Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak kalıbı yapan iyi bir yer tavsiyesiniz var mı?

baslik kulak kalibi ama
bu baslikta cok agir isitme kaybindan muzdarip bilgili arkadaslar olunca
50 veren 100 u de verir hesabi sizlereden bir konuda daha bisi sorsam cok olurmu; cok ileri isitme kayiplari icin olan isitme cihazlarindan bildiklerinizide yazarmisiniz
oticonun sumosu
phonakin nadiasi
resoundun sparxi
baska

hemen her markanın güçlü cihazları var. yukardakiler dışında benim aklıma gelenler şunlar:

bernafon xtreme
phonak milo up /milo plus up
siemens intuis 2 sp
starkey destiny 1200 power plus
unitron 360+

özellikle bernafon xtreme oticon sumo dm'e çok benziyor. zaten bernafon oticon'la kardeş marka.

Amerikalı odyolog doğru demiş. Kalıp alınırken ağzınızla hareket edın. Sonuçta cihaz kullanırkende yemek yiyor sohbet ediyorsunuz. Kanalda oynamalr oluyor. Artı en önemli sebebi ise. Kulağımıza kalıp malzemesi şırıngayla sıkılırken ıster ıstemez basınç oluşuyor. Ne yazıkki türkiyede çok az kişi biliyor. Gözüm körü ya allah dalıyorlar kulaklara.

hay cok yasiyasiniz adem bey
kalip aldirma fobim devam etsede mecburen fitting yaptirdigim yerlerde kalibimi begenmiyoalr kendilerince:( bilmem kisa bilmem uzun diyolar:mad: oysa yeni yeni 4 kalip yaptirdim korku daglari bekliyo ama pabuc pahali:mad:odyocunun dedigini yapmaz itiraz edersek uymayan cihazimizin ayarini yapcaklar diye simsiki kaskati bunlARA KATLANDIM :mad: elimde 4 tane kalip hicbiri iyi olmadi kimi kulaktan tasiyo kimi ittire kaktira sokuyon ustelik pembe pembe cicisler:mad:
attim kutuya duruyor 7 yillik semranimin yaptigi kalibimi yikaya yikaya kullaniyorum:)

Kulak içi kalıplar ne kadar oluyor fiyat olarak birde kaç günde elimize geçiyor

facede iyi okudugum biri 10 lira diyo
biz isitme merkezlerinde odyoculara RUVET GALIBA 50 LIRAYA YAPIYOLAR

Ya benim cihaz çalışmıyor kanal içi olduğun mütevvelli temizleyemiyorumda kalıp değiştirip kullanmaya devam edeceğim malum yenisi çok para

kalıbını nereye yaptırdın bilmem ama ilk etapta hangi cihaz kulandığını söyle sonra sana ne yapacağını söylim. ayrıca forumda 50 tl gibi fiyatlar demişler tanesine. vay be 25-30 tl lik iş nerelere gelmiş

kulak içi cihazların hoparlör çıkışında filtresi vardır. onu mutlaka bi çıkar. eger feedback sesi alıyorsan tamamdır

60 - 100 tl arası oynuyor maksimum 3-7 gün sürer

Kulak içi kalıpları, cihazı aldığınız firmaya yaptırmaya çalışın. Çünkü cihazı (eski) kalıptan çıkarıp, yeni kalıba yerleştirirken bozabilirler.

Kalıp izini garanti olsun diye 2 tane alsınlar. Çünkü kalıp yapımı sırasında izler bozulabiliyor.

Kalıp izinin mümkün olduğu kadar derin (zara yakın) alınması gerekiyor. Çünkü kalıpçının zarın yönünü ve zara olan mesafeyi doğru anlaması gerekiyor.

Fiyatı Ankara'da 60 -100 TL arası

Yokmu bildiginiz dogru duzgun bı kalıpcı 4kalıp yaptırıyorum bı turlu tutmuyor cıhazı taktıgımda ses mukemmel yavas yavas ses dusuyo kalıba dokunuyorum ses yıne yukselıyo tikli olucam en sonunda

Şişli'de Mahmut Güldü vardır. İyi kalıp yapar. Firma ismi Odiotek.

sağ kulağıma aldığım ıkıncı cıhazımın kalıbından hıc memnun degılım.ilk yapılan küçük geldi.ikinci yapılan cok buyuktu.yıne yapıldı bu da kucuk fırmada takıyorum edıyorum.sorun yok eve gelıyorum yemek yerken konusurken kendı kendıne kayıyor.sol kulagımdakı ılk aldıgım sekılde sorun yok.sagda yıne sorun var.hafta sonu yıne gıdecegım.mehmet bey kalıbı aldırırken bır onerınız varmı?bu agzı acıp aldırma kısmına katılıyormusunuz?

Yemek yerken çıkan kalıplarda kullanılan bir yöntemdir. 1.5 - 2 cm'lik bir cismi ısırırken kalıp alınır. Isırma hareketi yaparken kulak kanalındaki kemiklerin pozisyonu değişir. Bu nedenle tercih edilir.
Canınızı sıkmayın. Sorunu çözerler.

Teşekkürler mehmet bey

Yarın tekrar kalıp vereceğim bakalım hatta iki tane alınmasını isteyeceğim.sormak istediğim bir şey var program artırmak istiyorum kaç tane atılır ne tavsiye edersiniz.

Program sayısı sizin ihtiyacınıza kalmış bir şey.
Kişisel olarak zorlandığınız ortamlara uygun program isteyebilirsiniz.
Bu konuyu cihazı ayarlayanla konuşmanız lazım. Zorlandığınız ortamın koşullarını çok iyi ifade etmeniz lazım. Örneğin, ne tür gürültülerin olduğu, mekanın fiziksel özelliklerinin nasıl olduğu gibi vb.

Yarı yumuşak olduğu sürece kalıp güzel olup fazla ötme yapmaz. her firma birbirine yaklaşık yapıyor.

Mehmet bey tekrar merhaba,
Sizi rahatsız ediyorum ama acıkcası muammada kaldım.phonak audeo b 30 b 50 kullanıcısıyım.sımdı program olarak en fazla kac program yuklenmektedır.Bır bılgınız varmı?Katalogta 5 program yazıyor.Ancak aldığım yer 2 diyor anlayamadım acıkcası.

Üst Alt