Pluvia , geçmiş olsun. Tesadüfen konuyu gördüm. Deneyimimi paylaşmak istedim.
Kardeşim Ocak ayında ani bir işitme kaybı yaşadı. Daha doğrusu rahatsız edici bir çınlama ve basınçtan şikayet ediyordu. O çınlamalar gelince sesleri ayırt edemediğini ve seslerin tınısının eskisi gibi olmadığından şikayet ediyordu. Ciddi sıkıntı yaşıyor.
15 gün içinde birkaç KBB doktoruna gitti. İşitme testi yapıp bişey yok dediler ve ilaç verdiler. Sıkıntısı iki hafta geçmeyince konusunda iyi bir profesöre gittik. Test yaptı ve bize iç kulakta işitmeyi sağlayan tüylü hücrelerin sayısında azalma olduğu ve bununda en hassas yerde olduğunu söyledi. Acilen kortizon tedavisi yapılması gerektiği ve bu dökülmenin durdurulması gerektiği bilgisini verdi.
Akabinde ertesi gün başka bir profesöre gittik ve aynı şeyleri söyleyince ek olarak oksijen tedavisi ile birlikte hemen kortizon tedavisine başladık.
48 saat sonra kortizonun durdurup durdurmadığını öğremek için tekrar test yaptılar. Vereceği zararı vermiş ama en azından durmuş dediler ve tedaviyi tamamaldık.
Bu işitme kaybının geri gelmeyeceğini ve çınlamanın da artık hayatının bir parçası olacağını söyledi. Bu nadir görülen ve dalgalı işitme kaybı dedikleri ve de koronadan sonra çok görülen bir sıkıntı imiş.
İstersen bir de bu bilgiler ışığında doktora gidip muayene ol.
Unutmadan kardeşim bir yer bulmuş. 10 Haziran'a randevu aldı. Deneyimlemedik... Uç bir teknik, tedavi, teori ve hasta poülasyonu olsa da belki faydası olur duası ile linki paylaşıyorum.
Allah acil şifa versin...
https://www.instagram.com/tv/COD9dRbDz0H/?utm_medium=copy_link