benimde durumum seninki gibi idi diye başlayan cümleyi hiç sevmem ama benimde kırık L1 de idi
milyon tane L1 kırığı olanı yan yana koy hiçbirisi diğerinin aynısı olmaz hiçbirisinde ki gelişme diğeri gibi olmaz ama genel tahammülere göre ilk 1 yıl çok hızlı gelişmeler olurken 2 yılda gelişmeler azda olsa devam eder sonra durur bu genel olarak böyledir ama duyuyoruz 10 yıl sonra gelişmeler olanlar olduğunu vs. ama birde kırıldığı zaman neyse öyle kalanlarda var burada asıl mesele sinirlerdeki tahribat , önemli olan o bence.
Bende de L1 kırığı vardı 6 ay hastanede kaldım ve bu süre içerisinde uğraştığım şeyler idrar yolları enfeksiyonu mide sorunları reflü vs. yani fizik tedaviye tam olarak odaklanamadan antibiyotiklerle geçen bir 6 ay nezaman kendi evime geçtim hem mutlu oldum hem gelişmeler dahada hızlandı. Hastandeyken şefaf afo lardan almıştık iki kanedyenle hastanden çıktım evden fizik ted. gidip geldim 3,4 ay sonra Beşiktaş ın masörüne 4 ay gittim , kazadan tam 18 ay sonra işe döndüm ve 2 kanedyenle dana önce kaza geçiren bir abi önce kanedyenimin birini kaybetti arkadaşlarım bulamadı güye
evede beni tek kanadyenle yolladılar 1.5 km
eve kan ter içinde gittim 1, 2 ay sonra kanedyenin kola gelen yerini kesti o abi
yani baston oldu ondan 1 ay sonrada ince bir baston getirdi ben hala o bastonla 5,6 yıldır yürümekteyim , o bastonuda defalarca kaybettide ben eve gitmedim gitti sakladığı yerden getirmek zorunda kaldı.
bunları niye anlattım sosyal hayata nekadar erken dönersen o kadar çabuk iyileşirsin hep demişimdir 18 raporlu değilde 5 ay raporlu kalsaydım, çünkü hem kendini dinlemiyorsun hem pskolojin daha iyi oluyor hemde aktif oluyorsun.
senin şuanda acilen tak denilen olaya geçmen lazım yani her idrarın geldiğinde hissetmiyorsan 4 satte bir ince 12 mm 14 mm lik kamış gibi ince plastik pipet tarzı çubuklara geçmen lazım hem enfeksiyondan kurtulursun vücut direncin artar hemde mesanen genişler , sonrasında afo olayı , ben 2,3 yıl şefaf afoları kullandım sonra kendi araştırmalarımda Otto Back'ın Walk On afosunu aldım yaklaşık 3 yıldır onu kullanıyorum çok memnunum ancak yine araştırmalarımda ABD de üretilen Össur firmasının Dynamic Afosunu gördüm onun beni daha rahat ayakta tutacağına inanıyorum çünkü destek yeri arkada değil önde onun siparişini verdim 1 haftaya kadar gelir onu deneyeceğim medikalci arkadaşım var içine içlik vs. yapıyor ona göre sana yazırım tel. özelden yolladım başka konularda da yardımcı olmak isterim kafanı şişirdim
çok geçmiş olsun son bir söz bu çok önemli kendine şunu demelisin " neden ben değil neden ben olmamayım ki" hiç kimsenin bir diğerinden üstünlüğü yoktur onun bunun başına gelebiliyorsa neden benim olmayayım ki... saygılar...