@kimyager0529,
çok doğru söylüyorsunuz hep beraber el atalım bu işe
Aşağıdaki metni maliye bakanlığına cimer'den gönderebilirsiniz girisi de ihbar olarak yapın
ÖTV muafiyetiyle alınan araçlara ilişkin Aralık 2024’te yapılan düzenlemeyle kullanım süresinin 10 yıla çıkarılması, genel anlamda olumlu bir adım olmuştur. Ancak uygulamada ciddi bir sorun yaşanmaktadır. Vergi dairelerinin iş ve tebligat süreçlerinde bu yeni sürenin geçmişe dönük şekilde uygulanmaya çalışılması, hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.
Nitekim sosyal medyada ve çeşitli platformlarda birçok hukukçu, yasaların geriye yürütülemeyeceğini açıkça ifade etmektedir. Bu konuda dava açıp lehine sonuç alan vatandaşların olduğu da bilinmektedir. Buna rağmen Maliye Bakanlığı bürokratlarının bu uygulamada ısrarcı olması, hem hukuki hem de vicdani açıdan ciddi soru işaretleri doğurmaktadır.
Bu durum, özellikle engelli vatandaşlarımızı mağdur etmekte ve AK Parti'ye olan güveni zedelemektedir. Engellilere yönelik önemli hizmetler sunmuş olan Cumhurbaşkanımız ve hükümetin, bu tür uygulamalar nedeniyle yıpratılması üzücüdür. Bürokratik işlemlerle ortaya çıkan bu mağduriyetlerin, siyasi iradeye zarar verecek şekilde devam etmesi kabul edilemez.
Bir vatandaş ve bir engelli birey olarak soruyorum: Yasaya aykırı olduğu ifade edilen bu uygulamada neden ısrar edilmektedir? İlgili bürokratlar neyi amaçlamaktadır? Bu durum neden gerekli şekilde denetlenmemekte ve sorumlular hakkında işlem yapılmamaktadır?
Yetkililerin bu konuya ivedilikle müdahale etmesi, hem hukukun gereği hem de vatandaşın AK Parti'ye olan güveninin korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Basit görünen ancak etkisi büyük olan bu tür hataların düzeltilmesi, toplumda oluşan kırgınlıkların giderilmesine katkı sağlayacaktır.
Aynı zamanda vergi dairesine gönderilen iç tebligat yazısında kimin onayı varsa soruşturma açılmasini talep ediyorum