Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak kalıbı hakkında birkaç soru..?

Soerol merhaba...
Naida'nın tüm modellerinin yetişkinler ve çocuklar için olmak üzere 2 ayrı çeşidi mevcuttur. Dolayısıyla S V modelinin de mevcut. fakat her yer tüm çeşitlerden getiritip satmayabilir. Almayı düşündüğünüz yerde yoksa, başka yerlere de bakın veya, getirtmelerini söyleyin. Desebler değil, desenler olacaktı, yazım hatası yapmışım. Üzerinde zürafa, zebra gibi hayvanlarınkini andıran çizgi şeklinde desenler var, daha sevimli bir hava katmak istemişler herhalde..

ayrıca, boynuz mutlaka küçük olmalı, kalıbın da biopor yumuşak malzeme olması uygundur.

arkadaşlar benim cic cihazının kalıbını kaybettim.kulaktan kalıp almadan cihazı model alıp yeni cihaz kalıbı yapılabilirmi ?

Arkadaşlar, ben Phonak merkezle görüştüm, Benim alacağım model Naida S V imiş. Junior olanda ki tek fark boynuz kısmı kısa olmasıymış. Boynuzda modele bağımsız tercih ediliyormuş. Phonak internet sitesinde şema olarak göstermişler.Kalıbın da biopor yumuşak malzeme olması iyiymiş.
Bunları tekrar yazıyorum ki benim gibi bu işe yeni başlayıp ne yapacağım diyen kişiler için bu bilgiler kayda geçsin yardımımız olsun.
Şimdide REM(gerçek kulak Ölçümü) HIT(İşitme cihazı Test sitemi) hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Benim 3 aylık kızıma cihaz takıldıktan sonra veya önce bu testleri yaptırmamın önemi hakkında bilgi alabilirmiyim.

merhaba ben de bu kulak kalıplarıyla ilgili birşey sormak istiyorum liberonlu kalıp ne yanlız yaşmış olabilirim.

Doğrusu Libby-Horn...
Libby adlı bir araştırmacının ürettiği boynuz (horn) şeklinde hortumu olan kulak kalıbı tipi.
Yüksek frekanslara doğru giderek artan işitme kayıplılarda, 3-4 kHz bölgesinde ekstra cihaz kazancı sağlamayı amaçlar.
Çok kanallı dijital cihazların yaygınlaşması nedeniyle, kullanımı azaldı.

çok teşekkür

oğlum widex mind 220 kullanıyor bu kalıbın fiyatıda çok pahalı bizim için gereksizmiydi acaba

ince tiz seslerde 90 desibellere çıkıyor kaybı

bakın doktor bey cok guzel bılgı vermıs
sızın cıhazda yenılerden
sallayın ogrenmek bıle gereksızmıs bu durumda
bosa ne kalıp dıye cocugu hırpala nede para ver kalıba

Çocuğun kulak kanalı çapı ve odyogramı karar vermede önemli.
Bu kalıplarda kanala giren bölgenin çapı en az 5 mm olmalı. Çocuğun kanalı darsa kalıp yerleşmez.
Ama bu kalıbı da fazla bilen yoktur. Uzmanınız bu kalıp türünden haberdarsa, bir bildiği vardır. Kendisinden bilgi almanız en doğrusu.

Kulak kalıbınız her zaman yeniden yapılmasında fayda var..
kalıp yaptırdıktan sonra numune kalıp 6 ay geçerli oluyor..
borusununda uzunluğu kısalığı fark etmez normal bi boyutta olması yeterlidir yani hem düzgünlük durur hemde sizi rahatsız etmez
uzun süre kulağınızda kalırsa cihaz terlemeden dolayı hava almamasından dolayı doğal olarak sorun olur yara sivilce vs...

İşitme cihazının uygulamasının yarısı, kulak kalıbıdır. Kulak kalıbı uygun yapılmamışsa cihaz istenilen sonucu vermez.
"Borunun uzunluğu kısalığı" farkeder. Kısa boru tiz sesleri, uzun boru bas sesleri yükseltir. Bu "boru"nun "normal"i de yoktur. İhtiyaca göre uzunluğu belirlenir.
İşitme cihazlarından bu kadar çok şikayetin olmasının en önemli sebeplerinden biri kalıbın "doğru" yapılamamasıdır.

cok sasırdım sımdı doktor bey bu boru uzunlugunun ıse yaradıgını ılk defa duydum nerden bılebılırdık ne yapılırsa onu kullanıyoruz
yarından tezı yok hemen bı hortum alıp uzun bırakarak takıverıyım kalıbıma bakalım ınsallah ıse yarar
bıde bır acuc benı rahatsız eden begenmedıgım kalıp sahıbı oldum koydum kutuya duruyor kus kus
sunların bırının kuyrugunu yanı yukarı gelen yerını kesersem ılerı ısıtme kaybım ıcın ıyı olabıırmı
benım tahmınımkalıp alınırken zorla cekıyolarya kalıp olcu seyını o yamuk oluyo galıba
ben duzgun takarsam havada kalkık duruyor onunda basarsam hem rahatsız edıyor hemde az duyuyomusum gıbı oluyor
artık baska kalıp yaptırmak ıstemıyorum benım fobım var kalıp aldırmayada cıhaz ayarlarken yaptırdık ıste onları

Bu "boru" dan kastınız cihazla kalıp arasındaki ses akışını sağlayan hortum mudur? Eğer öyle ise doğru yolda değilsiniz gibi geliyor bana. Hortum ne uzun olmalı ne kısa olmalıdır. Uzun olursa cihaz kulak kepçenize oturmaz ve siz her hareket ettiğinizde sallanır. Eğer olması gerekenden kısa yaparsanız hem cihaz kulak kepçenize üstten baskı yapar hemde kalıp kulak kanalınızın üst kısmına baskı yapar ve sizi rahatsız eder. Bu şekilde kullanmaya ısrar ederseniz kulak kanalınızı ve kulak kepçenizi tahriş edersiniz.

Shukufe hanım sanırım sen Mehmet beyin bahsettiği boru'yu yanlış anladın. Burada bahsi geçen boru kalıbın kulağınıza giren kısmı. Bu kısmın uzunluğu yada kısalığı Mehmet bey'in dediği gibi kişinin işitme kaybına ve kulak kanalına göre yapılmalıdır. Kimi kullanıcı der ki "benim kalıbımı biraz büyük yap kulağımdan çıkmasın.. veya benim kalıbımı küçük kibar yap kaba olmasın" Keşke bu istekler mümkün olsa ama kulak yolu ne ise kalıp o şekilde olmalı. milimetrik hatalar bile işitme cihazınızın kullanım kalitesini düşürmekte.

kulak ıcıne tıkılan naylonun guzellıgımı olur methecım
bız sagırız duymuyoruz bal alamayacaklarda anlamıyo ıste yazılanı demıyımde anlattıklarımızı

Üst Alt