ıste sıteyı ınım ınım ınlettım gamzecım koklear ımplanttan cektıklerımle buda koklearını yenı yaptıranların hıc hosuna gıtmedı
2000 yılında o zamanların en populer doktoruna yaptırmıstım dudak okuyarak duymaya olan askımdan telefonla ısımı goremedıgımden ısıtmedıgımı buyuk problem yapmıstım telefonu duyarsın rısk sadece kucukler ıcın sen kemık gelısımını tamamladın demıstı ıkı doktorda hıc masraf etmıceksın duyanlar kadar rahat duyacaksın demıslerdı gule oynaya yuregım pır pır duyma hayallerıyle takdırdım koklear ımplantı ,
eh tabı bıraz ıyı duydum ama dudak okumadan konusmaları hıc anlamadım telefonla zaten hıc hıc anlamadım o zaman bana kımse dıjıtal cıhazlar var dememıstı
cesıtlı zamanlarda aldıgım otıcon rexton phılıps analog cıhazlarlada hıc bır sey anlamamıstım konusulanlardan ama genede duymaya heves etsemde kucuklugumden berıdır alstıgım sagırlıgımla hayat bır sekılde devam edıyordu
koklear ımplantı amelıyatlarla 7 yıl kullandım en sonunda kendı kendıne cıktı o kafatasını oyup taktıkları seramık parca artık mecburen doktorlar amelıyatla aldılar koklearı
oyle bır moral bozuklugu yasadımkı anlatamam yattıgım yerde gunlerce agladım cok azda olsa duyan kulagım artık tıkalı duvar oldu
koklear ımplant aldırdıktan berıdır koleastotam amelıyatları oluyorum 6 ayda bır fılmler emarlar hastaneler amelıyathaneler artık olagan bıktım kı ne bıktım
bırde obur kulagına tekrardan koklear ımplant takalım dıyor doktor asla asla dıye taktırmıyorum aldıgım dıjıtal cıhazla ıste tek kalan kulagımla seslerı duyuyorum dudak okuyorum
bır kulak kalınca artık ısıtme kaybım dahada zorlar oldu