Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak basıncı ve ağrısı var. İlaçlar tedavi etmiyor!?

Garok Andal
Kulakta ağrı yok şuan öncesi ağrı antibiyotik 2kutu içtim öle başladı çınlama 😑😑😑 geçmedi yatarken yok sorun gündüz sürekli böle tv karıncalaşırda göstermezya öle ses o tekindede çıtır çıtır ses .annende anlama bozuldumu

Son ayarıda ettircem cihazın çınlama şeysi varmı bilmiyım

Pluvia 😔😔 geçmiş olsun kuzm bnm ya ağrı olması çok kötü çınlama zor oluyor oda beynine baskı yapıyor o ses çınlama için ni ilaç vermedi mi kuzenim aniden işitme kaybı yaşadı çınlama vardı onada kortizon tedavisi yaptılar duymuyorum çok az dedi ama çınlamm yok dedi kuzm geçmiş olsun çok tekrardan 😔

tapasya
Ağrı yok cnm çınlıyo tek ilacı yaramadı yanetkisi oldu betaserç verdiydi

Tşkrler cnm❤️❤️🌺🌺

Nerden çınlıyo anlamadım hepsi temiz çıktı boyunda fıtıkta yokmuş niye ağruyo ozamn😁

Sitres varmı dedi bazen olıyı

Anldım cnm bnm çınlama da iyi değil kuzenimden biliyorm uyutmuyor diye ağlardı gece yarılarına kadar uykusuz kalırdık oturup sohbet ederdik ağrı olmaması çok iyi stres maalesef iyi değil cnm bnm seni üzen yoran ne varsa uzak dur 😍☺️😘 birde doktorunu değilştr başka hekime görüksen cnm ☺️

Pluvia Zaman zaman iyi duyamadığı oluyor annemin ama yaşıda var artık. Belki ondandır.
Şu videoya bir bak istersen.

Pluvia
hepimiz oyle ogrendik iste cinlamaya doktorun care olmadigini:(baktiriyorsun ettiriyorsun. biseye yaramadigini ogrenince hee bu betaserc iyi geliyo diye teselli ediyorsun kendini.
onuda kullanip bikinca birakiyorsun. kullansanda kullanmasanda devam ediyor cinlama. bazen teselli gibi kesiliyo ama bak ilaci kullanirken.
sabretmeyi ogrenince takmamaya calisiyorsun. yoksa her zaman daha cok cinliyor gibi oluyor pluviacim.
sabretceksin, birde kendini fazla yormayacaksin, uzuntu filan diye kafaya takmadan rahat olmayi bileceksin.
gecmis olsun, hayirli sabirlar dilerim.

tapasya
Kbbcilerin çoğunu gezdim😁benim şaşırdığım boyunda ağrı var nasıl temiz çıkıyo şaştım önceden vardı

Gece duymuyım çınlamayı gündüz oluyo

GRAHAM BELL
Tşkrler cnm ya anlamamıda bozdu bu biliyonmu😞🙄😑

Kulakmı kirliki

Pluvia
kulakta buson doktorlarin ilk hallettigi:)sen doktora gidince kirlilik vara temizlemistir. buson cinlama yapabilirmis.
zaten kulaktaki en ufak bi sorun cinlama sebebi. dua etki gece cinlama duymamak ne kadar buyuk nimettir bir bilsen.
ben gunduz o is bu is diye kolay tahammul ederimde, gece uykuya gecmek sorun oluyor nerdeyse cinlamalardan. onun icin evdekiler tembihli.kimse acil durum olmadikca uyandirmaz beni:)

Pluvia
busonun temizleme vakti geldigini odyoculer bile bilip soyluyorlar kalip alirken. o cihetten tasan olmasin. en acemi kbb doktoru ilk is busonu temilerki muayene etsin, odyoya yollasin.
her zaman temzlenmezki kulakta. musterih ol.

GRAHAM BELL

Siyah ışıklı bişile bakıyolar hep baktı bişi yok dedi çoğu

Kamerayla bakmadılar

Pluvia , geçmiş olsun. Tesadüfen konuyu gördüm. Deneyimimi paylaşmak istedim.

Kardeşim Ocak ayında ani bir işitme kaybı yaşadı. Daha doğrusu rahatsız edici bir çınlama ve basınçtan şikayet ediyordu. O çınlamalar gelince sesleri ayırt edemediğini ve seslerin tınısının eskisi gibi olmadığından şikayet ediyordu. Ciddi sıkıntı yaşıyor.

15 gün içinde birkaç KBB doktoruna gitti. İşitme testi yapıp bişey yok dediler ve ilaç verdiler. Sıkıntısı iki hafta geçmeyince konusunda iyi bir profesöre gittik. Test yaptı ve bize iç kulakta işitmeyi sağlayan tüylü hücrelerin sayısında azalma olduğu ve bununda en hassas yerde olduğunu söyledi. Acilen kortizon tedavisi yapılması gerektiği ve bu dökülmenin durdurulması gerektiği bilgisini verdi.

Akabinde ertesi gün başka bir profesöre gittik ve aynı şeyleri söyleyince ek olarak oksijen tedavisi ile birlikte hemen kortizon tedavisine başladık.

48 saat sonra kortizonun durdurup durdurmadığını öğremek için tekrar test yaptılar. Vereceği zararı vermiş ama en azından durmuş dediler ve tedaviyi tamamaldık.

Bu işitme kaybının geri gelmeyeceğini ve çınlamanın da artık hayatının bir parçası olacağını söyledi. Bu nadir görülen ve dalgalı işitme kaybı dedikleri ve de koronadan sonra çok görülen bir sıkıntı imiş.

İstersen bir de bu bilgiler ışığında doktora gidip muayene ol.

Unutmadan kardeşim bir yer bulmuş. 10 Haziran'a randevu aldı. Deneyimlemedik... Uç bir teknik, tedavi, teori ve hasta poülasyonu olsa da belki faydası olur duası ile linki paylaşıyorum.

Allah acil şifa versin...

https://www.instagram.com/tv/COD9dRbDz0H/?utm_medium=copy_link

ben konu acmistim koronavirusun isitme kaybi yaptiginin, ama yonetim ne hikmetse ora, buraya tasidi sonrada kaldirdi basligi:(
kalyator efendi dogrulamis oldu bu tezi:eek:
ani isitme kaybinda cabuk mdahale edilmeli, kortizon tedavisinde gec kalinmamali der doktorlar. iste 15 gun gecince tabi fayda saglamamis.
diger taraftan kulak sinirleri yiprandiktan sonra bosa kurek:(
ama iste denize dosen yilana sarilir misali tekrar tekrar doktor kapisi asindiriliyor:(

Klavyetor benim işitme kaybıdavar yıllardır bu 2aydır peydahlandı bide boyun ağrısı için bi ilaç içiyom onunla başladı bu çınlama bilmiyom neyden oldu😑

Tahliller temiz boyunda fıtıkta uokmuş eee niye ağruyo bu zıkkım

Çinkoyu bekliyom sonucunu

Azsa oda yapıyomuş
GRAHAM BELL bugün odyoya gttim ayar için ordaken gzldi ses bida gtcem😁 kulağın içinede baktı kameraylan tertemiz ilkdefa gördüm kulak zarını😁

Allah yardımcın olsun.cozumu bulunur insallah

Amin slepink

Otüycükler öldüse yerine gelmezmiş benimde öle

Sensörinal

senin bu kullandigin agrikesiciden suphen yokmu pluviacim.
ben elimi kirdigim zaman bi duzelmedi uzun sure. fiziktedaviye giderken cok agritiyo fizyoterapist tedaviyi uygularken diye B12 vitamini kullandim 21 gun agrikesici niyetine. biyerde okumustum B12 vitamininin agri kestiginide:eek: zaten tuysiklet olunca zarari olmaz diye.
baya ise yaradi agri kesmede. inanirmisin sagir kulaklar daha iyi duydu gibi hissetmistim:)

cinko eksikliginden suphen varsa;bol bol mantar ye, kabak cekirdegi citle, yumurta, tavuketi ye.

GRAHAM BELL

B12 600 cnm iyi içtiğim ağro kesci değil duloksetin maddesi😁

Kas ağrısı için

Yumurta yiyom cnm yumurtlucam yakında😁karatay yapıyom

Çınlama azaldı az boyun ağrısı için ilaç kullanıyodum kaç aydır o yapmış

Kesmeye çalışıyom tam geçmedi çınlama azaldı sadece

Merhaba arkadaşlar
Bundan 45 gün önce sol kulağımdan temizlik yapıldı. Temizlik öncesi gliserin oksijenli su kullandım 5 gün. Sonra temizlik yapılırken çok acı hissettim. Temizleyen görevli biraz kir kaldı 3 gün daha gliserin oksijenli su kullanıp tekrar gelmemi istedi. Ne olduysa eve gidip gliserin oksijenli su damlatmam ile kulağımda acayip derecede acıma oldu. Hemen doktora gittim durumu anlattım ve kulağım da delik olduğunu söylediler. Acayip derecede sadece yutkunma sırasında pat pat ses geliyor ve sesleri çok derinden duyuyorum + kulağım da sessiz mr sesi çalışır gibi ses oluşuyor. Uykularımda sıkıntı yok hemen uyuyorum. Kulaklarımda iltihap yada enjeksiyon da yok. 2 ay sonra kontrole gelmemi söyledi sadece sonrası için de ameliyat diyorlar. Ameliyat nasıl bisey risk varmi? Ameliyat sonrası delik kapanırsa sesler kayboluyormu.

Üst Alt