Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

LYS açıklandı, engellilere ek puan yok!?

talha1907

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Lys açıkalndı ek puan yok bazı kanı bozuk tahta kuruları çekemezlik yapıyordu ek puan verilmiyor arkadaşlar yada veriliyorsada aşırı yüksek engel e sahip arkadaşlarımıza veriliyor herkese sevgi saygılar

talha1907

Kardeşim kesinlikle ek puan var. Bnm rapor oranım 89 id. 20-25 arası puan aldım başka engrlli bir arkadaşım bu sene yönlendirdim o (%96 orana sahip) 30 puan aldı. Rapor oranına göre değişiyor demek. Çok merak ediyorsan özelden numaranı yaz sonuçlarımı atayım sana

yav %96 raporu nereden alıyorsunuz Allah aşkına çok merak ediyorum çok denk geldim böyle sokakta adamın sadece bir kolu yok %70 alıyor ulan benim alt takım komple çalışmıyor %42 aldım :D

Ben yazdım zaten üste çok yüksek olan arkadaşlara geliyor dedim

duruma göre tercihlerde değerlendirme olur. Belirgin bir ek puan uygulaması olmaz. Sonuçta komisyon karar verecektir.

Talha arkadaşıma sonuçları attım. Bn bu sene girmedim. Geçen sene girmiştim. Aldım. Bu sene başvuru döneminde arkadaşıma dedim rapor bilgilerini ösym ye ekle. Ekledi o da 25-30 arası bi puan aldı. Sonuçlarda yazıyor engel türünüz ve engel dereceniz dikkate alınarak ek puan yansıtılmıştır diye

Affınıza sığınarak bişey soracağım. Bu ek puan neden var?

Affınıza sığınarak bişey soracağım. Bu ek puan neden var?

Daha önce sizin bu ek puana karşı olduğunuzu belirttiğiniz yorumlarınızı okudum. Cvp yazacaktım ama nasıp bugüneymiş. Bir engelli olarak birbirimizi anlayabildiğimizi düşünerekten yola çıkıp bu sorunuza cevap vermeye çalışacağım. Kendimden örnek vereyim. Akülü sandalye kullanan bir engelliyim. Karda kışta devamsızlıklarımın yanında derslerden geri kalmam benim için büyük problemdi. 7. Sınıfı bitirdiğimde yatak yarası oluştu bende ve lise 4'ün son aylarında kapandı. Tabi bu süreçte 6 defa ameliyat oldum. 8. Sınıfta üç ay okula gitmedim. Psikoljik olarak derslere odaklanmamaya başladım 6. Sınıfta 457 ve 7. Sınıfta 452 olan SBS puanım 8.sınıfta 406 ya düştü. (30 okul puanıdır.). Velhasıl üçünün ortalamasıyla yaşadığım ilde) ilk tercihimde olan en yüksek puana sahip ikinci liseye yerleştim. Okullar açılınca hastanede yatıyorsım tedaviden dolayı ilk ay gidemediö okula. Sonra ttaburcu oldum. Okula gittim aradan bi iki ay sonra iatanbula aevk edildim ve ameliyat oldum tekrar birinci dönem gitti öyle. İki günde 8 tane yazılıya girdiğim oldu. Velhasıl lise sona kadar bu böyle devam etti. Üç defa daha ameliyat oldum. Her aınıfta yaklaşık üç ay okula gitmediüim oldu. 10. Sınıfta yıl sonu ortalamam 78 e düştü ve bu bnm için çok kötü bir durum. Sonra toparlandım hastanede yattığım dönemde gidip aınavlara girip öyle notumu alıyordum. Doğru düzgün derslere girdiğim yoktu. Hastaydım çünkü. Ateşim yükseliyordu midem bulanıyordu. Çok şükür atlattım son sınıfta. Ama o 20-25 puanı hak ettiğimi düşünüyprum. Sizce???

msait19

Öncelikle geçmiş olsun. Hak edip etmemeniz bana kalmış bişey değil sanırım.
Evet hâlâ karşıyım ama bu olasılığın var olması diğer yandan güzel bişey ama şahsen ben istemem.. Çünkü engelliyim diye torpil yapılmasın bana istemem.

Tşk ederim. İşte siz yanlış değerlendiriyorsunuz. Torpillik bir durum yok. Zaten engelimizden dolayı bir adım geriden başlıyoruz. En azından eşitlenebilmemiz adına iyi bir adım atılmıştır Diyorum. Engellimden dolayı geç başladım okula. Çoğu zaman gidememedim okula. Diğer öğrencilerle eşit şartlara sahip değildim her halükarda. Bence bu konuda böyle bir şeyin olması yerinde düşünülmüş bir karar.

Engelliyim diye bir geri adımda başliyorum hiç düşünmedim. Gerçi her engel birbirinden değişiktir. Ya ben çok ılımlıyım sanırım.

Sanırım yoksulluk çekmemişsiniz. Güneydoğudaki imkanları bilir misiniz bilmem. Ama bilin ki bir engelli olarak bir köy okulunda okumuşsanız emin olun bir adım geridesiniz mevcut şartlar altında. Ve sizin daha hızlı yol kat etmeniz gerek ki yetişesiniz ve hatta geçesiniz...

Engelli olarak bir adım geriden başlamak'la demek istediğimi kendimizi (kesinlikle) küçümsemek anlamında kullanmıyorum.

ÖzgürKız öncelikle kendinizle barışık olmalısınız, engellisiniz bunu kabul edin ve size verilen hakları savunun bazı engelliler gördüm adam engelli değilmiş gibi yaşıyor hatta çoğu zaman engelli olmayan bireylerin yaptığı şeyleri yapmaya çalışıyor fakat biz özellikle fiziksel engelliler davranışlarımıza konuşmalarımıza yaşam tarzımıza yansıtmalıyız bu engeli onu kabul ederek yaşamalıyız hayır engelliyim ama geri değilim demekle olmuyor bal gibi gerideyiz.

NaftalinKokusu

Ne kadar saçma; kendimle barışık değilmişim, engelliiğğmi kabul etmiyormuşum hahah peki..
Kendimle barışık olduğum için zaten buna karşıyım galiba. Sistem öyle kurulmuş ki engelliyiz diye ek puan veriyorlar. Benim açımdan saçma. Sanki torpil yapiyorlar, aciyorlarmış gibi. Ama daha önce yazan arkadaşada hak vermemek olmaz. Ama diğer yandanda diyelim ki işe başliyacaksın o zaman ne olacak?
Engelliyim ama engelli olmayanların yaptıklarından daha fazlasını yapiyorum. Neden? Çünkü hayatı seviyorum, kendimi mıtlu etmeyi seviyorum. Örneğin; etrafımda engelli olmayan insanlar 'dünya turu yapma zor gelir' vs vs. diyordu. Engelli olan insanlar beni destekledi 'eğer çok istiyorsan yapmalısın, hayallerinin peşinden koş' vs. vs.
Sen gerideyim hissi veriyorsan kendine zaten geridesinizdir. Ayrıca engelliyim diye tabi ki haklarıma sahip çıkacağım. O demek değildir ki bu konuda hemfikir olmak zorundayız.

ÖzgürKız bişi merak ediyorum siz EKPSS ye de karşı mısınız? hani gelenek misali nesilden nesile aktarılan zihniyette kök salmış engellilere ikinci sınıf muamelesine karşın engellilerin de istiham edilebileceğini, çalışabileceğini gösteren EKPSS!!! buna da karşı mısınız? merak ediyorum...

Sakin olun sadece düşüncelerimi yaziyorum. Engellilere ikinci sınıf yaptıran her düzene karşıyım.

ÖzgürKız

işte bahsi geçen konular ikinci sınıf muamelesi yapılan konular değildir. siz burayı yanlış değerlendiriyorsunuz...

ÖzgürKız bak bişey söyliyeyim mi? Engelli ile diğer insanlar ayırt ediliyor ayrımcılık diye ortaya çıktı bir kaç engelli kardeşimiz Plakalardan engelli işareti kaldırıldı peki bu ne sorun mu cıkardı? Engelli yerine park ettiğim aracım sağlıklı biri çekmiş diyen diğer engelli kişi tarafından çektirildi. Eskiden kimliklerde özürlü oranı yazardı engelli ayrımı yapılıyor dedi bazı engelli arkadaşlar ayrımcılık dediler yani kendini engelli değilde sağlıklıyız bizde biraz farklıyız ayrımcılık yapmayın dediler o engel oranı kalktı kimlikten şimdi onlarca kart çıkartıyoruz her kurum için uğraşıyoruz. Farklıyız sende bil kendini yapamayız bazı şeyleri bırak zorlama hadi eyvallah sende kendini bil yani bilirsin inşallah :)

tercih ettiğiniz bölüme yerleşirseniz orada ek puan alıp almadığınız yazar. ben yerleştiğim bölüme engelli ek puanıyla yerleşmiştim.

NaftalinKokusu

O arkadaşlar sonuna kadar haklı. Kendinizi damgalamaya ne kadar meraklısınız. Çok şükür böyle düşünen bir tek ben değilmişim.
Hayatta herşeyi yapamazsın zaten. Yapabildiğine odaklan yapamadıklarına değil.

Üst Alt