Poyraz_
Yaşadıklarınız için kendi adıma çok üzgünüm.
Sizin durumunuzu ülkemizde yaşayan o kadar çok insan var ki bir çoğu duyulmuyor ve gerçekten maduriyet noktası telafi mümkün olmayan safhalara varıyor.
Bu durum tamamen sistemsizliğin bir sonucu ve de tabii düzensizliğin.Ülkemizde yaşayan tüm insanların birbiri ile yaşadığı temel sorunlar,tartışmalar veya tüm mağduriyetler aslında büyük resimden bakıldığında sistemin çalışamaz noktaya ulaşmasından ibarettir.O kadar ki sistemin çarklarının dönmemesini birbirize mal ederek belkide sağlıklı ve huzurlu bir hayatta tanısak çok saygı duyacağımız insanları bizim için yanlış zaman ,yanlış yerde karşımıza çıkması nedeni ile kırıyor belkide zarar veriyoruz.
Ben sistemin çalışmamasının her vatandaşımızı nasıl etkilediği anlayabiliiyorum.Her meslekten insan şu an itibari ile yardım isteklerini tüm mecralardan dile getiriyor.Aslen baktığımızda ülkemizde her vatandaşımız yüksek stres,hak kaybı ve haklı bir üzüntü içerisindedir.Bu durum hepimize sirayet etmiştir.
Sizin tamamne çözüm üretmek adına attığınız adım sizi bambaşka için içinden çıkılmaz bir noktaya doğru sürüklediği aşikardır.
Tekrar belirmek gerikirse yaşadığınız durum başında vergi dairelerine böyle durumda olan vatandaşların resmi danışacağı sağlık kurumları veya birimleri tesis edilse ve oraya yönlendirilse yada bu durumda olan vatandaşlarımızı özel bir belge ile (önemli-acil) dilediği hastaneye gittiğinde yardımcı olunsa yada bu konu vergi dairesi ile hastane arasında çözümlense de siz sadece yapılması gereken işlemler için hastaneye çağırsanız ,işlemleri yapıp sonucu bekleseniz güzel olmaz mı?
Bunlar o kadar basit veya yapılabilir çözümler ki ancak tüm vatandaşlarımız yanlış sistem nedeni ile her beraber mağduriyeti ortak bir biçimde yaşıyor yada birbirlerine tüm duyguları ile incitebiliyor.Asıl gerçek olan sistemin hiçbirimiz için doğru olmadığı,sistemsizliğin her meslek grubuna zarar verdiği ,sonuçta asıl sorumluların değil biz vatandaşların yüz yüze gelerek çözümlüğümüze bir de zarar,ziyan eklenen sonuçlar oluştuğu görülmektedir.
Siz bu konuda haklı olduğunuz açık şekilde görülmektedir.Süreç sistemin yolları kapaması nedeni ile tıkandığını muhtemel olmak ile birlikte yasal haklarınızı kullanmanızı tavsiye ederim.
Diğer yandan size ilk yazımda da önerdiğim bölgenizde bulunan hakem hastaneler işlemleri daha sıkı ve titizlikle yapmaları nedeni ile böyle konularda genel anlamda süreçlere uymaya dikkat etmektedirler.Haken hastaneler içinde olabilecek eğitim ve araştırma hastanelerinden her şeyin sistemik bir süreci olduğu için ne kadar zamanda sonuçlanacağını size en baştan belirtmektedir.Ne kadar uzak bir seçenek olsada eğer rahatsızlıklarınızın engel oranları hakkında siz emin bilgilere sahip iseniz bu seçenekte değerlendirilebilir.
İnşAllah hak yerini bulur ve hakkınızda hayırlısı olur.
Saygılar.
ysebem
Rica ederim.
Şu an itibari ile herhangi bir değişiklik veya buna bağlı bir kanun teklifi söz konusu değildir.
Diğer yandan İnşAllah emeklilik ile işten ayrılış ile alacağınız kıdem tazminatınız konusunda size katılıyorum.2022 yılı için kıdem tazminatı tavanı yaklaşık 12.900 TL tutarına gelmiştir.Sizin için ne kadar fayda sağlayacağı aşikardır.Bu bağlamda içiniz rahat olsun.
Siz kendiniz için en iyi zamanda emeklilik işlemlerine başlamanızca bir sakınca gözükmemektedir.Diğer taraftan zaten Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik süreci ülkemizde çok sıkı takipte olması nedeni ile herhangi bir değişiklik veya farklılık durumda tüm medya mecralarında en kısa sürede duymamız yüksek muhtemeldir.Çünkü haber değeri yüksek olması nedeni ile medya organları bunu hemen habere dönüştüreceklerdir.
İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.
Saygılar.