Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfoma ve sağ kulak işitme kaybı ile ÖTV'siz araç alınabilir mi?

omerselcukaydin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba herkese foruma yeni katıldım bu sıcak vesamimi ortam çok hoşuma gitti. Hepinize sevgi ve selamlarımı gönderiyorum değerli fikirlerinize danışmak istiyorum bir konuda.

Ben 2015 yılında lenfoma olmuştum 3.evre hodkink lenfoma kemoterapi ile atlattım şükürler olsun. Şimdilik bir sorun yok elhamdulillah. Remisyondayım. Size sormak istediğim, ötv muhafiyetinden faydalanabilirmiyim? Diğer bir özrüm ise sağ kulağım hiç duymuyor. Bunları kullanmayı şu ana kadar hiç düşünmedim ama hakkım varsa yararlanmak ta isterim açıkçası.

2014 ekim de lenfoma teşhisim kondu 2015 mayıs da tedavim bitti. Sağ kulağım ise neredeyse hiç işitmiyor yüzde 20 falan işitiyor.

Bu ikisini kullanarak ÖTV den muhaf olabilecek kadar bir özürlü raporu alabilirmiyim. Malum araç fiyatlarıda çok arttı. İkinci el araçlar sıfır fiyatına yaklaştı. Önerileriniz nedir? Cevaplarınızı bekliyorum sevgiyle kalın.

%90 ve üzeri engelli raporu ya da uzuv kaybı ve %40 engelli raporu (bu sadece özel araç kullanmayı gerektirecek uzuv sakatlığı için geçerli) olmadığı sürece ötv muafiyeti olmaz

Üst Alt