Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Hepatit B hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

orhan56

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar 5 yıldır kronik hepatit hastasıyım gecen ay biyopsi uygulandı ve sonucuma göre doktor karaciğerde iltihaplanma ve zedelenme görünmekte dedi ve orta derecede kronik hepatit olduğumu söyledi . HBVDNA: 6780 çıktı. Sizce bu sonuçlara göre Engelli raporu olarak % kaç verirler? Şimdiden Tesekkurler...

ULTRASON:

Ultrason: Karaciğer sol köşe açısıküntleşmiş, kenarları düzensiz, parankim ekosu heterojen artmış ince granür. Dalak, grade 3 büyük diğer böbrek, mide normal yazmakta.
HBVDNA: 6780 yazmakta.
AST: 21.02.
ALT:24:.07 göstermekte.

BİYOPSİ:

KLİNİK BİLGİ: Kronik hbv, öncesi.

MİKROSKOPİ: Parçalı dokular şeklinde izlenen kas ve fibröz doku içeren 4 portal ala ile temsil edilen karaciğer biyopsi örneği değerlendirmek için suboptimaldir. İzlenebilen alanlarda hafif şiddette inflamasyon (1) mevcuttur. Paranki portal alan sınırında hafif interfaz hepatiti izlenmektedir. (1) Parankimde 10x büyütme ile 0-1 odakta tek hücre nekrozları izlenmektedir (1) Bağ dokusu boyaları ile portal fibrozis ve bir odakta porto-portal köprüleşen fibrözis izlenmektedir (3)
Modifiye histolojik aktivite indeksi, Modifiye HAİ;
Derece: 3/18
Evre : 3/6

HISTOKIMYASAL BOYAMALAR: PAS ile birikim izlenmedi.
Perl Prusya Mavisi (Demir-Patoloji) ile birikim izlenmedi.
Retikülin ile portal fibrozis ve bir odakta portopartal köprüleşme saptandı.
Trikrom ile portal fibrozis ve bir odakta portoportal köprüleşme saptandı.

IMMÜNOHISTOKIMYASAL BOYAMALAR: HBsAg ile hepatositlerde fokal, sitoplazmik pozitif boyanma saptandı.

TANI: Kronik HEPATİT, karaciğer iğne biyopsi.

TESEKKURLER...

Muhtemelen Buna Dokdor Genel Durumunuza Bakarak Karar Verecektir.

Buna şimdiden % lik tahminde bulunamazmısınız?

sakatlık oranı cetveli Hepatit B için şu oranları veriyor;

Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi vegücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya sonüç yıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asitveya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf Veya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

Tesekkurler...

Yanlız bana siroz baslangıcın var demıstı bu da etkıler mı?

Siroz başlangıcınızın olması rapor oranınızı etkiler evet..

Bende de hepatit b var
yeni 3 yıldır...

Siroz başlamışsa eğer
en az % 30 oran alırısn...

Benim değerlerim iyi
hatta hastalık geçmek üzere dedi dr... % 15 oran verdi...

Arkadaşlar öncelikle tüm hasta arkadaşlara acil şifa dilerim. Ve rabbim sağlıkta engelli olan herkese yardımcısı olsun ve eski sağlıklarına kavuştursun. Benim sorum var bilgili ve yetkili arkadaşlardan ve cevapları için şimdiden teşekkür ederim. Ben sağlık kurulu sevkinde şu hastalıklardan şu oranları aldım. Akciğer ameliyatından dolayı solunum yetmezliğinden %40 aldım. Şeker hastalığından 20 aldım. Kronik hepatit b den %30 aldım. Bunun cetvel sonucu ne çıkar acaba? Teşekkürler

Biyopsi falan yapmadilat sadece kan aldilar ve bide karacigerimin ultrasonuna baktilar büyüme yağlanma falan varmi diye. Başkada bişey yapmadilar

Fulya sen hangi hastaneye gittin hepatit b taşıyıcsımısın

Hrpatit oranların nasıl dna delta kdçnyıldır taşıyıcısın

bende Atatürk e başvurdum kan tahi sonuçarını bekiyorum 19 yıdır bende süreki enzimler yükseiyor

Fulya hanim benimde kronik hebatit var fakat banada oran yazmadilar halbuki gorundugum doktor 10 yazmisti bugunki kurul bana oran yazmadi neden olabilir bilginiz varmidir..sonucda baraclude kullaniyprum ve suan 1 yillik rapor verdi doktorum

Heptatit b engel orani

Bende de 4 yil once heptatit b tasiyici vardi.ama o gunden beri hic kontrole gitmedim.tum hepatit li kisiler en az yuzde 15 mi aliyor ?

@katoer 20seneden beri var taşıyıcım kanlar normal takipim var 6ayda 1

denizmm

Sana vermemeleride tuhaf ilaç kullanıyosumuşun

Ben kullanmadım hiç

safak.memuk

Yok her hepatit almıyo kanlara bakıyo biyopsi soruyo ilaç falan ona göre not düşüyo bana normal yazdı

Verse bana verir 15:D

flora19

florya nasıl kzıdırdıysan artık iyi kızdırıksın %15 değil %5 bile vermezler :D

Merhaba arkadaşlar ben panik atak hastalığımda var hepatit b hastasıyım hbv-dna 171 389 yaziyor 1 ay önce 69 000 yaziyordu şuan panikten ölüyorum sirozmu kansermiyimdiye cok korkuyorum yardimci olursaniz sevinirim

Kenan54

Şimdi gitmeye başladım tahlil yaptılar 171 389 cikti panikhastasiyi simdi kansemi sirozmuyum diye korkuyorum doktor biyopsi diyordu ondanda korkuyorum

Diğer kanların nasıl alt ast nasıl

Biyopsiyi kanlara bakarak istyolar yüksekse ilaç kullanmıyon demi

Diğer kanların nasıl alt ast nasıl

Biyopsiyi kanlara bakarak istyolar yüksekse ilaç kullanmıyon demi
alt 93 ast 40 diyor tansiyon şeker panik ilacı içiyorum. Biyopsiyi değerlerin yüksekse yaparız demişti sonuclara salı günü bakacak nediyorsun cokmu kötü durum

Alt yüksek ast iyi

Biyopsiden bende korkuyom canlı yaptırtmam valla

Pazarteside ben vercem kan bitomar ister artık tüp

Bağışıklığını yüksek tut hep bişi olmazsın

Çörekotu soğuk sıkım al iç hergün 1kaşık lavanta çayı yap saraçoğlunun kürünü yap dolu şey var

Enzimlerin normal kalır

Haa stres sakın yapma yükseltiyo hbvdna yı

Devedikeni tohumu var al aktardan öğüt bala karıştır ye güçlendiriyo ciğeri

Alt yüksek ast iyi

Biyopsiden bende korkuyom canlı yaptırtmam valla

Pazarteside ben vercem kan bitomar ister artık tüp

Bağışıklığını yüksek tut hep bişi olmazsın

Çörekotu soğuk sıkım al iç hergün 1kaşık lavanta çayı yap saraçoğlunun kürünü yap dolu şey var

Enzimlerin normal kalır

Haa stres sakın yapma yükseltiyo hbvdna yı

Devedikeni tohumu var al aktardan öğüt bala karıştır ye güçlendiriyo ciğeri

Bana bol acı ye karaciğer yalafnmaz dediler cok aşiri aci yedim bu ay birde panik atak var bende ölüm korkusu falan oda cok sitres yaptırıyor bana

Kim diyo acı ye yeme öle şeyler zararlı

Dediklerimden ye

Panik atak içinde pskiyatriye git

Kardeş kan değerlerin abartılacak kadar yüksek değil, bu değerler bazen hafif karaciğer yağlanmasında hatta sağlıklı insanlarda bile gözükebiliyor, panik ve kaygı sizi asıl rahatsız eden, patoloji için biyopsi alınacağını sanmam...Alkol ve tuzdan kesin uzak durun, karaciğer
yağlanması var ise maydonoz ve limon kürü önerebilirim, çok faydalı olacaktır...

Alt ast dikatt et sadece yükselirse dayar ilacı hepatitçi ilaç kullanıp kullanmaman için biyopsi istyolar karaciğerin durumuna bakmak için iki kana dikkat et yükselmesin

Trigleseritin kaçtu

Ultrasyonda ister gidince

Cok sağolun biraz rahatladim trigleseritin baktim sonuclara bulamadım

Benim kronik hepatit b sorunu yeni teşhis edildi ayrica 2005 yilinda testis tümörü ameliyati sonrasi sag testis alindi ve 2 kur kemoterapi uygulandi muhtemelen yorumlardan okudugum kadariyla onkoloji %20, tek testis kaybi içinde %10 alabilir gibiyim tek dusuncem kronik hepatit icin bir oran alabilir miyim

Üst Alt