Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak Laser Tedavisi ile ilgili bilgileri paylaşalım?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
Merhabalar..

Son günlerde iç kulak laser tedavisi duyumları ,muhabbeti, çok çıkmaya başladı. bu başlık altında toplayalım bu bilgileri..

"Anti" ustad email bekliyor bilgilendirmek için.. bende amerikadan bir reşata hele birde ordan bak orda ne haltlar dönüyor dedim hala ses yok. sizde ne var ne yok bu tedavi konusunda ow?

Ben yaptırdım.Pek bir şeye fayda etmiyor.Önce işitme seviyesinde dalgalanmalar oluyor ondan sonra tekrar eskiye dönüyor.

peki belirli bir periyodu yokmuymuş yani.. haftanın belirli günlerinde belli bir zamnalama tedavisi ile mi oldunuz? yoksa bir keremi ve ne zaman nerede oldunuz?

muzo antioksidanin agabeyi doktormus isitme sorunu yasayip koklear implant taktirmis
eger lazerle is cozulseydi doktor olan biri ki koklearin nasil sorunlar cikaracagini,risklerini, kulagin bidaha baska bisiye yaramayacagini cok iyi bilen biri olmali ameliyat gibi bir riske girmeden ohhh ne ala basit bi lazerle isi cozuverirdi gibimme geliyor

lazerin tehlikelerini yan etkilerinide goze almak lazim bide bence.....

shukufe;

Anti ustad koklear için ameliyatmı olmuş?

2 günde bir toplam 1 saat lazer oluyorsun.Toplam 10 seans sürüyor.Yan etkisi yok.Pahalı bir yöntem tavsiye etmem bir faydası yok.Onun yerine tinnitool denilen lazer cihazdan alabilirsin görevi aynı.

muzo doktor agabey implantli yani anti kardesi
satlas aci filan ceriyomu bu lazer
o evde kullanmak icin lazer aletide cok pahali bisiymis birde lazer oyuncak degil benim bildigim ole herkesin elinden sifami oluurmus hepsi para tuzagi gibi gozukuyo
insanlar umut satiyo para ceplerine girsin bizzlerde enayiligimize dymayalim diye kizalim

satlas;

tinnitool denilen lazer denilen nasıl birşey.. biraz bilgi veririmisin.? fiyatı nedir acaba

shukufe; muzo;
bizde 5 kardeşten 3'ünde işitme sorunu var...
ben 5 kardeşin en küçüğüyüm..
en büyük abim 2000 yılında koklear implant ameliyatı oldu..
doktor abimde ise kanal içi (CIC) cihaz var, 3-4 yıldır takıyor...

hep söylerim yine söyleyeyim..
eğer doktora giderseniz günün teknolojisini size tedavi olarak uygun görecektir..
ama 1-2 yıl, belki de 3-5 yıl sonrası gelişmeleri tahmin edemiyoruz..
bundan 20 yıl önce koklear implantı tahmin edemediğimiz gibi..
laser ile tedavi henüz deneme aşamasında yeni bir teknoloji olabilir..

yaşantımda şunu öğrendim ki, her hasta doktor için bir nevi kobaydır..
çünkü doktorunuzda sizin dosyanız bulunur ve hastalığınızın seyri, size verilen ilaçlar, yapılan tedavi o dosyada en ince ayrıntısına kadar, kronolojik olarak bulunur.. doktorunuzda böyle yüzlerce dosya var belki de... mesleki yaşantısı boyunca hangi hastanın hangi tedaviye ve hangi ilaca ne yanıt verdiğini yazarak doktor kendisini geliştirir... tıp böyle bir bilim işte... her hastalık gripal enfeksiyon gibi değil... :)

Hayır acı çekmiyorsun bizim bildiğmiz ışıktan bir farkı yok dış kulaktan içeriye doğru ışık veriliyor.arkadaşlar fiyatları yazmış aynı zamanda o firmadan aylık olarak kiralayabiliyorsun.kirası 300 tl falan olması lazım faydasına gelince ben dr. kontrolunde oldum ama fayda görmedim ama fayda görenler oluyor ama çok değil 35 db falan işitme kazancı sağlayanlar var.ben 5 db kazandım sonra oda gitti

bu sırada soft lazer çalışma prensibini incelerseniz içinden çıkan yeşil ışık gücü 3mp dir.Bu çok az bir enerjidir.ama hücrelerde bir kıpırdama meydana getirebiliyor ama yetersiz kalıyor.Çıkış gücünü arttırdığın zaman bu sefer hücreleri yakıyor.yani yanında canlı hücrelerde gidiyor ben bu cihazı 6 senedir evimde inceliyorum.çalışma prensibini değiştirmeye çalışıyorum.enerjiyi güneş ışıklarından alırsa yeşil ışığın çıkış gücünü 3mp üstüne çıkardığın zaman hücreleri yakmaz diye düşünüyorum.tabi bu benim fikrimdir.Hiç bir bilimsel yanı yoktur. ama deneyeceğim bunu biraz daha zamana ihtiyacım var Kendi çapımda bir şeyler bulmaya çalışıyorum.Aslına bakarsınız şu işitme cihazı sektörüne ayrılan para büyük o yüzden kimse tedavi yolu aramıyor.Aynı parayı boyle şeylere ayırsalar çoktan tedavi yöntemleri bulunmuştu.

cok tesekkurler satlas bisi daha rica etsem
sizin kulak cinlamaniz varmiydi eger varsa ne derece fayda etti bu lazer
bide kulak deliginden mi yapiliyo bu isin verme isi oyleyse bana fayda yok kulagim tikali kokleardan oturu
35 ds ohhh bu cok iyi olurd
hele biraz daha gelissin belki birilerine faydali olur bana olmasada
genede umut fakirin ekmegi....

evet Umut fakirin ekmegi adamım :) ama ben bu işi biraz araştirdim bu işin işe yararlığı laserin verdigi ışık seansı yani deyim yerinde ise dozunu iyi ayarlama da bunun içinde avrupada çoklı egitimleir varmiş.. yanlayacagımız. bu iş erken.. 1/2 yıla kalmaz gelişir bu inşallah

Benim işitme kaybım ilk etap sol kulakta çınlama ve baş dönmesi ile başladı ama o sıralar duyuyordum.en sonunda kulak gitti 120 db işitme kaybı oluştu.ve çınlama şu an duymasamda halen rahatsız edici seviyede var.soft lazer olduğumda ilk hafta çınlama bazen artıyordu bazen düşüyordu.Yani dalgalanmalar yapıyordu.ama seanslar bitince her şey eskisi haline döndü.sonuç olarak çınlamadan fayda görmedim ben ama görenler varmış doktorum telefon numaralarını verebilirim demişti ama dediğim gibi ben fayda görmedim.uygulama tekniği ise kablolu pilot kalem büyüklüğünde bir cihaz kulak içine sokuluyor. ama çok içine değil yani dış kulaktan iler gitmiyor ve karanlık ortamda uygulanıyor.acı yok kolay bir yöntem her kulağa 30 dakika ugulanıyor.2 günde bir yapılıyor en fazla 15 seans uygulanıyor.Ben 5 yıl önce seansını 250 tl. den olmuştum.Bununla beraber isteğe bağlı olarak manyetik yatak tedavisi ve akupunkturda yaptırabiliyorsun.ben manyetik yatakla beraber lazer oldum.

ozaman sizin sinirleriniz tam ölmüş galiba 120 db dediginize göre çok ilerlemiş

evet sol kulak iyice gidik ama sağ kulak 40 db oda fayda görmedi ne yazıkki

sag 40 db ise işitme cihazı ile çok rahat duyarsın

satlas

manyetik yatak, şu ceragem tarzı bişey mı acaba

bı masaj yatagı var yanında plakalar da verıyolar. yesım tasından yapılmıs ve ısı yayan o plakaları duzenlı olarak 3-4 ay kulagına tutunca ısıtme kazancı saglandıgı, cınlamanın ıyılestıını ıddıa edıyolar da

acaba bu sızın bahsettıgız mı

YA BI DE BU ISI IZMIR'DE YAPAN KBB HEKIMI VAR MI ACABA BILDIGINIZ BEN BULAMADIM HEP ISTANBUL'DA

SATLAS SIZ HANGI SEHIRDE YAPTIRDININ ODIOMED MI BANA ORASI PEK GUVEN VERMEDI YA

muzo;

Bende tini-tool var.Almanyadan getirttim.Bana faydası olmadı ama odiologum çok fayda gören tanıdığım hastalar var dedi.İsteyen olursa 350 tl ye satabilirim.

ben ozamanlar dr.ali kolaylıoğluna yaptırmıştım ozamanlar uşaktaydı şimdi izmirde olması lazım googleye yazarsan çıkar manyetik yatak sizin bahsettiğiniz olabilir.o da dr. kolaylıoğlu tarafındanda uygulanıyor

tinitus;

resimi varmı ürünün tam olarak nasıl çalışıyor.

birde sizin sorununuz neydi. yüksek kulak çınlamasımı?

TinniTool, TinniTool, TinniTool

Bu siteden ürünü inceleyebilirsin.Bende de zaman zaman artan ve azalan çınlamalar var.Şifa bulanlar varmış,bana bunu öneren odiolog kullanan bir avukat çok dua etti demişti ama ne yazık ki bana etkilemedi.Kulağa takıyorsun walkman gibi günde 20 dk. 3 ay kullanıyorsun önce çınlama artıyor sonra yavaş yavaş azalıyor ve kayboluyor.

Peki işitmeyede faydası varmıymış ustad?

İşitmeye faydası olacağını sanmam,daha doğrusu hiç biryerde okumadım.Ama çınlama için internettede araştırırsan çok site ve satılan çok ürün var.Ben Almanyadan getirtmiştim.Şimdi Türkiyede satılıyor ama 800 TL.

Değerli dostlar bu konuda bende birşeyler söylemek istiyorum. Bu söyleyeceklerim tamamen kendi kişisel deneyimlerime dayanarak söylüyorum. İki kulağımdada 73 Db duyma kaybı mevcut kulak çınlamasını azaltmanın en iyi metodu sigara ve içkiden uzak kalmak ve düzenli spor yapmak. Özellikle boğazı etkileyecek besinleri tüketmekten kaçınmak benden söylemmesi. Kulak çınlaması tamamiyle yok olmasada kabul edilebilir düzeyde kaldığını söyleyebilirim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

odiomed in tinnitus pen kalemi

Arkadaslar Merhabalar.
Odiomed in tinnitus pen kalemi ni kullanıpta kulagındaki cinlamayı (sesi ) azaltan varmı.? Varsa
bu kalem 950 gibi bir fiyata satılıyor bence cok pahalı. Cozum sunuyorsada cok ucuz birsey. Bu kalemi kullanıpta fayda goren veya gormiyen arkaslara bir onerim var.''Herkesin derdi ayni ama vucudumuzun verdigi tepki farklı.Bu yuzden birinde basarılı olan uygulama digerinde olmıya biliyor...'' Onerim tinnitus peni kiraya vermek... en az 90 gun 10 ar dakka her kulaga kullanılmalı diyorlar.. buda 3 ay yapar. Uc aylıgına kiralamak.. Bilmem mantıklımı...Bendende sizlere ucretsiz bir tedavi sekli...İnsallah birilerine faydalı olur...Ben kısmende olsa faydasını gordum. goruyorum...Uygulama soyle...Hergun sabah oglen aksam duzenli sekilde boyun ve kafa cimnastıgiii ve o bolgelere masaj yaparak kan dolasımını arttırmak...1-Sert bir yere sirt ustu uzanın, ayaklar bitisik, eller yukara kalkmıs bitisik, bir sopa gıbi up uzun uzanmıs sekilde sallanın(balık salınması gibi) sırt yere yapısık vucut bir butun sallanıyor. 50 tekrar 2-..Vucudumuz dik (ayakta veya oturarak) basımızı zorlamadan saga sola cevirin. 24 tekrar 3-. sag,sol bitince basınızı one arkaya hareket ettirin zorlamadan. 24 tekrar 4-. basınızı sag ve sol omuza hareket ettirin 24 tekrar 5-.Sag ve sol elinizle boynu tutarak ufalayın sıcaklıgı hissedin 6-.Basınızı sagdan sola ve soldan saga bir sarkac gibi sallayım(ceneniz vucudunuza degecek sekilde bir supurge gibi saga sola calıssın)24 tekrar 7-. Basınızı deve kusunun ıleri uzatması gibi , vucudunuz sabit olacak sekilde hareket ettirin. 24 kez 8-.Derin nefes alın sag elinizin ayasını sag kulagınızın ustune (basınıza) dayayın ittirin,aynı anda basınızlada karsı tepki olarak ittirin bu sekilde 5, 10 sn kalın sonra derin nefes verin...9-.7 maddeyi sol eliniz icinde tekrar ediniz.10-.7 maddeyi alınınız icin uygulayın. 11-.İki elinizi kenetleyin(parmaklar birbirine gececek sekilde ) bas arkası icin 7 maddeyi uygulayın.
Arkadasla bu uygulamayı hayatınızın bir parcası halıne getirin..Kulak bolgesıne giden kanın artması, o bolgenin onarılmasını saglar diye dusunuyorum...Birilerine faydalı olursa ne mutlu....

Bende Cıhaz yok. Yazılanlardan Fayda sağlayan göremedim. Benim Önerim düzenli masaj yaparak bölgeye kan akışını arttırmak daha faydalı. Birde düzenli yaşam. Düzenli uyku sesi azaltıyor.

Üst Alt