Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Majör depresyon ve OKB (takıntı) hastalığına yüzde kaç rapor verilir?

OKB majör depresyon tanısı ile rapor alabilir miyim? Oranı ne olabilir?

merhaba. okb (takıntı ) ve majör depresyon rahatsızlıklarım var.ara ara nöbetler şeklinde tekrarlıyor. 2 defa hastanede yattım bunların yüzünden. sağlık kurulundan engelli raporu nasıl alırım ? engelli raporunun bana ne gibi faydası olur ?

Psikatri hastalıklarında karar biraz zor veriliyo ve gecici rapor verirler büyük ihtimalle

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doktorunuzla konuşun onun bilgisi dahilinde rapor alabilirsiniz. En az 6 ay okb tedavisi görmeniz gerekiyor. Yüzde 40- 45 arası oran veriliyor okb hastalarına.

Serdar2719

değil 6ay tam 6 yıldır aynı hastanede tedavi görüyorum.hastanede tanımadığım doktor kalmamıştır. 2 defa da aynı şikayetlerden ötürü aynı hastanede yattım.
%40 ve üzeri engellilere ne gibi haklar tanınıyor ?

gokhan34..hocam ilinizde rapor vermeye yetkili devlet hastahanesine elinizdeki ilaç epikriz raporları ile başvurun, elinizde hastalığınız ile ilgili ne varsa yanınızda götürün..geçmiş olsun..

rapor alırsam; tedavi ile kısmen işlevselliği düzelen şeklinde mi çıkar rapor ? böyle çıkmasının bana ne faydası olur ?

merhaba.engelli raporuna başvurmayı düşünüyorum. (oranlar tahmini olmakla beraber )
okb :%40
majör depresyon :%40
organik olmayan psikoz: %40 çıkarsa
% kaç oranda engelli raporu verilir bana ?

kronik okb ve majör depresyon için rapor sürekli mi verilir ?

merhaba.doktorum sana rahat %40-%60 arasında rapor verilir diye söyledi bana. kronik okb ve majör depresyon için rapor süreli mi verilir süresiz mi?

gokhan34..hocam siz bir de 6 yıldır tedavi gördüğünüzü yazmışınız,ki rahat rahat 40 geçersiniz bence...başvuru da 6 yıldır ne tedavisi ne ilacı kullandıysanız hepsini dosyaya koyun öyle gidin eksik hiçbir şey kalmasın...psikiyatri de genellikle süreli verilir rapor ama sizin hem tedavi geçmişiniz uzun hem de eşlik eden hastalıklarda varsa süresiz olur gibime geliyor geçmiş olsun..

Merhaba gökhan bey... Bana 6 ay önce hastaneye yatışımda Psikotik ağır depresif nöbet (majör depresyon) ve okb teşhisi konuldu. Sizinle aynı durumdayız.. Bu hastalık hakkında eminim konuşacak çok şeyler olabilir.. Sizinle görüşmeyi çok isterim.. Saygılar

gokhan34

SÜRELİ olması büyük ihtimalle. 2019 da kanun değişti çünkü. Psikiyatrik hastalıklarda artık ilk rapor "süreli" olması bildiğimiz bu şimdilik.

adamo

İş hayatı zor arkadas cogu cakal moralını bozmak ıcın ellerıden gelenı yaparlar cok calısırsan cekemezler hıc calısamazsan ugrasırlar kımse senın cektıgın zorluklara bakmaz zıhınselmıssın yok hastaymıssın umurlarında degıl herkes kendı ısını bıle baskasına yukleme pesınde.Allah sana kolaylık versın. Ben zıhınsel degılım ama bende ruhsal duygusalım 10 senemı tamamlayıp emeklı olup koyde hayatımı yasıcam gına geldı ınsanlardan :)

tabı hıc calısmamazlık edelım demıyorum tabı elimizden gelenı yapacaz da ona rağmen ugrasırlar iş hayatı zor :)

merhaba. majör depresyon okb ve anksiyete rahatsızlığım yüzünden çalışmakta çok zorlanıyorum. sağlık kuruluna girip engel oranımı belirleyip kurul raporu almak istiyorum. gerekirse vergi indiriminden de faydalanacağım.

sadece kocaeli üni. psikiyatri bölümünde 3 kez yattım ve 9 yıldır orada tedavi görüyorum. tedavi geçmişim 2008'e kadar uzanıyor. o yıldan bu yana ilaç kullanıyorum. kamu kurumunda memurum şu an ama çok zorlanıyorum. yüzde kaç engelli raporu verilir ???

ikincisi: sağlık kurulunda direkt malülen emeklilik kararı verilebilir malülen otomatik olarak emekli ederler mi ???

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

@deathless,,

tiroid nodülleri de var. düzensiz çalışıyor tiroid bezlerim. kilom da 130. obezim. gece yeme hastalığım var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
2008 2024 arası hep OKB tanısı almış mıydınız ona göre cevap yazacağım? @gokhan34,

Hastane yatışları okb mi?

2008 den bu yana OKB tedavisi alıp bir iki kez hastane yatışınız olmuş.

OKB üzerinden yorum yapıyorum...2008-2024 az bir süre değil.

Tedavi ile düzelmeyen %60 verilebilir kanaatindeyim.

En kötü ihtimal %40 alırsınız.

Heyete tedavi aldığınız hastanede giriniz. @gokhan34,

Geçmiş olsun .okb teşhisi konuldu ise yüzde 40 alırsınız.en dusukdiger rahatsizliklarinizla bence ilaç tedavisiyle çalışma olanağı veren toplamda 45 alırsınız.ama süreli verebilir.1 yıl diyebilir 2 yil kontrol muayenesi yazabilir sonrası sizin sagliginiza ve tedavileri izle bagli

@OğuzHan112 merak ettigim birşey soracagım. O.k.b temizlik simetri birşeyleri düşünme v.b. sıkıntıları olan bir hastalık degilmi? Bildigim kadarıyla tek başına olunca biraz daha kolay degilmi tedavisi?

Hayır...OKB sadece temizlik ve simetri bozukluğu değildir.

@CORTU,
@gokhan34
OKB üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

Kısmen düzelen 40
Tedavi ile düzelmeyen 60

@gokhan34,

Kronik depresyon tanısı almışsanız 20 puan eklenebilir.

Son düzenleme:
Sizin tedavi geçmişiniz uzun yıllara dayanıyor.

Hastane yatışlarınız da var..o yüzden engelli raporunuz her halükarda çıkar..

Tedavi aldığınız hastanede heyete girebilirsiniz. @gokhan34,

Merhaba. Ağır depresyon okb ve anksiyete yüzünden yeri geliyor işim gücüme vaktinde gidemiyor; yeri geliyor hiç gidemiyorum. Tedavi gördüğüm üniversite hastanesine engelli raporu için başvurdum. Pazartesi günü ön görüşmem ve bugün de yönlendirmem yapıldı sağlık kuruluna. Min. 3 hafta maks. 1 ay sürer mesajın gelmesi ve mesajda belirtilen tarih ve saatte kurula girersiniz ve engelli raporu oranına sağlık kurulu karar verir dediler. Bunların haricinde bir durum sözkonusu olabilir mi ?

2. Ufak bir işlem için sabahın köründe midesi bulana bulana 3. Kez üst üste yollara koyulduğum için şikayet dilekçesi verdim ufak işlem için kmlerce öteden getirtiyorsunuz diyerek. Şikayet dilekçemin sağlık kurulu engelli ve engel oranı kararında etkisi olur mu ? Üni hastanesi : kocaeli üniversitesi hastanesi.

3. 2003 yılından beri rahatsızım ve normal kpss ile atandıktan sonra öğretmenken geri hizmet istedim rahatsızlığımın öğrencilerin üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle. 3 kere hastanede yattım ama intihar girişimim yok. Sigara kullandım ama hastalığa rağmen bırakabildim. Hava depişimlerinden etkileniyorum. Takıntılarım kronik olduğu için askerlikten muafım. Majör depresyonum var hem de yeri geldiğinde kafamı kaldıramıyorum. İdareyle ve arkadaşlarla aram bozuldu hastalık yüzünden. Özbakım ve ihtiyaçlarımı karşılamam için kendimi çok zorlamam gerekiyor! Erteleme kronik bende. Korku ve kaygılarım ayyukta huzursuzum genel olarak. İlaçla biraz düzeliyorum ama … sizce yüzde kaç engel oranı verilir ve süreli mi süresiz mi verilir rapor ? (2003te başladı hastalığım ama 2008de tedaviye başladım.)

Şikayetin olumsuz bir durum yaratmaz

OKB den %40 alırsınız.. diğerleri değerlendirilmeye bilir.

Uzum süre OKB takibin ve hastane yatışında varmış...60 puan gelebilir. @gokhan34,

Annem öldüğünden beri son derece depresif durumdayım. Yatak döşek yattığım da oldu . Onun bir etkisi olmaz mı engelli raporuna ? 3 depresyon atağı geçirdim zaten en az !

Evde yatmanız bir şey değiştirmez... Poliklinik kayıtları hastane kayıtları hastane yatışları bunlar önemli olan. @gokhan34,

Ekt almama rağmen düzelmedi rahatsızlığım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt