Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulağıma teflon piston takıldı. Kanal içi işitme cihazı kullanabilir miyim?

doktorlar da meslekte sivrilmek basarilarini kanitlamak mesleklerinde bunuda yapmis basarili olmus denmesi icin yapiyorlar ameliyatlari
biz hastalar sahsi ama onlar toplum onunde basari kanitlamasinda cogu
aksi duyguyla hareket edecek olsalar zaten meshur olamazlar:) birde ucunda tabii maddi yon kuvvetli
en iyi ciazlar dahada iyilestikten sonra bu aci tecrubelerden gectikten sonra bida duymak icin bicak altina yatmam olsun sagirligin sonuna kadar ama sagligi kaybetmek her seyden zor

mesut kulak zarindaki delik aci veriyormu yani kulaginiz agriyormu arasirada olsa

Mevluthan abı keşke doktora gitseydınız belkide ilerlemesi durdurulabilirdi. Tıp tan faydalanmamız lazım yalancı dr lere rağmen. Bir çok doktora gitmeli bir kanaat oluşturmalı hiç gitmemek doğru değil gibi. Allah yardımcınız olsun abı.

Shufke ben acı ları geride bıraktım. Eskiden ağrı çok olurdu ama amelyattan sonra bile sadece yaptırdığım iğnelerden acı çektim. Amelyattan bir kaç saat sonra hastane bahçesinde yürüyüp gezdim:) hiç ağrımıyordu. 5 saate yakın bi süre amelyatta kalmama rağmen. Sadece enfeksiyon kaparsa ağrı oluyor uzun süreli cihaz kulanamıyorum ben. İddial süre benım için günde 8 saat. Bir çok işitme engelli arkadaşta bu sorun yok. Sanırım benım ki farklı. Ben dikkat etmezsem kulağımdaki sorun. menenjite kadar felce kadar gidermiş. Şuan duyma kaybım sol 65 sağ 85 duyma kaybı var.

doktora gitmemek sağlığın peşinde koşmamak büyük hata.. hoş bir yandan da ben de her geçen gün kaybeiyorum işitmemi ama yine de her dr a bir umut ile gidiyorum.. gittiğim son dr belki kaybı yavaşlatırız diye bir hap verdi.. 3 ay kullanacağım sonra tekrar ölçüm yapacak.. bakalım zaman ne gösterecek..

uzun sure cihaz kullanmamayi doktormu tavsiye etti aman ne olur yazda bilgileneyim malum isitme kaybim agir belki doktor soyledi ben anlamadim
doktoruma gittim koleastotam icin doktor muayenede aralik sonuna kadar bekle mr cektir o zaman bakariz ameliyatin daha yeni dedi antibiyotik kullaniyorum obur sozde duyan kulagima bakti zarinda kucuk bir delik var dedi dikkat et banyoda su kacmasin dedi
eve dondukten beridir sanki kulagim agriyor kendime kiziyorum agrimiyo diye ama
simdi senin demene gore isitme cihazimi az takayim kulaga zarar vermeyim
oda nasil olacak gunduz tam taktiktan baska gece3 bile takarim ben yoksa cinlamadan rahat yok

Shufke hastalığımız aynı mı bilmiyorum. benımde kulağıma su kaçırmamam lazım. Evet uzun süre cihaz kulanınca diyelim bir hafta boyunca günde 14 saat kulanırsam, kulağımda enfeksiyon oluşuyor ve ağrı yapıyor. Dr bana kulağımın hava alması gerektiğini, dinlendirmem gerektiğini söyledi. senın için ideal süre olarak günde 8 saat cihaz kulanmanı öneririm demişti. Şayet sende kulak bölgesinde azda olsa şişme ve çok ağrı oluyorsa sanırım enfeksiyon kapmış oluyor. o ağrı ağzını açtığında, oynattığında artar. Aynısı sende de oluyorsa demek ki sennde kulağ uzun süre havasız kalmış olabilir.

shukufe bana söylenen dr tarafından şu.. eğer cihaz kullanmazsan kulağın tembelleşir bu da işitme kaybını hızlandırır dedi.. yani işitme cihazı mutlaka kullanlmalıymış.. ama sen yine de dr una odyometrist e filan sor..

tabii ki 24 saat de cihazı takılı tutarsak olmaz arkadaşlar.. öyle olacak olsa ona göre yaparlardı cihazları gece de çıkarmazdık.. ama bana drumun dediği o oldu.. eğer cihaz kullanmazsan kulak tembelleştiği için kybın daha da hızlanır dedi..

Gamze doğrudur cihaz kulanılmayınca sinir hücreleri tembelleşiyor. Bazı arkadaşlarda ne kadar süreyle cihaz kulanırlarsa kulansınlar sorun olmuyormuş Ama bazılarında benım gibilerinde keşke tıb dalındaki ismini bilesem bu hastalığın. Bizimse kulak havasız kalmasından dolayı kulakta enfeksiyon oluşuyor. Kimi bunu hiç yaşamamış bile ne kadar kulansamda sorun değil benim için diyorlar.

ayni senin anlattigin gibi mesut
hemen isitme cihazimi cikariyorum ben korktum zaten cok az duyuyorum bu sesleride kaybedersem artik zor tesekkur ederim mesut ben hic cikamam nedeyse 20 saat durur benim ciaz

Shukufe kulağınızda akıntı oluyor mu hiç? Ben amelyat olmadığım kulağımda bunu yaşıyorum amelyat olduğum kulağa daha cihaz takmadım. Bende eskiden akıntı çok olurdu şuan ise yok sadece enfeksiyon kaptığında ilaçlarla beraber bir kaç gün akıntı olur. Sende de aynı durum söz konusu mu?

ben halimden mumnunum arkadaşlar.. dr ve hst. deyince kan beynime sıçrıyor. sevmiyom hiç.

obur kulak akardi cok onceleri artik tikali ama bu az da olsa duyuyor ya simdi hafif nemli gibi oluyor akinti yokda siliyorum pamukla az bir agri oluyor iste

Anladım shukufe çok geçmiş olsun. Allah hepimize şifa versin. Amin.

amin cumlemize bu akintilar icin ara ara antibiyotik tedavisi uyguluyormu doktorunuz mesut bunuda yazarsan sevinirim

Shukufe yok benım akıntı durmuş yada kurumuş. Hiç bir tedavi görmüyorum şuan işsiz göçsüz evde olduğum için cihazıda kulanmıyorum gerekmedikçe.

sanaldan koklear implant pazarlarsam 30 yillik bile koklear implant kullaniyorum:eek::eek::eek:

kgokce sevgili kardeşim;
Öncelikle yazdıklarımıza dikkat edelim.. Kimsenin kimseye "sözleşme mi yaptın" gibisinden bir şey yazmaya hakkı yok.. Yazdığımı iyi okumanı tavsiye ederim; "biliyorum ki....." demişim... Bir şey biliyoruz ki yazıyoruz... Senin çevrende koklear implant olan kişiler varsa benim de ailemde koklear implant olan kişi var... Gözlemlerime ve okuduklarıma dayanarak birşeyler paylaşıyorum... İşkembe_i kübradan sallamıyorum yani, okey mi canım kardeşim? :)

gokce ayipediyosun
herkes istedigini taktirir istemedigini taktirmaz
olmek kolayda olunmuyor istedigin zaman implantim saglam diyede cok atma istersen iyi olsun senin

olayı kesinlikle yaşayan çok kişiden dinlenmeli.. yani hangi problemler oluyor hangi durumlar için çok iyi denilebilir.. genelde bir memnuniyet mi var memnuniyetsizlik mi bunlar araştırılmalı diye düşünüyorum..

herkese merhaba. uzun zamandır burada konuşulmamış ama yine de yazmak istedim... Duyu kaybım son haftalarda arttı. bunun nedeni de otoskleroz. 2009 da gittiğim ilk doktor ameliyatın riskli olduğunu söylemişti. bu yüzden ameliyat olmaktan vazgeçmiştim. şimdi bir başka doktora daha gittim. kendinden emin bir şekilde 45 dakikalık bir ameliyat olduğunu ve pek de riskli olmadığını söyledi. ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.

Ben dün sol kulağımdan ilk kez ameliyat oldum ve internette okuduklarımdan sonra deli gbi korkuyordum. Kulak zarı tamiratım, kireçlenmeden dolayı kemik zinciri tamiri (timpanoplasti ,mastoitid) oldum. Şuan iyiyi çok şükür. İşitme kaybım ameliyat olan kulağımda %40 civarında idi. Az da olsa ağrım var yarın tampomum değişecek. Bir kaç ay içinde tam iyleşme olur inşallah. 10 yıl öncede bana aynı ameliyat denmişti yıllarca kaçtım ilerledi kaçmasaydım kemik tamiratı gerekmezdi dedi doktor. Neyse sizede geçmiş olsun alanında uzman bir doktora gidin ve herşey Allah'tan kendinizi ona emanet edin rabbim şifa versin hepimize.

geçmiş olsun. inşallah tez zamanda iyileşirsiniz. ameliyat benim de gözümü korkutuyor. siz zor olanı atlatmışsınız bence ve bir kaç haftaya kadar inşallah tamamen sağlığınıza kavuşursunuz. doktor konusunda ise galiba şu ana kadar gittiklerime güvenemedim. en son gittiğim doktor bu ameliyatın çok kolay olduğunu 40 dakika süreceğini söyledi. bunun için de 5000 lira alacakmış. doğrusu güven duyamadım. tekrar geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Ameliyat inşallah başarılı olur umut ediyorum. Ameliyatımın iyi geçtiğini söyledi doktor ama sanırım ben nekahat döneminde dikkatsiz davrandım yolculuk yaptım basınç değişikliği zorladı beni düğüne gittim yüksek müzik sesi kulağımı mahvetti hala ağrıyor. İnsan2 gün iyi oldumu hasta olduğunu unutuyor. Bu hatamı çekiyorum ağrı olarak. Ne olcak bakalım. 10 gün sonra tampon çıkartılacak. İlerliyen zamanda ameliyatın sonuçlarının nasıl olduğunu yazarım.herkeze acil şifalar diliyorum.

sakın ha ameliyat olmayın.

Ben 5 yıl önce işitme kaybı yaşadım otoskleroz olduğumu 3 yıl önce öğrendim. Uzun zaman araştırdım en 20- 30 kadar doktorla görüştüm doktorların bir kısmı ameliyat ol geçer dediler bir kısmı ise olma dedi. neyse ankarada levent sennaroğluna gittiğimde hemen ameliyat olmamı ve % 90 iyileşeceğimi söyledi. 1 yıl daha düşündükten sonra tekrar gittiğimde orada genç bankacı bir bayanın yeni ameliyat olduğunu ve kontrole geldiğini gördüm, kendisi ameliyat olmuş ve sekretere duyuyorum artık dediğini duydum. Bunun üzerine ben de ameliyat olmaya karar verdim.
Nihayetinde geçen yıl 2012 de ameliyat oldum % 70 lik kaybıda 20 desibellilk iyileşme olmuştu ama yine de duymakta zorlandım
geçen gün doktora kontrole gittim. Duymadığımı ve çok fazla çınlamanın meydana geldiğini söyledim. Bana 'artık yapabileceğim bişey yok işitme cihazı kullanmalısın' dedi. Ağladım tabi. Hem ameliyatım başarılı olmamıştı hem de psikolojimi bozacak çınlama ortaya çıkmıştı.
Şimdi bu çınlamaya alışmaktan başka çarem yok ve cihaz kullanmaya devam edecem.

kısacası bu ameliyat ile doktorlar sadece para kazanıyor bizde kobay olarak kullanılıyoruz ve geri dönüşü olmayan yeni sorunlara sebep oluyor. AMAN AMELİYAT OLMAYIN Doktorlara inanmayın

ameliyat olan kulaklarin geneli bile diyebilirim cinalam kacinilmaz:( her ameliyat sonrasi dahada fazlalasir:( ilac doktor bunlar zaman kaybindan baska birseye yaramiyor benim deneyimim:(
otoskleroz derdeniz onda cihaz bile anca ses duyurur anlamaya katkisi azdir
doktorlar isitme icin birsey yaptigina kendi deneyimim olarak soyluyorum bi tek koklear implant yaparlar bu da geri donusumu olmayan bir isitme kaybi oldu benim icin yani total sagir
profesor levent sennaroglu benimde doktorum cok maharetli bilgili ameliyatlar konusunda cok yetenekli bir bilim uzmanidir kendisine yasamim boyunca minnettar kalacagim sevgili doktorum hakkinda boyle bir kaniya varmaniza uzuldum simdi:(
size gecmis olsun diyorum levent beyin cok iyiliklerini gordugumu soyleyebilirim

Otoskleroz, orta kulakta kemik zincirin en küçük parçası olan Stapes'in kireçlenmesine bağlı bir hastalıktır.
Stapes bu hastalık sonucu, iç kulağa açılan "oval pencere"ye ve/veya kemik zincirin diğer parçası "Örs" kemiğine yapışır.
İşitme kaybı zamanla artış gösterir. İlaç tedavisi yoktur.
Ameliyatla, kemiğin etfafındaki kireçlenme temizlenmeye çalışılır. Temizlenemiyorsa, kemik çıkarılıp, yerine küçük bir protez takılır.
Ameliyat sonrası beklenti, hava yolu eşiklerinin, kemik yolu eşikleri seviyesine çıkmasıdır. En azından yaklaşmasıdır.
Bu nedenle kemik yolu eşikleri de kötüleşmiş olanlarda ameliyat sonrası işitme seviyesi beklentinin altında kalır.
Ama buna rağmen doktorlar önce kötü kulağı ameliyat etmek isterler. Çünkü, ameliyat başarısız olursa, iyi kulağa dokunmaktan kaçınırlar.
Ameliyat başarılı olursa, işitme 15-20 yıl kadar korunur. Sonra tekrar ilerlemeye başlayabilir.
Ameliyatın en önemli amacı da budur: Kireçlenmeyi en azından bir süreliğine durdurmak. Ve bu süre içinde işitmeyi düzeltmek.
Ciddi bir ameliyattır. Doktorun bu alanda tecrübeli olması gerekir. KBB doktoru değil, "kulakta uzmanlaşmış KBB doktoru" tercih edilmelidir.
Öte yandan işitme cihazından en çok faydalanan gruptur. İç kulakta fazla hasar olmadığından, cihaz kullandıklarında konuşmaları iyi anlarlar.
Ancak ilerleyen bir kayıp olduğundan, yıllık olarak cihaz kontrolü yaptırmalarında yarar vardır.

isitme cihazindan en cok faydalanan grupmus otoskleroz hastalari
isitme cihazindan tam randiman alan birine doktorlarin bu ameliyati onermesi cok sasirtici:confused: isitme cihazindan bu kadar fayda goruyorduda bu insanlarda akil olmamasi lazim ameliyat riskini alarak:confused:

merhaba. haziran 17 de otoskleroz nedeniyle sağ kulağımdan ameliyat oldum...ameliyata karar vermem kolay olmadı. çünkü riskli bir ameliyattı. ayrıca gittiğim birkaç doktoru da açıkçası beğenmedim. bana güven vermediler. kesip para kazanmaktan başka amaçları yokmuş gibi geldi bana. dolayısıyla ameliyat olmaktan vazgeçtim. böyle idare ederim olmazsa kulaklık takarım dedim. ama işitme kaybım gittikçe ilerledi. ve en sonunda tavsiye üzerine bir profosöre muayeneye gitmeye karar verdim. ancak muayene ücretinin 300 lira olduğunu duyunca bir muayene ücreti 300 lira olurmu dedim. ben öğretmenim ve aldığım maaşımın çok ciddi bir kısmını 15 dakikalık bir görüşme için verecektim. neyse denemeye karar verdim ve muayeneye gittim. muayene de doktoru çok beğendim. ben açıkçası burnundan kıl aldırmayan, kendini beğenmiş, insanlara üsten bakan bir profosör ile karşılacağımı düşünüyordum. böyle bir önyargıyla muayenehanesine gittim. veeee önyargımda hatalı olduğumu gördüm. dediğim gibi doktoru beğendim. ve ameliyata karar verdim. arkadaşlar ben ameliyat öncesinde bu konuda çok araştırma yaptım ve bu ameliyatı olmuş birilerinin tavsiyelerine ihtiyacım vardı. ancak böyle bir yardım alamadım kimseden. şimdi bu hastalığa yakalanmış olanlar varsa yardımcı olmak isterim. en azından yaşadığım süreci anlatabilirim.

arkadaşlar bana email adresimden de ulaşabilirsiniz. sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım. serinss@hotmail.com herkese geçmiş olsun.

herkese merhaba. burdan kısaca yazmaya çalışayım en iyisi. belki sizler için de faydası olur. ya da en azından bir seçenek olabilir. daha önce çok doktora gittim ama ameliyat konusunda karar verememiştim. yukarda bunun nedenini yazmıştım. ameliyatımı bu ameliyat konusunda uzman olduğunu öğrendiğim prof. dr Nazım Korkut yaptı. fulya da bir muayenehanesi var. bence gidin ve bir konuşun. bence kişilik olarak da bir doktor olarak da güven veren biri. ameliyat ücreti olarak daha önce gittiğim doktorlardan hiç de farklı bir ücret istemedi. neyse ameliyatı oldum. ameliyatı lokal anestezi yapmadı. bence bu çok daha güzel. tam anestezi yaptılar. ameliyat 1 saat 15 dakika kadar sürdü. hastanede bir gün yattım. sonra eve geçtim. ağırlık kaldırmam yasak bir süre. ben de ameliyattan kaynaklı bir yan etki olmadı. mesela baş dönmesi felan olmadı. Allaha şükür ağrım da olmadı. sadece pansumanların alınmasına kadar geçen sürede arada sırada fena bi kaşınma oldu kulağımda:) o da iyileşmesinin işareti olsa gerek. ağrı kesici ve antibiyotik kullandım bu 10 gün süresince.10 gün sonra pansuman alındı. aslında kulak içinde pansuman yokmuş. sıcı bir jel varmış. onu bir aletle kulağımdan çekti. jel pansuman çıkınca duymaya başladım Allaha şükür. çok daha net. ancak iyileşme süreci daha devam ediyor. ağır iş yapmak yok. dikkat etmem gerekiyor. 2 ay sonra bir kontrolüm daha var. bakalım nasıl bir süreç olacak. inşallah daha iyi olur.

daha önce dediğim gibi bu konuda çok araştırma yapmıştım ama bana fayda sağlayacak bişeyler bulamamıştım. inşallah yazdıklarım sizlere yardımcı olur.

Üst Alt