Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik böbrek yetmezliğim var. Ne zaman emekli olabilirim?

fatih güzeltepe

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşisi kondu yüzde 30 çalışıyor ve kalpde sarun var ssk 2200 günüm var malülen emekli olabilirmiyim nasıl başvurabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz madurum çalışamıyorum çalışınca yoruluyorum verim alamıyorum

vergi indiriminiz yoksa emekli olamazsınız..

Ancak diyalize girmeyi gerektirecek durumda olursanız, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.

malulen ameklilik

mrb hocam sizede benim bir sorum olacak 2005 ssk başlangıcım var 2400 prim günüm var ama kronik böbrek yetmezliği teşisi konuldu 2 yıldır tedavi oluyorum malolen amekli olabilirmiyim
2 sorumda kronik hastalar ne gibi haktan yararlanabilir

Böbrek yetmezliği hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

mrb herkese açık sorum ben kronik böbrek hastasıyım yüzde 34 çalışıyor ikisinin toplamı benzeri olupta malülen emekli olan varmı birde hangi haklardan yaarlanılıyor cevaplarınızı bekliyorum

Ancak diyalize girmenizi gerektirecek düzeyde böbrek rahatsızlığınız varsa 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz. Aksi halde mümkün değil.

böbrek

mrb arkadaşlar herkese hayırlı şifalar bende kronik böbrek yetmezliği var ama diyalize girmiyorum ama malulen emekli olabilirmiyim ve yüzde kaç rapor verirler çok acele cevap bekliyorum çünkü muracaat edeceyim

bunlar erken engelli emekliliğinden faydalanmak istemeniz halinde size verilecek oranlar:

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika %20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika %40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika %60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği %90
Renal Transplant %70

malulen emekli olup olamayacağınızı bilmiyorumm..bence erken engelli emekli olmayı deneyiniz..daha avantajlıdır..

ilde yaşıyorsanız vergi dairesi mükellef hizmetleri grup başkanlığına, ilçedeyseniz mal müdürlüğüne gidiyorsunuz "engelliler için vergi muafiyetinden faydalanmak" istediğiniz belirtiyorsunuz ,daha önce raporum yok diyip sizi devlet hastanesine bir yazıyla sevketmelerini istiyorsunuz.yalnız vergi dairesine giderken yanınıza çalıştığınız işyerinden "çalıştığınıza dair belge" götürüyorsunuz.
daha sonrasını ise lütfen şu linkten okuyunuz..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Arkadaşlar merhaba ben de kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. 1,5 senedirde ilaç tedavisi görüyorum ilaçlar tedaviye yanıt vermedi doktorlar karar verdi koluma fistül açtırmamı söyledi. ben de fistül açtırdım.

sgk girişim:01,03,1999
kuruma müracaat ettim 2 ay oldu ss k709 gün, bağkur 3811 gün hala devam ediyorum.
elime geçen gün bir yazı ulaştı sgk dan yazı şu şekilde:

"ilgide kayıtlı sağlık raporuun incelenmesi sonucunda ********nolu bağkur ve ******T.C numaralı sigortalısı ****gençkan ın dosyası merkez müdürlüğünüzde olduğundan dolayı ilgideki sağlık kurulu raporu ve ekleri yazımız ekinde gönderilmiştir "

bu yazı ne anlama geliyor sayın oturan boğa arkadaşım cevaplarınızı bekliyorum .daha diyalize girmiyorum ama fistül epikriz ve hastaneden aldığım epikrizimi kuruma göndermiştim 1 veya 2 hafta içinde gireceğim herkese sağlıklı günler.

Gökhan, maluliyet cetveli'ndeki ibarelere göre kendi değerlendirmeni yapmalısın sanırım:

1. Böbrek fonksiyon bozukluğu:
A. Kronik hemodiyaliz veya periton diyalizi

veya

B. Böbrek transplantasyonu

veya

C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

2. Nefrotik sendrom; anazarka tarzı ödem ile birlikte tedaviye rağmen en az 3 ay süren ve;
  1. Serum albümin düzeyinin 3.0 gram/desilitre (100 ml) veya altında ve 24 saatlik proteinüri miktarının 3.5 gram veya üzerinde olması
veya
  1. 24 saatlik proteinüri miktarının 10.0 gram ve üzerinde olması

öncelikle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bülent bey .sfonksiyon bozukluğu patoloji tanısı :IGA (+++) nerropatisi nefrotik sendrum,protein kaçağı, hemodiyaliz henüz daha diyalize başlanılmadı birkaç güne kadar belli olcak kontrolüm var .u tıp fakültesinden takip ediliyor.2012 yılında kreatn değerim 3,00 idi ani yükselmeyle keratinin 6,5 e yükseldi .

gökan sen saten diyalize girmeye adaysın o kadar yükseldiyse 11 bulursun gecen hafta benim arkadaşım degeri 4.5 gecen gün gittik 9 olmuş katater takıldı rapor cıkardı 90 verdiler bende böbrek nakilliyim büyük ihtimal seni diyalize alırlar ozamanda rapor cıkarcaklar % 90 rapor alcaksın ozaman rahatca emekli olursun

sonsuz sevdam ,ben diyaliz fistül epikrizimi sağlık raporuna ek göndermiştim bunun sonucunda emekli olabilirmiyim onu merak ediyorum. cevabın için tşkürler.

böbrek yetmezliği

kronik böbrek hastasıyım ama diyalize girmiyorum on yıl sigorgortaliyım 2500 günüm var bir askerliği yatıracam 25.03.2014 günüm doluyor bende malülen emekli olabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

Fatih, diyalize girmeyen böbrek hastalarının böbrek fonksiyonları için aranan kriterleri bir üstteki mesajımda belirttim. Durumun ona uygunsa, evet, malulen emeklilik hakkından var. Aksi halda mümkün değil.

ne kadar emekli maaşı alabilirim

başlangıç 25.06.2005 pirim günüm 2650 askerlip borçlanması yatırdım 460 gün malülen emekli olursam ne kadar maaş bağlanır

slm arkadaşlar kronik böbrek yetmezliğinden malülen emekli olan varmı diyalize girmeden çok acele cevap bekliyorum muraacat edeceğim

Ne kadar maaş bağlanacağını bilemiyorum. Ödediğin prim mikatı ile de ilgili bişey bu. Sitede 490 TL alan da var, 3000 TL alan da!

kronik böbrek yetmezliği

kronik böbrek yetmezliği olan varmı birde arkadaşlar yetmezliği olupta malülen emekli olan varmı (diyalize girmeden)

Ben varım ama diyaliz giriyorum öyle emekli oldum.

diyalize girmeden kronik böbrek yetmezliğinden malülen emekli olanlar acele cevap verebilirmi birde ne kadar maaş bağlandı

epikriz aldım şöyle yazıyor 25 mlg dk yazıyor birde evre 4 deniyor buna göre malulen emekli olabilirmiyim

malülen emeklilik

arkagaşlar 1 ay oldu malülen emeklisi dilekcesini verdim haber alamadım yardımcı olurmusunuz madurum ne yapmam gerekiyor böbrek yetmezliği hastasıyım

emeklilik

3 ay oldu malülen emeklilik için başvurdum sonuç alamadım yardımcı olursanız seviirim hastalığım kronik böbrek yetmezliği ama diyalize girmiyorum

malülen emeklilik

selam
kronik böbrek yetmezliği hastasıyım
malülen emeklilik için heyete girdim muracaat ettim 3 ay sonra ssk dan tlf aradılar ara karar vermşler baska hastaneye sevk etmeliyiz derince araştırmaya gönderdiler nine heyete girdim verilen oranlar nefroloji 60 kardiyolojı 20 verdiler bir ay oldu dosyayı vereli acaba emekli olabilirmiyim

İnşallah demekten başka bir şey söylemek mümkün değil. Sabır.

malülen emeklilik

selam arkadaşlar ben kronik böbrek yetmezliğim var ama diyalize girmiyorum malülen emeklilik için saglık kuruluna muracaat ettim hastaneye sevk ettiler bende rağorum nefrolojiden yüzde 60 kardiyolojı yuzde 20 verdi dosyayı ssk ya gönderdiler 7 sonra gelen sonuç çalışma iş gücücünüz yüzde 60 kaybetmediğine karar verilmiştir karar olumsuz şimdi hangi yolu izlemem lazım 10 yıl sığortam var 3650 günüm var başlangıc 25.06.2005 ssk

Üst Alt