Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise mezunu olup Hizmetli kadrosuna başvurmayı düşünen var mı?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kolay gelsin,lise mezunu memurluk dışında hizmetli kadrosuna başvuru yapmayı düşünen var mı? ben ikilemdeyim....

merhaba sessizlik_80 arkadaşımız,

seninle birlikte bende aynı durumdayım. neden diyecek olursan hizmetli temizlik işlerine bakıyor diye öğrendim. ikinci de hizmetli olan personellerin sosyal hakları hakkında bir bilgim yok. (maaş v.s.)

inşallah temizlikten ibaret değildir bnm göz sorunum var biraz görüyorum başka çarem yokkii atanırsam sorun olmaz inşallah tercih yaptınmı ben daha yapmadım

düşünecek bişey yokki başka seçenekmi var :) her yere 1 1 1 memur saçma sapan bi tercih dosyası

Ben daha tercih yapmadım ama bunalmaya başladım,düşün düşün kadro sayıları 1-2 ,loto oynar gibi bişey olacak alınan puanında çok kıymeti yok gibi,kimin nereyi tercih edeceği önemli.zaten düz liseninde seçecek çok bi yeri yok,imam hatip-sağlık meslek lisesine çalışılmış,hayırlısı.Ben tercihlerimi yapmadım.Hizmetli seçeneği düşündürüyor,o da piyango,misal çıktı allahın bi köyüne kasabasına verip,orda temizlik vs. gittiğine değer mi,o iş seni tatmin eder mi sorular sorular....siz ne düşünüyorsunuz...

imamimam hatiplere hatip alımına şaşıyom ya devlet bu imam hatiplere sınavsızda iş veriyor hey allahım ya bu tercihlerde bişi çıkmaz saçmasapan kadrolar ve alım sözkonusu 1-2 adet ne bu ya şakaaaaa

serdarkanserdar;

serdar bey laf kalabalığı yapmışsınız..

imam hatip lisesi mezunuyum ve engelliyim devlet hangi imam hatipliye sınavsız iş veriyormuş banada anlat ki bende bileyim.

birde imam hatip lisesi mezunu bu klavuza göre nereye başvuracak onuda bi izah edin..

bilmeden araştırmadan zırvalaması kolay tek yaptığınız içinizdeki kini kusmak başka bir şey değil.

vallaha arkadaşlar;ben iyiden iyiye düşünmeye başladım bu hizmetli kadrosunu...pek seçeneğimiz olmadığını hepimiz görüyoruz kılavuza baktıkça.ben tip1 diyabet hastasıyım,işimin hastalığımı unutturacak kadar yoğun ve ağır olmaması lazım,yoksa şekerimin düştüğünü farkedemiyorum ve hipoglisemi yaşıyorum,bu da benim rahatsızlığım için hiç te iyi bir durum değil..sakin düzenli bir çalışma ortamım olacağına emin olsam,hizmetli kadrosunu düşünmeden yazacağım işin gerçeği.en azından sosyal güvencesi ve maaşı iyi diye düşünüyorum..

serdar bey hakikaten nedir bu kin bu milletin imam hatiplilere bakış açısı anlamadım
bende ömss girdim imam hatip mezunuyum ve yeterlilik olmadığı için başvuramıyorum.kaldı ki yeterlilik almak çok zor. bu işler için 12 senedir memurluk için uğraşıyorum.ak parti iktidara geleli 9 sene oldu ben hala bir devlet işine giremedim.ama millet bir şey öğrenmiş yalan yanlış imam hatipliler boşta kalmıyor halt işlemiş onu diyen.lütfen yorum yaparken biraz düşünerek ve bilgi sahibi olunda yorum yapmayın.dua ve selametle kalın arkadaşlar

vural ve gece kardeş diyannete başvurun arkadaşlarete başvurun kadrolu olmasanızda sözlemeli yaparsınız bnm arkadaşlarım imam hatip mezunu liseden çıkan imam oldu kpssyi kazanamadığı halde diya​

Şehir olarak nereleri yazmayı düşünüyorsunuz,bide hangi sıraya yazmak doğru olur ki,başta memurlukları yazıp,orta veya sonlara doğru hizmetli yazmak daha doğru olur gibi,memurluk tutacak olurda yazmazsak çok koyar sonra ,hayırlısı

ooofff ben şimdi tercihlerimi yapıyorum dülşünmekten sıkıldım artık

acele etmeyin daha cumaya kadar vakit var,düşünmek doğru karar vermek lazım tabi kaderde ne var o ama biz elimizden geleni yapmalıyız

tosun paşa senin puan kaç ? bide ilk tercik mi yapacan hizmetliyi???

ımam hatıp lı arkadaslar alınganlık yapmaya gerek yok. bıraz objektıf olmak gerekıyor. bugun 2000 kusur ımam hatıp cıkıslılara tercıh hakkı var ıken ben teknık lıse kımya mezunuyum bır tane yer yok sececegım ve sadece kımya degıl teknık hızmetlerde bır cok bolum ıcın yer yok.

Serdar bey Hangi kadroya sözleşmeli olarak başvuru yapacaz birde onu izah edermisiniz ?

ben ortopedik engelliyim Sandalyeyle imamlık yapmam mümkün deil müezzinlikte mümkün değil. Benim bilmediğim ve sizin bildiğiniz bir yol varsa söyleyin herkes başvurusunu yapsın..

ÖMSS nin amacı engelli personeli işe yerleştirmekti. ama engelli olmama sınava girmeme rağmen bana göre kadro neredeyse yok sizse diyanetin açtığı kadrolara taktınız.. Diyanet değil de neden TSK da kadro acılmadı Neden Ulaştırma da kadro yok diye yakınmanız gerekirken Diyanetin açtığı kadroları eleştiriyorsunuz.. oysa yapmanız gereken neden sadece bir kaç kurum kadro istemiş neden tüm kurumlar istememiş diye yakınmamız gerekirdi.

liseden çıkan kpss yi kazanamayan arkadaşlar biliyorum bunlar nası imamlık vs..yapıyo vekillik sözleşmeli diyanete başvurun madem bu kadar boş var neden dolmuyo tercih yapacağım doğru düzgün yer yok tabi bu dewletle alakalı bi durum 50 bin boş kontenjandan bahsediyola açtıkları kurum ve adedine bak
1 yada 2 kişi
buralarada yüksek puanlar gider zten vural ve gece inşallah atanırsınız imam hatiplere bi kinim yok​

hakan gedik;

Alınganlık değil yazıları iyi okumamışsınız ben imam hatip mezunu oldugum halde bana kadro verilmemiş ben bundan muzdaribim. ve neden sadece diyanetin açtıgı kadroları çok görüyosunuz neden diğer kurumlar kadro açmadıklarını sorgulayın.. yoksa bu ülkede engellileri düşünen sadece diyanet kurumu mu ?

Hayırlı olsun,acele etmeseydin,,,,nereleri tercih ettin mahsuru yoksa yazarmısın...

ya bende imam hatipliyim konuşmada takılıyorum diye yeterlilik alamadım ve bende seçemedim hiç bi yeri biz de maduruz imam hatipliysek çokmu farklıyız? çok mu avantajlıyız sanıyorsunuz bu klavuz bizide vurdu :(

sağlam imamlar görewlerini iyi yapmıyo vural şimdiki imamları diyanetteki görewliler keşke görse hepsi tembel bu sağlam imamların yanında sen işini iyi yaparsın hemde çokk ama dewletin diyanetin işine gelmiyo bu durum

bnm göz sorunum var hizmetli tercihi yapacam ama şansım az yeterlilik diye bişi uyduruyola sanki sağlam insan görewini çok iyi yapıyoda hepsi tırışka bizim onlardan eksiğimiz yok fazlamız var bence dewlet bu duruma göz yumuyo

Serdar bey sen şuraya yazarken birazcık araştırıp yazsaydın emin ol bu polemik olmayacaktı..

imam hatip mezunlarına ÖMSS de yer verilmemiş. özel nitelik gerektiren kadrolar var. ve hiç birisi imam hatip lisesi mezunları için değil.

imamları suçlamadan önce yazı araştır öyle yaz

Öncelikle Devletin tüm kurumları kanunda belirtilen %3 lük engelli kontenjanını belirtmemişlerdiir. Örneğin TSK Ulaştıma haberleşme, en basitinden aile ve sosyal bakanlığın hiçmi engelli personel açığı yok ? bu sınav bir umuttu ve umutlartın büyük kısmını körelttiler.

bundan sorumlu her nekadar hükümetsede kurumların başındakilerde okadar suclular Kanunlara göre hareket etmiyorlar.

yukarıda arkadaşlar Diyanetten yakınıyor yakınmasınlar demiyorum ama diyanet işleri eğer personel açığını belirtmişse neden TSK ve diğer kurumlar personel ihtiyaclarını engelli boş kadrolarını belirtmemişler bunu sorgulamamız gerekiyor.

Sınav gelişi güzel yapılmıştır. Nitelikler detaylandırılmamıştır. örneğin. İmam hatip lisesi mezunuyum ama ne imamlık nede müezzinlik yapabilirim. ortopedik engelliyim çünkü.
bir başka örnek MEB hizmetli arıyor tüm niteliklerim tutuyor ama ortopedik engelli birisi nasıl hizmetli işini yapar bunu bilmiyorum. keşke nitelikler daha ayrıntılı olsaydı kitapcık hazırlanırken biraz daha düşünülseydi

imamhatipliler ayrıcalıklı oldu yıllardır imamhatipliler arka planda kalıyordu şimdi ön plana çıktılar hakettiler hiç sıkıntı duymuorum inş hepsi işlerine başarıyla devam eder işsizlerde iş bulur lakin...

imamhatiplilere n yagının nereden geldiğini ben şahsım adına örneklendirmek iserim görünce memnun oluyor olmama rağmen istanbul küçükçekmecede yaşıyorum başakşehir devlet hastahanesine gidin bi şubesi 5. etapın orda bi şubeside çekmecede karakolun karşısında içeriye girdiğinizde görüp görebileceğiniz doktorlar hariç hepsi imamhatipli... diyanetin açtığı kadrolara bakarsanız şişirme karolar açılan kadrolara kimse yerleşemeyecek zaten çok azı yerleşecek yani....

vural bey şahsen eğer amacınız işse memurluk vs bilemem ama imamhatipli olmanın getiriği bi ayrıcalık var bunu kimse inkar edemez unu görüyoruz şahsım adına memnunumda...

fatih üniversitesine gittim fiziksel engelliler vakfı aracılığıyla.... haramidere tarafında annemin kapalılığından tutun aklınızın almayacağı sorular geldi ve en son işe alındınız ediler hep suyuna cevaplar verdiğim için en son ben bi sorabilirmiyim dedim... dediler buyrun dedim hayırdır anamı nikahınızamı alıcanız pat çıktım... fikirleriimiz aynı olmasına rağmen şahıslarla o kadar incelenmesi ve derine indirgenmesi beni bile sinirlendirmişken fikri aynı olmayan birine aynı muameleyi yapsalar dayak yerler bunun adınada saldırı aldık derler üstelik kendileri mlakatta saldırı sayılabilecek bi yaklaşımdalardı... amacın işse ALLAH korusun beyin ölümün gerçeklesse dahi aç kalmazsın imamhatipli olarak ön yargı çevremizdeki bu ve bunun gibi olaylardan ileri geliyor dianet falan hikaye diyanetin açtığı kadronun 3 te biri dolmaz...

Saygılar Selamlar...

Üst Alt