Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak çınlaması nasıl hafifleyecek?

fatmamurat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb kulak çınlamam gün içerisdinde artıp azalabiliyo bide şunu farkettim sağ kulağımın üzerine yatarsam sağa kayıyo çınlama solda kesiliyo sola yatarsamda tam tersi olyuo çok garip bi durum değil mi ve komikte :) sizce çınlama başladığı zaman azaltabilmek amacıyla neler yapılabilir?tşkler

valla hem komıkce hemde ılgınc fatmacım bıde bugunden basla bakalım sırtustu o zaman hangı kulak cınlıycak
kulak cınlamasına sabır ve tahammulden ıyı ılac henuz bılınmıyor
ısın cıksa ver kendını ıse hıc olmassa bırıyle konusurken dıkkat edıyorsun eglenıyorsun fılan bıraz unutturuyor kendını
dınleme dınleme dınleme cınlamayı dıyorum

herkestemı var bu.. bendede vardı ılaç bıle kullanmıştım kendı kendine gectı yada ben alıştım .dolaşan kan akışının kulagımın ıçınden gectıgını bıle duyoyordum tansyıon ıle ılgılı bışey sanırım..

mrb,kulak çınlamasının ilaçla tedavisi yok,yani ilaç bir işe yaramıyo,bendede vardı bir ara ama şükürler olsun artık hiç olmuyo,en son doktorun bana önerdigi,düzenli ve saaglıklı yaşamaya çalışın dedi,aşırı sinirlenmek,üzüntü,sigara alkol tüketimi,uykusuzluk,ve kullandıgınız ilaç varsa bunlarında etkisi olabilir, benimde kişisel tavsiyem size,yataga yattıgınızda mutlaka uykunuz olsun,hemen uyursanız en azından fazla hissetmezsiniz:)

VASOSERC etkili kimse bu ilaç'a etkisiz diyemez.. çınlama cok yüksek olursa mutlaka kullanın.. bir nebze olsa hafifletir.. tavsiyelerim ; akşam aç karnınıza yatın, tuz az yada hiç tüketmeyin. çok yağlı yemeklerden uzak durun.

ac karına nasıı uyuycakmıssınkı bıraz dalarsın uhhh sevdıgın yıyecekler resmıgecıt yapıır dalgın uykulu mıdede bu guruldayıp agzın sulanıp dıkılıcen uyku muyku kalıyomu adamda
cok tıkaba degıl ama saat 6 7 gıbı aksam yemegı bırdaha yemek yenmıcek cay ıcılmıcek ne kadar sevsekte uyku kacırıyor
uyku saatınıde duzene koymak gerek olur olmaz saatlerde yatılırsa kulak cıınnn cııınn cıınn bagırırken uykuya gecmek ne zordur

Bu çınnama bır çok arkadaşda gecmiş nedense bende ne yaptıysam gıtmedı :(

hakancan06;
dediğiniz alışkanlılardan hiçbiri yok hakan bey ama bence düşük tansiyonda çok etkili bu çınlama da

bu arada arkadaşlar kulağım çok çınladığı zaman yüksek yastıkta 5-10 dakika yatarsam çınlamamda hafifleme olduğunu hissediyorum bu da ayrı bi durum

cannan;
canan hanım siz kortizon tedavisi düşünüyordunuz,ne yaptınız,bir sonuç alabildinizmi?

fatmamurat;
evet fatma hanım,düşük tansiyonda bir sebeb olabilir tabiki,yüksek yastık size biraz rahatlık saglıyorsa,bence bu şekilde devam,buda bir tedavi yöntemi sayılabilir,benimde kendi kendine geçti çınlamam,siiznde geçer inşalalh,çok geçmiş olsun..

benım kendi kendine geçti. ama kulakta gitti. işitme kaybımın son sınıra dayandı :)

Hakancan bey evet iğne oluyorum bugun kısmetse 3. ıgne ıcın gıdecegım bıraz tonda azalma var gıbı ama bu fatmanında dedıgı gıbı tansıyondan da olabılır bır hasta daha var benım durumumda olan o 4. ıgne ıcın gelecek bugun ona soruyorum bende bakalım zaten etkısı olmazsa 5 iğneden sonra bırakacagım. doktor faydasını gorursun gorenler var dedı vucuda zararı yok dedı bakalım bugun 3. ıçın gıdecegım.

muzir işitme tamamen gıdınce cınnamadamı tamamen gıdıyor eger oyleyse oylede olmasını ıstemem şahsen

canan hanım geçmiş olsun inşallah sizden güzel haberler alırız:)allah hepimizin yardımcısı olsun..

cannan;

Maalesef işitme gitsede çınlama gitmez kulakları sağlam olan ınsanlarda da çınlama var muğla sağlık bakanlığında çalışan üst düzey bir memur kulakları sağlam uğultusu var adam zengin para cok ama tedavi yok diyor

valla kesin konusmak istemem ama etraftan gorduklerim duyduklarım genelde cınlama sonrası işitme kaybı oluştuğudur. zamanla geçior tabi. stres de yapmaman gerek mumkun oluorsa tabi :)
merak etme herşeyin caresi var. şimdilik kayıp az -orta-ileri dereceyse işitme cihazı, cok cok ileri derece olursa implant taktırırsınız.

Çınnamanın neden oldugunu bu hastalıga yakalanan herkes bılıyor arkadaşlar işitme kaybı olunca cınnama oluşur bazı ozel durumlar harıc bazen bunların dışındada oluyor cınnama bız hem cınnama hemde duyma kaybıyla başa çıkmaya çalışıyoruz.
Hoşçakal : Durumu ıyı olan arkadaşın ınan benım kadar para harcamamamıstır kulakları ıcın bahse gırereim. Ben tıpda ne varsa denedı bıtkısel ılac tıbbı ılaz oksıjen tadevası lazer ve hastaneye yattıgım donem kortızon tedavısıgercekden tedavısı yok duyma sorununu cıhazla halledıyorsun da cınnam pisklojıyı bozuyor bırde zaten az duyyon cınlama tamamen duymayı anlamanı azaltıyor.

HAKANCAN :) Bugün 3. ığneyi yaptırdım benım gıbı cınnaması olan bır hasta daha var malatyadan gelıyormusş bır doktor benım gıttıgım dr tavsıye etmiş o 4.cu iğneyi yaptırdı daha oncekınden ıyı dedi sahabda yazdıgım gıbı ses tonunda azalma var bakalım daha 10 iğne ama ben 5 de bırakabılırımde gelişmeleri yazarım şimdilik ıyı gıbı

İğneler çınnama için keşke duyma ıçın olsa ama cınnama bazen okadar cok oluyorkı duymanın onune gecıyor cınnama gıderse daha ıyı duaya bılırsın. Kulagında selaleler akıyor karsında bırı konuşuyor kafan şelalede sen konuşulanları anlamıyon cınnama giderse yanı 2. ses o zaman daha ıyı duyabılırsın bır nebze yani

ben gingobilibua mı ne hapı var ondan içtim konusunu açtım çk şükür hapsız iğnesi hallettik. çınlama işitme kaybından beter bilirim

bende bıtkısel bır ılac kullandım içinde gingobılıbua vardı ama faydalı olmadı tınıtustu ismi hala ıcıyom gercı 6 ay oldu ssk karşılamıyor 75 tl ile bır eczanede var sadece ordan gıder alırım. Sizin adınıza sevındım inşallah tekrar gelmez sıze

mühendis3232 o ilacı nerden ve ne kadar aldınız bi de kaç kutu bitirdiniz günlük nasıl kullandınız ve tedaviniz ne kadar sürdü bilgilendirir misiniz?

cannan;
canan hanım siz kortizon tedavisi düşünüyordunuz,ne yaptınız,bir sonuç alabildinizmi?

hakan bey nasıl kendi kendine geçti :)hiç bitedavi yöntemi kullanmadınız mı

GERÇEK ANLAMDA BİR ÇINLAMA YAŞAYANLAR BİTKİSEL İLAÇ İLE TEDAVİ MÜMKÜN DEĞİL Ginkgo Biloba FİYATI 50 TL ECZANEDEN.. İŞE YARAMIYOR BENİM ÇINLAMAM ÜST DÜZEYDE GECELERİ 3.4 DEFA UYANDIRIYOR UYKUDA, kortızon tedavisi deneyen bir arkadaşım bir netice alamadı.. en son gittiğim doktor beni beyin cerrahiye sevk etti. 15 gün yatış yaptılar tüm test tahlil yaptırdılar bir şey bulamadılar son secenek ameliyat önerdiler kafanı arkası kısmı ameliyatla kesip en az 14 cm'lik oraya plaka yerleştirelim çınlama durur kulakta duyar dedi bende tamam dedim doktorlar kendi aralarında tartıştı hastaya riski var böylece anlaşamadılar bir garanti vermediler bana ağır işlerde çalışamama riskin var doktorların ortak görüşü hasta iyileşemeyecek daha da kötü olacak diyorlardı bende cekip gittim

fatmamurat;

konusunu açtım çınlamanızızn seviyesini bilmiyorum eskiden kulaklarım sürekli ben burdayım burdayım derdi..şimdi çok şükür kurtuldum ayrıca işitmeyede faydası oldu ama şu şekilde. ilaçtaki uyarı etkisi sayesinde. eskiden biri seslenirdi duysamda ben kendi alemimde gibiydim şimdi biri seslenince hemen bakıyorum :) psikoloji veya değil bilemem ama şuan çok iyiym..

kulak cınlaması

arkadaslar benımde 24 yıldan berı yanı gecırmıs oldugum trafık kazasından sonra oldu sanırım narkozdan olsa gerek . 24 yıldan berı kesıntısız devam edıyor.

muhendis3232 banyo yaparken su kaçırma kulağına sanırım senin işitme kaybın 48 vs idi.. işitme kaybı olan kulaklar suya çok hasaslar işitmeyi kaybını artırır su;)

HOŞCAKAL;

hadi ya :D yaz boyu havuzdan denizden çıkmadık bu yaşımıza kadar sanırım bundan oldu hep :D

bende ızmır aliağa da plaja gıdıyordum ne zaman suya girsem ağrıyordu duyamıyordum kbb gittim kesinlikle su kaçırmayacaksın vazelin pamuk kullan dedi... ya da kulak tıkaçları var al dedi ama ben % 100 çözüm buldum suyu kaçırmayı engelleme adına sakız??? bildiğimiz sakızları çığneyıp bir adet yumuşak halde kulağa yerleştirip yüzüyorum çıkma kaybolma su kaçırma korkumum yok artık........ ama herkes denizde kulağıma bakıyor merak ediyor o ne diye;) bende özel madde diyom;)

:D mantıklıymış sakız yerine özel maddeden alsanda olur dostum. sakıza verdiğin paraya eşdeğer oda güzel birsey askerde kullanmıştım :D tavsiye ederim. ama bu işin suyla olduğunu düşünmüyorum su anca iltihap kapmasına yarar bizim gibi sinirselse aileden gelmişse yapacak bişi yok çekecez. ilerde cocuk bile yapmayı düşünmüyorum valla bu yüzden %90 oda ilerde işitme engelli olacak şimdi olmasada mutlaka olacak..

fatmamurat;

fatma hanım,ben ilaç kullandım ama ilacın hiç faydası yok,benimki 4 yada 6 ay sürdü sonra kendiliginden geçti,ama size tavsiyem gün içinde sıkıntı strest yapmayın,düzenli yatın,emin olun geçer sizdede,birazda psikolojik bu çınlama bence,tabi başka rahatsızlıklarda tetikliyo bunu bence,çok zor durum gerçekten allah yardımcınız olsun,inşalalh çınlamanız geçer kısa zamanda...

muhendis3232;
konusunu hngi isim adında açtınız mühendis3232 bey?gözünüz aydın darısı kurtulamayan tüm insanların başına bende ilk defa çınlamam gitti diyen bi sizi gördüm bide tebokan kullanan birinin ikisinide deneyeceğim inşallah

hakancan06;
hakan bey geçmiyo stres çınalamdan dolayı oluyo kısır döngü gibilr ikisibirbirine neden oluyo inaşşalh çok sağolun hakan bey

musty35;
türkiyede 3.5 milyon insan bu dertten muzdaripmiş musty

muzir;
muzir çınlamanın yüzde 80 lik sebebi işitme kaybı sonucu oluşması zaten diğer kalan kısım da da çeşitli hastalıklar sebepmiş

Üst Alt