Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maaşını beğenmeyemeyen kamulu engelli arkadaşlarım!

arkadaşım kesinlikle haklısın ama insan oğlu gerçekten doyumsuz dur ben ben diyordum ki sınavı kazanayım başka bir şey istemem ömss deen kazandım şimdi de ha bire diyorum ne zaman atanacam ,emin olun çoğu zaman çok gereksiz b u konuda devleti kendi içimde eleştiriyorum sonra kendim düşünüyorum daa düne kadar hani kazanayım geriasi önemli değil şimdide bir ayın hesabını yapiyorum diye kendime kızıyorum :) düzen böyle bakın bir okulda en düşük pasrayı hademe alır ,hademenin gözü öğretmenin aldığı paradadır sürekli kıskanır,öğretmenin gözü müdür yardımcısının parasındadır ,müdür yardımcısının gözü müdürün parasındadır , müdürün gözü şube müdürünün aldığı paradadır yani anlayacağınız kimse halinden memnun değil kendinden bir alt seviyedekini düşünmüyor ben bazen diyorum bende böyle mi olacam allah korusun umarım bozulmam....

ben burada aldığı maaştan şikayet eden bir arkadaşa rastlamadım. Ama bir arkadaş lise mezunu olarak işe başlamıştır. sonradan önlisans yada lisasns mezunu olmuştur. mezun olduğu alanda çalışma ya da maaşını isteme hakkına da sahiptir. Engelli arkadaşlara yargısız insaf yapmak görmeden bilmeden yan gelip yatıyor birde maş az diyar gibi itamlarla suçlamak son derece art niyetlidir. Kamuya giren engelli arkadaşlar son derece özverili ve ellerinden geleni esirgemeden çalışan insanlardır. Burada ahkam kesenler heralde bir işe girememenin eikliğini yaşıyor olmalılar ki bu arkadaşları nankörlüle suçluyorlar.

10 mılyarda alsa bızım ınsanımız beğenmez. Geçmişine bakmaz kı gecmısımde ben ne ıdım demez. Memur olayımda bırak 1700ü 1200e razıyım:) 800 alıyom su anda çalıstıqım yerde. Haftalık Çalısma saati:56 saat. Bayram Tatili diye bi kavram yok. tatili personel arasında ayarlıyosun falan filan. bunları düşünmezler. bunları geçin daha önceden bir işinin olmadıqınıda düşünmezler ki:) Allah akıl fikir versin diyorumç

valla benim bir işim olsunda ha kamu ha özel çalışayımda ailemin yükünü hafifleteyim başka bişi istemem millet iş sahibi olmuş kimi özelde çalışıyor kimi kamuda millet iş sahibi olmuş daha hala birşeylerden dert yanıyor işsiz olanlarımızda var herkesin görüşü durduğu yere göredir durduğu yerin kiymetini bilmeyenin vay haline

Engelli olsun,engelsiz olsun,zengin olsun fakir olsun,insanoğlu herşeyin daha fazlasını ister.
azcık maaşım iyi olsun, kendime ait bir evim olsun,birde arabam olsun diye diye istekleri gittikçe artacak,demiyor ki;ben bunların omasını istiyordum zaten şimdikte sahip oldum,daha fazlasını istemiyorum,tam tersi sahip oldukça daha fazlasını istiyor..
Haa birde maddi durumu çok iyi olupta zengin olanlar varya; habire para yok yok diyerek yakınırlar,işte o tip insanlara acaip uyuz oluyorum:mad:,ya birde şükretmesini bilin ya,şükretmek için daima kendimizde yukarıda olanlarları değil de aşağıda olanları örnek alınız..
Örnek vereyim ;benim bir dayım var,ziraat müdüründen emekli,hanımı öğretmen emeklisi,evi var,arabası var ve artı dayım emekli olmasına rağmen hala çalışıyor şuan müdür olarak...sorsam şimdik maaşımız yetmiyor der..:D:D

10 mılyarda alsa bızım ınsanımız beğenmez. Geçmişine bakmaz kı gecmısımde ben ne ıdım demez. Memur olayımda bırak 1700ü 1200e razıyım:) 800 alıyom su anda çalıstıqım yerde. Haftalık Çalısma saati:56 saat. Bayram Tatili diye bi kavram yok. tatili personel arasında ayarlıyosun falan filan. bunları düşünmezler. bunları geçin daha önceden bir işinin olmadıqınıda düşünmezler ki:) Allah akıl fikir versin diyorumç

Bundan önceki işim Devlete çalışan Özel sektördü,gün doğumu işe başlar gün batımında işim biterdi.Dediğin gibi ne bayram bilirdim ne resmi tatil,ne gecem vardı ne gündüzüm ne yaptığım iş belliydi ne yaptığım belli görevim vardı heryere her işe koşardım senelik izine çıktım telefon ettiler adam eksik çık gel izinimi yarıda bıraktım işe gittim.Hiç bir zaman bu nasıl iş diye isyan etmedim söylenmedim hep işimi zevkle yaptım taki geçen sene kurban bayramına kadar özel yaşantımdan dolayı işimden soğudum ve o sırada çok sevdiğim ve şuan amirim olan abim bir resmi kuruma işe aldırdı.Şuanda resmi bir kurumda çalışıyorum fakat daha önceki işimde aldığım maaşın yarısını alıyorum ayrıca herkes ikramiye alıyor kurumun 6 ayda bir vermiş olduğu hediye çekinden alıyorlarken ben senemi doldurmadığım için hiçbir haktan faydalanamadım olsun şükürler olsun ki geldiğim saat belli çıktığım saat belli hafta sonum var resmi tatilim var bayramım var yaptığım iş belli izin isterim ne işin var demezler işim var geç gelecem derim işini bitir öyle gel acele etme sağına soluna bak derler :D

Dün internette bi arkadaşımında hırsına gitmiş bu konu bana dediki bi arkadaş pazartesi sendromu yaşıyorum diyor diyor ne sinir yaw dedi ben şu evden gitsem bi diye can atıyorken millet pazartesi sendromu uykum var diyorlar diyor,bu pazartesi sendromu ne dedi ben yaşamadığım için bilmiyorum dedim seni biliyorum sen hafta sonuda gidip çalışırsın dedi ve gülmüştük :)

sgurkan;
Dediği gibi insanoğlunu doyuramazsın hep fazlasını ister yetmiyor diye ağlar,özel sektörde çalıştığım dönemde çalışan bir pilotun evine 30 bin liraya yakın para giriyor evine yemin ediyorum 5 lira para iste ağlardı para yok bilmem ne cart curt diye gelde sövme bu herife :rolleyes::rolleyes:

Bu tartışmayı komik ve saçma buluyorum.Her insan daha iyisi olsun diye uğraşır.Şükretmek ayrı bişeydir daha iyisini hakettiğini düşünmek ayrı bişeydir.Bende askari ücretle hatta askari ücretin daha azı bi parayla tezgahtarlık yaptım akşama kadarda canım çıkıyordu o halime şükredip dursaydım şu an burda olmazdım.İşverenler vijdansızdır onlar bizi düşünsün diye beklerseniz çok beklersiniz.O yüzdende herkes biraz kendi kaderi için uğraşmalı azmin elinden bişey kurtulmaz arkadaşlar Sizden daha çok maaş alanları suçlayacağınıza sizde onlar kadar almak için çaba harcayın bence çünkü bu söylediğiniz paralarda çok para sayılmaz Türkiyede geçim şartları Açlık ve Yoksulluk sınırları ortada Böyle birbirinin aldığı maaşları kıskanarak değil birlik sağlayarak bi yere varılır.
Saygılar hepinize....

yakamoz06;

Arkadaşım kimsenin parasını mevkisini kıskanmıyoruz kimseninde aldığı parada gözümüz yok sen yazılanları düzgün okumamışsın yada anlamak istediğin gibi anlamışsın.Burada olan veya olmayan herkes kendi kaderi için uğraşıyor çabalıyor..Kimseyi suçladığımız yok bizim,aldıkları paranın değerini kıymetini bilen yok işe girmeden iş iş diye ağlayıp işe girince bu paraya çalışılmaz ben şunu alıyomda sen niye onu alıyon diyenleri eleştiriyoruz benim ne gecem vardı ne gündüzüm ne izinim vardı ne hafta sonum ne bayramım vardı ne resmi tatilim öyleykende şikayet etmediğimi söylüyorum ama siz okumamışsınızki yazılanı burda ne tartışıldığını...

Size soruyorum şu zamanda şu dönemde azim edipte işe giremeyen biyerlere işe yerleşemeyen arkadaşlarımızdan haberin varmı ??? Hangi ülkede yaşıyorsun yada beni bizleri safmı sanıyorsun ne flimlerin ne dümenlerin döndüğünü bilmiyormuyuz sanki bizler ???

kısır bir döngü içerisinde herkes. kiminin şükür dediği kimine yetmez olay bundan ibarettir. maaşlar bekar biri için nimet. evliysen yandın. ha 1600 tl maaş yeterli midir bence değil. ben aldığım maaşı hesaplarken evime et almayı, kitap almayı ya da yazın tatile gitmeyi hesaba katarım. kıt kanaat geçinmek insanları da yıpratır arkadaşlar. 50 yaşına geldiğinizde 70 yaşına gelmiş gibi çökersiniz. bir de çocuğunuz ünv. okuyorsa eyvahhh o zaman yandınız demektir. geleceği de düşünüp hesap yapmak gerekir yoksa şimdi ne desek boş....

benim ne gecem vardı ne gündüzüm ne izinim vardı ne hafta sonum ne bayramım vardı ne resmi tatilim öyleykende şikayet etmediğimi söylüyorum ama siz okumamışsınızki yazılanı burda ne tartışıldığını...

mesai aldınız heralde. veya siz engelli değilsinizi çıkardım buradan....
bir gerçek engellinin gece gündüz çalışması mümkünmüdür?
fiziksel açıdan hiç sanmıyorum. ne akla, ne mantığa, ne bilme uygun söyledikleriniz.
ayrıca çalışma saatleri her ülkede kanunlarla belirlenmiştir. türkiyede sanırsam 40-45 saat.

burda tartışılan bence kamu maaşlarının vatandaşın cebinden çıktığı gerçeğidir.
siz aldığınız maaşın kimin cebinden çıktığını bile bilmiyorsunuz.

maliye engelli olsun engelsiz olsun kamu personeline fazla para ödüyor.
yok eğer doğru ücret ödüyorum. diyorsa asgati ücreti neden düşük belirliyor.
burda bir çelişki var. ya asgari ücretlinin hakkını yiyorlar. yada kamuya fazla maaş ödüyorlar.

olaya mantıkla bilimsel olarak bakalım. duygusal bakarak gerçekler görülemez. gerçek verilere ulaşılamaz.

burada özel teşebbüs işverenleri kesinlikle eleştirmiyorum hakkımızda yok zaten.
özel teşebbüs asgari ödeyebileceği ücreti öder. madem kamu çalışanına 2-3 katı maaş ödüyor.
asgari ücretliyede kamu maaşı seviyesinde ödemeyi maliye yapmalıdır.
yoksa devlet olma yükümlülüğü yerine getirilememiş olur.

tekarar ediyorum. anayasanın eşitlik ilkesi çiğneniyor.

herkez dr. olamaz. herkez sanatkar olamaz. her mesleği herkez yapamaz. amma, kamu masa başı işini herkez yapabilir.
yok ben, kazandım buraya girdim falanla kimse kendini kandırmasın.

bi arap ülkesi vardı şimdi hatırlayamadım ismini. her vatandaşına çalışmadan 30 bin dolar maaş ödüyor.( efendim onların petrol gelir var; yokya derler. sizde para yokta her taraf nasıl şantiye alanına döndü diye sorarlar adama.?)
yani sen sınavla hakettin kura ile girdin falan saçmalığı yok.

demem şu maliye kurumu çok ehemniyetli bir kurumdur.

deprem vergisi toplayıp. memur maaşı ödeyemezsiniz. aynı kaldırımı sök - tak, sök - tak, sök - tak yapamazsınız.
başkasının hakkını başkasına vermek teraziye ateş doldurmaktır.

mesai aldınız heralde. veya siz engelli değilsinizi çıkardım buradan....
bir gerçek engellinin gece gündüz çalışması mümkünmüdür?

Yemin ederim ne mesai aldım ne ödül aldım daha bile maaşım bayrama arife gününe geldiyse yatırmazdı bayram sonu alırdık maaşımızı,1 gün bile gelipte alın çocuklar şuda bayram çikolatanız şekeriniz maaşınızı bayramda veremedim ama şuda bayram haşlığınız olsun demedi.3,5 sene çalıştım özel sektörde vergiden muaf olduğum halde farkını vermedi bana beni sağlam statüde çalıştırmışlar resmi kuruma girince ortaya çıktı,ilk işe başladığımda tam 2 ay girdi çıktı yapmış ilk ay 8 gün ssk 2.ay 15 gün ssk 3.ay 21 gün ssk yapmış.Bigün patronun sekreteri aradı siz kaç kişisiniz kaç saat çalışıyorsunuz diye dedim .... hanım biz 3 kişiyiz ama 3müzde aynı anda durmuyoruz 3müzünde ayrı görevleri var çalışma saatimiz çok fazla aldığımız ücret çok düşük dedim kaç saat çalışıyorsunuz dedi 13 14 saat çalışıyoruz dedim müfettişler felan gelirse böyle söylemeyin bilmem ne cart curt tamam personel alacağız deyip geçiştirdi.Daha neleri varda hepsi içimde duruyor öbür tarafda soracam :)

Gönülyarası arkadaşım;

Doğrudur sen haklısındır geceni gündüzüne katıp çalışmışsındır ona bi sözüm yok ama bende tamda bundan bahsediyorum işte neden böyle diye insanlar sorgulayamıyor.Senin böyle çalışman sorgulamaman kimin işine yarıyor işverenin.Bu adam böyle bi eleman bulmuş daha fazla para vermek istermi nasılsa az parayada çok iş yaptıracak birini bulmuş.
Aynı ülkede yaşamıyormuyuz damişsin evet aynı ülkede yaşıyoruz bir millet vekili ilede aynı ülkede yaşıyoruz ama arkadaşlar geçinemediklerini söyleyip bir gecede maaşlarını ikiye üçe katlayabiliyorlar neden bi asgari ücretliye %20 veremiyorlar.Birbirimizle tartışacağımıza bunları sorgulayabilsek İnanın bu yöneticiler bizleri aza kanaat ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Şükür kesinlikle olmalı insan sağlıklı olduğu için kazandığı paralar için kesinlikle şükretmeli ama sorgulamayıda bilmeli derim.En azından ben sorguluyorum kamuya girebilmek için en az 10 tane sınava girmiş ve hepsindede sözlülerde elenmiş biri olarak sorguluyorum ve hakettiğim maaşı isteme hakkınada sahibim değilmi.
Saygılar...

% 60 raporum var ve Özel bir sektörde çalışıyorum maaşımı buradan söylemek istemiyorum çalıştığım sektör bana 1.000TL maaş verse elimi öpüp başıma koyacağım. Tabi bunun yanında engelli statüsünde olmayan arkadaşlar ile bir tutulmakta cabası. Ben yapar mıydım bilmiyorum ama maaşım şu kadar bu kadar diyen arkadaşlara da hiç alınmıyorum açıkçası 1700TL veya 2000TL her ne kadar alıyorsa Allah bereketini artırsın daha çok versin inşallah. bundan önce o arkadaşlarda ne durumdaydı diğer çalıştıkları yerlerden ne kadar alıyordu? yada işi varmıydı? açmıydı? bir bilgim yok ama bırak söylesinler 3000 alsınlar 5bin alsınlar. Rabbim daha çok versin.

yakamoz06

kardeşim benim yazacaklarımı sen belirtmişsin özel sektörde çalışan arkadaşlar özellikle de gönülyarası kardeşimizin dediği şekilde çalışmaya zorlanan arkadaşlar önce kendisini bir sorgulasınlar siz bu düzene uydukça sorgulamadan her şeye eyvallah dedikçe böyle forumlarda şikayet etmeye devam edersiniz oysa bir yanlışlık olduğu çok aşikar gidip de "yahu arkadaş sen bizi eşek gibi çalıştırıyorsun elimize 3 kuruş para veriyorsun bu yaptığın ayıp günah değil mi?" diye sorgulamazsanız, kurumunuzu devletin ilgili birimlerine şikayet etmezseniz, bana kızmayın ama semer vuranınız çok olur ve bu durumu memurlar çok maaş alıyorlar bir de utanmadan şükretmiyorlar ( ki ben şu forumda bir tane bile şükretmeyen memur görmedim bunu nereden çıkartmışlar onu da çözemedim) diyerek çözemezsiniz

thief27
Doğru söylüyorsun gidersin işçi mahkemesine şikayet edersin adamlar gelir bir araştırma yapar adınıda söylemezler sonra cezai işlem başlatıp giderler buraya kadar çok güzel. ben özel eğitim sektöründe çalışıyorum öğrencilerden birisi okulu isimsiz web den meb'e şikayet ediyor meb ismi belirtmeden şikayet dilekçesinin örneğini okula gönderiyor. olay için gerekli inceleme vs. yapılıp konuşma metni hazırlanıyor. bakanlık gerekli mercideki memurlarını yönlendiriyor olan oluyor biten bitiyor vs. sonra nasıl oluyorsa o şikayeti eden çocuğun kimliğini müdüriyet öğreniyor. ama nasıl??? gittik işçi mahkemesine verdik şikayeti dedik ki bir dost adamlarda öğrendi diyelim. yerimize adam mı yok Sonra üç kuruşdan da olalım. TÜRKİYE abi burası ne nasıl oluyor bilmiyoruz ama malesef oluyor. :confused::confused::confused::confused::confused:

yakamoz06;
Evet doğru söylüyorsun sorgulamamız hakkımızı savunmamız lazım ama nasıl olacak bu iş ?? Jandarma Komutanlığı Kaloriferci kadrosu açtı mesleğim Sıhhı Tesisatcıyım Daha önce 2 büyük firmanın servisinde çalıştım klima kombi beyaz eşya dan anlarım ayrıca meslek lisesi mezunuyum stajımı askeriyede kaloriferhanede yaptım eski brölör den anlarım memelerini elektrotlarını söker temizler takardım vs vs meslek lisesi mezunuyum diye müracat edemedim ilk okul ve orta okul mezunu olacakmış o kadro boş kaldı kimse başvurmadı çünkü ateşçi belgesi istiyordu bende herşey vardı olmadı kabul etmediler,1 sene sonra aynı kadro açıldı oğlanda ateşçi belgesi olmadığı halde başvurusunu aldılar kime ne deyim nasıl hakkımı savunayım söyle kimi kime şikayet edeyim ???

Tapu Kadastro dan sınava gireceğim ve sınav giriş belgem sınavdan sonra geldi en az 5 kere sordum başvuru yaparken aldığım cevap evlere iadeli taütlü gönderilecek sınav belgeleri denildi.Peşine düştüm nasıl olur sınavdan sonra gelir bu belge diye Özürlüler İdaresi Başkanlığına koştum dedilerki Git Tapu Kadastroya dilekçe ver personel başkanına kadar çıktım nasıl çıktıysam :rolleyes: kapıyı çaldım odasına girdim dedim sınavdan sonra geldi belgem netten takip etseydin dedi ukalaca senin memurun böyle söyledi dedim bende ukalalaştım aşağı yukarı derken çık dışarı polis güvenlik çağıracam dedi çağırmazsan adam değilsin senide o koltuğa gömerim dedim git istediğin yere şikayet et dedi Bimer ve Cumhurbaşkanlığına hem meil hemde mektup yazdım iadeli taütlü gönderdim,cevap ne mi ?

Size bilgi verilecektir denildi,1 hafta 10 gün sonra eve posta geldi Tapu Kadastro Personel Başkanı o kapıştığım herif imzalı sınavınızı netten takip edecektiniz sizin sorumsuzluğunuzdur denildi.

Bu iki olay en basiti daha neler geldi başıma anlatsam resmen söversin intihar edersin,bu ülkede adalet yok kanun yok hak yok şu bir gerçek ama Git bir TARİKATA üye ol bak nerelere geliyorsun ne işlerin oluyor...Nelere şahit oldum neler öğrendim neler gördüm biliyorum anlatsam bi varyaaaa :rolleyes: Tanıdığım uzman doktor prof oldu ve hastaneye başhekim oldu başhekim olan kişi müşteşar oldu dekan oldu kime şikayet edecen nereden hakkını savunacaksın :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Bizi bizden başka kimse anlamaz...

Saygılar benden ...

gönülyarası;

Bazı istisnai durumlar yazılamıyor senin düşüncelerini çok iyi anlıyorum kardeşim. kimi neye şikayet edeceksin. :mad:

Üst Alt