Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulağıma teflon piston takıldı. Kanal içi işitme cihazı kullanabilir miyim?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
ben kulaklarımdan birinden 2005 yılında ameliyat oldum ve 'teflon piston' takıldı.. kanal içi işitme cihazı için kullanılabilir diyen de var kullanılamaz diyen de.. bilgisi olan var mı acaba?

sunu yani teflon piston ne oldugunu guselce tarif etsene gamze
hic bilmiyorum dogrusu teflon pistonu
kanal ici kullanmayi dusundigunuze gore isitme kaybiniz az olmali yaniliyormuyum

iste doktorlar insanlari duyuracam iyi duyacaksin diye kesip bicip sagir edip isitme cihazlarina mahkum ediyorlar
en iyisi kesilip bicilmeden kullanmak lazimmis isitme cihazini
bari kulagimiz korelmez en azindan

shukufe;

valla teflon piston hakkında bilgim yok sadece kulaktaki örs özengi çekiç kemiklerimde kireçlenme varmış onların yerine teflon piston takılmış... doktorların bu ameliyatları duyurmak için yaptıklarına inanmıyorum aslında. çünkü benim problemim otoskleroz.. hatta juvenil otosklerozdu ameliyat olduğumda.. bu sene bir odyometristten duyduğum ise otoskleroz ameliyatlarının kesinlikle yapılmaması gerektiği.. bu arada kaybım her iki kualtada %85...

anladım sımdı o amelıyatı bende okumustum ama ısmını bılmıyordum
bende koklear ımplant taktırdım cok az olan ısıtmede gıttıkten baska kulak ıptal oldu delıgı kapalı 5 yıldır durmadan koklear ımplanttan kaynaklanan koleastotam amelıyatları oldum
doktorlar kulak sınırlerını olduruyorlar amelıyat dıye bence
teflon pıston takılınca ısıtmende ne gıbı degısım oldu cok azda olsa ısıtmen gerı geldımı gamze

Amelyat olduğun dosyayı alıp seni amelyat yapan doktora sorarsan daha iyi edersin. Yada o dosyayı (muhtemelen hastaneye teslim etmişsindir) onu alıp herhangi bir doktora gösterip sorarsan daha iyi olur. Ayrıca dediğiniz protez kemikse duymaya yardımcı olduğunu duymuştum. İşe yaradı mı? Banada takılacaktı fakat amelyat esnasında kesmeleri gerekmiş keselim derken çok kesmişler artık küçülmüş uymadığından dolayı takmamışlardı. Bize söylenen bu. Sende durum nasıl amelyattan sonra değişen bi durum var mı?

valla arkadaşlar kesinlikle ameliyat başarısız oldu... ki zaten asla yapılmaması gereken bir ameliyatmış.. tabii ameliyatı yapan profesör bunu kabul etmiyor ama biz yanına gidince ılıman davranmaya çalışıyor.. ben izmirde araştırdım tepecik araştırma hastanesinde orada söylenen bu ameliyatı asla olmamalıymışım.. çünkü benim problemim juvenil otosklerozdu yani ergenlik döneminde yaşanan kulaktaki kemikelrde kireçlenmeye bağlı işitme kaybı.. ameliyatı olduğumda 17 yaşımdaydım.. ve bu sene bir odyometristten duyduğum şey şuydu.. biz doktorları uyarıyoruz bu ameliyatı yapmamaları için ama sırf para için yapıyorlar dedi.. çünkü bu ameliyat asla başarı sağlamıyormuş.. kısa vadede başarılı gibi görünse de uzun vadede tekrar olumsuzluklar başlıyormuş.. ben bin pişmanım ameliyat olduğuma..

anladım sımdı o amelıyatı bende okumustum ama ısmını bılmıyordum
bende koklear ımplant taktırdım cok az olan ısıtmede gıttıkten baska kulak ıptal oldu delıgı kapalı 5 yıldır durmadan koklear ımplanttan kaynaklanan koleastotam amelıyatları oldum
doktorlar kulak sınırlerını olduruyorlar amelıyat dıye bence
teflon pıston takılınca ısıtmende ne gıbı degısım oldu cok azda olsa ısıtmen gerı geldımı gamze
ben işitmemi sürekli kaybediyorum ve kaybım %100e ulaştığı noktada koklear ımplant diyorlar bana.. sen bu ameliyatı olmuşsun ama sanırım tavsiye etmiyorsun..yaşadığın sıkıntıları paylaşır mısn mümkünse..

ıste sıteyı ınım ınım ınlettım gamzecım koklear ımplanttan cektıklerımle buda koklearını yenı yaptıranların hıc hosuna gıtmedı :(
2000 yılında o zamanların en populer doktoruna yaptırmıstım dudak okuyarak duymaya olan askımdan telefonla ısımı goremedıgımden ısıtmedıgımı buyuk problem yapmıstım telefonu duyarsın rısk sadece kucukler ıcın sen kemık gelısımını tamamladın demıstı ıkı doktorda hıc masraf etmıceksın duyanlar kadar rahat duyacaksın demıslerdı gule oynaya yuregım pır pır duyma hayallerıyle takdırdım koklear ımplantı ,
eh tabı bıraz ıyı duydum ama dudak okumadan konusmaları hıc anlamadım telefonla zaten hıc hıc anlamadım o zaman bana kımse dıjıtal cıhazlar var dememıstı
cesıtlı zamanlarda aldıgım otıcon rexton phılıps analog cıhazlarlada hıc bır sey anlamamıstım konusulanlardan ama genede duymaya heves etsemde kucuklugumden berıdır alstıgım sagırlıgımla hayat bır sekılde devam edıyordu
koklear ımplantı amelıyatlarla 7 yıl kullandım en sonunda kendı kendıne cıktı o kafatasını oyup taktıkları seramık parca artık mecburen doktorlar amelıyatla aldılar koklearı
oyle bır moral bozuklugu yasadımkı anlatamam yattıgım yerde gunlerce agladım cok azda olsa duyan kulagım artık tıkalı duvar oldu
koklear ımplant aldırdıktan berıdır koleastotam amelıyatları oluyorum 6 ayda bır fılmler emarlar hastaneler amelıyathaneler artık olagan bıktım kı ne bıktım
bırde obur kulagına tekrardan koklear ımplant takalım dıyor doktor asla asla dıye taktırmıyorum aldıgım dıjıtal cıhazla ıste tek kalan kulagımla seslerı duyuyorum dudak okuyorum
bır kulak kalınca artık ısıtme kaybım dahada zorlar oldu

çok ama çok geçmiş olsun.. maalesef doktorların biz hastaları denek gibi kullanmaları yok mu bizleri ne hale getirdiklerini hiç görmüyorlar.. umarım en kısa sürede şifa bulursun.. tekrar işitmene kavuşamasan da senin için sıradanlaşan bu ameliyatların sonu gelir umarım hayırlısı ile.. bana da son çare koklear ımplant diyor doktorlar ama bir kez daha cesaretim kırıldı bu konuda.. inşallah o boyuta gelmez kaybım.. Allah'ım yardımcımız olsun...

amin amin
sizin kaybinizda baya ileri gamze 85 db ile kulak icini tercih etmesen kulak arkasi kullansan diyorum

Orta kulağa yapılan ameliyat dış kulak yolunu etkilemediği için dış kulağa takılan cihazlardan tabiki kullanabilirsiniz, ama kanal içi işitme cihazları % 85 işitme kaybına yanıt veremez. Progresif bir işitme kaybınız olduğu için işitme yeteneğinizi tamamen kaybedene kadar en güçlü kulak arkası modellerini kullanmanız önerilir. Tam işitme kaybı sonrasında ise koklear implantı düşünebilirsiniz. Ancak koklear implantın da tam çözüm olmadığını akıldan çıkarmayınız. Koklear implant yaptıran bir çok kişi 10 yıl sonra ondan da verim alamamaktadır. CI operasyonu geri dönüşü olmayan, ya da çok zor olan bir operasyon.. Yaptırmadan önce iyi düşünün. Eğer yaşınız genç ise yeni teknolojilerin gelişmesini beklemenizi öneririm.

kulak arkası işitme cihazları öylesine büyük ki mümkün olduğunca kanal içini tercih ediyorum.. bir kaç hafta önce aldığım siemens nitro 301 cic cihazımdan şuan oldukça memnunum... diğer kulağım için de kanal içi düşünüyorum en kısa sürede... CI ameliyatı tabii ki çooookk iyi düşünülmeli üstelik tek dr ile kalmaya hiç niyetim yok... bir kez yaptım o hatayı bir daha yapmam.. dün tvsiye üzerine yeni bir dr a gittim kendisinden çok memnun kaldım şuan için.. umarım problemim için bir çözüm de bulabilirse sevineceğim.. bakalım zaman gösterecek..

bende levent sennaroglu takip ediyor benimki ama bayram tatilinde yok ustelikte ozel muayenehanede ameliyatlar ozel tabi unversite hastanesindeykende epey ucret oderdik ama genede ozeller kadar olmuyor
bana senin koleastotam ameliyatlarini yaparken cok geriliyorum kulagi acinca hersey mafolmus sinirlere denk gelmemek yuz felci olmamasi icin cok geriliyorum dediginden baska doktora gitmezdim
ama bayramertesi koklear cikarilan kulak kulak deligi kapali bir delik bulup kanli cerahatimsi bisi akmaya baslayinca mecburen baska ozel hastane doktoruna gittim
doktor kapali bu hic korkma bisey olmas bidaha akarsa gel dedi savdi beni bende bu doktorda hacettepe mezunu dedim tabelasi vardida cok iyidir buda dedim bir antibiyotik yazdirayim demistim onuda yazmadi
allah dun ogle uzeri gene akmaya baslasin safak attim kendim eczaneye gidip aldim baxtrimi iste zoraki doktorluk levent beyde tatilde sali aksamuzeri randevu verdi gene hastane yollari bicak alti gozuktu bana
her doktor iyi gibi gozuksede anlamiyorlar bazilari diyorum

biri denek mi dedi..bende dahilimm ama ooo çok çok uzun mevzu..yani bana doktor ameliyat hastane demeyin sakın haa :) vala shukufecimin yaşadıklarını empati yoluyla anlamaya çalışıom ama mümkünatı yok senin kadar yara almadım cicim..ne diyeyim hepimize geçmiş olsun..

shukufe;
canım allah'ım sana sabır versin acilen de şifa versin inşallah.. ama ne yapalım canım Allah'ım belki bizleri böyle imtihan ediyordur.. bunun mükafatını ahirette verecektir.. tabii bize bunları yapanların da cezsını verecek eminim.. ben de bursa'da sabit bey'e gittim ilk defa tedavim ümkün olmasa da kaybımı yavaşlatmak için olumlu sonuçlar alırız inşallah.. kendisini çok cana yakın buldum.. benim problemim için kahrolduğunu hissettim.. bakalım allah büyük.. bunları da yaşayacakmışız ne diyelim..

svedrif;
bu ülkede maalesef bizler ne ilk ne de son denekleriz.. allah vicdan versin bu doktorlara.. beni denek olarak kullanacaksa bunu da dile getirsin en azından..

her hasta her doktor için bir denektir. doktor her hastada kendini geliştirir, bilgisinin üzerine bir bilgi daha koyar. o yüzden bilgili ve tecrübeli doktorlar tavsiye/tercih edilir. benim KBB doktorum bana ait dosyasını her gittiğimde çıkarır masasının üstüne koyar. hastalığımın seyri ile ilgili herşey o dosyada mevcuttur. bu da bir deneklik değil mi?

arkadaşlar tıp bilimi sonsuz bir bilim. her hastalığın kesin teşhisi olmadığı gibi, tıp biliminde her gün yepyeni hastalıklar tanımlanıyor.

dünyada CI operasyonunu ilk olan kişileri düşünün: aslı denek bu insanlar değil mi? ama şimdilerde CI operasyonlu binlerce kişi var. o kişiler bizlere öncülük edip denek olmuşlar... bu gibi düşüncelerden sıyrılalım artık.

gamze1988;
size de küçük bir not. sizin daha iyi duymanız mı önemli yoksa cihazın dışardan görünüp görünmediği mi? bence birincisi daha önemli.. % 85 kayıp olan kulağınıza alacağınız CIC türü bir işitme cihazı sizin duymanızı ve mutlu olmanızı sağlıyorsa ne ala... ama yok sağlamıyorsa hiç düşünmeden BTE almalısınız.

butun hastalar doktor icin denek olduguna kismen katilmiyorum sevgili antioksidan
hepsi ben en iyisini bilirim der
hepsi okumuyor kendini gelistirmiyor
babacigimi mide ulseri oldugu halde hastane doktorunun grip icin verdigi ilactan mide delinmesi sonucu tekrar hastaneye yetistirdigimiz halde 3 gun ameliyatini erteleyip acil ameliyat olmasi lazim babacigimi kaybettik
buda denekmidir
korkum kucucuk cocuklara hemen koklear implant yapiyorlar
85 90 db isitmesi olan bebek ses duyar e biz nasil dudak okuyorsak onlarda ileride egitimle kunusabilir duyduklarini anlarlar bu cocuklara yazik
ben kac tane gordum koklearini aldirip obur kulaga tekrar takilan
yeni daha ileri daha ileri giden dijital cihazlar varken doktorlarin onune gelen isitme kayipliya teflon piston koklear implant takmalarini anlamiyorum
hani hayati onemi olur o zaman anladim ameliyati
daha kulak sinirlerini onaramayan doktorlarin kulak ameliyati yaparken bide yuz felci yapip agzini burnunu yamultan montaj koklear implant teflon piston ile tamirci ciraklari isi gormelerine cooook kiziyorum

kulak içi yeterli gelmiyorsa kulak arkası takmak kafi. artık kulak arkası olanları da gayet estetik hale getirmişler.
incecik bir kablo yapılmış eski kulak arkakaları evet çok kabaydı. yeni olanlar belli olmuyor bile .
kaybını destekleyecek bir cihaza yönelmelisin bence arkadaşım.

arkadaşlar elbette CI gibi gelişim göstermesi gereken durumlar çok ayrı.. shukufe için oldukça üzülüyorum o ayrı bir konu.. ve kendisine katılıyorum doktor dediğin hangi ameliyatın hangi yaş grubuna ve hangi rahatsızlığa yapılması gerektiğini bilecek.. ben kulağıma teflon piston takıldığında 17 yaşımdaydım.. daha sonra izmir tepecik araştırma hastanesinde bu ameliyatı nasıl yaptığına doktorumun inanamadılar... çünkü benim problemim 'juvenil otoskleroz' diye geçiyordu yani 'ergenlik döneminde yaşanan kemiklerdeki kireçlenmeye bağlı işitme kaybı'.. ameliyat neden yapılmamalıydı derseniz de şu sebeple.. ergenlik dönemindeyken dokular henüz oturmamış olurmuş ve dokular oturmadan da bu ameliyat %1 bile fayda sağlamazmış.. başarı şansı 0 olduğu halde profesör konumundaki bir doktor nasıl yapar bu ameliyatı.. bu denek olmak değil mi? ki bana ameliyatı yapan doktor kaç sene sonrasında dönüp son çareydi dedi.. peki bunu neden bana vakti zamanında söylemedi? ve başarı şansı hiç olmadığı halde nasıl oluyor da son çare diyor.. bu bir çare olamaz ki son çare olsun.. maalesef ki ülkemizde doktorlar artık sıradanlaşan hastalıklar dışında her durumda hastalara belirtmeden denek olarak kullanıyorlar...

bahsettiğiniz profesörmüydü gerçekten.
profesor benim bildiğim alanında uzmanlaşmış , hastasını hem psikolojik hemde bedenen faydası dokunabilecek herşeyden önemlisi bu unvanı mertebeyi taşıyabilecek bir kişi olur.
ben on yedi yaşımdayken işitme kaybım hakkında bile doğru düzgün ilgili değildim.yaşım ilerledikçe bunun bana verdiği zararları görmeye başladıkça üzerine düşer oldum. keşke ailemde bilinçli olarak daha fazla bu konu hakkında
araştırma yapabilselermiş diyorum bazen.
gamze de geri dönülmez bir operasyon yapmışlar ki faydasının olmayacağını bile bile.
ben olsaydım o profesörle uğraşırdım fazlasıyla..
sonuçta senin kulağını ne yapsa geri getirebilir ?

Bizi amelyata almadan 100 tane evrak imzalatıyorlar. Bence o profesörle uğraşması sadece zahmete girmesıne neden olacak. Yasal kılıflara uydurmuştur amelyatı. uğraşmanın işe yarayacağını sanmıyorum.

mesut'un da dediği gibi zaten onlar kılıfına uydurmuşlardır ve ayrıca 1-2 sene kadar evvel avukata basvurdum adam şunu dedi.. bire bir cümle "ben davayı açmasına açarım ama kazanamayız ben sadece paranızı yemiş olurum çünkü doktorları denetleyen üst kurul da doktorlardan oluşuyor dolayısıyla bir atasözümüzün de dediği gibi it iti ısırmaz" dedi.. ayrıca evet ameliyatımı yapan profesördü.. bugün bile sağ kulağıma cihaz almak için gittiğim yeni bir işitme merkezindeki odyometrist ameliyatımı yapan doktoru tanıdığını söyleyerek çok şaşaırdı nasıl olur diye..
step84;
benim ailem ellerinden geldikçe ilgililer ama onlar da nereden bilebilrilerdi ki bunun olacağını..

Kızlar 10, Erkekler 12 yaşında ergenlik çağına girer ve bu ortalama 3-5 yıl sürer..
Yani bir kız çocuğu 13-15 yaşında, erkek çocuğu ise 15-17 yaşlarında anatomik gelişimini tamamlayarak ergen olur.

Siz tepki verenlere bakmayın; tıp kızlarda doku ve kemik gelişiminin maksimum 16 yaşına kadar devam ettiğini söylüyor ve 17 yaşında bir kızın doku ve kemik gelişimini tamamlamış kabul ediyor. Bir profesör bunu hesaba katmaz mı?

Ameliyatın başarısız olmasının başka sebepleri vardır; başarısız olduğu için size "son çareydi" demiş.. Zira (orta kulak olsun iç kulak olsun) kulak ameliyatlarının başarı oranı dünyada diğer ameliyatlara göre daha düşüktür.

Bana da 17 yaşımdayken otoskleroz teşhisi konulmuş ve 18 yaşıma ameliyat günü verilmişti. Operasyonu yapacak olan profesör "% 100 başarılı bir ameliyat olacak garantisini veremiyorum" deyince vazgeçmiş, ameliyat gününe gitmemiştim. İyi ki de gitmemişim çünkü rahatsızlığımın otoskleroz olmadığı, iç kulak sinirlerine bağlı olduğu yıllar sonra anlaşıldı.

öncelikle şunu sormak istiyorum iç kulak sinirlerine bağlı olduğu hangi tetkikler ile anlaşıldı? şuan durumunuz nasıl?
pekii o halde neden gittiğim tüm doktorlar bu ameliyatın yapılmaması gerektiğini söylüyorlar? neden ameliyatımı yapan doktor bunu açıklayamıyor? bana ameliyat için işitmeni düzeltemem dedi zaten düzeltmesini beklemedim ama profesör olarak net şekilde söyledği şuydu kaybın burada kalacak daha fazla ilerlemeyecek dedi.. ama başarısız olduğunda da o kadar rahat bir şekilde başarısız olduk dedi ki o anı yaşamadan anlayamazsınız..

İşte sorun da orada.. İşitme rahatsızlıklarının nedeni tam tahmin edilemediğinden "kulağı açalım bakalım yapacak birşey varsa yaparız" demişti doktor (17 yaşımda, 27 yıl önce). Ama artık bilgisayarlı tomografi ile her türlü hastalığın teşhisi konulabiliyor.. Tomografide orta kulağa ve iç kulağa ait hiçbir dejenerasyona rastlanılmadığından iç kulak sinilerindeki kayba kanaat getirildi.

Şu anda nasıl mı; son 3-4 yıldır iyice kötü, malesef cihazla bile zor artık, dudak okumaya çalışıyorum.

Şunu da aklınızdan çıkarmayın "tıp kulağın henüz % 40'ın çözebilmiş durumda"..
Zaten fazlasını çözseydi işitme problemlerimize tedavi çözümleri de sunulurdu..

Ama tabiki teknoloji her alanda olduğu gibi tıpta da sürekli ilerliyor..
Bundan 5-10 yıl sonra ne gibi gelişmelerin olabileceğini bile şimdiden kestirmek çok zor..

Sırf bu yüzden CI'ya sıcak bakmıyorum, çünkü biliyorum ki CI'dan da maksimum 10 yıl verim alınabiliyor.

Gamze, tüm doktorlar bu amelyatı olmamanız gerekir dediklerini, derken Amelyattan yıllar sonra gittiğin doktorlar mı? yoksa amelyattan önceki doktorlar mı? Amelyattan yıllar sonraki doktorlarsa belkide tıb dalında sen amelyat olduktan sonr bazı gelişmeler olmuştur. Yani senı amelyat yapan doktur bunu bilmiyor olabilir mi? Eğer amelyattan önceki doktorlarsa keşke çoğunluğa inanıp sadece bir kişiye kanmasaydınız.

mesut
benim en büyük hatam tek dr a inanmak oldu ona da neden inandın dersen annem i de ameliyat etmişti onun ki aşarılıydı o dönem için fakat aramızda şöyle bir ayrım var annem ameliyat olduğunda 30lu yaşlardaydı ben ise 17... ameliyatı yaşımdan dolayı olmamam gerektiğini söyleyen drlar da ameliyattan sonra çözüm aramak için gittiğim dr lar.. 17 yaşında ergenlik dönemini kapsadığını bu nedenle olmamam gerektiğini söylediler.. hatta onlar da o dr un nasıl bu ameliyatı yaptığına şaşırdılar.. daha bir iki hafta önce gittiğim dr bile bu ameliyatın hata olduğunu ifade etti..

Anti Oksidan
evet tıp her geçen gün gelişme gösteriyor inşallah bizlere de bir çözüm bulunur.. benim dr a hata bulma sebebim şu: baştan bana olabilecekelri ifade etseydi sana dediği gibi açalım bakalım yapacak birşey varsa yaparız deseydi ben de cesaret edemezdim tabii ki ama bana kurduğu cümle şuydu: işitmeni tekrar yüzde yüze çıkaramam ama kaybın şuan neredeyse orada kalacak.. ilerlemeyecek..dedi... ve 3 ay sonrasında ilk ölçümüm ile ilerlediğini gördü ve gayet sıradan bir şekilde yapacak birşey yok başarısız olduk dedi.. bu kadar basit olması insanı daha çok çileden çıkarıyor..

Anladım gamze çok geçmiş olsun. Dilerim tüm ard niyetliler bunun cezasını çeker. Ben de aynı kulaktan iki sefer ameliyat oldum. ilkin özel hastaneydi Dr bana mükemmel oldu belki ilerde duyarsın dedi. Sonra kendi hatam yüzünden kulak zarımı tekrar deldim.2. amelyatı fakültede oldum oranın dr u ise ilk amelyatın berbat geçmiş kulak zarı dikecek yer yok vs gibi bişey dedi. Birinin dediği diğerinin dediği ile örtüşmüyor. Diğer kulağımıda ameliyat ettirmem lazım ama etmiyorum böyle daha iyi. Amelyat olduğum kulak yutkunurken ses çıkarıyor dr söylediğimde doğaldır diyor. Allah bizleri ehil ve dürüst doktorlara rast getirsin.

aminnnn Mesut sana da geçmiş çok geçmiş olsun.. senin ki de zor hangi dr un dediğine inanacaksın.. Rabbim hepimize acil şifalar nasip eylesin inşallah...

ben bunca yıldır sağırım ve yıldan yıla ilerleme gösteriyor şurada duyacağım 10 db lik bir oran kaldı. hiç doktora gitmedim desem yeridir. askerde GATA doktoru kulağa bakım sen askerden kaçmak inin umara yapıyon demişti yıl 96 be o gün ölçümde 50 db lik kayıp söz konsuydu ölçüm sonu bana çürük vermeye kalktı zarlar sağlam olduğu için ameliyetlık durum yok dedi. çünkü genetik hem ana hem baba tarafı her evde bi sağır var ben gibi işin ilginç yanı en hızlı ilerleyende benim.

Üst Alt