Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lazer ile göz çizdirme tedavisi..?

gölge 123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
gunaydın arkadaşlar gözümü çizdirmeyi düşünüyorum sizce sağlıklımı

İşlem hatasına açık ama her türlü ameliyatta böyle bir risk var.Göz zarar görebilir diye biliyorum.
Onun dışında bir kaç gün yardımla ilaçları kullanmanız lazım.Yaşlanınca göz tekrar bozuluyormuş.İlk dediğim işlemde bir sorun olmasın diye düzgün bir yer tercih etmeniz lazım.

Basit gibi görünse de teknolojinin iyi olması gerekmektedir.ameliyat basit ve ucuz 30-40 bin civarlarında fakat korneaya dikkat etmek gerekir

Bende gözümü çizdirmeyi düşünüyorum. Göz numaram 2,5 fakat gözlük bana aksesuar gibi geliyor. Gözlüğü gözümden çıkartmayı istemiyorum.

Sıcaktan bunaldığım ve gözlüğün dert olduğu dönem kontakt lens için muayene ve numara ölçümü için X göz hastanesine gittim.

Doktorların hiçbirini tanımıyorum ancak fotoğrafları boy boy yayınlamışlar, neyse dedik bizim iş çok önemli değil randevusu en kısa olan kadına göründük.

Muayene sırasında kadın başladı lazeri övmeye "15 dakikada senin işi hallederiz. Ne ağrı ne sizi" vb. anlatıyor.

O an aklıma kapıdaki "Doktorlarımız" afişleri geldi. Hocam binaya girerken baktım 10 doktor varsa 5-6 tanesi gözlüklü bu kadar basit ve kısa ise neden sizlerde gözlük var (kadın da gözlüklü) dedim, aldığım cevap beni hiç tatmin etmedi.

Bu arada gözünü çizdirip memnun olan arkadaşlarım da var, bakma benimki küçük bir anekdot.

Geçen sene oğlum ile beraber Medicana Beylükdüzü Hastanesine göz doktoruna gittik. Ben numara değişikliği olduğunu düşündüğüm için gitmiş idim, oğlum da çizdirmeyi düşündüğü için.

Şimdi nedenini hatırlamıyorum ancak muayene sonrasında doktor oğlumun göz çizdirme talebini kesinlikle reddetti ve çizdirdiği takdirde kör kalma riskinin oluşabileceğini belirtti. Dediğim gibi sebebi neydi hatırlamıyorum.

Demek istediğim çizdirme işine balıklama atlamayın, birkaç farklı doktora görünerek karar verin.

Bende De Kırma Kusuru Mevcut Göz Çizderme Tedavisi Sanırım H52.6 Refraksiyonun diğer Bozukluklar .

No touch lazer oldum tavsiye etmiyorum çok ağrı oluyor ve zor iyileşiyor

Göz kuruluğu varsa kesinlikle yaptırma. Zaten doktor uyarır, yaptırmanı tavsiye etmez. Eğer kuruluk olduğu halde doktor uyarmazsa uzak durmalısın. Göz kuruluğu olmayan kişi yaptırdıktan sonra hafif kuruluk oluşuyor. Herkeste oluyor mu bilmiyorum. Ben de yaptıracaktım da göz kuruluğu var diye doktor tavsiye etmedi. En doğru cevabı doktor verir. Ayrıca ameliyat olmadan önce göz numaran en az 2 sene değişmemesi, aynı kalması gerekiyor.

Üst Alt