Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kronik Hepatit B hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Hepatit b,ye bağlı kronik karaciğer hastası iseniz %15 kesin oran verirler.

Ne derece enzimlerin ilaç kullanıyomusun

Degerler simdilik normal gastroontoloji doktoru ilac yazmaya gerek olmadigini soyledi genel takip icin hepatoji birimime sevk etti orasida 6 ay sonrasina randevu verdi

ALBAYSUSİ

Bana oran verilmedi maalesef...halbuki başvurduğum yıl baraclude kullanıyormaya başlamıştım.. 2016 da hastanedeki parçadan sonuç Fibroz 3/6 yazılı kağıdımı aldım..

Şuan karaciğer utrasonda ii görünüyor ve alt ast normal degerlerde dna ise rakam çıkmıyor.. En az 15 oranı almam gerekiyorken hakkım yendiğini düşünüyorum..

Diğer kronik hastalıklardan toplam 45 oranım var..bu arada vermedikleri oran değişirmiydi bilmem ama sonuç olarak rapor 45 cıkınca bende mevzuyu uzatmadım..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm merhaba geçmiş olsun bende viread 245 mg kullanıyorum üç kere kurula girdim her seferinde %15 aldın abim siroz oldu oda [FONT=sans-serif]baraclude 0.5mg kullanıyor oda %15 oran aldı.Yani [/FONT][FONT=sans-serif]baraclude kullanıpta oran alamıyorsan bu işte bir yanlışlık var.[/FONT]

ALBAYSUSİ
Ben kendi doktoruma sorduğumda işte cok kötü durumdakilere oran veriliyor dendi brnde ozaman bu kadar bilgim yoktu..çogu doktorlar maalesef oranları bilmiyor..

Cetvelden haberleri yok

Banada vermemişti aynı hastanede intaniye vermedi en son gene girim dedim bu sefer gastro verdi

İstemediği kan kalmadı

Hiç verceğini ummuyodum

Ben ege üniversitesinde üç defa kurula girdim hatta ilk girdiğimde %30 vermişti.2018 Aralıklığın 25,de bozyaka devlet hastahanesine tekrar rapor için başvurdum gastro doktoru da hastalığımın karşışına %15 yazdı.Sen [FONT=sans-serif]baraclude 0.5 mg kullanıyorsan kesin %15 alman gerekiyor senin karaciğer benim karaciğerden daha hasarlı büyük abiminde hastalığı hafif oda 245 mg viread kullanıyor diğer abim siroz olduğu için [/FONT][FONT=sans-serif]baraclude 0.5 mg kullanıyor.[/FONT]

ALBAYSUSİ

Dediğim gibi hakkım yendii bende 45 oranı gelince itiraz etmedim..
Halbuki 2 yıl bitti halen bu ilacı kullanıyorum şuan şükür bir sıkıntım yok sadece utrasonla henüz görünen bir kötü durumum yok..
Suan raporum ankara gönderildi eğer olumsuz gelirse işte o zaman bu cetvelleri gözlerine sokacam..
Seker 20
Kalp 30
Kol kısıtlığı 2 verilmişti..
Hafif işitme ve kronik hepatite vermediler bilinçsiz doktorlar

Görünüşte kimse inanmaz zaten hayat doluyum sanırım görünüşe göre veriliyor bu rapor..
hatta ücretsiz kartımla gecerken bile güvenlikler durdurur inceler kartımı..
İşte ozaman cok utanıyorum..
Sanki ben devleti kandırmışım yada bir başkasının kartını kullanıyorum gibi muamele görmek zoruma gidiyor...

O hastanede yaşadıklarımı bir ben bir Allah biliyor..
97 girişim var amacım hakkımı almak başka derdim yok..
Daha fazlasını isteyenin olsun..[emoji120]

Benim kronik hepatit-b teshisi yeni kondu ast:20 alt:23 ben engelli raporu icin basvursam %15 alabilir miyim.

Ometek

Bak yorumlarda alınabiliyormuş ama bana vermedilerr neyse bu hastalıktan yeterli olmaz en az rapor 40 olmalı..başka rahatsızlıkların varsada ancak öyle tamamlayabilirsin..

Ometek yeni olduysan vermez oran bende senelerdir var zor aldım

Bende öyle tahmin ediyordum bilgi için n teşekkürler

merhabalar,

bi kaç hastalığımdan dolayı %33 raporum var sarılıktan oran alındığını yeni öğrendim. sormak isteğim 10 yaşında iken hepatit b hastalığına yakalandım 7 yıl süresince aşı tedavisi uygulandı 7 yıl sonunda tetkik sonuçlarında hastalığın geçtiğini fakat taşıyıcı olarak kaldığım söylendi bende o günden sonra bu hastalıktan dolayı kontrole gitmedim. şimdi testleri yaptırmayı düşünüyorum kan tahlillerinde sorun yok taşıyıcı olduğum için nasıl bir yol izlemeliyim ve oran alabilir miyim %15 verilmesi durumunda raporum %43 oluyor. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

bende sizin gibi interferon aşısı oldum,ve hepatit b taşıyıcısıyım.Hepatit b taşıyıcısı özürlü sağlık oranlarında Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.
Son üç yılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi vegücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

bu yüzden siz sonuçta taşıyıcı olduğunuz için YÜZDE 15 ORAN ALIRSINIZ. BİRŞEY SORUCAM SİZİN KARINDA ŞİŞKİNLİK OLUYOR MU ?? ersel_77

verdiğin bilgi için teşekkür ederim jack72 ilgi bölüme gidip kontrolümü yaptıracağım en kısa zamanda. benim kardımda sürekli şişkinlik olmuor fakat yediğim bazı gıdalardan sonra şişkinlik ve ağrı oluyor özellikle yumurta yediğim zaman şişkinlik, yumurtayı fazla yediğim zaman ağrıda oluyor.

bende ağrı olmuyor ama karnım aç iken bazen birşey yediğim zaman karında şişkinlik oluyor . Peki neden oluyor bu şişkinlik doktor size birşey söyledi mi ?? Siroz yapar mı karında şişkinlik ? ersel_77

bu durumu ilgili doktora danışır iseniz daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. ben aşıları olduktan sonra uzun bi süre kontrole gitmedim aşıları veren doktor son dozu aldığımda ciddi bir sorun olmadığı sürece kontrole gelmene gerek yok demişti o günden bu güne ciddi bir sorun yaşamadım yediğimiz bazı gıdalar karaciğer enzimlerinin fazla salgılanmasına sebep olabilir şişkinlik ve ağrı bu yüzden olabilir sürekli devam eden bir durum değil çünkü sizdeki şişkinlikler ve ağrı sürekli devam ediyor ise doktora görünmenizi tavsiye ederim.

Selam kronik viral hepatit b, delta ajansız yazıyor galiba vucudumda bakır eksikmiş. Biyopsi yapicaklar heralde %kaç engel oranı alırim ?

Vasilikaan ilk defamı rapor alacaksın?
burda hiç kimse sana şu kadar oran alırsın diyemez son kararı doktorlar veriyor özürlülük cetvelinde oran verilen hastalıklar belirtilmiştir, mevcut hastalıklarını cetvelden bakarak ne kadar oran alabileceğini üç aşağı beş yukarı hesaplayabilirsin ama kesin sonucu doktorlar söylecek. özürlülük cetvelini okumanı tavsiye ederim bence burda benim verdiğim cevaptan farklı bir cevap veren olmaz.

Ersel_77 ilk defa alcam alt ast falan enzimlerim yuksek kan verdim gittim bakır dusuk dedi idrar ver dedi %15 oran alirmiyim yani

kararı test sonuçlarına göre doktor verebilir bende hepatit b den hbvdna sonucunu bekliyorum ona göre kurulda söyleyeceğim bu rahatsızlığımında olduğunu

Otoimmun hepatitten kaç verilir acaba başlığı okudum komple genelde farklı hepatit burdakiler,
Tabloda süregelen karaciğer rahatsızlığı objektif bulgular varsa %15
Kronik se %30 yazıyor,
Otoimmun hepatik kronik bildiğim kadarıyla kaç verirler acaba

bana vermediler kronik hebatit hatta halen tedavim devam ediyorken puan vermediler ama nasilsa diger rahatsizlarimdan dolayi (seker ve kalp stenti )ile 45 oran alip emekli oldum sukur [emoji120]

SM-A107F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar ben 3 senedir devamlı ilaç kulanıyorum (Tenoviral ve dideral ) 2 adet ilaç kulanıyorum . Derecesiz ağır iş yapamaz devamlı RAPORUM var. Tanı fabri siroz yazıyor dalağın 1.43 ten 1.48 büyüme yükselme gösteriyor burumda ağir iş yapamaz raporumu engelli ye çevirsem yüzde kaç verirler.not bu ay itibariyle kan değerlerin iyi kara ciğer fonksiyonlarım iyi ama varislerim var endiskopide gözüküyor. Rapor için baş vursam yüzde kaç alirim.

Üst Alt