Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak kalıbı hakkında birkaç soru..?

niran

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba, kulak kalıbını yaptırdığımızda eskisine göre büyük olmak zorunda mı?eski kalıba göre yapılamaz mı?sizler kalıbı nasıl yaptırıyorsunuz?hortumun uzun veya kısa olmasının bir artısı var mı iyi işitmek için?bir de kulak dışında bazen sivilce gibi yara oluyor,kalıp takmak zorlaşıyor,kalıptan mı acaba,ne yapmak lazım bu durumda. şimdiden tşklr.hepinize hayırlı yıllar

Kalıbınız kulağınızın ölçüsü alınarak yapılır. Her seferinde büyüyecek değil ancak eski kalıba göre değil kulağınızın şu anki ölçüsüne göre yapılır. Hortum kısa olmamalı yoksa cihaz ötme yapabilir. Sivilce haricinde yaraların bazıları fazla büyük gelen kalıptan ileri gelir. Kalıba traşlama denilen bir işlem yapıp düzeltirler. Diğer yaralarda ise cilt doktoruna görünmeniz lazım , önce yara iyileşmeli sonra kalıp kullanılmalı.

kulak icinde sivilce gibi seyler sanirsam en cok hijyene kalibin hatasina dayaniyor
bi keresinde hortum degistrtigim zaman acelem vardi kontrol etmeden oldugu gibi taktim kulaga
vay senmisin aksama bi rahatsizlik agri hemen kibrit copune terramisin surdum dikkatlice kulak icini sildim
bide kalibi yikiyim hortumu degistiren odyometristin elleri kimbilir ne ki benim kulak mikrop kapti dedimdi:confused: bi baksam hortum yeri tirtil tirtil once makasla guzel bi kestim duzelttim sonrada iyice bi yikadim kalibi
kulak kalibini cok yikamazsak bu tahrisler sivilceler olur hijyene dikkat

bilgileriniz için tşklr.gittiğim odyomestrist kalıptan dolayı kulak içi biraz genişler demişti.önceki kalıpla şimdiki kalıp arasında fark var.şimdiki biraz büyük.demekki her kalıp değiştirmede bu durum yaşanıyor

bu da tıpkı yeni ayakkabı gibi. alışıncaya kadar büyükmüş gibi gelebilir ama zamanla alışırsınız. tabii aşırı büyük yapmadılarsa. o takdirde kalıbı kulağınıza takmakta zaten zorlanırsınız. bu durumda traşlatmak lazım.

peki, kalıbı ufacık yaptıran var mı aranızda ? kulak kanalını kaplayacak sekilde..

peki bende bir soru soracağım... benim şimdi işitme cihazını bir sorunu olduğundan yaptırmak için satın alığım yere götürmiştüm o sırada ses ayarı ile oynanmış... şimdi benim kulaklığı takınca 1.5'a getirsem bile çekilmeyecek şekilde içinden ve dışarıdan fark edilicek şekilde ötüyor adama tekrar götürdüm ama nafile son çare kulaklık kalıbı yaptıracağım benim sorum şu daha önce ötecek mi diye denemek için 3'e 4'e getirdiğimde bile ötmeyen kulaklık gibi tekrar eski hale nasıl getirebilirim... kalıb işe yarar mı???

hunsal;

eski kalıptan biraz büyük ve rahatsız ediyor.dediğiniz şekilde yaptırıcam artık.tşklr

death king,
eğer önceden ötmüyordu da tamirden sonra öter hale geldiyse belli ki ayarlarıyla oynanmış. yeniden ayarını yaptırmalısınız (muhtemelen tiz seslerde kazancı biraz kıstırarark ötmesi engellenebilir.)
sorun ayardan kaynaklanmıyorsa, kalıp hortumunda yırık falan olabilir, kontrol edin. Aslında kulak kalıbını ötmeyi önlemesi için aşırı sıkı yaptırmak doğru değil. Olması gereken, cihazın ayarlarında gerekli girişimlerde bulunarak feedback (ötme)'in engellenmesidir.
Kulak kalıbı aslında çok önemli bir konudur. İşitme cihazından tam verim alabilmeniz için kalıbın doğru yapılmış olması şarttır. Aksi halde, cihaz ne kadar iyi olursa olsun tam verim alamazsınız.

hunsal;

hunsal hocam şöyle bir yanlış anlaşılma var..ötmeyen kulaklığı şuan kullanmıyorum çünkü çok az çalışıyor..temizledim hepsini yaptım yine düzelmedi.bende,yedek bir kulaklığı kullanayım dedim ve o kulaklıktata çok fazla ötme oluyor sanırım ayarıyla oynanmış olmasınından kaynaklanıyor.şimdi bu kulaklığı tiz ayarı yaptırıp tekrar deneyeceğim sonucu burada yazarım...

diğer cihazını da servisine gondermeyi ihmal etme..

2 kulaklığıda servise veriyorum..yok yine aynı valla 4 defadır gidip geliyor işitme cihazı..artık bir göndreceğim o gönderiş ya yapılacak ya yapılacak :mad:

Sevgili Al Bunu,

O şekil kalıp ileri ve çok ileri derecedeki kayıplar için uygun değil. Kulak kanalı her ne kadar tamamen tıkanmış gibi görünse de en ufak harekette ya da darbede ötmeye sebep olur. O nedenle full kalıp denilen kalıplar kullanılır ki hiç kaçak olmasın.

091310_westone_fig4.jpg

Bu sadece kulak kanalını tıkayan kalıp. Sanırım senin dediğinden.

al bunu benim kulak 70 desibelde buna benzer bir kalıp yaptırmıştım herhangi bir sorun olmuyordu fakat tekrar eski kalıpalra döndümde ses varkını yaşadım sen bildimiz düz kalıpalrdna yaptırıp rahat et.

kalip olcusu aldirmaktan kacindigimdan prob denedim:(valla hic bisi anlasilmiyor konusmalari dinlerken
5 yillik kulak kalibim hala otme yapmiyor ama bunun bi sonu var
bu demek oluyorki isitme cihazimizin otmeyi onlemesi iyi durumdaysa kalip malip bisi degilmis is cihazin kalitesindeymis

kalıp önemli ama cihaz ne kadar iyide olsa kulağa uymanayn bir kalıp herşeyi bozar.Ama ben şuan oticon hit power kullanıyorum cidden sıkı makına birde alete uyan bir kalıp yaptırıdm tıkır tıkır işliyor:D

82 db kayıplı kulagımda (cok saol bu arada)Pırıl ın gosterdigi gibi bi kalıp kullanıyorum, solumdaki(105 db kayıplı) de full kalıp. full kalıp hicbi sekilde otme yapmıyor, kucuk kalıp da hortum biraz kısa oldugunda darbelere gore otme yapıyor.
zeplin(sen de saol) full kalıpla rahat edemiyorum ki, surekli kasıntı yapıyor. bir ara yara cıktı cihazı kullanamaz oldum. küçük kalıplarda hicbi sekilde yara olmuyor..

anladım al bunu ben full kalıpla daha rahat ettim sanırım duurm kulağa göre değişiyor.ama yara sivilce çıkması acaba silikonun yüzeyinin tamamen pürüssüz yapılmamaısndna dolayı olabilirmi?

:) zeplin o hit power rise cihaz diilmiki
sen tam kalip kullandigini soluyosundaaa:)

kulak kalıbını yaptırdığımızda eskisine göre büyük olmak zorunda mı?eski kalıba göre yapılamaz mı?

kalıbı kullandıkça kulak kanalı kalıba göre şekilleneceğinden her yeni kalıp yaptırdığınızda elbetteki öncekine göre biraz büyük olur... ama sizi rahatsız edecek kadar büyükse üretim hatası vardır..

sizler kalıbı nasıl yaptırıyorsunuz?

biopor (yumuşak) kalıp yaptırırken öncelikle kulak kanalınızın kalıp ölçüsü alınır ve kulak kalıbınız ona göre yapılır...

hortumun uzun veya kısa olmasının bir artısı var mı iyi işitmek için?

işitme kalitesinde hortumun uzunluğunun bir önemi yoktur, ama çok kısa olması durumunda boynuzun kulak kepçesini rahatsız etmemesi için makul uzunlukta olması gerekir...

bir de kulak dışında bazen sivilce gibi yara oluyor,kalıp takmak zorlaşıyor,kalıptan mı acaba,ne yapmak lazım bu durumda. şimdiden tşklr.hepinize hayırlı yıllar

sivilce gibi yaraların allerjik olduğunu düşünüyorum.. zira kalıp kulağınıza vursaydı ağrı gibi şikayetleriniz olurdu... mutlu yıllar..

kulak olcusu vermeden kullandigim kalibin olcusunu aldirip oyle yaptirmayi teklif edicem bakalim gaese gidip :(
saten cihazimda hic sorun yok hic otme yapmiyor herhalde olur dimi
maksat kulagimi odyometriste elletmemek odum kopuyo valla obur kulagim gibi hicbisi duymayacak diye

Arkadaşlar şuan itibariyle herhangi değişiklik olmazsa kızıma Naida S V alacağım.
şimdide gelelim kulak kalıbı işine,
Bizim kız 3 aylık ve sürekli gelişiyor kulak kalıbı değişecek.
1. 3 aylık bebek için kulak kalıbı nasıl olmalı(ayrıntılı)
2. kulak kalıp ücretleri ne kadar?
kulak kalıbı konusunda benim sormadığım ama dikkat etmem gereken şeylerde varsa belirtmenizi rica ediyorum.

kalip dedigin ucuz birsey o kadar dertlenme:) 25 30 lira gibi
siz simdi kalip yaptirmayi dusunmeyin cihaz alirken firma yaptiriyor 2 tane kalip firmanin hediyesi diyelim:)
birde nadia nadia diyosunda bebekler icin olan junior olmali cihaziniz
otuyo motuyo dediklerinede bakma benim eski cihazdADA BU BEGENMEDIGIM NADIA 5 CIHAZDADA HIC OTME OLMUYOR bitek kalibi cok yikayinki tahris mikrop gibi seyler olmasin
cihaz icin biraz daha arastirin

sayın shukufe Nadia S V modelini kısaca yazarsan herkes bu modeli söyledi, ki gördüğünüz gibi belli zamandır nette yazışmadığım kimse kalmadı.
Nadia modeli S V söylediler junior modeli var mı bilmiyorum sana soruyorum biliyorsan söyle var mı yada ilgili firmayı arayıp sorarım.
sen bu modeli kullanıyorsun memlunmusun?
birde kalıp çeşitleri varmış bu konuda bilgin varsa paylaşırmısın?

soerol merhaba..
evet naida'nın junior (yani çocuklar için özel) modeli mevcut. dış yüzeyinde desebler bulunur, ordan anlayabilirsiniz junior olup olmadığını.
kalıp konusunu düşünmeyin, bu oldukça basit ve ucuz bir işlem. kızınızın kalıbını çıkarıp 1-2 gün içinde teslim ederler. kulağı büyüdükçe de yeni kalıp yaptırısınız.

sayın hunsal gördüğüm kadarıyla bu konularda bayağı bilginiz var, ayrıntılı güzel bilgi veriyorsunuz.
naida nın S V modelinin mi junior ı var yoksa Naida modelinin mi? Tam olarak model bilgisini alabilirmiyim.
Desebler ne demek anlamadım!
Benim kız 3 aylık kalıp işi en önemli işmiş bu kadar araştırmam onun içindi.

Naida phonak firmasının ileri işitme kayıpları için çıkardığı işitme cihazlarının genel ismidir.Bu işitme cihazlarının junior modelleri de ayrıca bulunur.

nadia 5 ten memnunmuyum
ama bu nadianin hortum takilan yeriyle hic gecinemiyoruz nedense
bunun bilmem hortum nanesi kalitesiz ki bundanda emin degilim nadianin o naylon borusuna gecirmek bi zorki artik biraz azalttim kalip yikamayi
ben kalibimi her gun yikiyordum oyle rahat edebiliyordum eski resound canta cihazimda
bu gecen dondu o kadar dikkat etsemde yani tamirciyle cok ugrastiracak
ustelik tak tuk seslerinden konusmalari anliyamiyorum
ses kisma olayina heveslenip almistim
benim tarif ettigim sesleri kismadan disaridaki motor seslerini kismaya ugrasmis bizim usta
iyi kendince kisti ama ben cinlamalardan bizar olmusken motor gurultusu yerine ugultular gelmis midem bulaniyo:mad: yane ben baska cihaz alacam artik

arkadaşlar,
bu kadar görüşmelerime istinaden alacağım cihaz Naida S V modeli boynuk kısmı ufak olacak, kalıpta biopor(yumuşak) micro olacak.
Bu konuda ki görüşlerinizi bekliyorum.

Junior denilen çocuk modelini tercih ediniz. Çocuklara özel ayarlar oluyor bu modellerde.

Üst Alt