Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme yolu ile alınan engelli raporunun sürekli ibareli olma olasılığı var mıdır?

2. İdare Mahkemesinde Dava Açma Süreci
İdari itirazlar sonucunda çıkan hakem hastane raporunun veya sürecin hatalı, eksik ya da kanuna aykırı olduğunu düşünüyorsanız yargı yoluna başvurabilirsiniz.

Dava Türü: "Sağlık kurulu raporunun iptali" istemiyle İptal Davası açılır.

Süre: Hakem hastane kararının kesinleşip size tebliğ edilmesinden itibaren 60 gün içinde dava açılması zorunludur.

Mahkeme Kararı: İdare mahkemesi, rapor oranının veya kararın hukuka ve tıbbi gerçeklere uygun olup olmadığını inceler. Mahkeme heyeti genellikle Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) bağımsız tıbbi görüş veya rapor talep eder.

Sonuç: Mahkeme, işlemin hatalı olduğuna karar verirse raporu iptal eder ve kurumun yeniden usulüne uygun bir sağlık raporu düzenlemesine hükmeder.

Son düzenleme:
Kardeşim istediğin kadar süreli /sürekli raporun olsun. Sen emekli olurken yeniden rapor veya durum bildirir raporu çıkartacaksın.
Hadi onu geçtim mahkemeye verdim mahkeme senin yeniden rapor çıkartmanı da isteyebilir.
Sonuç ne değişen birşey olmayacak elinde sonunda rapor çıkartacaksın.
Sen istediğin kadar hakkım var de eski raporlarını artık bir önemi yok.
Devlet ile ilgili bir işinde senden yeniden hastaneye gitmeni istiyorlar.

Süreli raporlarla insanları mağdur ediyorlar benim de önce iki yıllık sonra beş yıllık şimdi tekrar iki yıllık aynı rapor var sonuçlar aynı neden süresiz olmuyor

Eskiden para ile alınan raporların tanıdıklar yüzünden alınan raporların ceremesini biz çekiyoruz.
Adamlar hastalığın olmasına rağmen korkarak rapor veriyor inada süre koyuyor.
Doğuştan rahatsızlığım var rapor oranım 2024 yenileme sebebi ile arttı mesela , emeklilik için başvurdum 2026 Nisan'da.
SGK elinde ne rapor olursa olsun 6 ayı geçsin geçmesin her türlü yeni rapor için hastaneye gidiceksin dedi.
5 Mayıs'ta heyete girdim , heyetten dönmüş evragım sebebi ne biliyor musunuz ?
Rapor oranım neden yüksekmiş:)
Aynı doktora Haziran'da muayene oldum tek bolum ortopedi 16 Haziran'da yeniden heyete girdim.
Heyet başkanına sadece şunu sordum,
Ben Nisan ayında basvurdun Mayıs ta heyete girdim heyetten döndü Haziran'da yeniden muayene yeniden heyete çağırdıniz, ben şimdi gideyim mi yoksa yine birşey çıkaracak misiniz?
Nasil yani dedi dedim siz ortopedi hastasına röntgen dahi çekmeden mevcut raporuma bakarak bana işlem yapıyorsunuz. Siz bana bugün ne verirseniz verin olumlu olumsuz sağlık bakanlığına şikayet edeceğim dedim.
Durum bildirir raporum mevcut raporum ile aynı şekilde SGK ya gönderildi.
Canları ne isterse ve susarsan onu sana diretiyorlar.
Şimdi SGK kurulundan haber bekliyorum, muhtemelen ara karar yeniden muayene çıkacak biliyorum.

Kardeşim sen burada ne yazılırsa yazılsın cevabı beğenmeyeceksin.
Ne olursa olsun rapor çıkaracaksın.

Mahkeme bu sefer adli tıp a gönderecek bu zaten yeni rapor çıkartmak demek.

Niye beğenmeyim niye. Yoksa yazmak isteyipte yazamadığın birşeylermi var hani.

@Hopee3466, zaten adli tıp bakıyor biliyorum bunu ben zaten.

Şimdi cevap yazabilirsin.

O zaman örnek bir durum aramana gerek yokki süreç belli :)
Başından aynı geçen kişiyi aramana gerek yok.
Herkese kural kanun farklı işlemiyor.

Üst Alt