Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kullandığım ilaçlara göre Şizofren miyimdir?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba 1 yıldır psikiyatriye gidiyorum.İlk anksiyete teşhisi kondu sonra okb.
Paxil daha sonra ciprlax kullandım.Sonra bir takım şeyler anlattım(takip edilidğini sanma,birşey olup öleceğini düşünme,hep bi tedirginlik hali,dinlere olan takıntılık,hayaller görme,arkadaşlık ilişkisi kurmaktan kaçınma,insanlardan uzak olma istegi ve insanlardan rahatsız olma).Bunları anlattıktan sonra tedavini değiştiriyorum dedi ve ignis ve prozac verdi.İgnis şizofren başlangıcında kullanılan bir ilaçmış.Sizce bende sizofren başlangıcı olabilir mi?

evet olabılır hayaller gorme arkadaslık kurmakdan uzak durma belırtılerı arasında baslangıcı olabılır erken teshısle yenersın inşallah. Paronoıd sızofrenıye dogru gıdıs goruyom ben, bence yol yakınken dusuncelerını duzelt, ilaclarla bunu daha kolay yapabılırsın doktor yardım eder ılaclar yardım eder ama hersey senın elınde kardesım

bu anlattıklarının hepsi bendede var.. hemde aşırı derecede.. bende mi şizofrenim ? :/

Sizosalgun

Teşşekür ederim.İnşallah tedavi ile atlatabilirim.Bi sorum daha var şuan tıp fakültesinde okuyorum hazırlık bitti bu sene okula başladım.Eğer şizofreni teşhisi konursa ilerde hekim olmama bir engelli olur mu?

arkadaşlar bende geçen ay gittim on yıldır çok kötü haldeyim biri sürekli bana görünüp benimle konuşuyor, gitmediğim hoca kalmadı nuska yazdılar bir şeyler yaptılar geçmedi
en son komşumuz geldi biliyor durumumu psikiyatriye git dedi, bende gittim geçen ay anksiyete bozukluğu dedi ilaç verdi bir ay sonra kontrole gittim, bu sefer üniversite de dekan olan uzman hoca seni kontrol edecek not aldım dedi

uzman hoca geldi anlattım yaşadıklarımı on dakika organik olmayan adı konulmamış psikoz dedi ve anksiyete değilsin dedi
yeni ilaçlar yazdı paxil vs

araştırıyorum da psikoz genelde şizofreni hastalığına yatkın gibi ama adı konulmamış demesi beni şaşırttı
yani adı konulmamış ne demek arkadaş
seni takip edeceğiz dedi, tamam dedim
bir fikri olan varmı adı konulmamış organik psikoz bir tür şizofreni başlangıcı felan mı ??

Skolyoz23

Kardesim sen sizofrensin.Hangi kategoriden oldugunu anlamak icin seni takip ediyolar.Sizofreni psikozdur. Halusinasyon goruyon yani sizofreni.

doctor_student

selam bende paranoid şizofrenim( yani teşhis ve rapor öyle-ama ben inanmıyorum )
paranoid şizofreni hastası olan psikiyatri doktoru var.Hemde adli tıpta görev yapıyor,psikiyatri uzman doktoru olarak.İnternetten araştırabilirsin.Ayrıca farklı branşlarda da şizofreni hastası olan doktorlar var.

şizofreni olman v.s doktor olmana veya görevini yapabilmene engel değil.

şizofreni hastası olup devlette ve özelde çalışma hayatına devam eden çok insan var.

Evet düzenli ilacınıźı kullanıp ve konttollere de gittiğiniz sürece çalışmanıza engel olmaz

Sizosalgun

Allah senden razı olsun cevap verdiğin için teşekkürler
son 3 yıldır evden çıkmıyorum evliyim çocuğum var ama kimseyi yanımda görmek istemiyorum
çünkü yanımdaki o kişi yalnız kalmamızı söylüyor ve özellikle akşamları görüyorum
günlük ihtiyaçlarımı karşılıyorum iyiyim ama benim gördüklerimi kimse görmediğini söylüyor ve bana deli gibi bakıyorlar
halbuki gerçek
bazen bende inanmıyorum diyorum gerçek değil bu gördüklerim ama bilmiyorum çok gerçek konuşuyor kızıyor gülüyor sohbet ediyor
yaw bilmiyorum rabbim herkesin yardımcısı olsun ne diyeyim

hocalara gittim yıllardır cin musallat olmuş dedi ama kimse çözemedi
eşimi istemiyor öldürmemi söylüyor, ama ben onun yanlış olduğunu bildiğim için yapmıyorum
eşim çok yardımcı oluyor ve gelme yanıma dediğim zaman hemen gidiyor çünkü biliyor yoksa yanımda ki o cin yada adı her neyse onu istemiyor
gördügüm kişi dişi mi erkek mi belli değil
bazen çok güzel bir yüzü var ama sinirlenince çok çirkin korkuyorum
kız mı erkek mi bilmiyorum
bana bir gün uyu seni köyümüze götürecem ailemle tanıştıracam dedi
uyudum ve betr kabilesinden bir ailenin evine gideceğimizi söyledi ve gittik ama ben çok korktuğum için hemen çığlıklar eşliğinde uyandım
bana çok kızdı

internete bakıyorum betr kabilesi cin kabilesi
şimdi ben hacı hocalara mı gideyim yoksa pskiloga mı gideyim
benim gördüğüm şeyi nasıl kimse görmüyor yaw Allahım üniversite mezunuyum aklım yerimde benim
deli değilim ki ben
arkadaşlar var mı benim gibi birileri konuşalım

Öncelikle geçmiş olsun. Büyü olabilir, cin de musallat olmuş olabilir. Büyük ihtimalle şizofrensin. Hemen doktora git ya da hastaneye yat
ilaç tedavisi iğne olanzapin falan kullan. Skolyoz23 Kullandığın ilaçlar beynine etki edecek ve o gördüğün gerçek dışı varlığı görmeyeceksin. Yarın sabah ya da şimdi acil servise gitmende fayda var

Skolyoz kardesim gercek degil sana oyle geliyo beyninin urettigi bisey gercek bi kisi olsa herkes gorur

Müzik_Adam doktora gittim hem de Türkiyenin en iyi psikologlarından biri olduğuna dair ödül de almış bana psikoz teşhisi koydu güzel güzel konuştu anlattım ona aynısını,
gördüklerine inanıyormusun dedi; bazen inanmıyorum bana da saçma geliyor dedim ama genel olarak inanıyorum çünkü görüyorum konuşuyorum dedim
ilk 3 ay takip sonra tekrar bakacağız dedi
Psikozun da şizofren olduğunu daha yeni buradan öğrendim
ama on yıldır böyleyim son 3 yıldır çevremden eskisinden daha çok tepki almaya başlayınca
bende anormal bir şey olduğunu düşünüyorum
ama gözlerimin gördüğünü nasıl inkar edebilirim ki, dokunabiliyorum hissediyorum
geçen bana bozuk para ver yazı tura oyunu oynayalım canım sıkılıyor dedi; bende param yok deyince sinirlendi demir bir lira fırlattı
kafama denk geldi canım çok yandı bağırdım
ailem geldi ne oldu felan dedi parayı gösterdim
doktora da söyledim ama bir şey demedi
Sizosalgun kafam o kadar karışık ki hastamıyım değilmiyim bilmiyorum
ben iyiyim aslında çevremdekiler deli gibi davranıyor bana

arkadasim banada paranoid sizofren teshis kondu ama bu hayali arkadaşlar hic olmadı ama bazen ilk uyandıgımda başımda gezen siyah giyimli insanlar görüyorum ama hep sirtları dönük oluyo yüzlerini göremiyorum bide 3 saniye gibi kısa süreli görüyorum şizofren arkadaşlara soruyorum sizce ilk baslangıc böylemi oluyor benimkine benzer sonra o hayali arkadaşlar sürekli görürmüyüm cok merak ediyor ve korkuyorum cevaplarsaniz sevinirim şizofren arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

PSİKOZ teshisi önce koyulur eger 6 ay belirtileriniz devam ederse şizofrenisiniz diyecektir

gercekten cok bilgilisiniz dediginiz gibi psikoz teşhisim ve sürekli engelli raporum var sizofren teşhisini ne zaman koyacaklar bilmiyorum dr lar aile görüşmesi istiyorlar korkuyorum amacım rapor almak degil cünkü raporum mevcut ankaradayım ankara hastanesi sözlü olrak paranoidsin dedi fakat işlem yapmadı teşhisi kesin koyarlarmı endişeliyim

benim de ortapedi ve göz toplam yüzde 47 verdi ben psikiyatrideki hocalara iyiyim dedim bırakın heyete gireyim dedim kabul etmediler.
ikinci ay ailemi istediler ailem geldi ama ben iyiyim diyorum da bırakmıyorlar boşbeleşler
beni yatıracak bu gidişle

Dikkatlice okudum bilgim yok ama yazmak istedim. Rabbim yardimciniz olsun.. Denedinizmi bilmiyorum ama abdestsiz dolasmayin abdest alin bol bol rabbimize yonelin dua okuyun bence.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bazen insanlara bu tür ilaçlar yazıyorlar ve ruhsal çöküntüye gitmesin kişi diye veya inkar etmesin şizofren olduğunu ilaçlara devam etsin diye.
teşhisi söylemiyorlar.

yarın heyet günüm var arkadaşlar bakalım ne olacak
bu süreç içinde hastane de yattım tedavi bile gördüm eskisine göre biraz iyiyim
bakalım doktorlar bana ne verecekler yarın öğle arasında heyet var inşallah bir şeyler olurda topluma karışıp çalışabilirim

son zamanlarda bir bayan geliyor sürekli ve bana orta doğu da yaşanan katliamlara sessiz kalamayız. ölen binlerce masum çocuklar için, zalimlerin sefa sürmemesi için sana ihtiyacımız var diyor
matematik kodları veriyor bana bunu çözmelisin diyor

ya benim sözelim çok iyidir ama ezelden beri matematiğim berbattır ben nasıl yapayım diyorum, anlamıyor
doktoruma da anlattım onu dinleme diyor
akşamları matematik çalışmaya başladım, bana kodları veriyor eğer bunları çözersen rusya ve esed rejiminin nükleer silahlarına ulaşıp kendi silahlarını aktif hale getirip onları imha ederek, adını ( yani beni kast ediyor) dünyaya duyurarak mazlum binlerce sivilin kurtarıcısı olabilirsin diyor

uzun zaman gizli gizli konuşuyorduk ama şimdi çoğu insanın yanına bile gelip anlatmaya başlıyor

arkadaşlar ilaçlarımı da kullanıyorum şimdi aklım almıyor ben nasıl kurtarayım Allah aşkına bana mantıklı gelmiyor
ne yapmam lazım ilaçları kullan geçer dedi doktor hani hasta isem neden hala benimle iletişime geçiyorlar demek ki ben hasta değilim

rexapin olanzapin 20 mg ve nervium veriyorlar yeşil reçete ile birlikte hiç bir şeye yaramıyor
aileme söz verdim ilaçlarımı düzgün kullanıyorum zorluk çıkarmıyorum kabul ediyorum hasta isem hastayım diyeceğim ama olmuyor

Skolyoz23

Kafanda bu tür kurgular oluyorsa, ya ilaçlara yeni başladın ve etki etmesini beklemelisin ya da ilaçların değiştirilmesi/düzenlenmesi gerekebilir. Bu konuda güveneceğin tek kişi doktorundur. Sen hissettiklerini tüm detaylarıyla ona anlat, o gerekli müdahaleyi yapacaktır.

Yapabilirsen, en yakınındaki birisine çok çok güvenmeni öneririm. Ne bileyim, abin, annen, baban, yakın bir arkadaşın olabilir. O kadını gördüğünü düşündüğünde o güvendiğin kişiye sorabilirsin ki o da görebiliyor mu diye. Göremediğini söylediğinde de ona inanmalısın... Sonuçta olmayan şeyleri varmış gibi gösteren bir hastalığın mevcut. Bununla tek başına mücadele etmek zordur. Doktoruna ve yakınındakilere güvenip onlarla birlikte bu sıkıntıları aşabilirsin. Sabret. Sakin ol. Ailen, arkadaşların, doktorun vs. sana "güvendesin" dediklerinde güvende olduğunu bil. Sana bir şeyler söyleyen kadını da umursama. Yok öyle biri...

Skolyoz23@ ciddimisiniz bi şizofren olrak cok ceşitli hasta gördüm kendisini cumhurbaskanı sanan hayatı film seneryosunda oynuyo sanan sizinki ilginc geldi ama şunu tespit ettim neye beyniniz yogunlaşırsa yslnız onla ilgili halüsünasyonlar görülüyor

mesela ben de mustafa kemal ve kurtuluş savaşında şehit olan askerleri görüp konuşuyordum. ilaç kullanmaya başladıktan 1,5 2 ay sonra böyle şeyler görmemeye başladım. mesela kedilerin içine dinleyici koyduklarını ve beni takip ettiklerini sanıyordum. halbuki kuruntu vesveseymiş. hocalara da gittim. bi bok olmadı ama doktorlar çözdü sorunu.

Sayın süper şizo ve diger arkadaşlar acık yürekle hissettiklerinizi yazdıgınız icin sizi kutluyorum bende 4 ay boyunca beynimin bittigini yerinde olmadıgını beyinsiz yaşadıgıma inandım şöyle bakınca insana komik geliyor 😊vallahi billahi dogru

Son düzenleme:
on yıldır böyleyim ama son 6 aydır tedavi görmeye başladım çünkü yıllarca hasta olduğumu kabul etmedim
ama on yıldır bana görünen iki kişi var biri çocuk yaşta, on yıl geçmesine rağmen hala çocuk yaşta kaldığını doktorum sayesinde fark ettim
meğer hiç büyümemiş bunda bir anormallik yok mu dedi; var dedim. on beş günde bir beni çağırıyor saolsun konuşuyoruz iyi hissediyorum kendimi

bu arada heyete girdim yüzde 71 rapor verdiler sürekli yazmışlar
ama psikiyatri hocası önceden bana şey demişti iki yıl sonra kontrol süreli demişti
rapor da öyle bir şey yazmıyor

dezorganize konuşma ve davranış insominia bir şeyler daha yazmış en sonunda ise adı konulmamış psikoz demiş
süreli felan yazmıyor bir şey
raporun en altında sürekli Evet yazmışlar sanırım süreli değil

bakalım iş kura gittim adam dedi kimse seni çalıştırmaz ruhsal problemin var diye, yani şimdi önceden kimse bilmiyordu şimdi daha da kötü oldu kimse çalıştırmazmı beni :(

Skolyoz23

3-Dezorganize konuşma: Söze başladığınızda konuşmanızın bir konu başlığı ve çerçevesi vardır. Şizofrenide de bu çerçeveyi hissedersiniz. Ama içerikte size ne düşündüğünü düzgün cümleler ve açık içeriklerle net bir şekilde ifade edemez.

İnsominia da uyku hastalığı

çalıştırmaları lazım ama kaçarlar
büyük firmaların engelli kadrolarından faydalanabilirsin
onlar engelli çalıştırmak zorunda
birde ekpss yi deneyebilirsin

Üst Alt