Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye vergi indirim raporunuzu düşürürse itiraz edin

kiziroglu1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

UZUN UĞRAŞLARDAN SONRA VERGİ İNDİRİM HAKKIMI ALDIM .HERKESİN DE ALMASI İÇİN YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM.

1- VERGİ İNDİRİM YAZISI İÇİN VERGİ DAİRESİNE MÜRACAAT ETTİNİZ.
2- HASTANEDEN %40 VE ÜZERİ BİR SONUÇ VERİLDİ.
3- MALİYE BAKANLIĞI MERKEZ SAĞLIK KURULU RAPOR ORANINIZI %40'IN ALTINA DÜŞÜRDÜ.
4- YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDAKİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ İLE İTİRAZ ETMEK.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı​

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi : ..................gün ve .................. sayılı yazınız.

…../…../2008 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan ……/…../………… tarihli raporumda rapor derecem %....... dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %...... düşürülerek tarafıma %........ olarak gönderilmiştir. ( Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen %..... düşürülmesinin yasaya aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.​
YALNIZ SİZE GELEN CEVAP YAZISINDA SİZİ VERGİ DAİRESİ ARACILIĞI İLE HAKEM HASTANEYE SEVK ETMİŞ OLMALI YADA YENİDEN VERGİ İNDİRİM İÇİN GEREKLİ PROSEDÜRÜ İŞLETMENİZİ İSTEYECEKTİR. AMA KESİNLİKLE SİZİ HAKEM HASTANEYE GÖNDERİRSE VE HASTANEDEN DE %40 VE ÜZERİ ALIRSANIZ ARTIK %90 DÜŞÜRMEZLER.

arakdasım aynı sorun bendede var...ve itiraz edecem....ama eger hakem hastenesi dürürse itiraz hakkın olmuyor...bu yüzden senin engelin nedir biraz ayrıntı verirmisin....

Merhaba saygun benim sol bacağımda femur başı yok (femur kemiği kalçama bağlı değil) 7 cm kısalık var. Ayrıca sol diz de hareket kısıtlılığı.
Benim şahsi görüşüm hakikaten bir rahatsızlığı var ise sonuna kadar hakkı aramak.

Sağlık kurulu raporu itiraz örnek dilekçe

Arkadaslar Merhaba..
bende 2007 de basvurdugum %44 oranlı raporum ankaradan 20 ile geri döndü.burdan okudugum kadarıyla ankara diz altı protez kullananlara %34 le geri yollamıs.ne komiktirki bende diz yok bacak incecik ve gücsüz.yani bir diz altı protezi ile karsılastırmam bile söz konusu değilken ben 20 alıyorum ankaradan.
Neyse benim sizlerden istegim raporuma itiraz edecem yani ankaraya.ama ben örnek bir dilekçe istiyorum varsa.Gerekirse hakem hastanesine sevkimi istiyorum.atacam protezi koltuk deynekleriyle gidicem..bana bunu yolunu acacak bir dilekce itiraz dilekcesi varsa yollarmısınız.
Şimdiden teşekkürler..

saygun, yukarıdaki örnek dilekçe işini görür. Yalnız, bu %34'e düşürme bildirimi ne zaman yapıldı? Üzerinden uzun süre geçmişse itiraz kadük olabilir mi diye tereddütteyim.

Sayın Oturanboğa zamanın pek önemli olduğunu düşünmüyorum ben 2006 sonunda %41 rapor aldım %38'e düşürdüler. Araştırdım ne yapmalıyım diye hatta size de yazmışımdır, 2008 Ağustosta itiraz ettim yukardaki örnek dilekçe ile. Hakem hastaneye gönderdiler hastane %40 verdi Ankara bu sefer %40'ı kabul etti 3.derece vergi indirim hakkım var şimdi. Bu işle uğraşan tüm arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.

su_perisi, derhal hukuki süreç başlatmalısın ve Maliye sağlık kurulu'nun Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe aykırı karar verdiğini iddia etmelisin.
Ve eğer elinde bundan başka eski tarihli rapor varsa onu da sunmalısın. Orada kullanacağın argümanlar da şurada: http://www.engelliler.biz/forum/huk...usurduler-emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html

su_perisi siz itiraz dilekçesi verdikten sonra sizi tekrardan hastaneye sevk ediyor olmalılar ve bu hastane hakem hastane olmalıydı. Yok sadece itiraz ettiniz ve size cevaben raporunuz incelendi ...... isterseniz yeniden rapor alabilirsiniz diyorlarsa bu durumda yanlış yönlerdirme yapıyor maliye bakanlığı diye düşünüyorum. Siz düşürülen raporunuza itiraz ettikten sonra size cevap olarak sizi hakem hastaneye sevk etmeli ki sonuca ulaşabilesiniz. şöyle ki hakem hastanenin verdiği raporda %40 ve üzerinde ise maliye daha fazla uğraşmayıp kabul ediyor sonucu. Aynısı bana oldu çünkü hastane %41 verdi %38'e düşürdüler itiraz ettim hakem hastaneye gönderdiler orda %40 verdiler maliye bu sefer %40'ı aynen kabul etti..

Evet, Maliye Bakanlığını dava edeceksin: "benim rapor oranım ilgili yönetmeliğe uygun olarak verilmiştir ve %40'ın üzerindedir. Malliye bakanlığı'nın benim oranımı düşürme yetkisi yoktur. Eğer teşhisin yanlış olduğunu düşünüyorsa, hakem hastanesine sevk edip bunu araştırabilirdi. Ama bunu yapmayıp raporu geçersiz saymaya hakkı yok. İş gücü kaybı oranımın kabulü ve vergi indirim hakkımın tanınması için gereği..."

Arkadaşlar madem Maliye itiraz dilekçelerine sadece raporunuz incelenmiştir işgücü kaybınız %... dir isterseniz yeniden rapor alabilirsiniz deyip hakem hastaneye sevk etmiyorsa bundan sonra dilekçelerimize rapor oranım aynen kabul edilmezse hakem hastaneye sevkimi istiyorum diye ekleyelim.

Raporlara İtiraz İçin Biraz Bekleyin Arkadaşlar

Arkadaşlar Maliyenin raporları düşürmesi ile olarak yeni çalışmalar varmış, Fiziksel Engelliler Vakfından aldığım bir maili ekliyorum.

Maliye müsteşarlığından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir. Bilgilerinize.

Fatih Çekirge’nin özürlüler için sürdürdüğü “Duyun bu sesi’’ haber zinciri Ankara’da yankı yarattı. Özürlülerin emeklilikleriyle ilgili engelli oranlarını belirlemelerinde Ankara’dan onay alamamaları, oranların hastane ile Maliye Bakanlığı arasında çatışmasıydı. Ve müjdeli haber geldi. Artık Ankara rapor oranlarını değiştirmeden hastanenin verdiği kararı (engelli rapor oranını) geçerli sayacak.

Dün akşam Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la konuşan gazeteci fatih Çekirge’ye şöyle söyledi: ‘ Duyarlılığınıza çok teşekkür ediyorum. Konuyu incelemeye aldırdım. Bir kurul oluşuyor.Ankara’daki kurulla, Ankara dışındaki hastaneler arasında kalan özürlü vatandaşlarımızı bu durumdan kurtarmak için gerekli çalışmayı başlattım.Dün Başbakanlık’ta ilgili Kurul toplandı.

Ve az önce sonuç karara bağlandı. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan şöyle söyledi. ‘Engellilerle ilgili sürdürdüğünüz haberleri yazıları ilgi ve titizlikle takip ediyoruz. Sayın Sağlık Bakanı’yla da görüşmüşsünüz, kendisi bizimle de temas kurdu. Şimdi Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı’ndan oluşan bir kurul yeni bir önerge hazırlanması için harekete geçti.’

Yeni çalışmada artık Ankara’daki Kurul’un onayı diye bir şey olmayacak. Yani vatandaşlarımız engelli oranlarıyla ilgili aldıkları belgeyi Ankara’ya onaylatmayacaklar. Özürlü gruplarına göre, engelli oranlarının belirlenmesini içeren, kapsamlı bir yönerge hazırlanacak ve bu yönerge tüm illerimizdeki, devlet hastanelerine, üniversite hastanelerine ve belirlenen diğer hastanelere gönderilecek. Bundan böyle belirlenmiş bu hastanelerden, özürlü belgesi ve oranı alan vatandaşımız artık Ankara’daki bir heyetten onay almaya gerek duymayacak. Bunu kaldırıyoruz. Hastaneden oranı alan özürlü vatandaşımız bundan sonra sonuna kadar o oranı kullanabilecek.

Şu an çözüm bekleyen sorunlar;
1- Belediyelerin özürlü vatandaşlarımız için olanak sağlamayan yapı ve alt yapılara ruhsat vermeme kararı…
2- Engellilerin istihdam meselesi
3- Özürlü vatandaşlarımızın seçimlerde rahatça oy kullanabilmesi. Hürriyet...

Mevlüde KÖSEK
Mutlu Engelli Çağrı Merkezi
Çağrı operatörü

Sayın Kiziroğlu,siz itiraz dilekçenizi maliyeyemi bağlı olduğunuz defterdarlığa mı yaptınız?Ben işkur'un sevkiyle aldığım yeni tarihli (yönetmelik sonrası 11/2007)rapor aslıyla müracat ettim.%36 ya düşürdüler gittim itiraz ettim,bu sefer defterdarlık beni 11/2008 tarihinde hastaneye sevk etti.Onuda maliye tekrar %36 ya düşürülmüştür yazısı geldi.İtiraz için dilekçemi hazırladım,fakat İstanbul defterdarlığı der ki bize gelirseniz biz sadece bu durumda hastaneye sevk ederiz.(rapor tarihinden 6 ay geçmediği için sevkini yapamam)siz itirazınızı ankaraya maliyeye yapın biz sizin itiraz bu konuda itiraz merciiniz değiliz.
siz itiraz ettiğinizi yazıyorsunuz itirazınızı nereye yaptınız?yoksa yine birileri beni başından mı savıyor?
Şimdiden Çok teşekkür ederim

Ben bağlı bulunduğum vergi dairesine itiraz dilekçesini verdim, ama kabul etmek istemediler Ankara'ya Maliye Gelir İdaresi'ne vereceksin dediler. Ben: bana vergi dairesinden kabul edilmedi yazısı geldi ben ona istinaden yazdım bu dilekçeyi dedim ısrar ettim bu seferlik alın diye bir talimat geldi memurlara aldılar. Benden sonra aynı yerde çalıştığım iki arkadaşım daha dilekçe yazdılar ama kabul ettiremediler, Ankara'ya posta yoluyla yolladılar. Sayın efsane1 aşağıdaki linkte kısaca anlattım durumumu istersen bir orayıda oku. Hoşçakal.http://www.engelliler.biz/forum/cal...a-muracaat-etmem-gerekiyor-mu.html#post189587

yahu biz sakatız arkadaş, ben % 40 sağ bacaktan komple özürlüyüm. yani sağ bacağım var ama nasıl var. kullanamadıktan sonra varlığının ne hikmeti olabilir. buna rağmen % 40 sonucu düşürürlerse yazıklar olsun derim. eğer özrümü düzeltebilirlerse beni tam olarak ayağa kaldırabilirlerse bende % 40 veya 60 raporumu yırtmazsam yuh olsun bana. vergi indirimi adına onlardan hiç bir talebim olmaz. ama nerde?

benim rapor oranımda (göz-kon distrofisi) %62 olarak hastaneden çıkıp maliye tarafından %50 ye düşürülmüştür.hastanenin raporuna göre benim görme kaybım %90 deniyo ama benim görme kaybım %95.erg testi istiyolar.sonra muayene ediyolar. hatta iki doktor vardı. ben sadece en büyük harfi görmüştüm bir doktor %10 dörüyor dedi diğeri de hayır hocam o %5 dedi. ben de biliyorum onun %5 olduğunu.ben önceden %10 la gördüğüm puntoyu artık göremiyorum.yani benim görme oranım en iyi şartlarda %5.ankara maliye muayeneyi dikkate almıyor mu?dikkate almıyorsa ben neden muayene ediliyorum?sadece testin sonucuna göre mi rapor oranını belirtiyorlar?belki test benim hastalığımı tam ortaya koymuyo?ben daha teferruatlı muayene olmak istiyorum ne yapmam gerek?ben aydınlıkta hiç görmüyorum. doktor diyo ki en iyi gördüğün şartlarda değerlendirilecek görme kaybın diyo.hakem hhastanesi nerede var?ben artık hakem hastesi ile çözmek istiyorum.çünkü %10 görün tüm arkadaşlarım benden kat kat daha iyi görüyor.saygılarımla...

Sevgili kiziroğlu aynı maliye bakanlığı beni 2 kez bakırköy devlet hastanesine her 2 sindede %40 1 kezde hakem hastane olarak belirledikleri kartal devlet hastanesine gönderdiler hakem hastahane %50 ve vergi indiriminden faydalanabilir diye rapor verdi buna rağmen maliye %20 ye düşürdü şimdi sizin dilekçe örneğinizi baz alarak bir itiraz dilekçesi yazdım ve bugün gelirler daire başlanlığı ve maliye bakanlığı sakatlık vergi indirimi dairesine elden bırakılmak üzere gönderdim tecrübenize dayanarak söruyorum sonuç alırmıyım ?? saygılar

bu düüzenleme olurda artık raporlar ankaradan onaylanmadan hastaneden alınan dereceler geçerli olucaksa peki daha önce ankaradan derecesi düşürülen vergi indirimi için özellikle onlar ne olucak yinemi rapor alıcaz benim ve benim gibilerin maduriyeti nasıl giderilicek

Biz daha bu evreye gelemedik, hastane %40 vermiyor ki maliye düşürsün ....

arkadaşım 1999 yılında iş kazası sonucu % 40 rapor almış sag ayak parmakları amputosyon ve ayak bileginde platin var vergi indirimi için hastaneye gittiginde oranları düşürüldü fizikçi % 10 artı ortapetide % 10 verdi fakat 1999 yılından sonra şeker ve tansiyon hastası oldugu için bunlara ilave olarak tip 2 şekerden % 20 tansiyondanda %10 aldı hastaneden balathazara göre % 43 oran aldı ankara maliye saglık kurulu bugün yazı gelmiş oranı % 39 düşürmüş nasıl ve nereye itiraz edecek il karabük

arkadaşlar kusura bakmayın bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum bizler kardemir a.ş de çalışıyorduk burada örgütlü olan çelik iş sendikasından türk metal sendikasına geçtik patronda bu yüzden 307 arkadaşın hesabını kesti bunların bir bölümüde hasta özürlü insanlar yaşları 40 ve üzeri çünkü en az çalışan 14-15 senelik işçiler bende emekli olmaları için yardım etmeye çalışıyorum şu ana kadar 15 kişi vergi indirim hakkı sizlerin ve bülent beyin sayesinde aldı alacak olanlarda var peyderpey işçi çıkarımşları devam ettigi için yeni yeni rapora muracaat edenler oluyor açıklama ihtiyacı duydum patronlar amaliyat için 15 gün rapor alanı gözlerinde rahatsızlık oranı diyalize girdigi için işe gelmeyeni kanser hadtalarını şeker hastalarını bu bahaneleri yüzden işten çıkarıyor herkese saygılar

11.02.2006 doğumlu oğlum ismail paşaoğlu için ilk müracaatımıza kocaeli üniversitesi % 40 özür oranı verdi. itiraz ettim. 2. sinde derince eğitim araştırma hastanesi %80 özür oranı verdi ancak Ankara merkez hakem heyeti % 40 a düşürünce buna da itiraz ettim ve üçüncü olarak Sakarya eğitm araştırmaya sevk ettiler. Sakarya % 80 verdi. Ancak Ankara 3. cüsünde de % 40 a düşürdü. Buna itiraz etme hakkım var mı? iki defa % 80 verilen oranı Ankara % 40 a düşürebilir mi. Nasıl itiraz edebilirim veya düzelttirebilirim. teşekkürler.

Hasan bey, Mustafa bey, oranı düşüren Mlaiye'Ye şu meyanda itiraz edilmesi lazım:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

kiziroğlu 2004 den itibaren 3 kez rapor aldım üçüde hakem hastaneden.maliye farklı oranlarla düşürerek geri gönderdi.2012 şubatında senin itiraz dilekçeni baz alarak raporlarımın hepsini ekleyip itiraz ettim. beni hakem hastane olarak belirtmeden yeniden rapor almam için yazı yazdılar.bende istinye devlet hastanesine başvurdum. % 24 verdiler. enson okmeydanı devlet hastanesinden E almıştım 2007 nin 7. ayında.maliye en sonunda beni % 24 rapor oranına düşürerek büyük bir zafer kazandı. bakalım bu oranı ne yapacak.

pardon 2007 nin 7.nci ayı değil 2010 yılının 7. nci ayında okmeydanı hastanesinden E olarak aldım

Evet Arkadaşlar çok zorlu ve çok çetin bir süreç ama kimse pes etmesin bende 28.02.2008 de ilk defa %70 oranlı rapor almıştım ama 07.09.2011 tarihine kadar uğraştım ben rapor aldıkça ankara maliye kabul etmiyordu en son raporum %82 oldu ankara %81 olarak kabul etti. sakın bıkmayın ve peşini bırakmayın sonuna kadar mücadele edin inanın sonuçta bir şekilde hakkınızı alıyorsunuz, muayene için girdiğiniz doktorlara durumunuzu ve vergi indirimi için rapor aldığınızı yardımcı olmalarını rica edin doktorlar yardımcı olmaya çalışıyor..

merhaba benim abim 2 yaşında menenjit hastalı geçirdiği için zeka geriliği var.sağlık kurulu%70 oranında rapor verdi şimdi ankaradan gelecek sonucu bekliyoruz fakat bize ankara bu oranı yükseltebilirde düşürebilirde dediler fakat forumlara baktığımda yükselene hiç rastlamadım acaba bizim sonuç ne çıkar bilgi verebilirmisiniz?

Bu itirazlardan nasıl bir sonuç çıkıyor kimse yazmıyor veya itiraz edenmi olmuyor neden böyle bir bilgi saklanıyor maliyenin tavrı ne oluyor hakem hastaneyemi gönderiyor yoksa evet siz haklısınız deyip oranımı yükseltiyor

Arkadaşlar Ankarada tam olarak itiraz edeceğim adresi yazarmısınız?

Red kararını beyan ettikleri evrakta yok mu adres?

Sanırım şu olsa gerek: GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI İlkadim Cad. 06450 Dikmen/ ANKARA

İsterseniz 444 0 189 numaralı telefondan öğrenmeyi deneyin.

Herkese merhaba arkadaşlar...
2013/1 ömss atamalarıyla Sgk ya memur olarak atandım ve resmi olarak göreve başladım. Şimdi beni deftarlığa göndercekler gelir vergisi indirimi için. %43 sağlık raporum var şeker hastasıyım. Anladığım kadarıyla oranları düşürecekler, bu deftarlığa gitmeme tercihim var mı ?
Olurda gidersem ve oranım düşürülürse Maliye bakanlığına dava açıcam. Ve sonuçları burda paylaşıcam sizlerle.
Bi gazete haberinde gördüğüm kadarıyla mahkeme açma süresi 1 ay diye okumuştum.

Üst Alt