Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi engellilik rapor oranı nedir?

imtaraba

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar,

ALL L3 tanısı ile 2011 yılında tedavi gördüm, sonucunda ise Allojenik kemik iliği nakli oldum. Listede belirtilen engellilik oranlarında remisyon sonrası (5.yıldan sonra) olan Lösemi hastaları için %40, Allojenik kemik iliği nakli olan hastalar için ise yine remisyon sonrası %30 engel oranı gözüküyor. iki oran ayrı ayrı mı hesaplanır yoksa lösemi veyahut kemik iliği için tek bir oran mı verilir. iki tedavide sonuç olarak bir hastalığa bağlı gelişen işlemler gibi gözükse dahi; kemoterapi kürü ve ilik naklinin kendi içlerinde organ ve diğer dokulara ayrı ayrı hasar ve tehditleri bulunmakta. Benim kılavuz üzerinden Balthazar formülü ile hesaplamam 40+30 =58 şeklinde.

Değerli görüş ve yorumlarınızı bekliyorum, herkese cevapları için şimdiden teşekkürler.

sakatlık oranı cetveli'Ne göre:

IV. LÖSEMİLER
A. Akut Lösemiler
1-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 60
2-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
3-Tedavisi devam eden olgular 70
4-Remisyona girmeyen 90
B. Kronik Lösemiler
a. Kronik Myelositik Lösemi
1-Kronik Faz (Tam sitogenetik yanıt varsa ) 30
2-Kronik Faz (6. ayda major sitogenetik yanıt yoksa ) 60
3- Akselere veya blastik faz 90
b. Kronik Lenfositik Lösemi
1- Evre I-II (Tedavi gereksinimi olmayan) 30
2-Evre I-II (Tedavi gereksinimi olan) 60
3-Evre III-IV 90
c. Monoklonal Gammapatiler
1-Benign Gammapatiler 10
2-Soliter plazmositom ve Smoldering myeloma 30
3-Malign Gammapatiler (Remisyonda veya tedavi ile kontrolde) 50
4-Malign Gammapatiler (Ağır veya remisyona girmeyen) 90
C.Hemofagositik Sendrom
1-Primer 80
2-Sekonder 30
V. KML VE MYELOFİBROSİS DIŞINDA KALAN MYELOPROLİFERATİF HASTALIKLAR (ESANSİYEL TROMBOSİTEMİ, POLİSTEMİA VERA, V.B)
1.Hemostatik bir sorun yaşamamış ve kontrol altında olanlar 30
2.Hastalıkları kontrol altında olmayanlar 40
3. Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanaması olanlar 70
4. Lösemikdönüşüm gösterenler 80

selamlar cevabınız için teşekkür ederim, engellilik oran raporunu belirten kılavuzu incelediğimizde hematoloji hastalarına konan teşhis için ayrı, kemik iliği nakli için ayrı oranlar gözükmekte. Bunlardan sadece birisi mi geçerli olacak yoksa oranlar balthazard formülüne göre hesaplanarak mı verilecek onunla ilgili bir bilgi aramaktayım esasen. Bazı hastalıkları incelediğimizde oranlar altında notlar olup neye göre hesaplanacağını bildiriyor fakat soruma istinaden herhangi bir yerde kaynakça bulamadım.

Lösemi için yakın zamanda rapor alan var mı?

Mrb arkadaslar %48 engelli raporumu bir ay önce yenilettim bir yıl süreli olarak hemetilijiden %30 olan daha önce ki raporunda ki oran, %40 olarak yükselmiş puan cetvelinde ama ben net şekilde bulamadım.C.91.1 kronik lenfosit lösemi,C91.4 heircel lösemi hastasıyım 2018 den beri remisyonda hastalığım altı ayda bir konturolum var.
Sorum şu arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlara, %40 hemetilojiden heircel lesemiden aldığım oran bir yıl sonra konturol ile verildi bu oranı kaç yıl daha ala bilirim irelde oran düşer mi düşerse kaç puan olur

@OturanBoğa iyi akşamlar bu tablada benim hastalığının tam oranını bulamadım.Herirceel lösemi hastasıyım, kronik lenfosit lösemi üç yıldır remisyondayim daha önce ki raporunda %30 olan oran 2020de %40 oran verdiler heyette bir yıl konturol lu bu oranı kaç yıl daha alırım aceba tabloda net olarak göremedim puanlamayi ben .Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim .

Erdl merhaba.Bende lösemiden heyet raporunu yeni aldım.tam remisyon 5.yıla kadar 30 dan 60 a,5.yıldan sonra ise 40 a yükseltilmiş.heyet raporu yeni genelge diye ararsan bulabilirsin.geçmiş olsun.

Gakgo

Gakgo geçmiş olsun hastalığın löseminin hangisi benimki tüy hücreleri lösemi diye geçiyor fakat listede puanlamasını göremedim 2019 oranlar değişmiş evet.

Erdl

Merhaba.sanada geçmiş olsun.Benim aml m3.bende remisyondayım.heyete 30 diye girdim,60 oran görünce birde itiraz ettim ben.fakat kuruldakiler yeni yönetmelik böyle deyince geri adım attım.😊😊 senin hastalıkta ilginç,ilk defa duydum.ama zannedersem sende aynı oranlardan faydalanacaksın.

Gakgo

Benim hastalığım kranik lenfosit diye geçiyor lösemi hastalığı dört dala ayrılıyor senin rapor süreklimi ,sürelimi verildi teşekkürler.

Erdl

Bana 2 yıl önce rapor süreli verilmişti.fakat bu sefer süresiz verildi.

Benim rapor bir yıl verildi daha önce oran yüzde otuzdu bu raporda %40 verildi lösemi den remisyona gireli üç yıl oldu.Aceba sürekliye cevirirlermi %11 bel ve boyun fıtığı,%5cildiye toplam da %49 vergi indirimi ne gönderdim belki vergi indirimi sürekli gelir umudundayım en azından emekli için

merhabalar öncelikle hepimize geçmiş olsun . bende aml m2 tanısıyla tedavi gördüm geçen yıl 1 yıl süreli yüzde60 oran verdiler şuan rapor süresi doldu ben yüzde remisyondayım 60 oran verilecek doğru mu . 30 bekliyordum çok sevindim bu duruma

merhabalar öncelikle geçmiş olsun bende aynı durumdayım raporumu bekliyorum bir sonuç çıkmadı siz çözebildiniz mi acaba

imtaraba

Öncelikle geçmiş olsun beş yıldan sonraki verilen orana ilaveten ilık naklinden de oran alırsın büyük ihtimalle zaten %40 engelli raporu için yeterli

Merhaba geçen hafta 2003 yılında hastalığa yakalandım tedavi gördüm 2006 yılında tedavim bitti.all tanısı konulmuştu.geçen hafta askerlik muafiyet işlemlerini gerçekleştirdim hemotoloji doktoru bizden sana %10 geliyor dedi. siz burada %40 olarak paylaşmışsınız.Acaba hangisi doğru net bilgi alabilir miyim.bu paylaşmış olduğunuz bilginin kaynağı sağlam mı ona göre engelli raporu için başvuruda bulunucam

Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm (24. sayfa):

IV. LÖSEMİLER
A. Akut Lösemiler
1-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıla kadar) 60
2-Tam Remisyonda (Remisyon sonrası 5. yıldan sonra) 40
3-Tedavisi devam eden olgular 70
4-Remisyona girmeyen 90
B. Kronik Lösemiler
a. Kronik Myelositik Lösemi
1-Kronik Faz (Tam sitogenetik yanıt varsa ) 30
2-Kronik Faz (6. ayda major sitogenetik yanıt yoksa ) 60
3- Akselere veya blastik faz 90
b. Kronik Lenfositik Lösemi
1- Evre I-II (Tedavi gereksinimi olmayan) 30
2-Evre I-II (Tedavi gereksinimi olan) 60
3-Evre III-IV 90
c. Monoklonal Gammapatiler
1-Benign Gammapatiler 10
2-Soliter plazmositom ve Smoldering myeloma 30
3-Malign Gammapatiler (Remisyonda veya tedavi ile kontrolde) 50
4-Malign Gammapatiler (Ağır veya remisyona girmeyen) 90
C.Hemofagositik Sendrom
1-Primer 80
2-Sekonder 30
V. KML VE MYELOFİBROSİS DIŞINDA KALAN MYELOPROLİFERATİF HASTALIKLAR (ESANSİYEL TROMBOSİTEMİ, POLİSTEMİA VERA, V.B)
1.Hemostatik bir sorun yaşamamış ve kontrol altında olanlar 30
2.Hastalıkları kontrol altında olmayanlar 40
3. Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanaması olanlar 70
4. Lösemikdönüşüm gösterenler 80

OturanBoğa engelli raporu alınabilmesi için en az % 40 mı % 50 mi olması lazım. biraz araştırdım 2020de en az %50 olmuş galiba sabahın sitesinde öyle yazıyordu.

mrx

Merhaba, engelli sağlık kurulu raporu alıp ,emeklilik veya engelli kimlik kartı alabilmek için engelli saplık kurulu rapor oranı en az % 40 olması gerekir.

Saygılar.
OturanBoğa

Bilgi Hazinedir teşekkür ederim.

bir sorum daha olacak engelli raporu aldıktan sonra mtv'den muaf olmak için özel tertibatlı araç olması gerekiyormuş. çok şükür benim fiziki herhangi bir problemim yok.. lösemi hastalığı geçirmiştim ondan dolayı %40 oran geliyor. raporu çıkarttıktan sonra aracı özel tertibat yaptırmadan da mtv'den muaf olur muyum? bir de mtv'den muaf işlemleri nelerdir?

şimdiden teşekkür ederim.

Fiziksel yani ortopedik rahatsızlığınız yoksa mtv+ötv'den yararlanamazsınız. Rapor oranınız %90 ve üstü olmalı.

mrx

Geçmiş lösemi için en az %40 oranla üçüncü derece engelli raporu ala bilirsin.2029 da sağlık bakanlığı hastalıklara verilen güncel oranlar değişti kimisi arttı kimisinde azalma oldu.%50 yazan ebare phan cetvrlinde evde bakim aylığı için engellilik durumuna göre en az alması gereken oran dir.Yani engellilik raporu için %40 puan yeterli değişen birşey yok.losemi için remizyonda olan hastalar için 2029 dan on ce yüzde 30 veriliyordu.yeni düzenleme ile revizyondaki hadtslsr için %40 oran veriliyor özürlülük tablosunda yazdığı gibi.sizin hastalığınız hangi aşamada tedavi devam ediyormu remisyondamı.loseminin hangi ceşiti hepsinin puanlanadi farkli yani

mrx

Rica ederim.Öncelikle ÖTV indirimi hakkı alabilen engelli sağlık kurulu raporu olan arkadaşlarımız ayrıca MTV muafiyeti alabiliyorlar.Her iki durumda şartlar aynı ve şöyle ki;

Engelli sağlık kurulu raporu olan bir arkadaşımızın ÖTV indirimi hakkı ve-veya MTV muafiyeti hakkı alabilmesi için ortopedik bir engelli olması ve engel durumununa bağlı olarak özel tertibatlı araç kullanımı hakkında bilgi ve engel oranının engelli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekiyor.Bu şekilde engelli sağlık kurulu raporuna sahip kişilerin minimum engelli oranı ile ilgili kanun nezdinde bir şart bulunmuyor.Yani ortopedik engel oranı % 10 olup özel tertibatlı araç kullanması ile ilgili engelli sağlık raporu ile karar verilmiş arkadaşımız bahsettiğimiz 2 hakkıda kullanabiliyor.

2. durum ise; ortopedik bir engeli olmayıp ,özel teribatlı araç kullanılması ile ilgili bir bilgi engelli sağlık raporunda bulunmayan arkadaşlarımızda (yani örnek sizin gibi vatandaşlarımız) engelli sağlık raporu oranı en az % 90 ve üzeri olması şartı ile ÖTV indirimi hakkı ve-veya MTV muafiyeti hakkında sahip oluyor.

Size yukarıda belirttiğim gibi sizin % 90 ve üzeri engelli sağlık raporu ollmadığı sürece bu hakkları kullanma şansınız bulunmuyor.

Saygılar.

mrx

Önemli değil heyete girdiniz mi lösemi için heyet kaç puan verdi.Hastsliginiz remisyonda sanırım.

Selamlar remisyon sonrasında olan ALL tanısı için %40, ilik nakli için %30 oran verildi. Herkese şifalar dilerim.

imtaraba
Geçmiş olsun benim hastalığında lösemi 3 yıl oldu tedavi biteli remisyonda %40 oran verildi rapor 1 yıl süreli.senin rapor surelimi süreklimi kardeş

onkolojide en düşün puan zaten 40 iken raporlar neden süreli veriliyor anlamış değilim? zaten 40ın altına düşemez, Allah korusun başka bir rahatsızlık olursa kişi zaten raporun yenilenmesini talep edebilir. bu durum bence başta bizler daha sonra doktorlar heyet, vergi dairesi, iş yeri vs bir sürü kişi için boşuna zaman ve enerji kaybı. maddi manevi yıpranmasıda ayrı dert.

hani diyecem yıldırmak istiyorlar, sonuçta kimse kolay kolay emeklilik vs gibi haklarından vazgeçmezde.

Üst Alt