Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulakta işitme kaybı ve çınlama için kullandığım ilaç duymamı azaltmış olabilir mi?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Selam arkadaşlar. Ben yüzde 52 işitme engelliyim. Ses konusunda bir sorun yok sadece anlama sorunu vardı. Yaklaşık altı ay önce çınlama başladı doktora gittim birşey yok dedi. Öyle böyle idare ettik.

Geçen haftalarda çınlama yükselince tekrar doktora gittim. Baktı birşey yok dedi. Betaserc 20 mg verdi. Daha önce 16 mg kullanmıştım. Neyse ilacı kullanmaya başladım bir hafta oldu galiba. Çınlama azalarak son iki gündür nerdeyse hiç yok. Ama sabah uyandığımda farkettim saf seslerde azalma olmuş gibi.

Yani müzik dinliyorsunuz sanki ses kısılmış gibi hissettim. Nedeni ilaç mıdır yoksa işitme kaybı mıdır?

Teşekkürler

Oluyo işitme kayıplarında bendede vardu çıt çıt ses geliyırdu kamerayla baktı bişi yok geçmiş olsun ilç verdi düzenli içmedim

İşitme kaybı ilerlemiş olabilir. Tekrar bir test yaptırmanızda fayda var. Eğer sorununuz anlamamak ise bende olduğu gibi sensörinal ve o rahatsızlıkta ilerleme durmuyor. Sürekli ilerliyor. Emrdyl

Sen işitme testi yaptır

Cihaz takmıyınuzmu

Love Master
evet seste sorun yok daha çok anlama sorunu var.
peki ilerlemeyi durdurmak yada engellemek için ne yapmak gerekir?
flora19
kullandım az bir süre ama bir faydasını göremedim. sadece ses için var işitme cihazları

Emrdyl Vallahi benim çok ileri derecede olduğu için implant yapıldı. Sizin kaybı bilmediğim için birşey diyemiyorum. Doktorunuzla görüşün en doğru şeyi o söyler.

Love Master

saat sesini bile duyuyordum eskiden. yani şu anda ses var ama tonu değişmiş gibi.
anlama ise çoğunlukla anlayabiliyorum. benim merak ettiğim ses tonunun değişimi
teşekkürler

Anlama düzelmiyo malesef

Evt cihazlar ses için

Anlama kaç sizin

Cihazla duyacan duymadığın sesleri ezanı duymam ben cihazsız anlama için pek yararı yok cihazların

Cihazını tak

flora19

anlama normal düzeyde ama bazen zorlanıyorum
anlamanın düzelmediğini biliyorum
benim merak ettiğim ses sesviyesinin değişmesi
buna bir çare var mı işitme cihazsız?

Oda bana yapılan İmplant ama işitme kaybını bilmiyoruz ki. Buna doktor karar verir. Cihazsız çare yok yani İmplantta ameliyatta takılan bir cihaz.

Benim cihazım wideks sesleri çok gzl ama benim anlamama yarar vermedi

Kulak arka öneriyolar şimdide

Love Master

bana implant önerildi ama yaşım 30 olabilir mi bilmiyorum?
sesleri duyabiliyorum anlama orta seviyede yani gayet iyiyim sadece ses tonlarının değişikliği sorun

Oda görünüyo diye almak istemedim pek artık takacam heralde ondan:)

Valla ben 23 yaşında oldum. Sizin yaşınızda da daha ileri yaşlarda da olanlar var.

flora19

ben kulak arkası istemiyorum dediğim gibi seste sıkıntım yok çok
ve bir hafta kullandım geri verdim
farkettim ki saf sesleri kaybediyormuşum işitme cihazına bağlı kalınınca

Orta kayba implant ypmıyolar nasıl önerdilerki

90kaybı geçmesi lazım çift kulağın

Yapsa bana yapılır

Kanaliçi zaten kç senedir

flora19
anlama sorunu ve ilerlememesi için galiba

Love Master
genelde küçükken olman gerekiyormuş. yaş ilerlediğinde pek bir faydası olmuyor maalesef.

Sen işitme testi yptır öncelik cihazda takmazsan duymazsın ses falan

@Emrdyl alakası yok ilerde yaşta olup da fayda görenler var. Sizin db 52 yse yapmazlar. 90 db ve üzeri olacak benim 120 ydi sol kulak 10 sene önce. Yani bu kayıp da implanta gerek yok. Uygun bir cihaz işini görür. Sizin rapor 52 yse 90 db üzeridir. Vakit kaybetmeden implantı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Üst Alt