benim ne gecem vardı ne gündüzüm ne izinim vardı ne hafta sonum ne bayramım vardı ne resmi tatilim öyleykende şikayet etmediğimi söylüyorum ama siz okumamışsınızki yazılanı burda ne tartışıldığını...
mesai aldınız heralde. veya siz engelli değilsinizi çıkardım buradan....
bir gerçek engellinin gece gündüz çalışması mümkünmüdür?
fiziksel açıdan hiç sanmıyorum. ne akla, ne mantığa, ne bilme uygun söyledikleriniz.
ayrıca çalışma saatleri her ülkede kanunlarla belirlenmiştir. türkiyede sanırsam 40-45 saat.
burda tartışılan bence kamu maaşlarının vatandaşın cebinden çıktığı gerçeğidir.
siz aldığınız maaşın kimin cebinden çıktığını bile bilmiyorsunuz.
maliye engelli olsun engelsiz olsun kamu personeline fazla para ödüyor.
yok eğer doğru ücret ödüyorum. diyorsa asgati ücreti neden düşük belirliyor.
burda bir çelişki var. ya asgari ücretlinin hakkını yiyorlar. yada kamuya fazla maaş ödüyorlar.
olaya mantıkla bilimsel olarak bakalım. duygusal bakarak gerçekler görülemez. gerçek verilere ulaşılamaz.
burada özel teşebbüs işverenleri kesinlikle eleştirmiyorum hakkımızda yok zaten.
özel teşebbüs asgari ödeyebileceği ücreti öder. madem kamu çalışanına 2-3 katı maaş ödüyor.
asgari ücretliyede kamu maaşı seviyesinde ödemeyi maliye yapmalıdır.
yoksa devlet olma yükümlülüğü yerine getirilememiş olur.
tekarar ediyorum. anayasanın eşitlik ilkesi çiğneniyor.
herkez dr. olamaz. herkez sanatkar olamaz. her mesleği herkez yapamaz. amma, kamu masa başı işini herkez yapabilir.
yok ben, kazandım buraya girdim falanla kimse kendini kandırmasın.
bi arap ülkesi vardı şimdi hatırlayamadım ismini. her vatandaşına çalışmadan 30 bin dolar maaş ödüyor.( efendim onların petrol gelir var; yokya derler. sizde para yokta her taraf nasıl şantiye alanına döndü diye sorarlar adama.?)
yani sen sınavla hakettin kura ile girdin falan saçmalığı yok.
demem şu maliye kurumu çok ehemniyetli bir kurumdur.
deprem vergisi toplayıp. memur maaşı ödeyemezsiniz. aynı kaldırımı sök - tak, sök - tak, sök - tak yapamazsınız.
başkasının hakkını başkasına vermek teraziye ateş doldurmaktır.