Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşını beğenmeyemeyen kamulu engelli arkadaşlarım!

cirkinkedi

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
kamuya gıren yada kamuda çalışan engelı arkadaslarımı vıcdan muhasebesıne ve bıran ınsanlıga gerı dönmeye davet ediyorum..
bence siz işi buldugunuza kamuya gırdıgınıze guvencenız olduguna dua edecegınıze burda parayı konuşarak dıger arkadaşları haksızlık edıyorsunuz. 1500 yada 1700 yada 2000 sen yada sız buna degılde çok şukur elım ekmek tuttu sosyal guvencem var artık az da olsa anaya babaya yada kendıme katkım var demen gerekmezmı nıtekım şu anda lıse önlisan yada lisans mezunu olupta sizin yaptıgınız işi hatta daha fazlasını 750 lıra maaşla yapan sosyal hakları tam verılmeyen çalışma saatı bile bellı olmayan o kadar çok engelli arkadaşimiz varkı çevremde bende dahıl.
sizin burda bu konuyu başlatmanız bıle bence bır nankörlük belırtısı ve ayıptır. yapmaın arkadaslar bir öncenizi düşünün bi sonranızı ve bu maası bıle bulamayan sızın koşularınızdan fazla fazla egıtım durumu ıyı olup evde oturan aılesıne bakamayan yada aıle elına bakan arkadaslarınız düşünün. sizinkı bencıllıgın ve ayıplıgın bır örneği bence . konuşmam bıraz ağır gelebılır ama u konuda sonuna hakadr haklı olduğumu bılıyorum. yazık bu halınıze gercekten...ŞİMDİ SIZ BUNU KISKANÇLIK OLARAK ALGILAYABIRSINIZ BUDA YANLIŞ BIR DUŞÜNCE TARZI DEĞİL SİZİN İÇİN ÇÜNKÜ ÖNCESINI UNUTAN VICDANIN DEVREYE SOKAMAYAN ARKADASLARIM İÇİN ZATEN NORMAL BIR ÇIKIŞ BU..

SAYGIYLA...

Ömss sınavı üzerinden ilk tercihlerde Meb'e atandım şuan pc başındayım. Haberim yoktu, bide baktım 2 aylık maaşım yatmış. Sigortam da var. Müdür bey'le aram gayet iyi. Evladım işin bittiyse yada yorulduysan eve gidebilirsin diyen idarecilerim var.

E bundan iyisi can sağlığı...

Evet haklisiniz.. Kurayla memur olan ilkogretimi disaridan bitirenTanidiklarim var. 1700 tl maasla ise giriyorlar.sen 8 senede bitir o 3 senede ohh.. İsede gitmiyor cogu. Ben un mezunuyum yillardir calisiyorum . 2000tl maasla. Bnce egitim durumlarina goreVerilmeli maaslar. Ben olsam engelliyi mezuniyetine ve yaptigi isdeki potansiyeline gore degerlendirirdim.İse gireyim yatayim diyen engelliyi englsizi bir gun tutmam

Bu konuda size katılmıyorum.Daha iyi ve daha güzel yaşamak isteyen birinin daha fazla maaş alabilmek istemesinden doğal olan ne vardır ki. Bunu isteyen birini nasıl vicdansızlıkla suçlama hakkını kendinizde buluyorsunuz.Sizin bulunduğunuz durumdan utanması gereken bizler değiliz.Bizzat devletin utanması gerekiyor.Siz bu öfke ve kaygınızı bize değil,bu durumunuza sebep olanlara doğru yöneltseniz bence daha bir olumlu iş yapmış olursunuz.

bu gün bu konuyla ilgili bir istatistik yapılsa canan arkadaşımızın haklılık payı % 80 lere varır. doğru söze ne hacet.

Sonuna kadar yazdıklarında haklı canan arkadasın dedikleri daha düne kadar memur olsakda hayatımız kurtulsa diyorduk şükür etmezsek günümü halimize insan nefsi daha neler neler işter

vilanjik;
:) sıze sadece gülüyorum ben tur tavırlar ıle karsılaşacagımı sızler gıbı düşünen arkadslarımın olacagını zaten yazımda belırrtımm saygıyla...

arkadaşlar nan körlükle alakası yok bende asgari üçretle calıştım emekli oldum 1500 alan 2000 inalan 2500 alan 3000 ister ve böyle gider gelir artıkca giderde harcamada artar ve insan ogluna ne kazanza yetmez kusura bakmayın biz cig süt emmişiz doyum suzuz bazen şükretmeyiz bazılarıda bize neder asgari üçretten calıştıysan ben kendime bakarımder kendimi düşünürümder kimse kimseyi kınamasın bence adamlarda kendince haklı acın halinden tokta anlamaz ancak biz garibanlar zenginin parasını sayarız gözümüze batar ondan zaten bu yüzden bütün kanallar magazinle dolu allah sonumuzu hayır etsin nediyeyim

katılmasına katılalım da ben forumda memur olarak atanıp da maaşından ötürü şikayet eden birisini görmedim "ÖMSS ile atananlar ne kadar maaş alıyor?" başlığı için yazıyorsanız o başlıkta yeni atanıp da maaşını öğrenmek isteyen bir arkadaşımıza şu kadar maaş veriliyor diye bilgi verdik hiçbirimiz de biz niye düşük maaş alıyoruz falan demedik ayrıca canan yazısında özel sektörde sizin yaptığınız işin daha fazlasını yapıp 750 tl maaş alanlar var demiş ben memuriyetimden önce özel bir okulda Türkçe öğretmenliği yapıyordum şu an memuriyetimden aldığım maaştan 400 tl daha fazla maaş alıyordum üstelik şimdi yaptığım işten daha az çalışıyordum 2 ay yazın tatilim vardı ayrıca 15 tatilimiz de vardı halk arasında yayılan bir şehir efsanesi var memurlar yatarak para kazanıyor diye inşallah Allah size de nasip eder siz de görürsünüz ama hiç de kazın ayağı öyle değil ister inan ister inanma her gün eve bitkin bir halde geliyorum üstelik özelde kazandığımdan daha az kazanıyorum ama şikayetçi misin diye sorsan haşa hiçbir şikayetim yok eğer bana özelde memurdan fazla çalışıp daha az maaş alanları söyleyeceksen kusura bakma ama o işverenlerin terbiyesizliğidir bizi bağlamaz ve biraz da kendini ezdiren kardeşlerimizin işgüzarlığıdır yine bizi bağlamaz.

son olarak yine söyleyeyim forumdan ben bir tane olsun memur olarak atanıp da aldığı maaşı beğenmeyen kardeşimizi görmedim ha böylesi varsa gözümden kaçmışsa canan kardeşim sonuna kadar haklısındır ama buna dair bir örnek bile yokken sen böyle bir yazı yazdıysan senin de itiraf ettiğin farklı şikayetlerin var demektir.

ben şunu söyleyim lise mezunu olarak işini bitiriyosun zor şartlarda okkuyup üniversiteyi bitiriyorsun ve kendi alanında çalışmak istiyosun ve haklı olarak kendi işinin getirdiği kazancı istiyosun bu çok doğal ancak şu var ki memur olup yan gelip yatıp sonrada maaşım az dersen işte o zaman nankörlük olur diye düşünüyorum ben ...

lise mezunu olarak işe giriyosun diye yazacaktım, orda bir hata olmuş affola ...

vallahi ben yanlış anlamış olabilirim yanlış anladıysam da özür dilerim ama herkes kendinden mesuldur, benim bir önceki çalıştığım özel okulda genel müdürümüz ben bir suçlamada bulunduğumda kim itiraz edip üzerine alınıyorsa o adam temizdir derdi bende de biraz bu düşünce yer etmiş olabilir :D kendi adıma söylüyorum ister inanın ister inanmayın özelde çalıştığımdan kat kat fazla çalışıyorum ve daha az maaş alıyorum ama sorarsanız zerre kadar bir şikayetim yok, dediğiniz gibi hiçbir iş yapmayıp maaşım az diye sağda solda söylenen tipte memur arkadaşlar varsa söylediklerinize aynen katılır, bu kişileri en hafif tabiriyle nankör olarak tanımlarım.

cirkinkedi;

Neden güldünüz anlamış değilim.Bi bakıma sizin yaptığınızda nankörlük değil mi.
İş bulmuşsunuz 750 de olsa para kazanıyorsunuz. İşsiz gezen bi arkadaşıma göre sizd kamu kuruluşunda çalışmayı istemekle nankörlük yapıyor oluyorsunuz.Oda size şunu der iş bulmuşsun daha ne için çabalıyorsun.Vicdanlı ol ve bizi düşün der. Farkında olmayarak sende aynı şeyi yapıyorsun. Asgari ücrette yükselsin 2000 tl olsun bunu istemek suç veya vicdansızlık değil.İnsanın doğası budur.

cirkinkedi ; Haklısın. Sonuna Kadar Görüş ve Düşüncelerinize Katılıyorum ...

:) ben o parayı az gormekte haklıyım ama sen ? 15 gün 4-8 nöbete gel cumartesın olmasın yıllık iznın baltalansın izin verılmesın aldıgın iş göremezlık raporu her defasında iş yerı hekmını kontrolune gıtsın o ısterse rapora çık yılda 1 kez şirket değişşin tazmınatın gıtsıb mesaı kal ücertın verılmesın .. gelde ağlama sen bızım yerımızde olsan ıntahar edersın heralde 1500 lıra maaşı az görup çoğunu verın dediğine göre :)) komıksın ne dersen de nankörluk yaptıgın bu da ılave.. çokta şükür halıme en azından kımse nankör demıo bana helal olsuın kızım dıolar bu maaşa bu halınle bu şartlarda evıne ekmek götürmeye uğraşıon dıolar sen benım bırkez olsun bunlardan sıkayetcı oldugumu gördunmu burda . sen yan gelıp yat işe bıle gıtme devletı arkana al sosyal hakların sonuna kadar al bıde maaş az de yetmıo de guzel yaşamama zaten başlıca güzelli evde yatarak para almandır senın daha ne güzelik beklıopn . sirtın da koca skolyozla nefes darlıgı cekerek elınde süpurge yapan lısans mezunları ,fotokopı başinda ömru gıden lısans mezunları,bobrekleır ıflas etmış ama gece vardıyasında bekçılık yapam pc muhendıslerı , ben gıbı spastık olupta hastanenın hasta kayıot kabul bölumunde hastaların agır ıthamlatrına maruz kalan kasım kasım kasım kasılan ön lısans mezunları, ve ben gıbı hastane nın acıl laboratuarında gece nöbete kalması saglık açısındanuygun degıl raporu olup 15 gubn 16 saat nöbete bırakılan spatıkler varken SANA BEN DAHA IYI YAŞAMAK ISTIOM DAHA ÇOK MAAS İSTIOMM DEMEK AYIPPPPPPPPPPPPP. kusura bakma arkadaşımm.. ve bı sürü engellıde daha ış bulamamış evde ana baba elıne bakarken tabı .....

çok haklısın kardeşim şükür hayatta insanların unuttuğu bi kavram oldu inşallah atanamayan arkadaşlarımız bir an önce söz verilen kadrolara yerleşir.

O zaman oturcan kazananlar gibi ders çalışacan başka çaresi yoktur !

benim tanıdığım insanlar var. denizli devlet hastanesinde santıralde görev yapmaktalar. istedikleri zaman çarşıya eve bankaya gidiyorlar. üstelik çocuklarını okula getirşp götüyorlar. nasıl gidersiniz bu kamu işyerini dediğimde sana ne sen kimsin de buraya karışıyorsun diyorlar. ayrıca sen mi veriyorsun hastane personelin maasını diyorlar

mesai saatlerinde ,izin alınarak dışarı çıkılabiliyor.onda bir sorun yok.

Bu konuda size katılmıyorum.Daha iyi ve daha güzel yaşamak isteyen birinin daha fazla maaş alabilmek istemesinden doğal olan ne vardır ki. Bunu isteyen birini nasıl vicdansızlıkla suçlama hakkını kendinizde buluyorsunuz.Sizin bulunduğunuz durumdan utanması gereken bizler değiliz.Bizzat devletin utanması gerekiyor.Siz bu öfke ve kaygınızı bize değil,bu durumunuza sebep olanlara doğru yöneltseniz bence daha bir olumlu iş yapmış olursunuz.

yazıyı okudukça canan hanıma katılıyorum dedim sonra yazılanları bakıyorum senin yazında güldüm sadece SEN VE SENİN GİBİLERE ALLAH SADECE AKIL VERSİN diyorum alışıksınız siz sen şimdi bunuda alınırsın :)

nasıl izin alınarak dışarı çıkılıyor. kadın her gün çocuğunu okula getirip götürüyor varmı böyle bir şey

yahu neyı tartısıyorsunuz anlamadım en buyuk sermaye kazanc saglıktır ya saglık sızler engelınız olmasına ragmen ıse yerlesmıs 3 lırada 5 lırada olsa kazanıyorsunuz ya buna sukredın ben ayda 5 bın kazanıyorum bunun cevremdekılere yada bır suru calısan az maas alan kader arkadslarıma ne ne fark eder kımın ne aldıgı degıl saglıgım ıyımı onu bakın ya ben bugun 5 bın alsam 2 ay sonra yatalak olsam calısamasam cebıme her ay gırmeyen 5 bın lıradan az da olsa saglıklı sekılde ayda 750 tl kazanmak 5 bınden daha hayırlı degılmıdır onemlı olan arkadslar bulundugumuz makamın ve saglıgımızın kıymetıne bılmektır vajınık kardesımsen devletı gosterıyorsun da devletten cok ısverenlerın sucu yokmu artı herseyı baskasından beklersek ac kalırız allah ınsanları rzkını vermek ıcın akıl vermıs sen aklınla dusunursen kazanırsın vesselam hoşcakalın

ama o denizli devlet hastanesini saglık bakanlığına şikayet edeceğim. istedikleri gibi girip çıkıyorlar. çalışanlar

kimse engel degilki kamuda çalışmanıza. belli prosedürü var bunu başaran herkes memur oluyor. memurları neden karalıyorsunuz ki? herkes bi çok zorlukla gelmiştir oraya.maaş konusunda insanlar gelirine göre harcama yapar. artı iyi bi yaşam için neden daha fazlası istenmesin ki. yine bilgi ve bererisiyle üst görevlerde yerini alıp ona göre maaşını alır. bu arada vilanjk' de katıldıgımı belirtmek isterim.öfkenizi bireylere degilde sisteme püskürtmeniz gerek.

melisaa;

Tepkilerini çok kazanmak isteyene değilde kendilerine az verene yöneltmeyi akıl edemedikleri için bu durum ortaya çıkıyor.Farkında olmasalarda kendileride daha iyi daha bir güzel yaşam için yazdıklarını algılayamıyorlar.

konunun engelli memurlarla sınırlı kalması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olmuş.

aslında arkadaş haklı anayasanın eşitlik ilkesi hangi konularda geçerli?
herkese eşit kamusal hizmet konusunda.
e arkadaş, bu mantıkla haklı. ona 700 maaş öbürüne 1800 maaş eşitliği bozuyor.
haklıda, ya devlet kamu kasayı herkese eşit paylaştırır. yada böyle kavga çıkar.

yanlız bu yazımı nitelikli sanat veya başka meslek gurupları üstlerine alınmasınlar.
mesela bir dr. a ben devlet neden 10 000 veriyor. diyemem!.
onun yaptığı işi herkez yapamaz. ama arkadaşın dediği gibi masa başı işleri okuma yazması olan her vatandaş yapabilir.
demekki anayasa nın eşitlik ilkesine aykırı iş yapılıyor.

bu ödenen maaşlarda insanların vergileri ile karşılandığına göre. bencede her insana özel veya kamu olsun.
normal bir açlık sınırı belirlemesine göre maaş verilmelidir.
yani ya asgari ücret bu kadar düşük olamaz. yada kamu çalışanına bunun üstünde para ödiyemezsiniz.
öderseniz haksız vergi toplayıp özel sekör çalışanına zulm etmiş olursunuz.

çok ilginç bi arkadaşda özelde fazla alıyordum kamuya girdim daha az alıyorum demiş.
kamuda kovulmazsınız. ama özelde kovulursunuz.
bu sebebden kamuyu tercih etmiş olmayasınız?:eek:

SSaaFFee

bunu belirtmeme gerek var mı? söylemiştim özelde çalışırken yazın 2 ay tatildi ve maaşım yatıyordu artı 15 tatilde de tatilim vardı maaşım ise şimdi aldığımdan yaklaşık 400 tl daha fazlaydı ama hiçbir sosyal güvencen yoktu müdüre de gıcık oluyordum bir gün dövecektim adamı işten atılacaktım o olacaktı :D özelden ayrılmamın sebebi kovulma korkusu ama sizlerin idrak edemediği ya da öfkeden göremediği şey özel sektördeki patronların çalışanlarını ezme sebebi memurlar değil ben hiçbir engelli arkadaşımın saatlerce çalışıp asgari ücret almasına razı olamam bunun sorumlusu gerekli denetlemeyi yapmayan devlettir. Şunu unutuyorsunuz. Memur maaşları ortalama 1700 tl hiçbir şey yapmasan bile sabah 8 den akşam 5 e kadar bir yerde sabit dursan bile o parayı sonuna kadar hak edersin adaletli olmayan özel sektör patronlarının 10 saat çalıştırdıkları işçilere 750 tl vermesidir bugün yoksulluk sınırı yanılmıyorsam 2000 tl nin üzerinde bu kadar emeğe bu parayı layık görüyorlarsa bundan ötürü memurları mı suçlamanız lazım bu bana saçma geliyor ha şunu söyleyeyim bana 10 saatlik çalışmam karşılığında 750 tl teklif etseler o teklifi yapan adamın suratına tükürüp çıkarım siz yapamıyorsanız bu da bizi bağlamaz

bana 10 saatlik çalışmam karşılığında 750 tl teklif etseler o teklifi yapan adamın suratına tükürüp çıkarım siz yapamıyorsanız bu da bizi bağlamaz

olaya hangi açıdan baktın anlıyamadım. veya size o acıyı gösteremedim sanırsam.

çok yanılıyorsun. bırak 750 yi 300 e bile çalışacak adam bulur... zorla çalıştırmıyorlar ya.

aynı mantıkla bakıcak olursak;
madem kamuda bir işveren.
en ucuz kimse onu çalıştırır. size 2000 ödüyorsa ve bu işe 750 ye yapıcak adam varsa çalıştıramaz.
çalıştırsa bile benim vergimi savurmuş usulsüz harcamış olur.

farkındaysanız kamu devamlı ihale açar. en uygun teklifi kim verirse işi ona verirler.
ama siz babanızın parasını kime isterseniz verirsiniz. ister bodrumda lahmacuna 60 tl verirsiniz. ister bi bardak suya 50 tl verirsiniz.
babanızın parasımı bu asgari ücreti belirleyen otorite olarak, astronomik ayrımcılık?
yanlış olan nokta burasıdır. asgari ücreti sen belirliyorsan. otorite isen o vakit kamuyada taş patlasa bunun % 10 u fazla ücretle işci alırsın.
almazsan böyle t. sandalyeye bile afedersin vergi koyarsın.

ben sizi eleştirmiyorum. ülkede özel hastane olması bile yanlıştır.
anayasa koymuşlar her yurttaş eşitmiş... nerede bunun eşitliği?
kamu aş, iş, eğitim, sağlık, güvenlik, barınma hizmetlerini eşit sunmak zorundadır.
sunmuyorsa ortada büyük bir adaletsizlik terazisi mevcuttur.

gidin gelişmiş bir avrupa ülkesini görün bakalım. zenginle fakir ayrı hastaneyemi gidiyor?
farklı hizmetmi alıyor. en fazla özel oda verirler. tedavide farklı muamele görmezsiniz.

SSaaFFee

Kardeşim aynı şeyleri düşünüyoruz ben de ortada bir adaletsizlik olduğunu söylüyorum ama haksızlık memurların 1660 tl maaş alması değil asgari ücretin 750 tl olmasıdır.

Alıntı yaptığım cümlemi açıklamam gerekirse beni orada belirtmek istediğim 10 saatlik çalışma karşılığında birisi size 750 tl teklif ediyorsa bu benim gözümde küfür yemekten farklı değildir bana birisi böyle bir teklifte bulunsa kendime küfür edilmiş sayarım ters tepki veririm şunu da belirteyim kolejde öğretmenlik yaptığım dönemde öğretmen dinlemek için de derslere girerdim derslerini dinlediğimiz öğretmenlere son olarak ne kadar ücret bekliyorsunuz derlerdi kolejdeki ortalama öğretmen maaşları 2000 tl idi ama ders anlatan genç kardeşlerimiz siz ne uygun görürseniz kabul ederim derdi bunu duyan patron da hemen atlar asgari ücretten az bir yüksek rakam verirdi o an sinirden delirirdim ama yapabileceğim bir şey yok çünkü işi kabul eden kardeşimiz buna razı oluyordu ben laf söylesem sana ne derlerdi o yüzden yutkunurdum halbuki öğretmen kardeşimiz 1800 tl dese bizim patron onu vermeye hazırdı ama arkadaş söylemezdi işte ben de o alıntı yaptığın mesajda bunu demek istedim kendinizi ezdirmeyin birisi size 10 saatlik iş karşılığında 750 tl veriyorsa en büyük suç o vicdansız patronundur ama sizde de bir parça olsun kabahat var demektir bunu da gözardı etmeyin

Üst Alt