Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mal Bildiriminde KYK borcunu yazmayı unutmam soruna yol açar mı?

nuri3558

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar mal bildirim formunda KYK borcunu yazmayı unuttum sıkıntı olur mu ya kafama takıldı 5 bin küsür kredi borcum var mal bildirimine yazmayı unuttum kafayı yicem..

nuri3558 sıkıntı olmaz. kimse bakmıyor ki o belgelere. alıp dosyana koyacaklar rahat ol..

Engelli raporum üzerine aldığımız aracımızı mal bildirim formunda yazmam gerekiyor değil mi

msait19 senin adına olduğu için yazman gerekiyor. bu mal bildirim olayını gözünüzde çok büyütmeyin formalite olan işlemlerden biri..

ankiloz bu evrağı nasıl dolduracağız hiç bir bilgim yok yani şöyle köyde babamdan kalan araziler falan var ama hiç bir bilgisini bilmiyorum değerini bilmiyorum kardeşlerim falan var banada hak düşüyor nasıl yapmam gerekiyor yazmasan sıkıntı olur mu

ysrkrdmr sen sadece adına kayıtlı olan taşınır ve taşınmazları yazacaksın oraya. evli isen eşine ait olanları da yazıyorsun. çocuk varsa onun adına olanlarıda yazıyorsun. evrak teslim ederken sana o belgeyi verip doldurmana yardımcı olurlar.

askerlik durum belgesini ve adli sicil kaydını e devletten aldım
askerlik durum belgesinde askere elverişli yazıyor muaf falan yazmıyor bi sıkıntı çıkar mı ve e-devlet çıktılarını kabul ederler mi acaba

ysrkrdmr E-devletten çıkan her belge geçerlidir kabul etmek zorundalar. Karşına işi bilmeyen biri çıkar da bu olmaz falan derse durumu izah edersin. anlamıyorsa gidip kurumdan alırsın belgeleri. bazen insanlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur.

Arkadaşlar ben daha evrakları vermedim. Mal beyanı yaparken; babamın babasının üstüne kayıtlı arsalar var, hemen hemen 87 müşterek var ve bende bunlardan biriyim e devletten bakınca banada çıkıyor. Arsanın hiç maddi bir getirisi yok. Kimse ilgilrnmiyor bende dahil nerde olduğunu bile bilmiyorum bu arsalarıda yazayımmı gerek varmı ?

ferit1011 bu durumu bize anlattığın gibi evrakları teslim edeceğin yerdeki görevliye sor kardeş. yaz derse yazarsın. daha önce de dediğim gibi bu mal beyanı formalite işlemlerden biri. daha bana gelip senin mal beyanın nerde diye soran olmadı.

Üniversite de okurken devlet veriyor öyle almıştım..

Arkadaşlar aklıma takıldı kurumu aradım en ufak borcu da yazın ne olur ne olmaz dedi geri gittim Halk Sağlığı kurumuna değiştirdim mal bildirim formunu yazdım KYK borcunu şimdi içim rahat bekliyoruz artık..

nuri3558

sene başı bana da kyk öğrenim kredisi vermişti ama ben daha sonra raporumu kyk'ya yollayıp krediye çevirdim.. engellilere öğrenim kredisi verilmiyor.. bence raporun ile birlikte bir dilekçe yazıp kyk'ya yolla.. kredin silinebilir.

ankiloz herhangi bir yerden emekli olup olmadığını gösteren belgede istendi bizim yerden e devletten alınıyor mu bu alınıyorsa nasıl alınıyor ?

ilyas1905

Cidden böyle bir durum var mı? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor raporumu gönderirsem kesiliyor mu kredi biraz daha detay verebilirmisin..

nuri3558

Hocam ben bu durumu daha önceden arastirmistim. Öğrenim kredisi için başvuru yapıldıktan sonra kyk ya bir dilekçe ile sağlık raporunu göndermen gerekiyordu. Bu şekilde olsaydı kredi değilde direk burs alacaktık. Geriye dönük de borcun silinmesi gibi bir durum yokmuş. Kyk yi arayıp sorabilirsin güzel bir şekilde açıklama yapıyorlar.

alpargu

geriye dönük borcun silinmesi içinde, raporunda "çalışarak hayatını kazanamaz" ibaresi istiyorlar. onun dışında kabul etmiyorlar.

not: öğrenim kredisi aldıysanız geri ödemeleri geciktirmeyin, ben geciktirmemiştim ama 1 yıl erteletmiştim,siz sakın erteletme yapmayın. okula başlarken öğrenim ve katkı kredisi yaklaşık 5bin liraya imza atmıştım, 1 yıl erteletmiştim. yaklaşık 8binlira öğrenim kredisi geri ödeme yaptım ve 1400 lirada katkı kredisi geri ödemesi, bu ayda son taksit olan 73 lira katkıyı yatırdım borç morç kalmadı,rahatladım.

Tüh ya zamanında okurken hiç aklıma gelmedi benimde 5 bin küsür borcum var kyk ya şuan 2 aydır ödeyemiyorum Halk Sağlığına memur olarak atandım evrakları dün teslim ettim inşAllah en kısa zamanda iş başı yaparız bi an önce kyk borcunu ödemeye başlarım..
Ekimde iş başı yapsak 4 aylık bir borcum olur ilk maaşım ile hemen öderim Allahın izniyle..

nuri3558

moralini bozmak istemezdim ama 4 aydır ödemiyor durumun olursa kötü olmuş ya, icraya verebilirler belki, hele işe başladığın anda maaşına haciz gelir mi ondan emin değilim ama maaş a haciz gelmesi kötü, inşallah böyle birşey gelmez başına.

bu kyk nın borç zamanında ödenmemesi durumunda yapılacak işlemler.

[FONT=Arial]56- BORÇ TAKSİTLERİMİ ZAMANINDA YATIRMADIĞIMDA NASIL BİR İŞLEM UYGULANMAKTADIR? [/FONT][FONT=Arial]
Öğrenim ve katkı kredisi borçlusu olup, borç taksitlerini zamanında ödemeyenlerin birinci defada borçlarının bir yıllığı, tekrarında ise tamamı ivedilik kazanır ve bu tarihten başlayarak 6183 sayılı “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’’ kapsamına girer ve bu kanun hükümlerine göre Vergi Dairesi Müdürlüklerince, borçlulardan tahsil edilerek Kuruma ödenir.

Buda bir memurun maaşına haciz geldiğinde olabilecek durumlar

[/FONT]

Devlet memurlarına verilecek disiplin cezaları ile her bir disiplin cezasını gerektiren fiil ve haller 57 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125 inci maddesinde sayılmıştır.
Anılan madde de disiplin cezaları uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması ve devlet memurluğundan çıkarma olarak belirtilmiştir.
Devlet memurlarına uygulanacak disiplin cezaları ve ceza uygulanacak fiil ve halleri düzenleyen 125 inci maddenin kınama cezasını gerektiren fiil ve hallerin sayıldığı (B)bendinin k) alt bendinde ise "Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak," fiili sayılmıştır.
Ayrıca 125 inci maddesinde "Disiplin cezası verilmesine sebep olmuş bir fiil veya halin cezaların sicilden silinmesine ilişkin süre içinde tekerrüründe bir derece ağır ceza uygulanır. Aynı derecede cezayı gerektiren fakat ayrı fiil veya haller nedeniyle verilen disiplin cezalarının üçüncü uygulamasında bir derece ağır ceza verilir."denilmektedir.
657 sayılı Kanunun Disiplin cezalarının bir süre sonra sicilden silinmesi başlıklı 133 üncü maddesinde "Disiplin cezaları memurun siciline işlenir. Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının sicil dosyasından silinmesini isteyebilir.
Memurun, yukarıda yazılan süreler içerisindeki davranışları, bu isteğini haklı kılacak nitelikte görülürse, isteğinin yerine getirilmesine karar verilelerek bu karar sicil dosyasına işlenir.
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının sicilden silinmesinde disiplin kurulunun mütalaası alındıktan sonra yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır."hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde;
1-Borcunuzu ödememek suretiyle yasal yollara başvurulmasına sebep olmanız nedeniyle idarenin hakkınızda kınama cezası vermesi mümkün bulunmaktadır.
2- Söz konusu fiilin belirtilen disiplin cezalarının bir süre sonra sicilden silinmesini düzenleyen süreler içinde yeniden işlenmesi halinde bir ağır ceza uygulanması söz konusudur.
3-Borç sebebiyle hakkında yasal yollara başvurulan memurun memuriyetine son verilmesine ilişkin düzenleme bulunmamaktadır.

[FONT=Arial]
[/FONT]

Mal beyaninda bulunurken bu borc meselesi bu kadar önemlimiya dikkat ediyorlarmiki o kadar.

ozgurluk

Hocam ne yaptın valla içime korku saldın zaten mal bildirimini sırf bu kyk borcunu yazmak için kuruma tekrar gittim tekrar işlem yaptım, devlet görüyor zaten bu borcu sistemde ihtiyacımız olduğunu biliyor, şuan öderim ama şehir dışına atandım kalıcak yere iyi para ayardım maaş almadan ödemek istemiyorum çok sıkışırım yoksa beklesinler 1-2 ay daha sonuçta hergün faiz biniyor inşAllah ekimin 15 in de ilk maaşım ile 3 ay olan kyk borcunu öderim..

@nuri3558 valla isteyerek yapmadım böyle bişey yazmak istemezdim ama aklıma direkt bu geldi, kyk borcunu vergi dairesine yönlendirirse şayet vergi dairesi bu borcu tahsil etmek için her yola başvurur, inşallah hemen atanırsında daha fazla gecikmez borç bi an önce kapatırsın.
ama bi durum daha var sen bu borcu memur olmadan yapmışın ve mal bildiriminde de borcu gösterdin şimdi, işe başladığında maaşa haciz gelirse uyarı filan verilmemesi lazım, bu durumu bir araştırmak lazım.
inşallah kyk vergi dairesine vermez sadece bi kaç ay faiz uygularda bu durumlara gelmeden halledersin şu borcu. daha ortada kesin bişey yok korkma

"Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak," bu madde memurlar için, sen henüz göreve başlamadın, ve kasten ödememezlik yapmıyorsun.

Tek dileğim hemen iş başı yapmak atandığım yer Giresun ben İzmirden kalkıp oraya gidicem Giresunu aradım tüm borçları yazın dediler sizin gibi düşünemedim bilgiler için teşekkür ederim dua edip iş başı yapmaktan başka çare yok sanırım belki 1 ayını öderim 1 ay kalır en azından ama mal bildirimine tüm borcu yazdım hep sıkıntı ya rapor içinde sıkıntı çıkarıcaklar sırf memur olur yazmıyor diyor bu halk sağlığı kurumu çok sıkı of ki of..

nuri3558 tmm benim yazdıklarımı şimdilik boşver bu kesinleşmiş birşey değil sadece bir tahmindi. memurken borçlansan ödemesen tamam onda işler değişir, ama sen zaten borçlusun borcunu ödemek için gidiyorsun, borcunuda belirtmişin dert etme, kusurumada bakma :p

bak ilgili sorunun cevabınıda buldum dert etmeye gerek yok şuanki durumun için, en sonda bu yazıyor

"Memur olmadan evvel işlenen bir fiil ve hal için memura disiplin cezası vermek mümkün değildir."

http://sorucevap.memurlar.net/soru/1414/

Estağfurullah ne kusuru aslında bu bilgiyi bilmek çok işime yarıcak bilmeden adım atmaktan iyidir teşekkür ederim bilgiler için asıl sen kusura bakma araştırmayan bizler için yardımcı oldun en iyisi kenara koyduğum paralardan 1 ayı ödeyeyim hiç yoksa vergi dairesine devir etmesin :)

nuri3558 üstteki mesajı düzenlemiştim tekrar baksana bi link ekledim dert edicek bişey yok şuanki durumun için

Aynen okudum çok teşekkür ederim borcumuz memurluğu etkilemiyor :) İyi bari en azından bu rahatlattı borcumuzuz ödemek gerek ilk maaşım ile kapatıcam borcumu inşAllah..

Üst Alt