moralini düzgün tut. Kilona çok dikkat et. Hastaneye başvur. Kas biyopsi testi yapılmıştır. Tanısı konduysa ve Elektromiyografi (EMG) testi sonucunuda sunarsın ki tekrardan EMG yaptırmak zorunda kalmazsın çünkü çok acı veriyor iğneyi kaslara batırıyorlar. %40 ın üzerinde raporu tahminimce alırsın. Normal KPSS ile atanamazsan en azından 2018 de EKPSS sınavına çalışır atanırsın.

kendine dikkat et... Sağlıcakla Kal...

mustafa450 gerçekten çok güzel anlatmışsın biyopsi ekg ve ck ma bakıldı ama teşhis konulamadı. Ben size göre de çok çok geç öğrenmişim. Ve çok utanıyorum kabullenmekte zorlanıyorum herkes bana bakıyo gibi geliyo dışarı çıkmak falan istemiyorum ne yapıcam bilmiyorum

burccu hanım ben tb2nhf yazdıklarınızı yeni gördüm raporum 100 de45 şizofrenim şizofren diyince millet korkuyo ama zararsısız inşallah yeteri raporu alırşınız

tb2nhf öyle düşünmeyin herkes olumsuzluklarını yaşıyo hastalığının :) çok geçmiş olsun size de hayırlısı olsun

Üst Alt