Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kullandığım ilaçlara göre Şizofren miyimdir?

tşk ederim inşallah dediğin gibi olur da iş bulabiliriz hayırlısı olur umarım çok saol

tıp okuyan arkadas ve otekı arkadas bu hasralıklarla askerlıkden muaf olaılırsınız.ve kesınlıkle olun sakın bu kutsal bı gorev dıyıp hastalıgınızı soylememzlık etmöeyın ıntıhara kadar gıdebılır durum.ben psıkoz bıpolar hastasıymısım gecen yıla kadar sızo afektıf bozukluk sanıyodu doktor. 2011 senesınde muaf oldum askerden 5 ay sonra ogretmenlıge atandım doguda 3 yıl calıstım ama ıskence cektım psıkozla sakın askerlık yapamaya kalkmayın ve serbesttım ogretmendım ama doguda psıkozlu olarak cok zorlandım.askerde bınbır cesıt ınsan var kımı senle dalga gecıcek kımı hastalıgını komık bulucak kmı de arkandan allah yardımcısı olsun dıycek ama psıkoz bu sen allah belamı versın dedı zannedıcen ıyıce ıskence cekrsınız.goruntuler goren arkadas da ekpss ye gırmenı onerırım.gecmıs olsun bız hastayız once bunu kabule etmemız lazım ben de yıllarca evlıya olucam falan zannettım ama sımdı arada ıddıa oynuyom mesela hıc ıddıa oynayan evlıya olur mu . :)

ya şizofreni yada psikoz hastası isek belli olmazmı
ben normal sağlıklı bir insan nasılsa öyleyim, yani dışarda ayırt edemezsin hasta olduğumu
bu işte bir yanlışlık olmalı

kafam da deli sorular var :))

Skolyoz23

bende sen gibiyim bilmesen hasta olduğumu hasta diyemezsin bana.
aktifim çalışıyorum zor da bir mesleğim var
makine mühendisiyim
hayata tutunmuş durumdayım
inş sende bir yerden yakalarsın :)
eminim hasta gibi bir durumda değilsindir
herkes gibisin sende

aynen öyle bazen farklı olduğumu düşünüyorum aslında ama hasta olarak değil diğer insanlardan daha üstün olduğumu düşünüyorum :))

doctor_student

merhaba ben pratisyen hekimlikten malulen emekli oldum. Seni az çok anlayabiliyorum.
Benim ilk şikayetim öğrencilik hayatımda başladı insanlardan uzaklaşma ve şiddetli depresyon. Öğrencilik hayatım bir yandan şiddetli maddi sıkıntılar ve hastalıkla geçti. Tıp çok zor bir meslek insan zamanla daha da kafayı sıyırıyor. Nitekim intern iken klinikte bipolar bozukluk tehşisi ile 1 ay yattım. Sonrasında güç bela üniversiteyi bitirdim.
Sonrasında mecburi hizmet kurasına katıldım ve atamam yapıldı. Ama sana pembe bir tablo çizmeyeceğim. Öğrencilik bittikten sonra tıp daha da acımasız hale geliyor. Sorumlulukların artıyor öğrenci iken kimse senden fazla bir şey beklemiyor ama işe girdikten sonra her şey daha da karmaşıklaşıyor. Sonra birde askerlik belası çıktı karşıma onu da yaptım. Askerlik dönüşü bir miktar daha kaldım eski yerimde. Hastalık nedenlerinden dolayı tayinimi memleketime yaptırdım. Sonrası hep karanlık zorlana zorlana 12 sene zor dayandım tıp denen illete o kadar travmatik bir yaşantım oldu ki inan 12 sene neler yaptım bende hatırlamıyorum. Defalarca hastanede yattım rapor izin 12 sene zor dayandım.
Şimdi resen emekli ettiler bipolar hastalıktan. Hastalık ile Tıp okumak ayrı bir dert sonrasında tıbbı sürdürmek ayrı bir dert. Tıp pişmanlıktır sevgili kardeşim ileride ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Ben tıbba bir girdim hayatım kaydı eğer başka alternatifim seçeneklerim olsaydı bu işkenceye devam etmezdim.
Aile gariban olunca mecburen bu kabusunun içine itiliyorsun. Ben tıp okurken bu işi götüremeyeceğimi anlamıştım defalarca bırakmak istedim ama alternatiflerim yoktu mecburen okuduk ve mecburen 12 sene işkence gibi çalıştık.

Daha işin içine yeni girmişsin kardeşim eğer fırsatın varsa başka bir bölümü seç derim. Ben mecburiyetten bu kadar katlandım. Sonrasında son pişmanlık fayda etmez. Biraz moralini bozmuş olabilirim ama hayat bu çok acımasız ileride ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Gerçi senin ne durumda olduğunu tam analiz etmeden bu şekilde konuşmam biraz yıkıcı olduğunu fark ettim. Ama benim çok canım yandı başkalarının canı yanmasın diye düşünüyorum.

Üst Alt