Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ledason (Lurasidon) antipsikotiğini deneyen oldu mu?

Konular
29
Reaksiyonlar
31
Yeni çıkmış bu antipsikotik, bileniniz, kullanmış olanınız var mı? Varsa tecrübelerini aktarabilir mi? TEşekkürler.

Kullanmadım. Ama yurtdışında uzun yıllardır kullanılan bir antipsikotik. Etken maddesi Lurasidon olan bir ilaç. 3 yerli firma (Ledason,Luıgon,Luradin) ruhsat almış. SGK henüz üçünü de geri ödeme listesine almamış.

Antipsikotik kullanımınza ihtiyaç varsa neden bir şans vermediniz hocam? Yorumunuz içi teşekkürler..

Selamlar. Doktorum bu ilacı reçete etti. Kullanmaya başladım. Duygudurum bozukluğu hastalığım var. Kullanan arkadaşların ilaç hakkında yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Bir hafta oldu kullanıyorum. Bazen uykumu getiriyor. İlk günlerde biraz kaygı endişe duyar gibi oldum ama çok az seviyede. Bu ilacı düzenli kullanan var mı tecrübesini paylaşırsa sevinirim

@Arche, Ledason'dan gayet memnunum. İlk gunler ve doz artirimina gidildiginde uyku yapti fakat gecti. Ictikten sonra kisa surede uyku getiriyor ama bu sure bende son gunlerde epey artti. Gerci uykudan ziyade tansiyonu dusuruyor ve uyku moduna sokuyor olabilir.
Ama ilk kullanimlarda boyle. Sizde de gececegine inaniyorum.
Ben kaygi icin Dideral kullaniyorum, Ledason'dan bagimsiz kaygi halim var ama Dideral bunu geciriyor.

Doktorunuz yazdiysa gonul rahatligiyla deneyin. Ben sahsen verim aldim.

@Samarra,

Teşekkürler paylaşım için. Bipolarım onun için verildi. İyi hissediyorum sakinim ama dediğiniz gibi biraz uyku yapıyor ve geçiyor. İnşallah duygudurum açısından böyle rahat hissettirir. Peki kilo aldırdı mı? Yan etkisi az olan ilaçlardan biri diye söylendi bana.

Çok iştah açan bir ilaç değil. Ben depresyona girip kendimi saldigim icin verdigim kilolari geri aldim.
İlaci bu konuda suclayamam. Bir de antidepresan da kullaniyorum, onun istaha etkisi daha cok gibi.

Üst Alt