Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kumar oynama alışkanlığımdan nasıl vazgeçerim?

Mustafa788

Üye
Konular
144
Reaksiyonlar
250
Bazı psikiyatrik hastalıklar ile mucadele ediyorum bipolar hastasıyım 2021 yılında çalıştığım bir şirkette arkadaşımın kurbanı oldum diyebilirim kumarla tanışmam burada başladı Sancaktepe badem tedavi olmak için başvurdum tedavimi yarıda bıraktım bir çok kez bırakma çabam olumsuzlukla sonuçlandı sürekli borçlanıyorum bana patolojik kumar oynama tanısı kondu.sizce bu durumdan kurtulmak için neler yapmalıyım iş gerçekten bağımlık boyutuna ulaştı.gündelim yaşamımda sürekli kumar oynama isteği oluyor aynı eroyin gibi vücut oynamak için direnç gösteriyor yorumlarınızı bekliyorum

bende bi ara milli piyango bileti çok alıyordum haram olduğunu anlayınca almadım bir daha

eğer evli isen çoluk çocuğunun rızkını oralarda harcama

Yeşilay danışmanlık merkezi kumar bağımlılığına tüm bagimliliklara ücretsiz profesyonel destek sunuyor.

115 i ucretsiz ara tek başına kurtulamazsın kumardan.

Arkadaşlar bipolar hastasıyım ve kumar problemi var depresif dönemde riskli kumar oynama davranışların var ne önerirsiniz

Psikoterapi.
Bu davranışın altında yatan sebepleri bulup ortadan kaldırmaya ya da olumlu şekilde yönetmeye başlamak gerek.

Anladığım kadarıyla beynin ödül mekanizması devreye girdiği için bağımlılık geliştirmişsin. Alışveriş bağımlılığı, cinsel bağımlılıklar vs. aynı mantıkla oluşuyor. Süreci ve ödül mekanizmasını yönetmeyi bileceksin.

@[NirvaNa],
İnternetten oynuyorsanız dolandırıcı olduğunu sizde az çok biliyorsunuz sistemde masa hep kazanıyor bunu iyice düşünmeni öneririm. Hele ki slot ise hiç düşünme kaç ordan.

Ben de bipolarım ve kumar problemim var. Son 3 aydır bitirdim gibi. Aklıma getirmemeye çalışıyorum. Oyalanacak başka bir şey bulmalısın. Ben kitap okumaya başladım, dizi film veya başka bir hobi. İlaçlarından fayda görmüyor olabilirsin.

Tamamen kafada bitirdim ama semtomları malesef ara ara oluyor 1sene sonra temizleneceğimi söylüyorlar 5 ay kadar kaldı maneviyat olmasa başaramazdım çok şükür başaracağımı düşünüyorum böyle arkadaşlar varsa kesinlikle tedavi alsın işe yarıyor

Bende de telefon bağımlılığı var bence, sürekli bu meretle uğraşıyorum, tavsiyeniz var mı bırakmak için...

Ben de kafada bitirmek istiyorum

Mustafa Bey kumar tehlikeli batirir çünkü
Bitcoin mesela para uçar birden büyük azalır sonra çakılır
Bu yüzden kendini öldürenler var çünkü büyük para kaybedip
Beniim arkadaşım çok büyük para kaybetti bitcoinde gerçi o takmadı da bidaha bitcoine para yatırma dedim , gitmiş gene yatırmış mesela benim zevkim diyo kumar
Dedim sonun ölüm olacak dinlemiyor beni

Tedaviye gitmen lazım dedim

@Hüseyin404, o herkeste var bu çağda. Fiziksel aktivite, arkadaşlarla takılmak. Yada faydalı bir şeylerle uğraşmak lazım. Araştır ilgini çeken bir şey bulursun illa ki.

"Haram para şerre götürür" diye bir söz vardır. 1999'da aynı liseden mezun olduğum yakın bir arkadaşımda da kumar oynama bağımlılığı vardı. 3-4 sene içinde 450 bine yakın borca girdi. Kendi anlatımı böyle. Kredi çekip borçları kapat / sonra tekrar kumara bulaş şeklinde kısır döngüye girdi. İcralık hale gelince babası vasi tayini oldu. Kumarı bu şekilde bıraktı.

Sen de küçük kumarlar oyna İddaa kuponu doldur sayısal loto doldur en azından günde 150-200 lira borçlanmak var maksimum 150 lira borçlanırsın

@Mustafa788, Kardeşim kumarın veya buna benzer kısa yoldan kolay para kazanma isteği maalesef günümüzde çok yaygınlaştı. İnsanlar para kazanayım derken elindeki avucundakinden olup hatta tüm mal varlığını kaybedebiliyor. En sonunda bu çıkmaz insanı Allah göstermesin intihara sürükler. Oynamamak kazanmak demektir aslında oynayanlar için. Çok uzun yıllar kripto para ile ilgilenmeye başladım ve çok güzel paralar kazandım ancak 2024 aralık ayında öyle bir patladım kaybettim ki o zamanlar sevgiliydik eşimle birikim yapıyorduk eşimin altınları kendi birikimim hepsini bir saat içinde 23 bin dolar para kaybettim. O gün eşime söz verdim bir daha elimi sürmeyeceğim dedim o gün bugündür asla elimi sürmem bakmam ve işin garibi bütün bu olanlardan sonra cebim para görmeye başladı çok şükür şimdi evliyim bir kızımız var arabamı aldım mutlu ve huzurluyum. Oynamamak kazanmaktır işin özü bu aslında.

@Hüseyin404, Kardeşim bende eşimde çalışıyoruz. O zamanlar sevgiliyken bile ortak birikim yapıyorduk ben bu kripto sevdasına paramızı kaybedince birikim hesabı eşime geçti :) Her ay düzenli şekilde altın alımı yapıyorduk çok şükür evlenirken kimseden 1 lira almadan evlendik 1 lira borcumuz dahi yoktu. Kızım doğduktan sonra da Allah devlette iş nasip etti şuan ikimizde devlette çalışıyoruz. Sigara masrafım dışında kişisel masraf yapmıyorum çok şükür hiç bir kişiye borcum yok dilediğimizi alıp yiyebiliyoruz evim haricinde gereksiz harcama yapmıyorum keyfimden de geri kalmıyorum. Bolu'da yaşıyorum hafta sonu Sakarya'ya kahvaltıya giderim veya yemeğe Ankara'ya gider gelirim. Allah bereketini veriyor çok şükür. En önemli şey kalbini temiz tutmak

@cmlslmn, Adamsın valla bak, bunu bütün kalbimle söylüyorum. Ben de borçluyum şu an ama kumardan değil. Teferruatı başka. İş falan batırdım, bir de kız arkadaş mevzusu falan.. Allah iyilerle karşılaştırsın.. Ben de şimdi devlette memur olmaya çalışıyorum, atanabiliyorum bu sene inşallah. Borcum olduğu için benim de sormak istedim ve hatta benim batış seninkinden biraz daha fazla miktar olarak ama toparlayacağım.. Çalışmak ve masraflara dikkat etmek en önemli olay sanıyorum, zora dağ dayanmazmış..

@Mustafa788, Bende çok bağımlısı oldum çalıştığım her parayı kumara yatirirdim baktım sürekli kaybediyorum veya kazandigimida kumara yatırıyorum bu iş mantıklı değil diye bıraktım kaybedince insan bırakmalı sende öyle yap bu işte zengin olan kumar sitesi sahibi halen aklıma gelmiyor değil yine oynama isteği oluyor ama kaybedicem yine diyerek vazgeciyorum sende öyle yap. Bence bunun sorunu artık kumar sitelerinin çoğalması ve ekonomi yüzünden çok para kazanma derdinden kaynaklı.

Son düzenleme:
@Hüseyin404, Kardeşim kalbini ferah tut. Yapacağım başaracağım diyeceksin. Geçen sene mart ayında eşimin bacağına pıhtı attı İstanbul'da Liv Hospitalde ameliyat olmak zorunda kaldı 500 bin gitti, şirket aracıyla kaza yaptım 140 bin ona gitti arkasından çocuktu felan derken kamuda işe başlayacağım netleşince ertesi gün gidip arabamı aldım 700 bine de bir bakmısım ki 1.5 sene içinde ev giderleri hariç 1.5 milyon tl harcamışım. Hepsi bir şekilde yerine geldi maddiyat düzeliyor önemli olan can sağlığı. Tabi bu maddiyat durduk yere düzelmedi özel sektördeyken bir ay boyunca sabah 7de yattım 8de kalktım işe gittim ekstra iş yaptım bunu da ayrıca belirtmek gerekiyor :) Allah herkesin kalbine göre versin eğer dilediği şey hayırlıysa Allah nasip etsin değilse etmesin.

@Hayataisyan, Kumar oynayıp orada ki oyun süresi boyunca stres yaşayacağına altın, gümüş veya hisse senedi alırsın en azından belirli bir süre sonra zarar etmiş olsan bile kara geçme ihtimalin var ama kumar öyle değil oyun bitiminde ya kaybedeceksin ya kazanacaksın bekleme gibi şansın yok. Ben özellikle evli ve çocuklu insanların uzak durmasını çoluk çocuğunun rızkını kumar masasında kaybetmemesi gerektiğini savunuyorum.

Son düzenleme:
@emre3, valla seve seve bıraktıyorlar güvendiğin birine vasi veriyorsun banka vs tüm para ilişkilerin kesiliyor parayı sadece nakit kullanabiliyorsun engelin olunca oynmasıda olmuyor üstelik şuan göz açtırmıyorlar ben daha çok oynamak yerine eskilere ceza gelirmi kafasındayım çok şükür bitti mecburen sms ler geliyor onlarıda siliyorum ama hattımı değiştireceğim ama malesef özel sebebten ötürü bu şu anda mümkün değil bazen rüya görüyorum okadar gerçekki sanki gerçek hayatta oynıyormuş gibi hatta rüyamda gene eskiye dödndüm diyorum uyandığımda ise bunun rüya olduğunu anlıyorum allah düşmanımın başına vermesin

Merhabalar.Kripto borsa derken son yıllarda insanlar çok para kaybetti.Bunlardan kaybedenlerde sanal kumara yönelip kurtarmaya çalışırken bağımlı olup sadece paralarını değil herşeylerini kaybettiler.Bu günlerde tam üç yıl oldu şu an fiyatı 3 milyon olan bir ev ve 5 yüzbin civarında para kumara gitti.Adamın 500 bin borcu varmış krediler maaşı kadar olunca evi satıp ödeyip kalan parayla da faiz alırım toparlarım demiş kendi kendine.Ev parasını 2 günde yemiş yine kumarda .borçları da hiç ödememiş.Tapuya gitmiş iki defa evim ne oldu diye.Kafa gitmiş yani iyice zaten panik atağı vardı ilaç da kullanmıyordu.Altlı üstlü oturuyoruz eşi bir akşam ağlayarak geldi evi satmış kumarda yemiş kardeşim telefonda kafa güzel ben yaşayamam .Neyse gittim buldum getirdim.Sabah oldu konuşuyoruz borcumu ödeyin daha oynamam falan.Dedim oynarsın önlemler alacağız yok dinlemiyor.Arabada oturuyorduk arabanın torpidoya vurup artislik yapmaya başladı siz ödemezseniz karı tarafı öderiz demiş ben de sinirlendim kovdum 1 hafta ses çıkmadı cuma günüydü işteyim bu aradı ama ses yine panik abi beni kurtar diyo başka birşey demiyor dur anlat dedim acil 50 bin ödemem lazım -hayırdır neden acil tefeci falan aklıma geliyor.Yok sorma öde diyor.Neyse anlattı karttan nakit avans çekmiş yine oynamış.Sen gel dedim akşama psikiyatr doktoruna gittik uyuyamıyormuş uyku ilacı ve antidepresan verdi.Aldığımız önlemer:
cep telefonuna sim karta kadar her programa şifre koydum.sadece whatsap ve görüşme açık banka işlemlerini ben yapıyorum
maaşı yatar yatmaz karısına atıyorum.
ailecek psikolojik destek veriyoruz.3 senedir sıkıntı yok çok şükür.Oynayan arkadaşlara tavsiyem o telefondan kurtulun kendiniz işlem yapmayın aileden biri yapsın.Anlatmak istedim teşekkürler.

Toplum Sağlığı Merkezi'ne bir arkadaşın amcası gidiyor. Bipolar. Memnunmuş. Sosyalleşmek bağımlılıkta önemli diyorlar.

Üst Alt